• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.
En alttaki bugünün ovulasyonu
takvime göre dün ovulasyon pik yapmalıydı ama bugün koyulaştı geç mi yumurtlama oluyor :KK64:

Eklentiler

• BAF6EA43-C63D-4F49-96CD-FE1254485021.jpeg
    BAF6EA43-C63D-4F49-96CD-FE1254485021.jpeg
    86,3 KB · Görüntüleme: 118
Kızlar benim adetimin başında ve sonunda lekelenmeler oluyor yani 1 2 gün leke geliyor sonra kan geliyor 3 4 gün sonra tekrar leke geliyor. Ovulasyon günü hesaplarken adetin ilk günü olarak lekeleri mi sayacağız kanı mı ?

Doktorlar adetin ilk gününü lekelenmenin başladığı gün kabul ediyolar

Kızlar 28 günlük döngünün 19. günü çatlama oldu. Şimdi ben çatlama itibariyle 14 gün sayarak mı yoksa normal döngü gününü baz alarak mı regl bekleyeceğim bilginiz var mı? :110:

Benimde bu ay 19 ve 20'de pikti 21'de silikleşti silikleşen günden 15 gün sonra adetim geldi ama bende böyle diye sende illa aynısı olmayabilir her vücudun çatlama süresi aynı olmadığı için gözlemleyerek anlayabilirsin ancak. Benim mesela geçen aydakinde silikleşen günden 16 gün sonra adetim gelmişti

En alttaki bugünün ovulasyonu
takvime göre dün ovulasyon pik yapmalıydı ama bugün koyulaştı geç mi yumurtlama oluyor :KK64:

Bacım takvimlere programlara itibar etme onlar otomatiğe bağlamış ama bizim vücudumuz makina değilki her ay yumurtlama günü değişebilir herşeyden etkilenebilir çünkü vücut...sen ovulasyon testiyle ilerle o idrardaki lh artışını saptıyor sonuçta doğru sonucu o verir bu arada pik ne zaman yaptı bu yolladıklarından 1-2 gün sonra çatlamıştır muhtemelen

Benimde bu ay 19 ve 20'de pikti 21'de silikleşti silikleşen günden 15 gün sonra adetim geldi ama bende böyle diye sende illa aynısı olmayabilir her vücudun çatlama süresi aynı olmadığı için gözlemleyerek anlayabilirsin ancak. Benim mesela geçen aydakinde silikleşen günden 16 gün sonra adetim gelmişti
13 gün sonra geldi benim de maalesef

9 gun var bu sabah erken testden yaptim merakdan negativ cikti bilmiyorum neden böyle oldugunu
Bende aynı durumdayım gebelik negatif çıktı ovülasyonlar pozitif çıkıyor bir hafta var benimde regle bugünde pozitif çıkarsa kan vercem sanırım dayanamayıp ovü sürekli pozitif çıkınca gebelik ihtimalinin olduğunj çok yazan olmuşta boşada ümitlenmek istemiyorum

Bende aynı durumdayım gebelik negatif çıktı ovülasyonlar pozitif çıkıyor bir hafta var benimde regle bugünde pozitif çıkarsa kan vercem sanırım dayanamayıp ovü sürekli pozitif çıkınca gebelik ihtimalinin olduğunj çok yazan olmuşta boşada ümitlenmek istemiyorum
Ebet onu bende okudum dediğin gibi nos umitlenmek istemiyorum benim 6. Gun siliklesmeye basladi insallah gebeyizdir

Kızlar benim adetimin başında ve sonunda lekelenmeler oluyor yani 1 2 gün leke geliyor sonra kan geliyor 3 4 gün sonra tekrar leke geliyor. Ovulasyon günü hesaplarken adetin ilk günü olarak lekeleri mi sayacağız kanı mı ?
tam sokulmesi lazim kanin ben ucuncu gun kan verdim ilk gun leke geldi sayilmadi o. sokuldugu gun sayildi tam kirmizi kan akiskan

Hamile kalmak için en uygun dönem olarak bilinen yumurtlama günü, cinsel sağlığına önem veren ve bebek sahibi olma isteği bulunan her yetişkin kadın tarafından bilinmesi gereken bir gündür. Şayet, gebe kalmakta zorlanan kadınlar yumurtlama günlerini bilip takip ettikleri durumda gebe kalma olasılıklarını arttırdıklarını unutmamalıdırlar. Aynı şekilde cinsel ilişki sonrası gebe kalmak istemeyen kadınlarda yumurtlama günlerini hesaba katarak, gebelik oluşumunu önleyebilirler. Peki yumurtlama günü nasıl hesaplanır?

Ovulasyon-Yumurtlama tarihi hesaplama :KK56::KK56:

Eki Görüntüle 1951649

Gebe kalmak isteyen ya da istemeyen bayanların yumurtlama günlerini hesaplamak için bir çizelge oluşturmaları gerekir. Çünkü yumurtlama günü her zaman değişmekte olduğundan, aynı zaman gelme ihtimali yoktur. Her kadına göre değişen yumurtlama günü hesabı ise şöyle yapılmalıdır:

Yumurtlama gün, kadının bir sonraki adet kanamasının başlangıcından on dört gün sonra husule gelir ve 28 günde bir adet kanaması olan kadınlarda yumurtlama on dördüncü günde gerçekleşmiş olur. Eğer ki, kadının adet kanaması 35 günde bir oluyorsa o zamanda 21. günde; 25 günde bir oluyorsa 11. günde gerçekleşir.

Yumurtlama dönemi hesaplamak için, kaç günde bir adet oluyorsanız bu sayıyı 14 ‘ten çıkartmalısınız. Örneğin 28-14 =14, 35-14=21 veya 25-14=11 gibi. Yani bu demektir ki, bir sonraki adet kanamanızın 14., 21. ya da 11. günlerinde yumurtlama gerçekleşiyor.

Hesaplamak için tıklayın ;

meraba arkadaşlar ben 18 Eylül de ovitrelle çatlama iğnesi yaptirdim bugun tam 12 gün oldu sabahları mide bulantısı baş dönmesi oluyor hamile kalmayi da çok istiyorum canlar bana yardımcı olursaniz sevinirim ☺️

İyi akşamlar daha önce ovulasyon testi yapmadığım için soruyorum resimde attığım test adet olmadan önce yada gecikirken olurmu yoksa normalde o zamanlarda çizgi çok soluk yada yok mu olur

Eklentiler

• IMG_20190929_140528.jpg
    IMG_20190929_140528.jpg
    35,1 KB · Görüntüleme: 66
İyi akşamlar daha önce ovulasyon testi yapmadığım için soruyorum resimde attığım test adet olmadan önce yada gecikirken olurmu yoksa normalde o zamanlarda çizgi çok soluk yada yok mu olur
Çizgi hiç tamamen yok olmaz. Soluk bir çizgi olur her zaman. Adete yakın zamanda bu kadar koyu çıkabilir, ama hamilelik belirtisi de olabilir. Hamilelik testi olmadan pek güvenmemek gerekli. Bazen iki kere yumurtlama da olabiliyor çünkü.

Back