Ovulasyon (Yumurtlama) Testleri Hakkında Merak Ettikleriniz

Kesinlikle bu yüzden canım, inan benim de psikolojim iyi değil. Bir pozitif oluyorum sonra bir bakıyorum acayip karamsar olmuşum. Dengesiz bir durumdayım. Yaşadığımız bu süreç bizi çok yıprattı. Dün eşime bu ay da olmazsa oluruna bırakacağım ne doktora gideceğim ne evde yumurta takibi yapacağım. Olmazsa da kısmet değilmiş dedim. Sabah kalktım sanki hiç bunları düşünmemiş gibi eski ruh halime girip yeniden plan yapmaya başladım. Bizim ruhsal dengemiz bozuluyor. Rahat bırakalım canım, bir şekilde rahatlamayı başaralım

17.11.2010 1.gün regl 36,2
18.11.2010 2gün regl 36,1
19.11.2010 3.gün regl 36,2
20.11.2010 4.gün regl 36,2
21.11.2010 5.gün regl 36.3
22.11.2010 6.gün regl 36,2
23.11.2010 7.gün 36.3
24.11.2010 8.gün 36.4
25.11.2010 9.gen 36.4
26.11.201010.gün 36.3
27.11.201011.gün 36.3
28.11.201012.gün36.2*çalışma
29.11.201013.gün36.2
30.11.201014.gün36.3 2. cizgi silik *calışma
01.12.201015.gün36.2
02.12.201016.gün36.2 2. cizgi silik
03.12.201017.gün36.0 2.cizgi silik *calışma
04.12.201018.gün36.1 2.cizgi silik
05.12.201019.gün36.1 2. cizgi net *calışma
06.12.201020.gün36.2 2.cizgi silik *calışma
07.12.201021.gün36.4

Gününüz Aydın olsun ... Kalbiniz sevgiyle dolsun... arkadaşlar nasılsınız?

kızlar selam. beta hcg sonucunu aldım. beklendiği üzere negatif. 0,4 çıktı....artık önümüzdeki maçlara bakıcaz

bblaucum hayırlısı olsun hakkında. Önümüzdeki maçlara bakıyoruz zaten. :) Bizim 1. ve 2. aşamada yaptığımız neydi ki? :) Sen şimdi 1.aşamaya tekrar başladın. Yeni bir dönem. Yeni bir ay. Eskileri unut. Önceki aylarda ne olduysa oldu. Bu ay yeni bir ay ve sen de bu 1. aşamayı en güzel şekilde geçirip 2.aşamada güzel belirtiler var mı ona bakacaksın. Lütfen umutsuz olma. Bu moddan çıkmamız lazım. Süslenip püslenip ben iyiyim, güçlüyüm, güzel şeyler olacak Allah'ın izniyle diyelim kendimize. Bu şekilde depresyondayım filan deme. İzin verme buna. Negatif düündükçe negatif oluyor. Poztif düşünmeliyiz her zaman. Doktoruna da söylemişsin 2 ay denedik diye. Daha dur Bismillah. :) Güzel günler göreceğiz bblau, buna inanıyorum.

Bu arada benim FF tablom şu şekilde çıktı bugün;

Ovulasyon testi yaptım dün ama bozuk çıktı o da. Önümüzdeki ay inşallah ihtiyacım kalmaz ama kalırsa da başka marka alıcam. 14.ve15.günler pozitifi gördüm. 16 ve 17de silikleşti. 18de bozuk çıktı. Bugün tekrar yapıcam ama ateşim böyle giderse bırakıcam ki 16sında yumurtlamışım gibi gösteriyor tablo. Bakalım hayırlısı Allah'tan.

Ateşinde değişme olmazsa 16 sı gibi duruyor. Ama sen yine de ateşine bakmaya devam et ve ani bir düşüş olursa o geceyi mutlaka değerlendir.

Ateşinde değişme olmazsa 16 sı gibi duruyor. Ama sen yine de ateşine bakmaya devam et ve ani bir düşüş olursa o geceyi mutlaka değerlendir.

Teşekkür ederim Belgisel yorumladığın için. Ben de emin olamıyorum, akıntım yüzünden. Pek akıntım olmadı gibi. Acaba daha yumurtlamadım mı ki diyorum. Birkaç kere daha gün aşırı devam edelim diyorum. Her ihtimale karşı. 2 gündür akıntım pek yok ama adet sancısına benzer ağrım var. Çok hafif. Neden bilmiyorum... Hayırlısı bakalım...:44:

Her ovalüasyonda akıntı olmuyor canım bazen cok az da olabilir buna çok takılma. Ateş daha net bir kriter ben doktora da sordum, ateşin yükselmesi iyiye işarettir dedi. Sen yine ateşini ölçmeye devam et. Kullandığın ovalüasyon testine ben çok güvenmiyorum bu nedenle bu ay ateşe daha fazla dikkat et.

çok sağol canım:)

Akıntım çok ama çok az oldu. Buna takılmıştım. Ateş daha önemliyse buna sevindim. Ateşimi her sabah 06:30 da ölçüyorum ve digital termometreyle ölçüyorum. Test benim de sinirimi bozmaya başladı. 3 tane bozuk çıktı şu ana kadar. Allah'tan 14.ve15.günler yaptığım testler netti. Artışı gözlemleyebildim. Umarım 16.gün ovulasyon olmuştur. Eşim de bende sanki ovulasyon oldu da bitti rehavetine kapıldık gibi. ÇAlışmaya devam ederiz gün aşırı belki ama sanki bana ovulasyon geçti de bundan sonraki çalışmaların çok da bir önemi kalmamış gibi geliyor. Ama keşke emin olabilseydim ovu. olduğuna. Bakalım bu ay böyle geçiyor da öbür ay testlerimi değiştireceğim olmadı yumurtalama takibi yaptıracağım... İnşallah bunlara gerek kalmaz o ayrı. Okunan ezanlar hür m e t i n e Rabbim emekerimizi umutlarımızı boşa çıkarmasın ve bizlere hayırlı evlatlar nasip etsin. Amin.

Son düzenleme:
ben test yaptım, dünkü belli belirsiz çıkmıştı yok gibiydi, bugünkü çizgi ise gayet belirgin ama diğer çizgiye göre silik. biz dün çalışma yapmıştık, bugün de yapalım mı, yoksa yarın daha koyu çıkar mı sizce? bugün yapmazsak kaçırmayız dimi?
Bir de dün ateşim 36.1 idi, bugün 35.3 niye öyle düştü ki

Düşmesi bu gece yumurtlayacağını gösteriyor olabilir bence bu gece de çalışın, yarın yeniden ateşini ölç. Eğer yükseldiyse yumurtlama olmuştur.

Düşmesi bu gece yumurtlayacağını gösteriyor olabilir bence bu gece de çalışın, yarın yeniden ateşini ölç. Eğer yükseldiyse yumurtlama olmuştur.

şimdi ölçtüm 36 çıktı ya, termometre bozuk mudur nedir hep böyle değişiyor gün içinde , ya da üşümüşmüydüm anlamadım ki. o zaman akşam da düşük çıkarsa çalışma yapalım biz. çok sağol hayatım

Gün içi önemli değil canım, hareket etmek bile ateşi etkiler. Sabah uyanınca daha yataktan kalkmadan, ayaklarını yere basmadan ölçeceksin yani termometre baş ucunda olacak. Bir de aynı saatte ölçmeye çalış, farklı saatler bile fark ediyor. Ben sabahları 7:30 da ölçüyorum. Yumurtlamadan önceki gün 36.3 dü, yumurtladıktan sonraki gün 36.8 e çıktı. O günden sonra 36.7 ile 36.8 arasında gidiyor. Regl olursam regle yakın düşmeye başlar. Bir seferinde regle 2 saat kala düşmüştü.

çok sağol canım ben bunları hiç bilmiyordum. artık öyle ölçerim. sizin kaçıncı deneme bizim 5 oldu.

Canım ben burada ovulasyonda akıntı olduğunu okuyana, nette ov. belirtilerini araştırıp öğrenene kadar hiç farketmemiştim akıntı filan olduğunu
Hatta yazmıştım da foruma, benim hiç akıntım olmaz ben yumurtlamıyo muyum yoksa diye
Sonra bi dikkat ettim var, ama öyle pek yoğun değil senin gibi....
Normalde pek anlayamayadabiliyor insan. Ben 30 yaşına gelene kadar farketmemişim valla. Evhamlı da bi tip olmama rağmen....
Bence sen yine evhama bağladın biraz bu ara
Daha sakin lütfen, yumurtlama takibi filan daha sonra düşüneceğin şeyler. Şimdi biraz daha günün keyfini çıkarmaya bak. Kendini evhamlandırma :97:

Evet canım aynen ben de senin gibiyim. Bir an bir karar alıyorum, ertesi gün haydi bir bakmışsın başka bir alemdeyim. Takmıyorum diyorum ama, bir zaman sonra tekrar kapılıyorum akıntıya. Ama geçen aylara göre biraz farklıyım bu ay. Geçen aylarda benim çocuğum olmuyor ruh hallerindeydim. Şimdi olacak ama zamanı var, ama ben nasıl bekleyeceğim hallerindeyim. Bu bile gelişme de benim için…Ama daha iyi olabilirim inşallah…

Canım bu tabloya hangi siteden ulaştın ve nasıl dolduruluyor bu?

bblaucum tabloda web sitesinin adresi var ya ona giriyorsun. Kayıt oluyorsun. My Chart kısmından her gün ateşini kaydediyorsun. Akıntın, ağrın, ilacın varsa kullandığın hepsini yazıyorsun. İlişki günlerini de kaydediyorsun. Hem güzel bir ajanda olmuş oluyor. Hem de ateşin 3-4 gün yüksek giderse Ov. gününü detektör yakalıyor ve işaretliyor. OPK yani ov.testlerini de yazabilirsin. Negatif pozitif diye. O yorumluyor. Altında mesela bana diyor ki Ov. gününden önce 3 gün ve sonra bir gün çalıştığımız için High puan verdi. Low-Good-High diye puan veriyor. İhtimalden bahsediyor yani. Güzel bir site. Üye olmanı tavsiye ederim. Bu arada öğrenciler derste alıştırma çözerken ben KKya girip mesajlarıma cevap gelmiş mi diye bakıyorum. Öğrencinin biri yanıma gelip baksa KKyı görse hoca çıldırmış olmalı diyecek. Ben derse döneyim. :79:

kızlarr bısı sorucammm bennn yumurtlama donemımı anlıorum kasık agrım oluyoo bı ay sagda oluyosa bı ay sol tarafta oluyo ıkı tarafta oluyomu bu yumurtlama yoksa benım kı normla mı bıde yumurtlamayı ben bu sekılde anlamakla hata mı yapıorum bariss belli bir kasık agrısı

bende üyeyim ama yorumlarımı göremedim nerde yazıyor??

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…