Ovulasyon testlerinizi paylaşır misinizİlk çocuğuma ovulasyon ile gebe kaldım. İkinci istiyoruz. Bi düşük yaşadım. Ovulasyon testi hakkında fazlaca bilgi sahibi oldum. Öncelikle şunu söyleyeyim iki çizgi çift çizgi çıktı ovulasyon 24-48 saat içinde olacak olayı her zaman doğru değil. Bu ay yumurta takibi yaptırdım. Çift çizgi olduktan 16 saat sonra yumurtam çatladı.çift çizgi çıkan günü kaçırmamak lazım. Tabi durum herkeste aynı olmayabilir. O uzayan akıntı geldiğinde yumurta gelişiyor demek. Bende geldiğinde 18mm di. 22-24 mm de çatlıyor.
Yani çift çizgi görsem bile önümdeki 4 günü değerlendirmem lazım sanırımİlk çocuğuma ovulasyon ile gebe kaldım. İkinci istiyoruz. Bi düşük yaşadım. Ovulasyon testi hakkında fazlaca bilgi sahibi oldum. Öncelikle şunu söyleyeyim iki çizgi çift çizgi çıktı ovulasyon 24-48 saat içinde olacak olayı her zaman doğru değil. Bu ay yumurta takibi yaptırdım. Çift çizgi olduktan 16 saat sonra yumurtam çatladı.çift çizgi çıkan günü kaçırmamak lazım. Tabi durum herkeste aynı olmayabilir. O uzayan akıntı geldiğinde yumurta gelişiyor demek. Bende geldiğinde 18mm di. 22-24 mm de çatlıyor.
testmi bozuk anlamadım catladımı çatlayacakmı iyice kafam karıştıBir sonraki testi de atin buraya koyuluk artarsa değerlendirmek iyi olacaktır
Daha yeni yapmış foto çekmişsin o kirmizlar dağılmıştır düzgünce simditestmi bozuk anlamadım catladımı çatlayacakmı iyice kafam karıştı
evet şimdi dağılmış :)Daha yeni yapmış foto çekmişsin o kirmizlar dağılmıştır düzgünce simdi
Ovu uzmanı olduk bilmezsek ayıpevet şimdi dağılmış :)
aynen valla neler neler öğrendik çok teşekkür ederim yarınıda bir deneyim bakıyımOvu uzmanı olduk bilmezsek ayıp
Canım daha önceki aylar ovu testleri yaptıysan kendini daha iyi bilirsin . Normale göre benim düşündüğüm yarın pik olur ve o günü değerlendir
Bugün artık pik herhalde :) boyle ust uste ilişkide sperm kalitesini etkiliyor ama napıyım kaçırmamak için hergün yapıcaz herhaldeOvu uzmanı olduk bilmezsek ayıp
Canım daha önceki aylar ovu testleri yaptıysan kendini daha iyi bilirsin . Normale göre benim düşündüğüm yarın pik olur ve o günü değerlendir
Evet bugun pik günü Dün olmasaydı iyiydi ama bugün sabah veya akşamBugün artık pik herhalde :) boyle ust uste ilişkide sperm kalitesini etkiliyor ama napıyım kaçırmamak için hergün yapıcaz herhalde
ama hala umut var dimi ancak akşam yapabilirim çalışıyoruz ikimizde peki ertesi günüde değerlendirmem lazım nasıl olcak bilmiyorum:)Evet bugun pik günü Dün olmasaydı iyiydi ama bugün sabah veya akşam
Bugün yarın yap gitsinama hala umut var dimi ancak akşam yapabilirim çalışıyoruz ikimizde peki ertesi günüde değerlendirmem lazım nasıl olcak bilmiyorum:)
yazdiklariniz dogru ancak ben de 14 degil 12 gün geriye gitmek gerekiyor. ovu testleri sonucu belirledim. bence 14 gun dusunmesin herkes ovu.dan sonraki surec kisa olabiliyor bazilarinda.Bu soruyu ben 7 aydır yaptığım ovu testleri ve hesaplarım sonucu kendi vücudum içim çözdüm. Sizde gözlem ve hesap yaparak vücudunuz icin bulabilirsiniz. Soyle ki : adet gününden geriye 14 gün sayın adet günü hariç .Diyelim ayın 30una adet geldi . 29 28 27 26 25 24 23 22 21 20 19 18 17 16 .. 15 . Yani ayın 15 ine sizin ovulasyon gerçekleşiyor. Ovu testlerime bakınca gördüm ki iki gün çift çizgi gördüysem bu 2. Pik gunune denk geliyor verimli günüm.
Sizde bir önceki ay adetinize göre hesap yapın 14 gün geri gidin gittikten sonraki 15. Gün ovu testiniz nasıldı pik miydi silik miydi . Demek ki bir sonraki ayda ona benzer durum gerçekleşir. Sizde ona göre degerlendirirsiniz. Tabi her ay birbirinin aynısı değil ama ihtimal yüksek.
Uzun yazdım ama ben bu cevabi çok aramıştım. Çözdüm kendimce ne kadar doğru bilmiyorum ama paylaşayım istedim .
bu sayfa aktif oldugu icin burada paylasmak istedim arkadaslar. ovu testiyle hamilelik gorebilme konusuyla ilgili sorum var. yardimci olursaniz cok sevinirim. pik olan fotograf ovu gunume ait. Allahin izniyle degerlendirdik. ay boyunca belirtiler yasadigim icin ve merak ettigim icin ikinci yumurtlama olabilir mi diye teste devam ettim. bildigimiz gibi c koyu t yok gibi veya cok silik cikiyordu.. batim yaklasti ve iki gundur sanki t koyulasiyor c siliklesiyor. sorum su ki hamilelik varsa c nin siliklesmesi mantikli mi her durumda koyu degil mi o? dun daha koyuydu bugun daha silik t daha koyu sanki.. bir umut araniyoruz iste. simididen tesekkurler.
Arkadaşlar selam bir arkadaşım regline 4 gün kala birliktelip yaşayıp hamile kalmış benim size tavsiyem sadece o güne odaklanmayın ve düşünmeyin boşverinHamile kalmak için en uygun dönem olarak bilinen yumurtlama günü, cinsel sağlığına önem veren ve bebek sahibi olma isteği bulunan her yetişkin kadın tarafından bilinmesi gereken bir gündür. Şayet, gebe kalmakta zorlanan kadınlar yumurtlama günlerini bilip takip ettikleri durumda gebe kalma olasılıklarını arttırdıklarını unutmamalıdırlar. Aynı şekilde cinsel ilişki sonrası gebe kalmak istemeyen kadınlarda yumurtlama günlerini hesaba katarak, gebelik oluşumunu önleyebilirler. Peki yumurtlama günü nasıl hesaplanır?Gebe kalmak isteyen ya da istemeyen bayanların yumurtlama günlerini hesaplamak için bir çizelge oluşturmaları gerekir. Çünkü yumurtlama günü her zaman değişmekte olduğundan, aynı zaman gelme ihtimali yoktur. Her kadına göre değişen yumurtlama günü hesabı ise şöyle yapılmalıdır:
Ovulasyon-Yumurtlama tarihi hesaplama
Eki Görüntüle 1951649
Yumurtlama gün, kadının bir sonraki adet kanamasının başlangıcından on dört gün sonra husule gelir ve 28 günde bir adet kanaması olan kadınlarda yumurtlama on dördüncü günde gerçekleşmiş olur. Eğer ki, kadının adet kanaması 35 günde bir oluyorsa o zamanda 21. günde; 25 günde bir oluyorsa 11. günde gerçekleşir.
Yumurtlama dönemi hesaplamak için, kaç günde bir adet oluyorsanız bu sayıyı 14 ‘ten çıkartmalısınız. Örneğin 28-14 =14, 35-14=21 veya 25-14=11 gibi. Yani bu demektir ki, bir sonraki adet kanamanızın 14., 21. ya da 11. günlerinde yumurtlama gerçekleşiyor.
Hesaplamak için tıklayın ;
Merhaba, çok tecrübeli sayılmam ama T epey koyulaşmış, yüksek ihtimal yumurtlama. Akşam tekrarlayın dilerseniz ve yarın da bugün ile aynı saatte yeniden yapın. Silikleşme görürseniz bugünkünün yumurtlama olduğu kesinleşir bence. Ben 10. gün yapmıştım ama keşke daha erken başlasaymışım diyorum. eğer düzensizlik de varsa adet biter bitmez hemen başlayın diye önermiş pek çok üye.Arkadaşlar adetin 6. Günü ovulasyon testi yaptım bu şekil çıktı 3 gün adetim geldi 3 günden sonra hep şeffaf akıntı geldi yumurtlama olabilir mi
Teşekkür ederim bakalım dediğiniz gibi yapayım. Benim bildiğimde adet hemen bitiminde yumurtlama olmaz diye ama tabi belli olmazMerhaba, çok tecrübeli sayılmam ama T epey koyulaşmış, yüksek ihtimal yumurtlama. Akşam tekrarlayın dilerseniz ve yarın da bugün ile aynı saatte yeniden yapın. Silikleşme görürseniz bugünkünün yumurtlama olduğu kesinleşir bence. Ben 10. gün yapmıştım ama keşke daha erken başlasaymışım diyorum. eğer düzensizlik de varsa adet biter bitmez hemen başlayın diye önermiş pek çok üye.
Diğer arkadaşlar da yorumlarını eklerse süper olur, iyi dileklerimle :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?