• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Gebeliğe Hazırlık Ovulasyon testi yardım..

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.
İşe yararsa ne mutlu bana :) Yumurtlama, yumurtlamanın çatlaması, ovulasyon hepsi birebir aynı şey canım. Yumurtanın folikülü yırtıp serbest kalması anlamına geliyor. Yani aslında bi nevi folikül "yumurtlamış" oluyor, yumurta serbest kalıyor :)

Progesteron testi konusunda bilgim yok ama dediğin akla çok yatkın. Grafiklere göre yumurtlamadan 7 gün sonra pik değere ulaşmış gibi. Şöyle bir bilgi buldum az önce:

Ovulasyonun siklusun yaklaşık 14. günü olduğu kabul edilirse 21. Gün progesteron ölçümü yapılması için en ideal zamandır. Ancak normal regl siklüsü 21-35 gün kabul edilir ve 21 gün aralıklarla adet gören kadınlarda ovulasyon 9. gün olabilirken, 35 gün aralıklarla adet gören kadınlarda ise ovulasyon 22. günde olmaktadır. Böyle durumlarda ovulasyon tespiti için serum progesteron ölçümü yapılacak en uygun zaman beklenen menstruasyon tarihinden 1 hafta önce olmalıdır.
Yumurtlama takibi yapıyorum ben şu anda. Ateşle ya da ovülasyon testiyle yakalayabilirsem 1 hafta sonraya randevu alcam. Geçen ay adetim geç geldi geç yumurtladım galiba bu ay da öyle oluyor. En doğrusu yumurtlama gününü beklemek heralde.

Yumurtlama takibi yapıyorum ben şu anda. Ateşle ya da ovülasyon testiyle yakalayabilirsem 1 hafta sonraya randevu alcam. Geçen ay adetim geç geldi geç yumurtladım galiba bu ay da öyle oluyor. En doğrusu yumurtlama gününü beklemek heralde.
Evet öylesi en mantıklısı gibi. Peki özel değilse neden progesteron değerinizi merak ettiğinizi sorabilir miyim? Doktorunuz mu talep etti?

Evet öylesi en mantıklısı gibi. Peki özel değilse neden progesteron değerinizi merak ettiğinizi sorabilir miyim? Doktorunuz mu talep etti?
Hayır doktorum söylemedi. Ama özele giden arkadaşlarım var doktorlar mutlaka yapılması gereken bi hormon aylarca bu şekilde boşa uğraşan çift var demiş. Devlette 1 seneyi geçmeden istemiyor. Genel test yapıyor o kadar. Özel daha hassas bu konuda.

Yanlış anlatmıştım galiba.. Bugün adetin 11. Günü ve ben 9. Günden beri yapıyorum zaten testi.. (adetim 7 gün sürdü bu ay nerdeyse.. Ertesi günü test yapmadım bittikten 2. Gün başlamış oldum yani teste).. Galiba ben yakalayana kadar bir öğlen bir akşam yapsam daha garanti olacak sanırım. Normalde suyu da çok seviyorum o kadar zor ki su içmemek..
Ben yanlış anlamışım kusura bakmayın:)
Bence 1 kez yapın diğer türlü kafanız karışır tabi siz bilirsiniz:)

Çok teşekkür ederim. Çok bilgi verici bir yorum olmuş benim için.. Belki benim de sizin dediğiniz gibi oluyor ve ben farkedemiyorum. Şimdi İnternetten sipariş vermek için ateş ölçer bakacağım. Dijital olanlardan mi tavsiye edersiniz
Rica ederim. Eczanelerde satılan en basit dijital ateşölçerler yeterli oluyor. Hatta evinizde vardır belki de :) Bende zaten uzun zamandır olduğu için net fiyat bilemiyorum ama sanıyorum en fazla 8-10 TL gibidir.

Teşekkür ederim :) İnternette baktiklarim 60-70 liradan başlıyordu yarın gidip eczaneden alayım en iyisi :)

Kizlar neler yaptiniz bi gelisme varmi benim ovu testlerimde yolda bu ay ilk kez yapicam banada yardimci olursunuz dimi ;) Benim adam yanlislikla 50lik gebelik testi siparis etmis :KK70:o bugun geldi digeride yarin gelicek adetim dun bitti yarin basliycam ins ise yarar

Kizlar neler yaptiniz bi gelisme varmi benim ovu testlerimde yolda bu ay ilk kez yapicam banada yardimci olursunuz dimi :KK66: Benim adam yanlislikla 50lik gebelik testi siparis etmis :KK70:o bugun geldi digeride yarin gelicek adetim dun bitti yarin basliycam ins ise yarar
Yarindan sonra psikolojim iyice bozulur artik :KK9::rolleyes:

Kizlar neler yaptiniz bi gelisme varmi benim ovu testlerimde yolda bu ay ilk kez yapicam banada yardimci olursunuz dimi :KK66: Benim adam yanlislikla 50lik gebelik testi siparis etmis :KK70:o bugun geldi digeride yarin gelicek adetim dun bitti yarin basliycam ins ise yarar
Ederiz tabi canım. Durup durup gebelik testi yaparsın artık :-)

Siz neler yaptiniz ise yaradimi bu testler yoksa germekten baska ise yaramiyormu :)
Valla ilişki kontrolünde bi işe yaramıyor. Çünkü en geç 2 günde bir ilişki oluyor. Ama zaman hesaplamada çok işe yarıyor. Mesela progesteron tahlili yaptırcam yumurtlamanın 7nci gününde yapılıyor takip etmeseydim 4-5 gün erken gidecektim düşük görüp üzülecektim. Sonra ayet günümü tam hesap edebiliyorum. Kaç gün sonra idrarda çıkar kaç gün sonra kanda çıkar biliyorum. İyi oluyor. Ama kişiden kişiye değişebilir. Bende güven duygusu oluşturuyor. Kiminde stres yaptırabilir koyuluğu görememek :) bi ay dene baktın çok stres yapıyorsun yapmazsın daha. Stres en kötüsü çünkü.

Yumurtlama döneminden sonra yumurtlama olursa artış gösteren bi hormon. Gebelik hormonu diye de geçiyor. Düşüklüğünde yumurtlamada sıkıntı oluyor, olsa bile gebelik gelişemeden sonlanıyor. Adetin 21. 22. 23. Günleri yapılıyor. 10 ve üzeri olması lazım sonucun.

Benimde dikkatimi çekti bende bı baktirayim progesteronama

Yumurtlamadan 1 hafta sonrami bakiliyor

Benimde dikkatimi çekti bende bı baktirayim progesteronama

Yumurtlamadan 1 hafta sonrami bakiliyor
Evet tam yumurtlama gününü biliyorsan 7gün sonra gitmek en ideali. 6-8 de olur tabi. Ama sonuca baktırırken yumurtlamanın kaçıncı gününde olduğunu söyle daha gerçekçi yorumlar doktor.

Ben de geçen ayki testlerimde hiç koyu çizgi görememiştim, ikinci çizgi çok silik kalıyordu. Yabancı bir forumda bazı kadınlarda LH hormonun akşam saatlerinde pik yaptığını ve öğleden sonra test yaparsa pozitif sonucun kaçtığını okudum. Bu yüzden bu ay günde iki defa (araya 6 saat koyun denşyor) test yaptım veeee akşam testimde ikinci çizgiyi kontrolden daha koyu gördüm! Oysa o gün ve ertesi gün 14:30'da yaptığım iki testte de test çizgisi çok silik çıktı. Akşam yapmasam pozitifi kaçıracakmışım yani...
Bu arada ufak bir bilgi: Bu testlerin pozitif çıkması yumurtlamanın kesin olarak gerçekleştiğini kanıtlamıyormuş. Evde yapılan ve kanıt olabilecek tek yöntem ateş takibi.

aldığım testin içinde arada 6 saat olmak şartıyla sabah 10 ve akşam 18'de test yapmam gerektiği yazıyor. testi yapmadan önceki 2 saat sıvı almayın diyor.
bi de böyle deneyin

aldığım testin içinde arada 6 saat olmak şartıyla sabah 10 ve akşam 18'de test yapmam gerektiği yazıyor. testi yapmadan önceki 2 saat sıvı almayın diyor.
bi de böyle deneyin
Teşekkür ederim ama ben de benzer bir şekilde pozitifi yakaladığımı yazdım zaten, belki birine fayda sağlar diye :) 14:30 ve 20:30 şeklinde 6 saat bıraktım ben. Sabah saatleri çok daha açık çıkıyor.

Back