Ovulasyon (Yumurtlama) Testleri Hakkında Merak Ettikleriniz

Bakalım bu ay olmazsa hepsine başvuracağım...
PEki gebelikte önce diyet yapılmamalı diye okuyorum birkaç sitede, bi bilgin var mı canım?

Ben diyet yapıyorum canım ama kendi kafama göre değil, diyetisyene gidiyorum ve çocuk istediğimi biliyor. Sağlıklı bir beslenme şeklim var, günde 6 öğün yiyorum ve tüm gıdaları alıyorum. Allah nasip edersen hamileyken de gideceğim ama o zaman amaç kilo vermek değil sağlıklı beslenmek ve normal kilo almak olacak. Eğer yaptığın diyet sağlıklı bir diyetse bence yapılabilir ama sok diyet gibi şeyler çok zararlı onlardan uzak durmanı öneririm.

Eğer diyet yapacaksan ya diyetisyene gitmeni yada sağlıklı görünen, zorlamayan bir diyet listesi ile yapmanı öneririm. Öbür türlü zararı olabilir bence.

Anladım canım...Hamile kalabilirsem diyetisyenle devam edeceğim zaten ben de...

Anladım canım...Hamile kalabilirsem diyetisyenle devam edeceğim zaten ben de...

En doğrusu hem bebeği iyi besleriz hem biz az kilo alırız. Diyetisyenim bu hafta çatlatma iğnesi olduğumu biliyor ve ilk kez bu hafta menüme 1 tatlı kaşığı bal ve 3 tane ceviz ekledi, ayrıca 2 bardak süt verdi. Sanırım bebek olursa faydası olsun diye yaptı. Ben kendi kendime bunları bilemezdim. Buraya yazayım da bizim gibi çalışanlara faydalı bir bilgi olsun. Demek ki bebek isterken bunlar faydalı besinler.

Ovulasyon testi(adet sirkilasyonu 35-40gün) ................... Vucut Sıcaklığım

2.11.2010 adetin 19.günü 2. çizgi silik cıkt ...... ............................ sıcaklık ölçmedim
3.11.2010 adetin 20.günü 2. çizgi silik cıktı .................................. sıcaklık ölçmedim
4.11.2010 adetin 21. günü 2. çizgi az silik ............................................... 7:00_36.2
5.11.2010 adetin 22.günü 2.çizgi silik cıktı ............................................ . 7:00_36.4
6.11.2010 adetin 23.günü 2. çizgi cok silik ................................................7:00_36.4
7.11.2010 adetin 24 .günü 2. çizgi yok .................................................. .10:00_36.6
8.11.2010 adetin 25 .günü... 2. çizgi yok ............................................. ...,7:00_36.4
9.11.2010 adetin 26 .günü.......yapmadım ........................... ............... ...,7:00_36.5
10.11.2010 adetin27 .günü2. çizgi yok ........................ ...................... ...,7:00_36.4
11.11.2010 adetin28 .günü.... .çizgi yok. . ........................ .................... ...,7:00_36.4
12.11.2010adetin29 .günü.... yapmadım .. ...... .................. .................... ...,7:00_36.6
13.11.2010adetin30 .günü.... yapmadım . .. ....................... .................... ...,7:00_36.6
14.11.2010adetin31 .günü.... ..2. çizgi az silik....... ......... .... .................... ...,7:00_36.5
15.11.2010adetin32 .günü.... .................. ......... ................ ........................ ...,7:00_36.5

şimdiden bayramınızı kutluyorum hepinize iyi bayramlarrr...

kızlarr hepinize iyi bayramlarr..bayramınız mubarek olsun..allahım inş. evlat isteyenlere en kısa zamanda sağlıklı hamilelik nasip etsin..

Slm kizlar ben bu ovulasyon testini adetin 12. Ve 13. Gun yaptim ikinci cizgi ilkine cok yakin hafif silik cikti. 14. Gun ikinci cizgi ilkinden daha koyuydu, 15 ve 16. Gun gene ikinci cizgi 12 13 gunlerdeki gibi ilkine yakin az silik cikti. Yani 14.gun ne guzel koyu cikmisti ertesi gun ya cok silik yada cizgi olmaz diye beklerdim. Sizde nasil oluyor koyu cizgi ciktiktan sonra tamamen silikmi cikiyor? Yada pko oldugumdan LH yuksek surekli(

iyi bayramlar dilerim hepimize kurban bayrami ugurlu gelir canlarim
hamile kaliriz insallahh

Son düzenleme:
arkadaşlar ben bu ay ovulasyon testi denedim.adetim biter bitmez yapmaya başladım hatta.ben 30 günde yaklaşık adet görürüm.15. gün benim en koyu çizgim oldu.diğer günler çok çok silik.ama en koyu olan da oyle c cizgisi kadar kıpkırmızı değil.biraz açık rengi.tabi biz değerlendirdik.çok merak ediyorum.bu arada dr gittim hiçbir sorunum yok.dr oluruna bırakın evliliğinizin tadını çıkarın fln dedi.neyse yani bu çizgi kafamı karıştırdı.2. kadar kopkoyu olmadı.ama resmen gözle seçilir bir çizgi çıktı.

kızlarrrr acil bana bi cevap verin bende bu ay ovulasyon testi kullanmaya başladım adetimin 9. gününden itibaren yapmaya başladım ve 12.gün ikinci çizgi silik çıktı 15.gün net çıktı denemek amaçlı sonrada yaptım ve bugğn 19.günüm ve ikinci çizgi net olmasada belirgin şekilde var ne demek bu üstelik hafifte ymurta akı şeklindeki akıntımda hafif car çok şaşkınım yaşayan varmı hamile olabilirmiyim?????????

Bende adetimin son gününe kadar 2. çizgi silikte olsa hep oluyor canım. O testlerde iki çizgi de aynı koyulukta olursa pozitif sonuç demektir birisinin daha açık olması bir şey ifade etmiyor. Bir ay benim de senin gibi olmuştu ve çok sevinmiştim hamilemiyim diye ama sonra adet gördüm. Ama iki çizgi aynı koyulukta olanlardan hamile kalanlar olmuş. Ancak Lh testi hamileliğin belirtisi değil, adete yakın ovalüasyon testi yapıp hiç çizgi görmeyip hamile kalanlarda var. Bu teste göre karar verme. İnşallah hamilesindir.

Herkesin geçmiş bayramını kutluyorum arkadaşlar...
Benim de aynısı oluyor neredeyse...Hatta forumda arkadaşlara da sordum...Benim pcos sorunum yok...Kontrollerimde filan çıkmamıştı, herhangi bir belirtim de yok hadi sonradan oldu desem....
Sanırım normal bi durum...

bblau sen de mi buradasın canım? Nasılsın, nasıl geçti bayram?

iyiyim canım benim, bir bakayım dedim foruma :)
sen nasılsın?
Ben 2 gün Eskişehir'e gidip geldim, anneme, sonra İstanbuldaydım. Gezdik, dinlendik...Çabuk bitti valla tatil :)
Senin nasıl geçti?

iyiyim canım benim, bir bakayım dedim foruma :)
sen nasılsın?
Ben 2 gün Eskişehir'e gidip geldim, anneme, sonra İstanbuldaydım. Gezdik, dinlendik...Çabuk bitti valla tatil :)
Senin nasıl geçti?

İstanbul'daydım canım. Akraba ziyaretleri, ev, yemek, iş derken tatil bitti. Bu arada ben adetimi gördüm ama bayram telaşesinden pek üzülmeye de fırsatım olmadı. Yine gideceğim doktora bakalım bu ay ne diyecek. Senin kaç gün kaldı var mı bir belirti?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…