oturdum, eşime mektup yazdım

landemiyoladiyola

Nirvana
Kayıtlı Üye
25 Eylül 2008
576
491
648
İstanbul
Selamlar Güzel Kadınlar,

Eşimle aramızda adını koyamadığım, tarif edemediğim bir soğukluk var. Birseyler yazmak istedim, bir baktım ki zaten yazmışım yaklaşık bir sene önce. O konumu okudum, hatırladım ama malesef bir asama kaydedemiyoruz onu anladım.
16 senelik evliyiz, 6 sene sevgiliydik, birlikte buyuduk. Allah herkesi evinde mutlu etsin ama su an "aa biz soyle mutluyuz, boyle güzeliz" cümlelerine ihtiyacım (hatta biraz da tahammülüm yok) Anlayin beni, kızmayın, kirilmayin; derdim var ki yaziyorum.
Benim esim yapmaz demiyorum, herkes yapabilir ama bir açığı, bir hatası yok su 22 senede. Telefonunda yok, iş yerinde yok ( en azından ben yakalamadim asla) Esim super bir babadır, babasiz büyümüş, o yüzden ekstra düşkündür çocuklarımıza, ben üçüncü siradaydim hep, çocuklardan sonra. Yeni bir is kurdu, iki senedir tüm enerjisi isinde, eskiden her şeyi paylasirdi, akil almazdi, cok kafasi diktir, asla karıştırmaz kendine; ama artık anlatmıyor bile. Maddi sıkıntımız yok şükür, ben büyük oglumla yada arkadaşlarımla tatile gidebilirim, sorun etmez ama..
Ama varken yok gibi. Yanımda hasretim. Ask meşk sözcükleri yok, dogru duzgun sevişmek yok, paylaşım cok az, birlikte dizi izleriz, bu.
Gel gelelim ben cok yoruldum. Cok gerginim, cok mutsuzum. Kendimi evliyken bekar gibi hissediyorum. Esim iyi bir ev arkadaşı ama hiç iyi bir sevgili, es degil. Zorla yanımda tutuluyormus gibi. Alkollüyken bir keresinde demisti evlilik hic onun için değilmiş. O kadar severek evlendik ki.. O kadar gıpta edilen bir askti ki bizimkisi, bitecekse de aldatılmadan, aldatmadan, saçma sapan duygusal boşluklardan heba olmadan ayrılığı da adam gibi halledip, efeler gibi alip basimi gideyim diyorum. Yavrularim var, onlara kıyamıyorum, esimi seviyorum, somut bir hatası yok ama gerçekten bu mu evlilik..Görüyorum hala askla birbirine bakan çiftleri, hayata baska yerlerden bakıyoruz artik.
Kac kez konuştum, cabalayalim dedim, olmuyor, hiçbir çabası yok. Bu gece dayanamadim, oturdum ona mektup yazdım. Ya bir adım at yada seni özgür bırakıyorum diye.. Ne dersiniz, ergen kızlara mi dondum ama cok cok yoruldum, olmuyor. Lutfen fikirlerinizi paylasin benimle, simdiden tesekkurler..

Çok uzun süreli bir sevgililik dönemi yasiyorum. O kadar rutine binmişti ki anlatacak konuşacak şey bulamaz olmustuk. Sadece çalıştığı işi degistirdi şuan kendisini daha iyi ifade ettiği yeni projeler ürettiği isler devraliyor otomatikman psikolojisine yansıdı.Var olan ilişkimiz boyut atladı çünkü o kendisini iyi hissedebilecegi, üreten bir insan olduğu,saygınlık kazandığı bir döneme girdi.Kendi benliğinin buna ihtiyacı varmış eski dönemindeki monoton ilişkimiz kendi enerjisi ile beni dibe çektiğinden kaynakliymis. İkimiz de bunu konuştuk ve farkındalıkla devam ettik.
Demem o ki eşinizin size tutumu,ilişkiye öz verisiz oluşu sadece size olan sevgisi ile bağlantılı değildir.

Ergen olmakla alakası yok. İnsan hatta tüm canlılar yaş fark etmeksizin sevmeye ve sevildiğini hissetmeye ihtiyaç duyar. Kadın sevgisizlikte hircinlasir,erkek duyarsizlasir.

Sizi çok iyi anlıyorum 7 senelik evliyim ve hala ben söylemeden güzel bir söz duyamıyorum. İnsan kaç yaşına geldin sevgi mi dileneceksin diyor kendi kendine ama sevdiğimiz için bütün tavrımız ve kırgınligimiz. Valla ben defalarca konuşmama rağmen duzelmedi. 3 haftadır mecbur olduğumuz için farklı sehirlerdeyiz ben yine sinirlendim. İnsan ozlemez mi diye

İlişkiyi uzun tutan sırrı söyleyeyim:
Sevgi istediğinizi belli etmeyeceksiniz sizde kendinizi geri çekeceksiniz.
Kendinize ait alanlarınız olsun .
Siz ne zaman ki ona " olmasan da olur"
Mesajı verirseniz o zaman o size geri dönüş yapar.
Erkeklerin fıtratında var kaçanı kovalamak.
Ee kaçın madem.
Yakalayınca hemen yelkenleri suya indirmeyin azıcık sevin sonra yine kaçın.

Benim sevgim bana yeter bakışınız olsun. Bu bile size iyi gelir.

Rutine binmiş bir ilişkiniz var hani eleştiremiyorrum da total 22 yıldan bahsediyorsunuz. İlk günkü aşkın tutkunun kalmaması doğal. Ama canlandırmak için beraber aktivite yapabilirsiniz çocuksuz. Tek kalın başbaşa. Aynı sevgili olduğunuz zamanlar gibi.

Hissettiğiniz şeyi çok iyi anlıyorum yanınızda biri varken yalnız olmayı gözlerine baktığınızda koca bir boşluk görmek o soğukluk. Bizim uzun süre böyle devam etti çok konuştum biz neden böyleyiz diye, benim evliliğe bakış açım değişti düzeltmek istiyorsan sen çabala dedi yani konuşarakta çözülmedi ve biz boşandık. Size ayrılın yada ayrılmayın diyemem ama ben iyiki boşanmış.

25 yıllık evlisiniz el insaf yani.hanımlar kızacaksınız belki ama 25 senede birbirine aşkla balan çiftlere özenmek de bana garip geliyor.sizin hiç mi hayata karşı sevginiz isteğiniz azalmıyor anlamıyorum valla.maşallah herkes ne çok seviyor yaşamayı.

Ne demekmiş evliliğe bakış açım değişti ?

Bu kişiden kişiye değişir. Bence bazı ilişkileri daha çok çıkmaza sokuyor. Herkes aynı değil çünkü.

Uzun bir süre olmuş evliliğiniz
Bence zaten böyle bir şey evlilik
O yüzden erken yaşta evlilik yanlış bence
Adam da kadın da hayatını yaşamadan tecrübeler edinmeden kendini sorumluluk içinde buluyor buda ağır geliyor bir süre sonra.
Bu durumda ben olsam ne yaparım diye düşündüm kendime odaklanirim belki saçımı değiştiririm kendime bakarım
Salmış olabilir misin kendini?
Maddi imkanların da varmış spora yazıl kendine bak .
Zaten sendeki değişiklikleri farkedince eşin tekrar heyecan duymaya başlar.
Ama sen yapılmaması gereken şeyleri yapıyorsun ona sitem etmek mektup falan yazmak ne bilim yanlış bence.
Zaten ilgisi sende olmayan bir erkek için daha çok ağlayıp zirlamak üstüne gitmek duygu sömürüsü yapmak rest çekmek bana göre değil
Boşanmayı kafasına koyan kadın zaten bunları yapmaz.

Benim esim de yogun calistigi zaman birbirimize az vakit ayirabiliyoruz. Eslerin arasina cabuk sogukluk.da girebiliyor. Sahsen o yüzden gerektiyi yerde beraber zaman gecirmeyi talep de ediyorum. Hayat kosturmacada ve yogunlukta tabi cok zaman kalmiyor ama o zamandan birbirimize hicbirsey ayirmasak o zaman is ev aekadasliga döner. Tek basiniza tatile gidebilmeniz güzel, ama asıl güzel olan beraber hatiralar biriktirmek. Esinizle bu durumu komusmaniz lazim. Ilk aylar gibi asik hissetmeyecekseniz bile esler olarak beraber oldugunuzu hissetmeniz lazim. Bakin esinizin bir cok iyi özelliklerini de saymissiniz burda. Ortadaki kopuklugu kaldirmak lazim sadece

Çok normal kadınız sonuçta ilgi bekliyoruz paylaşım bekliyoruz ve sanırım bir noktadan sonra az da olsa heyecan istiyoruz .oluyor mu olmuyor bence hele ki sizin gibi yılları devirenlerde. Biz de on yılı devirdik herşey rutine bindi. İnsan sıkılıyor tabi dahs faZla ilgi bekliyor erkekler daha fazla iş peşinde koşarken...ama bu sebepten bosanilmaz bence...evlatlarımız var ortada kötü bir eş kötü bir baba yok..yarın karşınıza başka biri çıkarsa o ilgiyi ne kadar süre verecek sanıyorsunuz...heyecan güzel ama uzun sürmüyor ne yazık ki..diyorsanız ben başka birinle olmak istemem yalnız kalayım diye...bence bunca yıl sonra hiç gerek yok arkadaşım..evlatlarına ve eşine sarıl..

Esiniz mektubu okuduktan sonra “benim elimden fazlasi gelmez” gibi bir tavir takinirsa ne yapacaksiniz? Bosanabilecek misiniz? Bosanma suresinde barismanin hayalini kuracak misiniz? Duygularinizi yazmaniz dogru ama eyleme gecireceginizi soylediginiz seylerin bir tepki icin degil, gercekten yapmayi planladiginiz icin olduguna emin olun derim.

Hemen hemen ayni durumdayiz. Ben de esimden cok sogudum. Ama mesela benimki oyle bir boyutta ki oturup mektup dahi yazmaya mecalim yok. Cocuklar icin katlaniyorum simdilik

Ergenlikle alakası yok, sevmek sevilmek her varlığın her yaşta ihtiyacı. Kapınızın önünde havai fişekler patlatsın istemiyorsunuz ki sonuçta...

Fakat erkekleri sevilmeye çok alıştırıyoruz. Sevgimiz için çabalama ihtiyacı hissetmiyorlar bir yerden sonra. Çünkü eminler, her daim yanlarında olacağımızı biliyorlar. Biz eşimle dönem dönem ayrı şehirlerde kalıyoruz mecburi, gece uyumadan önce hep ona "seni seviyorum" derdim. Aldığım cevap "ben de". Bu kadar. Benim de zoruma giderdi, parmağını yorup seviyorum yazmaması bana garip gelirdi. Birkaç gece söylemedim sevdiğimi, birden sebebini sordu. Karşılık alamadığım için içimden gelmediğini söyledim. "Hep senin söylemene alışmışım, ben söylemesem de sorun olmuyordu ki" dedi. Bunun gibi daha birçok şey. Ayy sevgi için yalvardım resmen adama ya. Sonra birden bütün mecalim kesildi, komple kendime yöneldim. İlk başta hiçbir şey farketmedi. Yeni yeni çok şaşırtıcı şeyler yapıyor. Laf arasında bahsettiğim, beğendiğimi söylediğim parfümün markasını almış Google geçmişimden, bana onu hediye etti mesela durduk yere. Ki aynı adam doğum günlerime çok önem verdiğimi bildiği halde ısrarla bir kutlu olsun diyemeyen bir adam. Bırakın durduk yere hediye almayı. Sarhoşken bana isyan etti geçen gün. Onu eskisi gibi sevmiyormuşum. Seviyorum hem de çok ama sıkıldım. Kendimi daha çok sevmeye karar verdim. Demem o ki, kendinize yönelin. Ben o olmadığı zaman kendime sofra bile kurmazdım öyle ihmal etmişim kendimi. Karşıdakine odaklı yaşayarak hem ona hem kendimize zarar veriyoruz. Onlar da eski heyecanı duymuyorlar bize karşı. Erkeklerin doğası bizden farklı olsa gerek. Şimdi kendimle mutlu mesut yaşadığımı görünce belki de daha da yanımda olmak istiyor, bana kendini ispat etmek istiyor bilmiyorum. Ben de şaşkınım yalan yok Siz de deneyin derim, en kötü ihtimalle kendinizi mutlu edersiniz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…