- 24 Eylül 2010
- 6.241
- 11
-
- Konu Sahibi DIPTISDIPTIS
- #11.121
Benim anladığım kadarıyla ateşin önce düşmesi ve sonra yükselmesi ve adete kadar yüksek gitmesi yumurtlama konusunda iyi bir işaret bunu doktor söyledi. Ama adete yakın ateşin düşmesi yumurtlamış olduğunun garantisimi onu bilmiyorum.
Bir doktora git canım, ne olur ne olmaz. Adetin 3. günü sabah hormon testlerin yapılacak, aç karınla gideceksin ve kan vereceksin. Emin olursun en azından, eğer bir şey varsa boşa zaman kaybetmezsin. Ben doktoruma çocuk istiyorum deyince hemen hormonlarımı görmek istemişti ve iyiki de istemiş yoksa sorun olduğunu bilmeyecektim. Bildiğim kadarıyla pcos kişinin kendi kendisine zor hamile kaldığı ama tedavi ile kolaylıkla hamile kalabileceği bir sorun. İnşallah yoktur ama emin olmak en iyisidir.
Bende kaçıyorum yemek yiyeceğim kızlar. Sonra gelirim
Bence belirtilere fazla takılma canım. Bende iki ay önce tüm belirtiler vardı. Gögüslerimde sızlama, yumurtalıklarımda batmalar, halsizlik, mide bulantısı, tansiyon düşmesi ne ararsan vardı. Sonra kan testi yaptırdım ve negatifi görünce birden bütün belirtilerim geçti, hepsi psikolojikmiş
İlk hamileliğimde hiç bir belirtim yoktu ama adetim gecikti ve sonra yine test yapmadım bir hafta 10 gün sonra öğrendim hamile olduğumu. En iyisi adeti beklemek ve geçerse test yapmak bu belirtilere bakarak umutlanıyoruz sonra üzülüyoruz. İnşallah hamilesindir.
Benim geçen ay ateşim 36,5-36,6 civarı seyretti ve sonra yükseldi...
Adete bir gün kala da düştü...
Ama ov. önce 0,1C civarında bir düşüş olur diyor ya onu yakalayamadım...
Ya da yorumlayamadım....36,4-36,5-36,6 seyrettiği için... Bir önceki gün 36,6ysa mesela ve ov.dan once 36,5 olduysa onu anlayamamış olabilirim. Bi de araya grip girmişti...Ama sonrasında 37 ve üzeri devam etti...Regle kadar...
Nihateyinde ani düşüşü tespit edemesem de yükselme var ama, bu da ov. olduğunu göstermezmi sence?
aa nekadar ilginc:90:
ayy hadi insallah:))))
bende evi boya badana yapem barii
belgisel cnm sen bu ay ovulasyon testi yaptinmi?
yazmissindir belki ama gormedim
Ben bu ay doktor kontrolundeydim yani yumurtladığım zamanı biliyorum gerek kalmadı canım. Normalde hem idrar, hem tükürük testi kullanıyorum hem de ateş ölçüyorum. Bir de akıntı kontrolu yapıyorum ama bu ay hiç birisine gerek kalmadı yumurtamın çatladığı zamanı biliyorum.
canım yumurtlama dönemini takip etmeyi doktorunmu istedi.bende bu ay 22 kasımda doktora gideceğim.yumurtlama takibi yapmasını isteyeceğim..bakalım adet günüm ayın 20 si ama hamile değilim gibi geliyor..bu ayda o kadar çalıştıkki anlatamam adetimin 10. ile 19. günü arası 6 kere ilişki oldu..bakalım artık...
Bence yükselmenin olması ovalüasyon olduğunu gösterir. Bir de akıntı kontrolu yapıyormusun canım? Ovalüasyon doneminde akıntı çok artıyor biliyorsun.
Kızlar yabancı bir sitede çok ilginç bir hamilelik belirtisi öğrendim, hiç bilmiyordum. Yuva yapma içgüsüdü diyorlar adına. Hamile kalınca bu içgüdü devreye girermiş ve kadın evini temizleme, organize etme, dekorasyon yapma gibi şeylere karşı bir istek duyarmış. Çok ilginç şimdi bir de buna bakacağım ben de temizlik yapma isteği oluyor mu diye
Olmazsa da artık psikolojik içimden gelir iş yapmak kesin
Bugüne kadar içimden temizlik yapmak hiç gelmedi :)
Dekorasyon filan bi nebze ama :)
Evet canım akıntı kontrolü yapıyorum akıntı da oluyor...
O zaman büyük olasıkla yumurtlama oluyordur. İstersen adetin 21. günü progesteron testi yaptır. Böylece kesin emin olursun yumurtlama olduğundan bir de aklıma bu geliyor.