- 14 Nisan 2014
- 1.799
- 1.399
- 133
İkinci yumurtlama da mümkün değil canım rezervim az benim tüp bebek bile tutmadı.hani hamilelik vardır diye içimde bi umut oluyor ama sanmıyorum yaHamile olabilir misin test yap yoksa ikinci yumurtlama
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
İkinci yumurtlama da mümkün değil canım rezervim az benim tüp bebek bile tutmadı.hani hamilelik vardır diye içimde bi umut oluyor ama sanmıyorum yaHamile olabilir misin test yap yoksa ikinci yumurtlama
Yapsana Kuzum merak ettimİkinci yumurtlama da mümkün değil canım rezervim az benim tüp bebek bile tutmadı.hani hamilelik vardır diye içimde bi umut oluyor ama sanmıyorum ya
Test mi yapayım.canım ayın 8 de regl daha çok var olsaydı bile çıkmazdı.Yapsana Kuzum merak ettim
Heyecan oldu bi denerdik ovulasyon niye koyu çıkıyoTest mi yapayım.canım ayın 8 de regl daha çok var olsaydı bile çıkmazdı.
Canım silikleşmeye başladı ovu testim.ben 5 yıldır test yapmaktan bıktım.alıştım artık negatifeHeyecan oldu bi denerdik ovulasyon niye koyu çıkıyo
15 aydır ben bile yaşamıyorum artık haklısınCanım silikleşmeye başladı ovu testim.ben 5 yıldır test yapmaktan bıktım.alıştım artık negatife
Yapamıyorum pardon15 aydır ben bile yaşamıyorum artık haklısın
Aslına bakılırsa ben de burada ilk defa gördüm ovülasyon takibini ve ilgimi çekti bir kaç gündür okuyorum yazılanları. Dediğin gibi yumurtayı kaçırıyor olabilirler. Çünkü zaten testler kesin sonuç vermiyor bu bir. İkinci bir mevzu da dediğin gibi sperm içerde 5 güne kadar yaşıyor. Böyle olunca yumurtlamadan önce ilişkiye girmek de hamile kalmaya sebep olabilir. O yüzden de 24 saati olan bir yumurta testin hatası ile belki de bir gün sonra follop tüpüne düşmüş olarak göründüyse bir gün ile kaçırılmış olabilir. Dediğin gibi ilişki bitiminden itibaren denemek aslında daha mantıklı.Kızlar bu ovulasyon meselesi için forumda çok karmaşık bilgiler var.Birincisi ovulasyonunun iki adet ortasında olucak gibi kesinlik içeren cümleler.
Benim bildiğim bu herkeste öyle değil.Her bünye her insan mekanizması aynı calismaz.Ovulasyon dediğini olay ilaçtan,sresten,gripten bile etkileyebilen birşey.
Yani adet öncesi 14gün diye birşey yok.Ben adetin bitiminden 2.gün tek ilişkiyle bile hamile kalanları duydun ki keza kendimde öyle.
Hadi diyelim 2.gün ilişki oldu sperm 5güne kadar yasayabildigini baz alırsak 5gün adeti süren birinin 11-12gün yumurtlar.
Benim arkadaşım reglin hemen peşine yumurtladi oğlu oldu.
Bu konuda hep takvimlere göre gitmeyin yani 10.gün itibaren ilişkiye başlayın diyorlar yanlış bence adet bitiminden itibaren başlayin derim ben belkide ondan gebe kalamiyorsunuz yumurtlama gününü kaciriyorsunuz.
Benim kafamı karıştıran olay da yumurtlamanın oluşması ve çatlamasinin ayrı terim gibi konuşulması.Bunun hakkında bilgisi olanlar yazabilir mi?
Kesinlikle dediklerine katılıyorum yumurtlamadan 14 gün sonra adet görülür veya 28 günde bir adet görenle4 14, 30 günde bir adet görenler 16.gün yumurtlar diye kesin bir şey söylemek çok yanlış, bu ay ilk kez ovulasyon testi denedim her ay 30 günde bir adet görüyorum pek şaşmaz doktoruma göre 16.günü değerlendirmeliydim ancak ben adet gününü 1 sayarsak 11.gün yumurtlama gördüm(adetim 7 gün sürüyor) yani adet bittikten 5 gün sonra ovulasyon testinde çift çizgi gördüm adetten hemen sonra yumurtlamışım o yüzden kesin konuşmamak gerek, yalnızca 2 gün değerlendirebildim eğer sperm 5 gün yaşıyorsa bütün yumurtlamayı değerlendirmiş sayılırım. Gelecek olan adetime 13 gün kaldı bakalım bekliyorum.Kızlar bu ovulasyon meselesi için forumda çok karmaşık bilgiler var.Birincisi ovulasyonunun iki adet ortasında olucak gibi kesinlik içeren cümleler.
Benim bildiğim bu herkeste öyle değil.Her bünye her insan mekanizması aynı calismaz.Ovulasyon dediğini olay ilaçtan,sresten,gripten bile etkileyebilen birşey.
Yani adet öncesi 14gün diye birşey yok.Ben adetin bitiminden 2.gün tek ilişkiyle bile hamile kalanları duydun ki keza kendimde öyle.
Hadi diyelim 2.gün ilişki oldu sperm 5güne kadar yasayabildigini baz alırsak 5gün adeti süren birinin 11-12gün yumurtlar.
Bu konuda hep takvimlere göre gitmeyin yani 10.gün itibaren ilişkiye başlayın diyorlar yanlış bence adet bitiminden itibaren başlayin derim ben belkide ondan gebe kalamiyorsunuz yumurtlama gününü kaciriyorsunuz.
Benim kafamı karıştıran olay da yumurtlamanın oluşması ve çatlamasinin ayrı terim gibi konuşulması.Bunun hakkında bilgisi olanlar yazabilir mi?
Haklısın canım bence de yumurtlamadan önceki gün bile ilişki olsa hamile kalınabilir, ki tüpe 2 gün sonra bile düşecek olsa yani çatlama ilişkiden 3 gün sonra bile olsa orada bekleyen sperm varsa döllenebilir. Bu da sperm kalitesiyle alakalı diye düşünüyorum biz kadınlar her ay olumsuz sonuç alınca kendimize çok yükleniyoruz ama biz yumurtlama da görsek gün de değerlendirsek orada sperm beklemiyor olduğu sürece gebeliğe ulaşamayız.Aslına bakılırsa ben de burada ilk defa gördüm ovülasyon takibini ve ilgimi çekti bir kaç gündür okuyorum yazılanları. Dediğin gibi yumurtayı kaçırıyor olabilirler. Çünkü zaten testler kesin sonuç vermiyor bu bir. İkinci bir mevzu da dediğin gibi sperm içerde 5 güne kadar yaşıyor. Böyle olunca yumurtlamadan önce ilişkiye girmek de hamile kalmaya sebep olabilir. O yüzden de 24 saati olan bir yumurta testin hatası ile belki de bir gün sonra follop tüpüne düşmüş olarak göründüyse bir gün ile kaçırılmış olabilir. Dediğin gibi ilişki bitiminden itibaren denemek aslında daha mantıklı.
Sanırım burada bahsi geçen ovulasyon yumurtanın yumurtalıklarda olgunlaşması, çatlaması da follop tüpüne düşmesi anlamında kullanılıyor.
Haklısın canım, sadece ben biraz sadece bu ovulasyon testlerine aşırı güvenilmesine şaşırdım açıkçası. Çok fazla ona odaklanıyor sanki insanlar. Bu sefer de çok fazla hayal kırıklığına uğruyorlar.Haklısın canım bence de yumurtlamadan önceki gün bile ilişki olsa hamile kalınabilir, ki tüpe 2 gün sonra bile düşecek olsa yani çatlama ilişkiden 3 gün sonra bile olsa orada bekleyen sperm varsa döllenebilir. Bu da sperm kalitesiyle alakalı diye düşünüyorum biz kadınlar her ay olumsuz sonuç alınca kendimize çok yükleniyoruz ama biz yumurtlama da görsek gün de değerlendirsek orada sperm beklemiyor olduğu sürece gebeliğe ulaşamayız.
Evet canım aslında hiçbir şey bizim elimizde değil o gün bugün desek denesek bile olmayabiliyor veya öylesine yaşanan tek ilişkiden gebe kalınabiliyor, Rabbim isteyen herkese nasip etsin inşallah :)Haklısın canım, sadece ben biraz sadece bu ovulasyon testlerine aşırı güvenilmesine şaşırdım açıkçası. Çok fazla ona odaklanıyor sanki insanlar. Bu sefer de çok fazla hayal kırıklığına uğruyorlar.
Amin, inşallah :)Evet canım aslında hiçbir şey bizim elimizde değil o gün bugün desek denesek bile olmayabiliyor veya öylesine yaşanan tek ilişkiden gebe kalınabiliyor, Rabbim isteyen herkese nasip etsin inşallah :)
Bence de senin denediğin gibi denemek daha yüksek ihtimal :) inşallah hamileliği yeniden tadarsın evladını kucağına almak nasip olsun canım :)Bende şuan değerlendirme aşamasındayım.Hem takvime göre hemde kendi hislerime göre gidiyorum.Sadece adet bittikten hemen sonraki 2gün değerlendiremedik ama 3.gün başladim.Yani adetim 5gun sürüyor 8.gün fln başlamış oldum.Tabi adetin peşine kasik ağrım oldu inşallah o zaman yumurtlamamisimdir aksi halde kaçırmış olabilirim.Çünkü o 2gün yapmadik.
Bakalım kısmet ben ilkinde bu şekil hamile kaldım ama kürtaj olmak zorunda kaldım.Simdi kurtajdan sonra henüz eski düzenime kavuşmadim bekleyip görücez
İnşallah güzel haberler alırız
İnşallah canım valla hepimiz tadalim bu duyguyuGüzel bir duygu heyecanlı.Bence de senin denediğin gibi denemek daha yüksek ihtimal :) inşallah hamileliği yeniden tadarsın evladını kucağına almak nasip olsun canım :)
Yaaa inşallah sen ilkinde belirti yaşamış mıydın belki yine aynı belirtiler olur tahmin edersin, ben daha önce yaşamadım kişiden kişiye de değişir diyorlar ya ne belirtidir ne değildir bilemiyorumİnşallah canım valla hepimiz tadalim bu duyguyu☺Güzel bir duygu heyecanlı.
Hele benim gibi kaybı fln olunca insan daha heyecanla bekliyor olmasını istiyor daha değerli oluyor.Hepimi mutlu haberi alırız inşallah
Kesinlikle hemen baslanmalı. En önemlisi çatlama . net bilgi . çünkü çatladıgında spermle birleşiyorKızlar bu ovulasyon meselesi için forumda çok karmaşık bilgiler var.Birincisi ovulasyonunun iki adet ortasında olucak gibi kesinlik içeren cümleler.
Çatlamadan 2 gün öncesi de olur muKesinlikle hemen baslanmalı. En önemlisi çatlama . net bilgi . çünkü çatladıgında spermle birleşiyor