- 24 Eylül 2010
- 6.241
- 11
-
- Konu Sahibi DIPTISDIPTIS
- #13.561
üfff... ne karışık şey bu böyle.... en iyisi ben hiç öğrenmiyim ateşi, bide onu öğrenirsem iice kafayı yerim
sabahki ateşin ortalamanın üstünde miydi sevde :44:
bu arada benim dün yumurtam 13mm miş yarın sabah da ölçecek doktor. ama benim bugün kasık ağrım var biraz erken başlamadı mı yahu:44: ovulasyon testi yaptım ikinci çizgi silik çıktı bakalım yarın sabah doktor ne diyecek çok merak ettim
korunmasak da bebek için çalışmıyoruz bu ay sadece herşeyin normale dönüp dönmediğini merak ediyorum 10 aralıkta kürtaj olmuştum 8 ocakta ilk adetimi oldum. bugün 13. günümdeyim:97:
sabahki ateşin ortalamanın üstünde miydi sevde :44:
bu arada benim dün yumurtam 13mm miş yarın sabah da ölçecek doktor. ama benim bugün kasık ağrım var biraz erken başlamadı mı yahu:44: ovulasyon testi yaptım ikinci çizgi silik çıktı bakalım yarın sabah doktor ne diyecek çok merak ettim
korunmasak da bebek için çalışmıyoruz bu ay sadece herşeyin normale dönüp dönmediğini merak ediyorum 10 aralıkta kürtaj olmuştum 8 ocakta ilk adetimi oldum. bugün 13. günümdeyim:97:
Benim de yoğun olmamakla birlikte adetten önce akıntım oluyor.
Belki de o ay beta hcgden dolayı sonradan düşmüştür...Benim de regl olduğum gün düşmedi öyle pek ateşim, sonradan düştü. betahcg geriledikçe düşüyor olabilir...
Ben de gece olmuştum, belki de gece olduğum için sabahtan pek düşmedi demiştim.
Birkaç gün içerisinde iyice 36,5 seviyelerine gelmişti...Benim normalde de ateşim yüksekce sanırım 36,5 oluyor hep. Regli de 36,5la görüyorum. Çok üşüdüğüm birkaç kez 36,4 ölçtüm...
Ben geçen aylarda çok dikkat etmemiştim akıntıma. Ama bu ay sarı akıntı dikkatimi çekti. Adetim de gelecek gibi hissediyorum. Belki yarın düşer ateşim ve adetim gelir. Bekliyorum bakalım. Hayırlısı.:97:
Sevdecim
güzel dileklerin için çok teşekkür ederim canım taz zamanda sizleride peşimden bekliyorum.
bu arada benimde sarı akıntım olmuştu hatta aha dedim heralde enfeksiyon var bilgin olsun.
ya birde birşey diyeceğim biraz kötü bir yöntem ama parmağını rahminin içine sok parmağına taş gibi sertlik geliyorsa adet olacaksın yok gelmiyor yumuşaksa hamilesin.
ben bir kaç aydır deniyordum ve gerçekten doğru bu ay hep yumuşaktı hatta diğer topikteki arkdaşlara sölemiştim onlarda kesin hamilesin falan dediler.
exportercım inşallah canım benim. Sen sağlıkla kucağına al, biz de inşallah sana bu arada güzel haberler verebiliriz. :97: Bahsettiğin cerviks kontrolü, onu iyi yorumlayabilmek için diğer aylarda cerviks kontrolü yapıp kendini tanımak gerekiyormuş. Ben birkaç gün önce yapmıştım. Cerviksim baya yukarıdaydı ve yumuşak gibiydi. Ama daha önce adete yakın nasıldı bilmiyorum. O yüzden o konuda yorum yapamıyorum. Ovulasyon döneminde yumuşak ve yukarıda olurmuş, adet yaklaştıkça aşağıda ve sert olurmuş. Bundan sonraki aylar için yorum yapabilirim ama bu ay yeni kontrol ettiğim için bilemiyorum. Hayırlısı artık. Adeti bekliyorum ben. Heveslenmek istemiyorum. Bakalım ne olacak... :97:
bblaucum benim de dikkatimi çekti Belgisel yok kaç gündür. Çok yoğunum demişti en son girdiğinde. Sanırım yoğunluğu devam ediyor. Umarım iyidir. Arada bir girse ve bize iyi olduğunu haber verse çok iyi olur. Merak etmeye başlayacağım ben de...
Bu kontrolü ben de yapayım. Bu aralar benim ovulasyonun yaklaştığı günler. Deneyeyim bakalım...
Ne rahattı kafam ov. öncesi dönemde, yine sıkıntılara gark olacağım günler kapıda
Dün akşam betahcg yaptırdığım hastaneye giderken içim sıkıldı. Kaç kez arşınladık eşimle o yolu geçen ay...Yine o "artacakmı" sıkıntısı geldi birden ruhuma. Sonra dedim rahat ol, bu kez son derece relaks ve zaten o 0,1i görmek için gidiyorsun.
Laborant da beni görür görmez sizin değerleriniz düşmemişmiydi dedi
Küçükbakkalköy camiasında betahcglerimle tanınıyorum
Artık telefonda isim bile sormuyorlar, ben tahlil sonucumu öğreneceğim deyince direkt 0,14 deyiverdi adamGüler misin ağlarmısın!
Herşeyin hayırlısı artık, çekeceğiz böyle şeyler muradımıza erene kadar...napalım...
Belgisel inşallah girip birşeyler yazar, merak etmeye başladım ben de iyice...:44:
Canım ne güzel söyledin. "Çekeceğiz muradımıza erene kadar" inşallah muradımıza ereceğiz, bunu umuyoruz, Rabbimizden diliyoruz ama o zamana kadar da gitmemiz gereken bir yol var. Hakkımızda hayırlısı olsun, sonu güzel olsun bu yolun. Vay be kendimi bir an çok iyi hissettim bu cümlenle bblaucum.Hakkımızda hayırlısı...:97:
Selam canım. Yumurtlama takviminde 14-17 ocak arası yazıyorsa ve bu beklenen adet tarihine göre doğruysa, geç yapmaya başlamış olursun testi. Yani eğer yumurtlama 14ünde olduysa, o zaman 13ünde pozitif gösterebilirdi yapmış olsaydın, ya da 14ünde...
Ama eğer 3 gün hariç her gün çalıştıysanız ve bu üç gün de peşpeşe günler değilse ve ovulasyon civarı değilse, zaten korkmana gerek yok. Gerisi Allaha kalmış ama siz yapılacak herşeyi yapmış oluyorsunuz zaten...
Hamilelikte test yapan var mı derken kastettiğin ovulasyon testi mi?
Merhaba,
Boş geçen 3 gün üst üste değildi.
Haklısın, 13. gün başlamak iyi olurdu ama ovülasyon testini öğrendiğim gün yani 15.gün aldım başladım. Yanıtın için teşekkürler. Evet, hamilelikte ovülasyon testini sormak istemiştim.
O zaman doğru adrestesin dermişim
Ben yaptım. Betahcg ile LH'ın arasında bir korelasyon olduğunu zaten bir arkadaşımıza doktoru söylemişti. Ona istinaden biz de deneyelim dedik. βhcg yükseldikçe, ovulasyon testi de koyulaşmıştı benim...
Hmmm... o halde bu pekte hayra alamet değil. Zira benim bugün yaptığım ovülasyon testinde C çizgisi bile neredeyse görünmüyordu. Belki de test hatalı. Çünkü C kontrol çizgisi ve her şekilde onun belirgin olması gerekiyor diye biliyorum. Bakalım akşam eve gidince testi tekrarlayacağım.
Tabi bu ovulasyon testi garanti değil.
Çıkabiliyor diyelim. Pozitif olup da hamile olmayan da var.
Bir de şimdi değil, adet tarihin civarlarında gebeliği gösterebilir ovulasyon testi de, gebelik testi de..
Sen daha 15. günüm diyorsun, gebelik olsa bile şu an hiçbir şekilde ölçülemez ki.
Beta hcg implantasyona müteakiben salgılanmaya başlıyor. O da ovulasyondan 12-13 gün sonra aşağı yukarı,kabaca...Bu da 28 gün döngülerde zaten adet tarihine geliyor.Daha uzunlarda adet gününe birkaç gün kalmış oluyor.
O yüzden gebelik yok demek için (var demek için de tabi) çok çok erken...
Tavsiye edileni, en erken adet gününde test yapmak. Tabi kanda baktıracaksan. İdrara daha geç çıkıyor genellikle...
exportercım inşallah canım benim. Sen sağlıkla kucağına al, biz de inşallah sana bu arada güzel haberler verebiliriz. :97: Bahsettiğin cerviks kontrolü, onu iyi yorumlayabilmek için diğer aylarda cerviks kontrolü yapıp kendini tanımak gerekiyormuş. Ben birkaç gün önce yapmıştım. Cerviksim baya yukarıdaydı ve yumuşak gibiydi. Ama daha önce adete yakın nasıldı bilmiyorum. O yüzden o konuda yorum yapamıyorum. Ovulasyon döneminde yumuşak ve yukarıda olurmuş, adet yaklaştıkça aşağıda ve sert olurmuş. Bundan sonraki aylar için yorum yapabilirim ama bu ay yeni kontrol ettiğim için bilemiyorum. Hayırlısı artık. Adeti bekliyorum ben. Heveslenmek istemiyorum. Bakalım ne olacak... :97:
bblaucum benim de dikkatimi çekti Belgisel yok kaç gündür. Çok yoğunum demişti en son girdiğinde. Sanırım yoğunluğu devam ediyor. Umarım iyidir. Arada bir girse ve bize iyi olduğunu haber verse çok iyi olur. Merak etmeye başlayacağım ben de...
Wondfo hiç kullanmadım canım.
Sanırım Belgisel kullanmıştı geldiğince bilgi verebilir belki.