Ovulasyon (Yumurtlama) Testleri Hakkında Merak Ettikleriniz

İyi olmaya calisiyorum canim iste...Anlattigim gibi...Insallah daha iyi olacagim.
Benim sari gibi akinti reglden sonra gelmisti, 1-2 gun sonra icinde kilcal kanlar olan. O sarimsiydi.
Doktora soyledim, olabilir dedi Çok aydınlatıcı oldu yani
Ama ovülasyon akıntıları genellikle şefaf/beyaz oluyor sanırım...

Daha iyi olmalısın. İnşallah hepimiz daha iyi olacağız.

Ben bir sayfada akıntılarla ilgili birşey bulmuştum. Şimdi o sayfayı bulamıyorum.:84: Akıntının rengi ve kıvamına göre yorumlar yapılmıştı. Yumurta beyazı şu yüzden olabilir, sarı krem gibi şu yüzden vs. Ama tam hatırlamıyorum ve bulamıyorum o sayfayı! Biraz daha araştırayım bari!:82:

Şurda var canım ordan bir bak istersen:
Vajinal Aknt yanma kant koku, vajinada kant aknt, mantar hastal

İnternette hızlı ve kolay gebe kalma yolları isimli, bir dotora ait bir yazı okudum. İlk maddesi, rahat olun strese girmeyin, gebe kalamayacağınız endişesine kapılmayın!
En kötüsünü biz kendimize yapıyoruz aslında kızlar!
Sonra da ilgimi çeken madde şu:
Süt ve süt ürünlerinde bulunan galatose yumurtlama fonksiyonlarını arttırıyormuş. Bol miktarda süt, süt ürünleri, yoğurt vs. öneriyor. Enginar ve taze fasülyenin de olumlu etkielri varmış. Aşırı kırmızı et ve yağlı yemekler ise östrojen seviyesini olumsuz etkiliyormuş.

Ben de yabancı siteleri araştırıyorum. Kurallardan birisi şu "relax! relax! relax!". Gayet açık değil mi? Biz anlamak istemiyoruz ya da henüz o aşamaya gelmedik. Siteyi de inceliyorum hemen. Teşekkürler bblaucum. Bir yandan çamaşır atıyorum makineye, bulaşıkları da attım makineye, çöpleri toparladım vs. bir yandan da forumu takip ediyorum. Çok hamaratım çok!

Maşallah bir elinde bin marifet

bblaucum baksana akşam olmuş, ben bu işleri şimdi yapıyorum. Düşün artık ne kadar marifetliyim.

Bu arada benim araştırmalarıma göre ovulasyondan 4 gün sonra filan yumurta fallop tüpüne gidiyormuş. 2 gün sonra da uterusa. Ovulasyondan 10 gün sonra filan da implantasyon gerçekleşiyormuş. İmplantasyondan bir gün önce ateş düşüyormuş. İmp. olduğu gün de azıcık kanama/lekelenme olabilirmiş. Benim geçen ay yaşadığım senryo. 28.gün ateşim düşmüştü, adet oluyorum sanmıştım, ertesi gün çıkmıştı ve kahverengi-pembemsi lekem gelmişti. Ama 2 gün sonra adet olmuştum... Bu tanıdık senaryoyu bu ay sağlıkla devamını da yaşamak istiyorum Allah'ın izniyle...

Sen yine iyisin ben hala işteyim :)
Evet bunları daha önce okumuştum. Bu ay ateş ölçmedim ama, yarından itibaren ölçebilirim belki biraz kafamı toplarsam.
Sen daha önce smear testi yaptırmışmıydın canım? rutin kontrollerinde?

Evet, ben evlendikten sonra hemen doktora gittim. Muayene oldum. Bebek istiyoruz dedim, rutin tahlil yaptı doktor da. Smear testi de yaptılar. Çok şükür bir şey çıkmadı. Hormonlardan prolaktine bakmamışlar, o biraz kafama takılıyor. Sanırım onun da normal olmaması gebe kalmayı engelliyormuş. Triode bakmışlar benim. Bir de HepatitBsAg yazıyor sonuçlarımda, hormon kısmında.

Ben de evlendikten sonra gittim ama smear almamıştı doktor, geçen haftaki kontrolde aldı.
HbsAg baktırmanı istediği için mi yazmış canım onu, yoksa bakmışlar mı?
Pozitif negatif birşey yazıyor mu?

Ben de evlendikten sonra gittim ama smear almamıştı doktor, geçen haftaki kontrolde aldı.
HbsAg baktırmanı istediği için mi yazmış canım onu, yoksa bakmışlar mı?
Pozitif negatif birşey yazıyor mu?

Doktor yazmış öyle bakılmış. Benim bilgim bile yok o ne demek. Sonuç Negatif yazıyor. Gerekli bir şey mi onu bile bilmiyorum. Prolaktine neden bakmamış ki forumda herkes baktırmış neredeyse. Önemli bir şey olduğunu bir arkadaşımda duydum bir de burda. Umarım öyle bir sorunum yoktur. Senin de smear sonucun negatiftir inşallah. Ona da birşey olduğundan değil de kadınlarda belli bir dönemde bakıyorlar anladığım kadarıyla. Annemden biliyorum onu. Kontrole gittiğinde ara ara yapıyorlar ona da.

Evet doktor rutin smear yazdı zaten. Yakınlarda bakıldı mı dedi, hayır deyince bakalım o zaman dedi. Zaten rahim ağzı çok temiz dedi kontrolde de.Allahın izniyle bir şey yoktur.
Evet HbsAg çok gerekli bir şey canım. Sen negatif demeden hemen yorum getirmek istemedim ama hepatit b bakmışlar. Tüm anne adaylarına bakılıyor zaten. Bebeğe doğum kanalında bulaşmaması için. Taşıyıcı anne, taşıyıcı bebek doğuruyor çünkü, hemen immuglobin yapıyorlar, sonra da aşılıyorlar bebeği. Daha sonrasında taşıyıcı/kronik hasta devam etmiyor böylece bebek hayatına.
Zaten Hepatit B aşısı bebeğin ilk aşısı, doğar doğmaz yapıyorlar.
Hepatit B aşısı doktoruna da sorarak ol bence canım, eğer hamilelik bu ay olmazsa. Çünkü sigaradan sonra bilinen 2. en büyük kanserojen hepatitler.

Benim doktorum bana adetin 2. yada 3. günü baktırmam için T3,STSH, Serbest T4, LH, FSH ve prolaktin yazmış canım.

Teşekkür ederim bilgilendirdiğin için bblau. Adet olursam ben de gideyim o zaman bu testler için doktora. Normalde 6 ay gitmicem diyordum ama bu testleri yaptırayım ben de. İnşallah sağlıklı sağlıklı bebişlerimiz olur.

Hormon testi canım bunlar sana zaten prolaktin haricinde bakmışlar, bence bunları baktırmana gerek yok tekrar ama, bir hepatit b aşısı olmanı tavsiye ederim nacizane.
Ben doktoruma sorduğumda adet döneminde bile olmana sakınca yok demişti, eylülde regl olduğumda olmuştum aşımı.
Bazen riskli durumlarda gebeyken bile yapıyorlar. Ben yüksek risk grubundayım eşim kronik hepatit b hastası olduğu için.

Bu arada ben evlenmeden önce tüm dozları olduğum için tek doz oldum aşıyı. Hatırlatma dozu oldum. Riskli grupta olduğumdan her sene aşının antikor titresine baktırıp 100 IU/L altına düştükçe hatırlatma dozu oluyorum.
Sen hiç aşı olmadıysan, 0.-1. Ve 6. Aylarda aşı olman lazım. Arada gebe kalabilirsin, doktoruna sormadan olma aşını bence canım.
Hamilelerde güvenli ama belki tavsiye etmez.

Ben aşı oldum mu hiç hatırlamıyorum. Annem bilir öyle şeyleri. Ona sorayı bir. Bana hormon testlerinden 2 taanesini yapmışlar. O zamanlar hiçbirşey bilmediğim için sormadım yaptırırken. Prolaktin yok. Bir de birkaç testim eksik sanırım. Rubella filan demişti dr. Hastanede yokmuş. Klinikte yaptırmam lazımdı ben unuttum sonra onu. Aklıma gelmişken bunarı da yaptırayım ben en iyisi. İçim rahat etsin. Sağol bilgilendirdiğin için bblaucum. Bu arada psikolojik midir nedir, ben çok üşüyorum ve acayip acıkıyorum. Gidip battaniyeme sarılayım, tv'nin karşısında yemeğimi yiyim. Kocişin dersi var bu akşam geç gelecek. Ben de birazcık dinleneyim. Görüşürüz bblaucum. İyi akşamlar.:80:

Aşıyı (yaşın itibariyle söylüyorum) olduğunu zannetmiyorum, bebek/çocuk aşı takvimlerine yeni girdi çünkü. Eğer kendin olmadıysan yetişkinken, çocukken olduğunu sanmam canım. Diğerlerine baktırırken baktır o zaman, aşılı olup olmadığını da anlayabiliyorlar çünkü, AntiHbsAg bakarak. Aşılıysan bile yeniden olmanda sorun yok zaten baktırmasan da.
Hadi o zaman sana afiyet olsun, iyi eğlenceler. Ben de saat 6 gibi çıkıp önce eve, ordan da eşimle hastaneye gidip sonuçları alırız.
İyi akşamlar.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…