Ovulasyon (Yumurtlama) Testleri Hakkında Merak Ettikleriniz

bende tövbeliyim diyorum ama dayanımıyorum yine yapıyorum

ahh ahhh öyle güzel konuştunki içimde papatyalar açtı valla lakin hiç ümitli değilim :97: inşallah hayırlı sağlıklı bebişlerimiz olur Rabbim hayırlı zamanda nasip etsin hepimize

Ostrojenden eminim canım, nette araştır göreceksin. Hamileliğin ilk günlerinde çok yükseliyor. Adet görürsen de düşüyor. İnşallah sendeki yükselişin nedeni budur da güzel haberlerini alırız.

Sen en iyisini yapmışşsın canım. Zaten her gün çalıştıysan ovalüasyonu kaçırma ihtimalin yok. En sağlam yöntem ne ateş testine gerek var ne ovalüasyon testine

Kızlar bişey sorucam size. Belgisel az önce ov. testleri östrajen hormununu ölçüyo demiştin değil mi sen? Yani yumurtlamadan sonra pozitif veren test gebelik olabildiği yönünde yorumlanabilir, doğru anladım dimi?

ya cnmm bnm adetin 23. günü ateşim 35.3 e düşmüştü snra 24 25 de 36.6 oldu acaba bnmkide yerleştide ondanmı düştü kiii???

Ostrojenden eminim canım, nette araştır göreceksin. Hamileliğin ilk günlerinde çok yükseliyor. Adet görürsen de düşüyor. İnşallah sendeki yükselişin nedeni budur da güzel haberlerini alırız.

araştırmıştım belgiselcim biliyorum ama bu derece koyu otlar göreceğimi tahmin etmiyodum yarı otlu olur diyodum çünkü kullanma kılavuzunda yarı otlu implasyon olabilir demekmiş yani gebelik olabilir demek diyor..

Sen en iyisini yapmışşsın canım. Zaten her gün çalıştıysan ovalüasyonu kaçırma ihtimalin yok. En sağlam yöntem ne ateş testine gerek var ne ovalüasyon testine

benim gibi adet sirkün uzun olursa çalışa çalışa pes edersin ve yumurtlama yünü de yan gelip yatarken geçirirsin o zaman

Biraz önce heyecandan bir anda umutlanarak panikle sordum bu soruyu...Ov. testi yaptım Belgisel'i okuyunca aklıma düştü birden...2 saat öncesi sıvı almama ve tuvalete çıkmama durumunu da önemsemeyerek...Yeni kahvaltı ettim ve tuvalete gireli de 2 saat olmamıştır yani...Bugün siklusun 19. günündeyim ve ov. testi pozitif. Bir anda acaba dedim ama geçen gün de 34. günün sabahında adet gördüm ve 14. gün geriye gidersen yumurtlama 19. veya 20. günde...Hala yumurtlamamış olabilirim yani...Bir anlık bir heyecan yaşadım, ama hemen söndü tabi...Neyse...

Peki bi soru daha, mutlaka regl taihinde 14 gün geriye gidildiğinde mi yumurtlanıyor. Bu kesin mi? Yani geçmiş için konuşursak, ayın 24ünde adet gördüysem kesin 10unda yumurtlamışım diyebilir miyiz?

benim gibi adet sirkün uzun olursa çalışa çalışa pes edersin ve yumurtlama yünü de yan gelip yatarken geçirirsin o zaman

Benim de uzun canım maalesef. 33-34 gün bazen 32...Geçen ay böyle kaçırdım işte...Ov.testinde pozitifi aldım, 1-2 gün çalışıp yan gelip yattım. Bi de ne göreyim regl olunca, kaçmış meğerse

evet doğru anlamışsın blau

Doğru anladım ama, az önce yazdığı gibi daha ov. gerçekleşmemiş olabilir işte...
Peki bu ov.dan önce artan LH hormonu, bendeki gibi böyle 3-4 gün evvelinden artmaya ve ov. testinde pozitif vermeye başlayabilir mi ki? Senin de sikluslar uzun, sende nasıl oluyor?

valla hee gerçekten bağımlılık yapıyo meret :)))) zaten önceki aydan testlerimi hazır ediyorum evde :)) nöbetçi eczane gibiyim ihtiyacı olan bana gelsin :)))

Bende de kan testleri bağımlılık yaptı. Geçen hepatit b aşısı oldum, 1 ay sonra da antikor testi yaptırmaya gidiyordum, annem diyor ki yine neyini ölçtürmeye gidiyosun o kadar çok gidiyorum ki, labaratuvara kamp kurdum

Şimdi şöyle canım ben netten araştırdım ostrojen hormonu hamile olunca çok yükselirmiş. Bu tükürük testi de ostrojeni ölçüyor. Mantıken böyle bir şey olabilir diyorum. Tabi kanda test yaptırmıyoruz ama kadın vucudunda ostrojen artınca tuz oranı da artarmış ve bu tükürüğün kuruyunca eğrelti otu şeklinde görülmesini neden olurmuş. O zaman ben de mantık yürütüyorum eğer kişide bir hormonel sorun yoksa yani ostrojen soruna bağlı yükselmiyorsa bu hamilelik belirtisi olabilir diyorum kendimce...

LH hormonu falan demişsin o hormondan pek anlamam blau :))) oyüzden ne demek istediğini anlamasamda şöyle izah edeyim kendimi; adetimin 21.günü sabahı pozitif ovulasyon testi gördüm ama otlar koyu değil açıktı ama bunu ben pozitif kabul ettim nihayetinde görüntünin heryerinde net otlar vardı o akşamı değerlendirdim ve sabah bi baktım ateşim 36,4ten 36,7 ye çıkmış ve 4 gün öyle devam etti ateşim ama pozitif ovulasyonu bir daha görmedim dün değil önceki gün yarı otlu dün de yarı otlu bugün koyu renkte otlu gördüm.Bu arada ovulasyonun olduğu günü 21. gün farzedersek bugün ovulasyonun üzerinden 5 gün geçmiş oluyor ve değerim bu sabah 0,1 derece düştü. ama ne olur ne olmaz bu akşamı değerlendirmeyi düşünüyorum nasipse..

Bence ostrojen çok artarsa çok otlu olur. Senin implantasyon tamamlanmış olabilir o zaman artık ostrojen çok yükselir ve tamamen otlu çıkar. Umutlandırmak istemiyorum canım ama mantığım böyle diyor. Yarın bir daha bak ve sabah ilk olarak test yap. Bence yarın da çıkarsa umutlanmak için bir nedenimiz olur.

Benim soz ettigim idrar testi degil canım. Idrar testi LH hormonunu ölçüyor ve hamile kalınca onun artacağına dair hiç bir bilgi bulamadım. Ben tükürük testini söylüyorum. Tükürük mikroskobu ile yapılan test ostrojeni ölçüyor. LH testi hakkında hiç bir bilgi yok ama ostrojen hakkında var. Yanlış anlatmış olmayayım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…