• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Gebeliğe Hazırlık Ovulasyon testi hikayem

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.
Merhaba bayanlar...
Benim 7 yaşında bir oğlum var 2 yıldır bir çocuğumuz daha olsun istiyoruz ama nasip olmadı... doktora gittim sorun yok dendi bu geçtiğimiz 4 yıl zaten eşim ve benim için de çok stresli geçti ona yoruyorum ben.
Bu ay ovulasyon testi ile denemek istedim. İnternette adetin bittiği günle beraber sayarak 5 ci gün ilk testini öğlen saatlerinde yapman gerekti yazıyordu yaptım ve çift çizgi çıktı bayada koyuydu hatta test çizgisi. Ertesi gün tekrarladım çok silik çıktı akşam tekrar yaptım dahada silik çıktı. Ben acaba adetim bittikten hemen sonra mı yunurtluyorum? Yoksa yanlış birşey mi yaptım anlayamadım lütfen yardımcı olun... rüyamda kendimi hep hamile görüyorum artık oğluma bir kardeş istiyorum hatta nasip ederse rabbim sağlıklı ikiz bebeklerim olsa uçarım mutluluktan havaya ❤️❤️❤️
Benim de bu ay ilk denemem ama büyük ihtimal erken yumurtluosn canım sen siliklestgnde çatlamış oluyormuş ya da bi önceki Aydan kalan olgunlaşmamış yumurta falan varsa o çatladı sen test yapmaya ve ilişkiye devam et bence cnm insAllah bekleyişin son bulur bu ay ;)
Rabbım evladina da hayırlı ömürler versin

merhabalar:) ergenlik döneminden beri adet düzensizliği ile başa çıkmaya çalışan 28 yaşında bir kadınım. gitmediğim doktor uygulamadığım kür kalmadı diyebilirim.15 yaşında başladığım ve evlenene kadar(12 yıl) süren doktor maceralarım hep doğum kontrol hapı ve evlenince geçer hurafeleri ile geçti. hayatım boyunca hiç adetim düzenli olmadı adet söktürücü kullanmadan adet olduğum en fazla 4-5 tir ( bayram havası olurdu bende o günlerde:)) sonrasında evlendim tabiki evlenincede düzelmedi bu adet düzensizliği 15 gün soğan suyu kürü uyguladım açıkçası bende işe yaramadı neyse doktora gittim tekrar artık çocuk düşünüyorduk çnkü evlendikten sonra 1,5 yıl korunduk(eşim tarafından) doktora gittiğimde bana tarlusal verdi adet ol hormonlarına bakalım dedi bünye alışık tabi tarlusalın 4. gününde hop geldi kanama:) doktora gittim testler yapıldı herşey normal ama tsh 0,01 den bile küçük dedi acil endokrin doktoruna sevk etti asıl kötü günler şimdi başladı adet düzensizliğimn yanında trioidlermde nodül çıktı birde yüzüme gözüme bu nodül kötü huylu demezmi hemde biyopsi yapmadan resmen yıkıldım. neyse biopsi yapıldı ve iyi huylu olduğunu öğrendik çok şükür. bi çok test daha yaptı endokrin doktoru hormon testleri gebeliği engellicek testler falan herşey normal deyip tekrar beni gönderdi kadın doğum uzmanına önceki yaptığı testlerden birdaha istedi kadın doğum uzmanı ve ne görsün herşey normal hiç bir sıkıntı görünmüyor hatta sen ne yaptın kendine böyle falan dedi şaşkın şaşkın sonra ultrasona aldı beni vajinal muayene etti dört dörtlük polikistik over hastasısın dedi ve heycanlı heycanlı dur dur sağda 15 mm ulaşmış bi yumurtan var bunu biraz geliştr ovulasyon testiyle takip et ve bu çatladığında ilişkiye gir tertemiz bi yumurtan var dedi . şuan ovulasyon testiyle beraber uyuyorz:) her gün yapıyorum onu ama hala 2. çizgi silik 5. günüm bugün ama bir yandanda incir ve havuç kürünü uyguluyorum umarım işe yarar. benm polikistik over ve ovulasyon hikayemde bu şekilde cancağızlarım:)

merhabalar:) ergenlik döneminden beri adet düzensizliği ile başa çıkmaya çalışan 28 yaşında bir kadınım. gitmediğim doktor uygulamadığım kür kalmadı diyebilirim.15 yaşında başladığım ve evlenene kadar(12 yıl) süren doktor maceralarım hep doğum kontrol hapı ve evlenince geçer hurafeleri ile geçti. hayatım boyunca hiç adetim düzenli olmadı adet söktürücü kullanmadan adet olduğum en fazla 4-5 tir ( bayram havası olurdu bende o günlerde:)) sonrasında evlendim tabiki evlenincede düzelmedi bu adet düzensizliği 15 gün soğan suyu kürü uyguladım açıkçası bende işe yaramadı neyse doktora gittim tekrar artık çocuk düşünüyorduk çnkü evlendikten sonra 1,5 yıl korunduk(eşim tarafından) doktora gittiğimde bana tarlusal verdi adet ol hormonlarına bakalım dedi bünye alışık tabi tarlusalın 4. gününde hop geldi kanama:) doktora gittim testler yapıldı herşey normal ama tsh 0,01 den bile küçük dedi acil endokrin doktoruna sevk etti asıl kötü günler şimdi başladı adet düzensizliğimn yanında trioidlermde nodül çıktı birde yüzüme gözüme bu nodül kötü huylu demezmi hemde biyopsi yapmadan resmen yıkıldım. neyse biopsi yapıldı ve iyi huylu olduğunu öğrendik çok şükür. bi çok test daha yaptı endokrin doktoru hormon testleri gebeliği engellicek testler falan herşey normal deyip tekrar beni gönderdi kadın doğum uzmanına önceki yaptığı testlerden birdaha istedi kadın doğum uzmanı ve ne görsün herşey normal hiç bir sıkıntı görünmüyor hatta sen ne yaptın kendine böyle falan dedi şaşkın şaşkın sonra ultrasona aldı beni vajinal muayene etti dört dörtlük polikistik over hastasısın dedi ve heycanlı heycanlı dur dur sağda 15 mm ulaşmış bi yumurtan var bunu biraz geliştr ovulasyon testiyle takip et ve bu çatladığında ilişkiye gir tertemiz bi yumurtan var dedi . şuan ovulasyon testiyle beraber uyuyorz:) her gün yapıyorum onu ama hala 2. çizgi silik 5. günüm bugün ama bir yandanda incir ve havuç kürünü uyguluyorum umarım işe yarar. benm polikistik over ve ovulasyon hikayemde bu şekilde cancağızlarım:)
Bi çok aşamadan geçmişin canım Rabbim emeklerini boşa çıkarmasın insAllah hayırlı haberler yakındır gelişmelerden haberdar et :)

çok daha yeni 2. haftam:) daha doğrusu biz nisan gibi çalışmalara başlarızz diyorduk yumurta oluşmuş deyince doktor şimdi başlayalım dedik 2 kez denedik sadece sonrada ovulasyon testi aldım 5 gündür testi yapıyorum ama çok silik
test.jpg

çok daha yeni 2. haftam:) daha doğrusu biz nisan gibi çalışmalara başlarızz diyorduk yumurta oluşmuş deyince doktor şimdi başlayalım dedik 2 kez denedik sadece sonrada ovulasyon testi aldım 5 gündür testi yapıyorum ama çok silikEki Görüntüle 2232955
Anladım canım hadi hayırlısıyla sen şimdi yumurtanın olgunlaşmasini ve çatlamasini takip edeceksin insAllah tutturursunuz canım ilk denemede :)

ayyy inşallah :) denemeleri çok özenli ver yerinde yapıyorum bacakları kaldırma amuda kalkıp sallanma falan:) yumurtalarıma ulaşmaması imkansız spermin:) beynime kadar gider yani öyle kaldırıyorum ayaklarımı:)))

ayyy inşallah :) denemeleri çok özenli ver yerinde yapıyorum bacakları kaldırma amuda kalkıp sallanma falan:) yumurtalarıma ulaşmaması imkansız spermin:) beynime kadar gider yani öyle kaldırıyorum ayaklarımı:)))
hadi insAllah kız güzel haberler alalım
:confused:bu ay ben havaya kaldırmadm ayaklarımı sadece kalçamin altına yastık koydum bklm nolcak :rolleyes:

güzel haberlerini bekliyorummmm:) siz kaç aydır deniyorsunuz?
Benim 4 yaşında bi kizim var 9 aydır falan ikinci için çabalıyoruz ovu testiyle ilk deneme bu ay evet her ay böyle geç yum oluyorsa sanırım biz hep yanlış değerlendiriyormusuz

canım sen kaçıncı gün yumrtlamayı gördün ben kaçırdım o kısmııı :)
Vala testlere bakarsak 19-20 yum 21. Gun catlamis gibi.. Ama benim t çizgizi c cizgisi kadar koyu olmadı nedense

Eklentiler

• Screenshot_20190206-103809.png
    Screenshot_20190206-103809.png
    839,5 KB · Görüntüleme: 33
Back