Ovulasyon (Yumurtlama) Testleri Hakkında Merak Ettikleriniz

LH hormonu falan demişsin o hormondan pek anlamam blau :))) oyüzden ne demek istediğini anlamasamda şöyle izah edeyim kendimi; adetimin 21.günü sabahı pozitif ovulasyon testi gördüm ama otlar koyu değil açıktı ama bunu ben pozitif kabul ettim nihayetinde görüntünin heryerinde net otlar vardı o akşamı değerlendirdim ve sabah bi baktım ateşim 36,4ten 36,7 ye çıkmış ve 4 gün öyle devam etti ateşim ama pozitif ovulasyonu bir daha görmedim dün değil önceki gün yarı otlu dün de yarı otlu bugün koyu renkte otlu gördüm.Bu arada ovulasyonun olduğu günü 21. gün farzedersek bugün ovulasyonun üzerinden 5 gün geçmiş oluyor ve değerim bu sabah 0,1 derece düştü. ama ne olur ne olmaz bu akşamı değerlendirmeyi düşünüyorum nasipse..

Benim bildiğim ovalüasyondan sonra 7-10 gün içinde yerleşme oluyor canım ama senin daha erken olmuş olabilir. Döllenmiş yumurta ortalama 3 gün tüplerde yolculuk eder. Rahme ulaşınca ortalama 5-6 gün içinde tutunması gerekir. Senin daha erken de tutunmuş olabilir belki ama sen her ihtimale karşı çalışmaya devam et, sağlam olsun.

:nazar: Ovulasyon testi(adet sirkilasyonu 35-40gün) :nazar: ................... Vucut Sıcaklığım

2.11.2010 adetin 19.günü 2. çizgi silik cıkt :KK31: ...... ............................ sıcaklık ölçmedim
3.11.2010 adetin 20.günü 2. çizgi silik cıktı :KK54: .................................. sıcaklık ölçmedim
4.11.2010 adetin 21. günü 2. çizgi az silik :KK31: ............................................... 7:00_36.2
5.11.2010 adetin 22.günü 2.çizgi silik cıktı :KK54: ............................................ . 7:00_36.4
6.11.2010 adetin 23.günü 2. çizgi cok silik :KK31: ................................................7:00_36.4
7.11.2010 adetin 24 .günü 2. çizgi yok :KK54: .................................................. .10:00_36.6
8.11.2010 adetin 25 .günü... 2. çizgi yok :KK31: ............................................. ...,7:00_36.4
9.11.2010 adetin 26 .günü.......yapmadım :KK31:........................... ............... ...,7:00_36.5
10.11.2010 adetin27 .günü2. çizgi yok :KK54: ........................ ...................... ...,7:00_36.4
11.11.2010 adetin28 .günü.... .çizgi yok. :KK31: . ........................ .................... ...,7:00_36.4
12.11.2010adetin29 .günü.... yapmadım ..:KK31: ...... .................. .................... ...,7:00_36.6
13.11.2010adetin30 .günü.... yapmadım . :KK31: .. ....................... .................... ...,7:00_36.6
14.11.2010adetin31 .günü.... .................. ......... ..................... .................... ...,7:00_36.5

slm kızlar nasılsınız :KK71:

:nazar: Ovulasyon testi(adet sirkilasyonu 35-40gün) :nazar: ................... Vucut Sıcaklığım

2.11.2010 adetin 19.günü 2. çizgi silik cıkt :KK31: ...... ............................ sıcaklık ölçmedim
3.11.2010 adetin 20.günü 2. çizgi silik cıktı :KK54: .................................. sıcaklık ölçmedim
4.11.2010 adetin 21. günü 2. çizgi az silik :KK31: ............................................... 7:00_36.2
5.11.2010 adetin 22.günü 2.çizgi silik cıktı :KK54: ............................................ . 7:00_36.4
6.11.2010 adetin 23.günü 2. çizgi cok silik :KK31: ................................................7:00_36.4
7.11.2010 adetin 24 .günü 2. çizgi yok :KK54: .................................................. .10:00_36.6
8.11.2010 adetin 25 .günü... 2. çizgi yok :KK31: ............................................. ...,7:00_36.4
9.11.2010 adetin 26 .günü.......yapmadım :KK31:........................... ............... ...,7:00_36.5
10.11.2010 adetin27 .günü2. çizgi yok :KK54: ........................ ...................... ...,7:00_36.4
11.11.2010 adetin28 .günü.... .çizgi yok. :KK31: . ........................ .................... ...,7:00_36.4
12.11.2010adetin29 .günü.... yapmadım ..:KK31: ...... .................. .................... ...,7:00_36.6
13.11.2010adetin30 .günü.... yapmadım . :KK31: .. ....................... .................... ...,7:00_36.6
14.11.2010adetin31 .günü.... .................. ......... ..................... .................... ...,7:00_36.5

slm kızlar nasılsınız :KK71:

Adetine kaç gün kaldı canım?

Bence ostrojen çok artarsa çok otlu olur. Senin implantasyon tamamlanmış olabilir o zaman artık ostrojen çok yükselir ve tamamen otlu çıkar. Umutlandırmak istemiyorum canım ama mantığım böyle diyor. Yarın bir daha bak ve sabah ilk olarak test yap. Bence yarın da çıkarsa umutlanmak için bir nedenimiz olur.

dediklerine tamamen katılıyorum belgisel ama şöyle diyor bir sitede;
eğer gebelik oluşursa döllenen yumurtayı korumak rahimi uygun kıva getirmek için progesteron hormonu salgılanırmış bu hormon ostrejen hormonunun etkilerini yok eder diyor.. ama diğer taraftan eper döllenme olduysa ostrejen ve progesteron hormonu yüksekte kalırmış..
bende diyorumki ostrejen yüksekte kalsa bile progesteron onun etkisini azallttığından görüntü koyu otlu değilde yarı otlu çıkmalı.. kullanma kılavuzunda da yarı otlu olması gebeliğe işaret olabilir diyor..
ayyyy ne çok bliyoruz yahuuu :))))) bu konuda uzmanlığımızı almadan bebeklerimiz gelse bari :))

ayin 22 sinde adet olacagim goguslerim dolgunlasti sabah kalkinca yataktan sizladi
bu ayda olmayacak pek umudum yok benim:KK19:

Benim bildiğim ovalüasyondan sonra 7-10 gün içinde yerleşme oluyor canım ama senin daha erken olmuş olabilir. Döllenmiş yumurta ortalama 3 gün tüplerde yolculuk eder. Rahme ulaşınca ortalama 5-6 gün içinde tutunması gerekir. Senin daha erken de tutunmuş olabilir belki ama sen her ihtimale karşı çalışmaya devam et, sağlam olsun.

bencede bu akşam sağlamlaştırmak lazım.. gerçi naparsak yapalım Rabbim ol derse olacak.. ama bizde elimizden geleni yapalım tabi.

dediklerine tamamen katılıyorum belgisel ama şöyle diyor bir sitede;
eğer gebelik oluşursa döllenen yumurtayı korumak rahimi uygun kıva getirmek için progesteron hormonu salgılanırmış bu hormon ostrejen hormonunun etkilerini yok eder diyor.. ama diğer taraftan eper döllenme olduysa ostrejen ve progesteron hormonu yüksekte kalırmış..
bende diyorumki ostrejen yüksekte kalsa bile progesteron onun etkisini azallttığından görüntü koyu otlu değilde yarı otlu çıkmalı.. kullanma kılavuzunda da yarı otlu olması gebeliğe işaret olabilir diyor..
ayyyy ne çok bliyoruz yahuuu :))))) bu konuda uzmanlığımızı almadan bebeklerimiz gelse bari :))

Ben de şöyle bir bilgi buldum ve sen haklı olabilirsin canım.

" Tıbbi açıklama: İlk 3 ay boyunca östrojen salgısının büyük kısmını corpus luteum gerçekleştirir. Bundan sonraki dönemde ise plasenta, östrojen salgılar. İlk 3 ay boyunca östrojen salgısı, yumurtlamadan regl dönemine kadar olandan biraz daha fazladır. Ancak 3 aydan sonra östrojen, çok fazla salgılanmaya başlar. Normal değerin 30-50 katına kadar yükselir. Rahimdeki kaslar ile göğüslerdeki süt kanallarının büyümesine ve rahme yeterli kan gitmesine yardımcı olur. Bunun yanında eklemlerinizi de yumuşatır, özellikle de pelvisi doğuma hazırlamak için daha gevşek hale getirir. Hatta hamileliğin son günlerindeki yüksek östrojen ve buna eklenen progesteron seviyesindeki düşüşün, doğumu başlattığı düşünülür. Östrojen, cilde rengini veren pigment maddesinin de artmasına yol açar. Bu yüzden hamilelikte göğüs uçlarınızın rengi koyulaşır ve yüzünüz çillenir. Östrojenin etkisi ile cinsel açıdan da daha aktif olmayı arzulayabilirsiniz. "

Eğer bu hormon hamile olunca yumurtlamadan regl donemine kadar olandan biraz daha fazlaysa bu durumda yarı otlu gösterebilir. Ama senin neden tam otlu onu anlamadım. Acaba bu ay iki kere mi yumurtlayacaksın :KK52:

ayin 22 sinde adet olacagim goguslerim dolgunlasti sabah kalkinca yataktan sizladi

benimde göğüslerime dokunulmuyo resmen.. çok fenaa.. ama bu olay yumurtlama gününden itibaren böyle ve buyüzden şaşkınım.. çok erken oldular böyle.. gebelikten desem daha yumurta çatlamadan nasıl gebelik olacak? hormonlarım mı şaşırdı dengeyi acaba diye de aklım kurcalanıyor :KK59:

canım benim düzensiz 30-35 günde olurum sen tablom nasıl

Önemli olan ateşinin düşmemesi canım. Herkesin ateş aynı olmuyor, kimisi hamile olunca 37 dereceleri görüyor, kimisi ise düşmeyen 36.6 ile hamileliğini öğreniyor. Yani düşmediği sürece sorun yok. Benim ateşim reglden bir kaç saat önce düşüyor. Ben akşamları da ateşime bakıyorum genelde akşam bir anda 36.4 e iniyor ve o gece adet görüyorum. İnşallah bu ay hiç birimizin ateşi inmezde şu çift çizgiyi görürüz artık...

Benim soz ettigim idrar testi degil canım. Idrar testi LH hormonunu ölçüyor ve hamile kalınca onun artacağına dair hiç bir bilgi bulamadım. Ben tükürük testini söylüyorum. Tükürük mikroskobu ile yapılan test ostrojeni ölçüyor. LH testi hakkında hiç bir bilgi yok ama ostrojen hakkında var. Yanlış anlatmış olmayayım :KK71:

Şimdi biraz ben de araştırdım da, tükürük testleri östrojen ölçüyor, idrarla yapılan ov. testleri ise Lh hormonunu ölçüyor dediğin gibi...

Aslında normal olarak idrarla yapılan kitlerde birkaç gün koyu çizgi gördükten sonra ani bir düşüş yapması gerekiyor LH.ın...Benim birkaç gün üstüste pozitif vermesi normal mi değil mi onu çözemedim...

LH yüksekliği iyi bir durum değil okuduklarıma bakılırsa. FSH/LH oranı pcos işaretçisi olabilir diyor sağlık sitelerinde....

Ama benim Lh her daim de yüksek seyretmiyor, iki aydır aynı günler yükseliyor,o yüzden ov. lehine değerlendiriyorum...Geçen ay adete birkaç gün kala ov. testi yapmıştım negatifti...Adetten sonra da ov. yaklaşana kadar negatif oluyor...Daha önce ultrasonlarımda filan da kist vs. bişey çıkmamıştı, rutin kontrollerimde...

Siklusum biraz uzun olunca şüphelendim kendimden...

Yani inşallah bişey yoktur, netten baktıkça kendimden şüphelenmeye başladım :26:

Adet gecikmesi, aşırı tüylenme, ciltte lekelenme, sivilce, ani kanamalar gibi sıkıntılarım da yok ama....

Son düzenleme:
Ben de şöyle bir bilgi buldum ve sen haklı olabilirsin canım.

" Tıbbi açıklama: İlk 3 ay boyunca östrojen salgısının büyük kısmını corpus luteum gerçekleştirir. Bundan sonraki dönemde ise plasenta, östrojen salgılar. İlk 3 ay boyunca östrojen salgısı, yumurtlamadan regl dönemine kadar olandan biraz daha fazladır. Ancak 3 aydan sonra östrojen, çok fazla salgılanmaya başlar. Normal değerin 30-50 katına kadar yükselir. Rahimdeki kaslar ile göğüslerdeki süt kanallarının büyümesine ve rahme yeterli kan gitmesine yardımcı olur. Bunun yanında eklemlerinizi de yumuşatır, özellikle de pelvisi doğuma hazırlamak için daha gevşek hale getirir. Hatta hamileliğin son günlerindeki yüksek östrojen ve buna eklenen progesteron seviyesindeki düşüşün, doğumu başlattığı düşünülür. Östrojen, cilde rengini veren pigment maddesinin de artmasına yol açar. Bu yüzden hamilelikte göğüs uçlarınızın rengi koyulaşır ve yüzünüz çillenir. Östrojenin etkisi ile cinsel açıdan da daha aktif olmayı arzulayabilirsiniz. "

Eğer bu hormon hamile olunca yumurtlamadan regl donemine kadar olandan biraz daha fazlaysa bu durumda yarı otlu gösterebilir. Ama senin neden tam otlu onu anlamadım. Acaba bu ay iki kere mi yumurtlayacaksın :KK52:

verdiğin bilgiler için ilgin için çoookk teşekkür ederim belgiselcim ben bu akşamda çalışayımda ondan sonraki Allah kerim :KK34:

Önemli olan ateşinin düşmemesi canım. Herkesin ateş aynı olmuyor, kimisi hamile olunca 37 dereceleri görüyor, kimisi ise düşmeyen 36.6 ile hamileliğini öğreniyor. Yani düşmediği sürece sorun yok. Benim ateşim reglden bir kaç saat önce düşüyor. Ben akşamları da ateşime bakıyorum genelde akşam bir anda 36.4 e iniyor ve o gece adet görüyorum. İnşallah bu ay hiç birimizin ateşi inmezde şu çift çizgiyi görürüz artık...

Benim de adete bir gün kala düşüyor ateşim....
Peki siklusun bir döneminde ateşin yükselmesi, sonra regle yakın düşmesi, geçilen dönemde kesin yumurta oluştuğunun garantisi mi?

Bence belirtilere fazla takılma canım. Bende iki ay önce tüm belirtiler vardı. Gögüslerimde sızlama, yumurtalıklarımda batmalar, halsizlik, mide bulantısı, tansiyon düşmesi ne ararsan vardı. Sonra kan testi yaptırdım ve negatifi görünce birden bütün belirtilerim geçti, hepsi psikolojikmiş :KK5:

İlk hamileliğimde hiç bir belirtim yoktu ama adetim gecikti ve sonra yine test yapmadım bir hafta 10 gün sonra öğrendim hamile olduğumu. En iyisi adeti beklemek ve geçerse test yapmak bu belirtilere bakarak umutlanıyoruz sonra üzülüyoruz. İnşallah hamilesindir.

Şimdi biraz ben de araştırdım da, tükürük testleri östrojen ölçüyor, idrarla yapılan ov. testleri ise Lh hormonunu ölçüyor dediğin gibi...

Aslında normal olarak idrarla yapılan kitlerde birkaç gün koyu çizgi gördükten sonra ani bir düşüş yapması gerekiyor LH.ın...Benim birkaç gün üstüste pozitif vermesi normal mi değil mi onu çözemedim...

LH yüksekliği iyi bir durum değil okuduklarıma bakılırsa. FSH/LH oranı pcos işaretçisi olabilir diyor sağlık sitelerinde....

Ama benim Lh her daim de yüksek seyretmiyor, iki aydır aynı günler yükseliyor, yüzden ov. lehine değerlendiriyorum...Geçen ay adete birkaç gün kala ov. testi yapmıştım negatifti...Adetten sonra da ov. yaklaşana kadar negatif oluyor...Daha önce ultrasonlarımda filan da kist vs. bişey çıkmamıştı, rutin kontrollerimde...

Siklusum biraz uzun olunca şüphelendim kendimden...

Yani inşallah bişey yoktur, netten baktıkça kendimden şüphelenmeye başladım :26:

Adet gecikmesi, aşırı tüylenme, ciltte lekelenme, sivilce, ani kanamalar gibi sıkıntılarım da yok ama....

Bir doktora git canım, ne olur ne olmaz. Adetin 3. günü sabah hormon testlerin yapılacak, aç karınla gideceksin ve kan vereceksin. Emin olursun en azından, eğer bir şey varsa boşa zaman kaybetmezsin. Ben doktoruma çocuk istiyorum deyince hemen hormonlarımı görmek istemişti ve iyiki de istemiş yoksa sorun olduğunu bilmeyecektim. Bildiğim kadarıyla pcos kişinin kendi kendisine zor hamile kaldığı ama tedavi ile kolaylıkla hamile kalabileceği bir sorun. İnşallah yoktur ama emin olmak en iyisidir.

Benim de adete bir gün kala düşüyor ateşim....
Peki siklusun bir döneminde ateşin yükselmesi, sonra regle yakın düşmesi, geçilen dönemde kesin yumurta oluştuğunun garantisi mi?

Benim anladığım kadarıyla ateşin önce düşmesi ve sonra yükselmesi ve adete kadar yüksek gitmesi yumurtlama konusunda iyi bir işaret bunu doktor söyledi. Ama adete yakın ateşin düşmesi yumurtlamış olduğunun garantisimi onu bilmiyorum.

Şimdi netten bir yazı okudum, dismenore (ağrılı adet kanaması) yumurtlamalı bir adet dönemi geçirildiğinin en güvenilir belirtilerinden biriymiş.
Kendimizi bu yönden de değerlendirebiliriz....
Benim bir yıl içinde 1 veya 2 adetim haricinde kalanı genellikle ağrılı olur...Yumurtlamanın olduğu yönünde değerlendirebilirim sanırım...

X