Gebeliğe Hazırlık Ovulasyon Günü Hesaplama

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.
Bu hesap kesinlikle ben de tutmuyor çünkü yumurta catladiktan sonra luteal faz başlıyor ve bunu bir cok doktor 14 gun sabit olarak dile getiriyor. Bu yuzden de beklenen adetten 14 gün çıkarın deniliyor.oysa bazi kadinlarda luteal faz 16 gun ya da 12 gun olabiliyor 12 gunden az olunca zaten luteal faz yetmezligi deniyor.benim tecrübeme gelince.ben ilk bebegimi 1.5 yil bekledim.4 ay yumurta takibi yaptirdim doktorumla. Gun gün gittim. Catladi dedikten hep 16 gun sonra hasta oldum 2 gun fazla yani.bunu ogrenmemis olsam hep 14.gunden sonra degerlendirmeyecektim
Bana aşılamadan sonra hemşire adetin 10. 12. 14. 16. 18. Günlerini değerlendir 18. Günü son değerlendirme günü daha sonra kendi rutinin neyse onu yapın demişti

Bir de saatlere uymak gerekiyor. Belki 27 sinde test saatinden bir kaç saat önce daha koyudur.
Sıvı alımı da önemliymiş 2 saat önce bırakmak gerekiyormuş. Ben de dikkat etmemiştim ona.
Yine de mühim olan koyulaşıp sonrasında çatlamayla silikleşmesi
2 saat önceden kesiyorum sıvıyı canım. Saatleri de yaklaşık yapmaya çalıştım ama bir türlü pik olmuyor. Acaba sıvı olayını mı doğru yapamadım ondan mı pik olduğu belli olmadı

2 saat önceden kesiyorum sıvıyı canım. Saatleri de yaklaşık yapmaya çalıştım ama bir türlü pik olmuyor. Acaba sıvı olayını mı doğru yapamadım ondan mı pik olduğu belli olmadı
Ben önceki ay 2 gün üst üste T yi çok koyu görmüştüm bu ay ise C kadar koyu değildi.
Bir kaç saat içinde koyuluğu değişebiliyor diyenler var. Değerlendirdiysen önemli değil sanki:)

Ben önceki ay 2 gün üst üste T yi çok koyu görmüştüm bu ay ise C kadar koyu değildi.
Bir kaç saat içinde koyuluğu değişebiliyor diyenler var. Değerlendirdiysen önemli değil sanki:)
Değerlendirdim inşallah bakalım 😊 şubatta 9 haftalık bebeğimin kalbi durduğu için kürtaj oldum. İlk adetim bitti ve çalışmalara başladım Rabbim hayırlısıyla sağlıklı evlatlar nasip etsin hepimize

Değerlendirdim inşallah bakalım 😊 şubatta 9 haftalık bebeğimin kalbi durduğu için kürtaj oldum. İlk adetim bitti ve çalışmalara başladım Rabbim hayırlısıyla sağlıklı evlatlar nasip etsin hepimize
Benim de Temmuzda durmuştu. Sonra 2 ay bekleyip rahim filmi çektirdim. Şimdi 3. Ay deniyoruz bakalım. Rabbim sağlıklı evlatlar nasip etsin gerçekten🙏🏼

Bir sürü doktora sordum ... instada satışı yapılıyor tükürük ovulasyon testini önerdiler hamile kalana kadar kullanıyosun test tek kullanımlık değil alanlar çoK memnun ikinci bebeğimi düşündüğümde mutlaka ben de alacağım haberiniz olsun kızlar sizinde

Son düzenleyen: Moderatör:
Bir sürü doktora sordum ... instada satışı yapılıyor tükürük ovulasyon testini önerdiler hamile kalana kadar kullanıyosun test tek kullanımlık değil alanlar çoK memnun ikinci bebeğimi düşündüğümde mutlaka ben de alacağım haberiniz olsun kızlar sizinde
Benim çevremde birisi var bu testle gebe kaldı tükürükle olanla marka ne bilmiyorum tabi de 5 ayda kalmıştı güvenilir olduğunu ordan biliyorum

Hamile kalmak için en uygun dönem olarak bilinen yumurtlama günü, cinsel sağlığına önem veren ve bebek sahibi olma isteği bulunan her yetişkin kadın tarafından bilinmesi gereken bir gündür. Şayet, gebe kalmakta zorlanan kadınlar yumurtlama günlerini bilip takip ettikleri durumda gebe kalma olasılıklarını arttırdıklarını unutmamalıdırlar. Aynı şekilde cinsel ilişki sonrası gebe kalmak istemeyen kadınlarda yumurtlama günlerini hesaba katarak, gebelik oluşumunu önleyebilirler. Peki yumurtlama günü nasıl hesaplanır?

Ovulasyon-Yumurtlama tarihi hesaplama :KK56::KK56:

Eki Görüntüle 1951649

Gebe kalmak isteyen ya da istemeyen bayanların yumurtlama günlerini hesaplamak için bir çizelge oluşturmaları gerekir. Çünkü yumurtlama günü her zaman değişmekte olduğundan, aynı zaman gelme ihtimali yoktur. Her kadına göre değişen yumurtlama günü hesabı ise şöyle yapılmalıdır:

Yumurtlama gün, kadının bir sonraki adet kanamasının başlangıcından on dört gün sonra husule gelir ve 28 günde bir adet kanaması olan kadınlarda yumurtlama on dördüncü günde gerçekleşmiş olur. Eğer ki, kadının adet kanaması 35 günde bir oluyorsa o zamanda 21. günde; 25 günde bir oluyorsa 11. günde gerçekleşir.

Yumurtlama dönemi hesaplamak için, kaç günde bir adet oluyorsanız bu sayıyı 14 ‘ten çıkartmalısınız. Örneğin 28-14 =14, 35-14=21 veya 25-14=11 gibi. Yani bu demektir ki, bir sonraki adet kanamanızın 14., 21. ya da 11. günlerinde yumurtlama gerçekleşiyor.

Hesaplamak için tıklayın ;

Allah askına bi bakın gebelik var mı 7 8 gün bar adetime 5 yıldır istiyorız

Eklentiler

• IMG-20210330-WA0013.jpg
    IMG-20210330-WA0013.jpg
    29,5 KB · Görüntüleme: 55
  • IMG-20210330-WA0008.jpg
    IMG-20210330-WA0008.jpg
    58,4 KB · Görüntüleme: 59
Çubuk testlerde ben gördüm kanda çıkmayanı ondan dedim başka testle yap diye
Yumurtlama günlerini değerlendirdim en az 10 gün yada 1 hafta gecmiştir adete de dediğim gibi 7 8 gün var göğüste hassasiyet cok erken basladı normalinden insallah hayali değildir gördüğüm komsumda gördü ama yanılmam insallaj

Kuzum akıntın olmuş muydu benim sadece 1 gün su gibi akıntım oldu geçti hiç yok şu an
Bence 27 martta pik olmuş 28 de çatlamış.
Benim de tam 27 gibi oldu ve neden yumurtlamıyorum diye gittiğim gün yeni çatladığını öğrendim. O gün aynı 28 gibiydi testim

X