Otizmli oğlum ve komşu

Ayisigiyim

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
26 Kasım 2023
88
82
Merhaba herkese
Eşimle boşandık ve oğlumla yalnız yaşıyoruz ev sahibiyiz yeni taşındık bir sitede oturuyoruz sitenin çoğunluğu bekar öğrenci veya çalışan insanlar aile çok az , oğlum otizmli ve davranış problemleri var ve bu ara çok yoğunlaştı akşamları genelde Anneme bırakıp gece alıyordum bu hafta öyle olmadı .
Neyse hiç konuşamıyor o yüzden kendi kendine sinirlendiğinde sürekli bi yerlerini yere vuruyor örneğin kafasını ayak tabanlarımı dirseklerini falan. Sürekli kontrol halindeyim ama olmuyor başa çıkamıyorum iki gündür saat 20:00 21:00 gibi oğlum bi yerlerini vurunca zaten bir kaos olayında oluyoruz durdurmaya çalışıyorum alttan komşu duvara bi kaç kere vurdu.
Yarın gidip durumu izah etmeyi deneyeceğim.
Haklılar evlerinde rahat olmak istiyorlar ama öyle hoplayan zıplayan sürekli gürültü yapan bir çocuk değil . Elini kolunu bağlayamam zaten ev 1+1 ve hep salondayız uyuyana kadar oturuyoruz oyunlar oynuyoruz koltukta kartlar vs Tv izliyoruz falan .
Komşuya “üst kay komşunuzum otizmli bir oğlum var davranış problemleri var maalesef engel olamıyorum kafasını vuruyor ses oluyor kusura bakmayın diye açıklasam özür mü dilesem ne desem zaten her yerde çok tedirginim evde dahi öyle çok hareketli biri birşey demesin diye ekstra çaba sarfediyorum kaygı bozukluğu oldu artık bende de çok bunalımdayım böyle şeyler iyice tetikliyor

Bizim de alt komşu ben gülsem vuruyor. Arkadaşım geliyor konuşuyoruz vuruyor. Kadını bir göreyim elinizde sopayla mı geziyorsunuz diye soracağım. Kendi evimde rahat haraket edemiyorum ya. Delireceğim.

Ama zaten aramız bozuk ama bizim. Pislik bir insan. Ya kavga çıkacak ya da başka şeyler olacak polis vs artık ne olacak bilmiyorum.
Siz en başından ilişkiyi iyi kurmaya bakın, bir kek yapın götürün, durumu açıklayın. Anlayış beklediğiniz dile getirin.

Merhaba herkese
Eşimle boşandık ve oğlumla yalnız yaşıyoruz ev sahibiyiz yeni taşındık bir sitede oturuyoruz sitenin çoğunluğu bekar öğrenci veya çalışan insanlar aile çok az , oğlum otizmli ve davranış problemleri var ve bu ara çok yoğunlaştı akşamları genelde Anneme bırakıp gece alıyordum bu hafta öyle olmadı .
Neyse hiç konuşamıyor o yüzden kendi kendine sinirlendiğinde sürekli bi yerlerini yere vuruyor örneğin kafasını ayak tabanlarımı dirseklerini falan. Sürekli kontrol halindeyim ama olmuyor başa çıkamıyorum iki gündür saat 20:00 21:00 gibi oğlum bi yerlerini vurunca zaten bir kaos olayında oluyoruz durdurmaya çalışıyorum alttan komşu duvara bi kaç kere vurdu.
Yarın gidip durumu izah etmeyi deneyeceğim.
Haklılar evlerinde rahat olmak istiyorlar ama öyle hoplayan zıplayan sürekli gürültü yapan bir çocuk değil . Elini kolunu bağlayamam zaten ev 1+1 ve hep salondayız uyuyana kadar oturuyoruz oyunlar oynuyoruz koltukta kartlar vs Tv izliyoruz falan .
Komşuya “üst kay komşunuzum otizmli bir oğlum var davranış problemleri var maalesef engel olamıyorum kafasını vuruyor ses oluyor kusura bakmayın diye açıklasam özür mü dilesem ne desem zaten her yerde çok tedirginim evde dahi öyle çok hareketli biri birşey demesin diye ekstra çaba sarfediyorum kaygı bozukluğu oldu artık bende de çok bunalımdayım böyle şeyler iyice tetikliyor

Saat 21.00 daki küçük bir ses nedeniyle özür dilemeye gitmeyin.
Komşuya “üst kay komşunuzum otizmli bir oğlum var davranış problemleri var maalesef engel olamıyorum kafasını vuruyor ses oluyor kusura bakmayın diye açıklasam özür mü dilesem

Bu açıklamayı yaptığınızda binadaki en ufak sesin sizden geldiği çıkarımını yapacak çok insan var. Bence şu anda böyle bir açıklama yapmanıza gerek yok.

Bugun burda bir uye ust komsusunun otizimli oglu ses yapiyor polisi arasam mi icerikli bir konu acmisti. Onunla didistim senin de cocugun otizimli olur ses yaparsa utanmayacak misin dedim. Yoo niye utanayim rahatsiz ediyorlar beni diyor piskin piskin. Allah herkese vicdan versin.

Keşke iletişim dili olarak duvara vurmayı tercih etmeyip önce konuşmayı deneseydiniz deyin bence.
O ne hemen duvara vurmak falan medeni insan davranışı değil ve konuşsanız da pek bir şey değişeceğini sanmıyorum.
Tamam rahatsız olmak da haklı ama duvara vurmak doğru bir tepki değil.
Allah kolaylık versin size ve oğlunuza

Sebebini bilmedikleri için rahatsızlıklarını belli etmeye çalışıyorlardır. Keşke insan gibi gelip kapınıza söyleselermiş ama ülkede iletişim probleminden bol bir şey yok.

Gidip açıklamanızı yapın tabiki. Sonrasında anlayış gösterip göstermemek kendi kararları. Sizi bağlayan bir şey kalmaz açıklamanızı yaptıktan sonra. İçinde bulunduğunuz durumdan dolayı hassas olduğunuzu, sorun yaşamak istemediğinizi anlıyorum. Ancak özel çocuklar toplum olarak hepimizin sorumluluğunda ve anlayış göstermek zorundayız.

Eminim biliyorsunuzdur ancak vurma davranışı başladığında kontrol edip durdurmaya çalışmak yerine dikkatini başka bir şeye yönlendirmeye çalışın. Kontrol altına alınmak davranışın sönmesinden çok kalıcı olmasına sebep olur.

Hiç tanımadığın , iletişim kurmadığın yeni taşınmış bir komşuna direk duvara vurarak bağlantıya geçmek te nedir ?
Bende bunu anlamıyorum . Tamamen kabalık ve saygısızlık.
Rahatsız olabilirsin. Bu normal elbette. Ancak sırf merak için bile gelinir yalandan bile olsa Hoşgeldiniz muhabbeti yapılarak ufaktan konuya girilerek meselenin özü / sebebi sorulur.
Medeniyet ve olması gereken budur.
Kusura bakmayın resmen sinir oldum. 😖

Bizim de alt komşu ben gülsem vuruyor. Arkadaşım geliyor konuşuyoruz vuruyor. Kadını bir göreyim elinizde sopayla mı geziyorsunuz diye soracağım. Kendi evimde rahat haraket edemiyorum ya. Delireceğim.

Ama zaten aramız bozuk ama bizim. Pislik bir insan. Ya kavga çıkacak ya da başka şeyler olacak polis vs artık ne olacak bilmiyorum.
Siz en başından ilişkiyi iyi kurmaya bakın, bir kek yapın götürün, durumu açıklayın. Anlayış beklediğiniz dile getirin.
Haklısınız rüşvet gibi olur mu acaba diye düşündüm ama keki de öyle anlaşılsın da istemiyorum 😔

Saat 21.00 daki küçük bir ses nedeniyle özür dilemeye gitmeyin.

Bu açıklamayı yaptığınızda binadaki en ufak sesin sizden geldiği çıkarımını yapacak çok insan var. Bence şu anda böyle bir açıklama yapmanıza gerek yok.
Saat için erken olduğunu düşünüyorum bende ama durumu izah edeyim diye düşünmüştüm öyle mi dersiniz

Bence hemen gitmeyin bu olay sık olur ve sizi rahatsız ederse gidin, ayrıca asla özür dilemeyin sizin çocuğunuz otizmli ve her an her şey olabilir buna engel olamazsınız onlara bunu açıklayın sadece.
Ayrıca çocuğunuz yeni bir ortama girdiği için mi daha çok çoğaldı acaba bu davranışlar, ben orada kaldım. Devaml incittiğiniz bir terapist varmi

Saat için erken olduğunu düşünüyorum bende ama durumu izah edeyim diye düşünmüştüm öyle mi dersiniz
Hiç durumu izah etmeye kalkışmayın. Saat 23 ten sonra devam eden, sürekli bir ses olmamış. Sizin iyi niyetli açıklamanızı size karşı kullanma eğiliminde biri de olabilir karşınızdaki kişi. Oğlunuz otizmli olmasa, aynı oranda ses olmaz mıydı ? Saat geç değilmiş ve salondaymışsınız.

Bir kek yapıp götürün durumu açıklayın 🙏🏻🙏🏻 halden anlamaları gerek.. yavrum kendini ifade edemiyor ne yapsın.. insan evladı çıkarlar dilerim anlayışlı olurlar olmazlarsa da takmayın yeterince derdiniz var zaten
İnşallah 🙏
Bugun burda bir uye ust komsusunun otizimli oglu ses yapiyor polisi arasam mi icerikli bir konu acmisti. Onunla didistim senin de cocugun otizimli olur ses yaparsa utanmayacak misin dedim. Yoo niye utanayim rahatsiz ediyorlar beni diyor piskin piskin. Allah herkese vicdan versin.
Aminnn yazık ne oğlum seçti otizmli olmayı nede annesi olarak ben seçtim onu böyle görmeyi . Başına gelse anlayacaktır ama çok zor bi durum bişey diyemiyorum. Sapolun yüreğinize sağlık 🙏
Keşke iletişim dili olarak duvara vurmayı tercih etmeyip önce konuşmayı deneseydiniz deyin bence.
O ne hemen duvara vurmak falan medeni insan davranışı değil ve konuşsanız da pek bir şey değişeceğini sanmıyorum.
Tamam rahatsız olmak da haklı ama duvara vurmak doğru bir tepki değil.
Allah kolaylık versin size ve oğlunuza
Acaba gençler mi yani bilemiyorum cahilde olabilirler diye düşündüm . Muhtemelen gürültü yapmak için vurduğumuzu sanıyorlardır ama dediğiniz gibi en azından bi konuşulabilirdi
Sebebini bilmedikleri için rahatsızlıklarını belli etmeye çalışıyorlardır. Keşke insan gibi gelip kapınıza söyleselermiş ama ülkede iletişim probleminden bol bir şey yok.

Gidip açıklamanızı yapın tabiki. Sonrasında anlayış gösterip göstermemek kendi kararları. Sizi bağlayan bir şey kalmaz açıklamanızı yaptıktan sonra. İçinde bulunduğunuz durumdan dolayı hassas olduğunuzu, sorun yaşamak istemediğinizi anlıyorum. Ancak özel çocuklar toplum olarak hepimizin sorumluluğunda ve anlayış göstermek zorundayız.

Eminim biliyorsunuzdur ancak vurma davranışı başladığında kontrol edip durdurmaya çalışmak yerine dikkatini başka bir şeye yönlendirmeye çalışın. Kontrol altına alınmak davranışın sönmesinden çok kalıcı olmasına sebep olur.
Allah sayımızı arttırsın gerçekten hepsi bizim yavrularımız onlar seçmedi bunu . Ne kadar zor olduğunu bilselerdi yapmazlardı . Bende öyle diyorum onlar vurdukça daha çok gerildim . Normalde sönmesi için öyle davranıyorum ancak gerilince durdurmaya sakinleştirmeye çalıştım teşekkür ederim yorumunuz için 🙏
Hiç tanımadığın , iletişim kurmadığın yeni taşınmış bir komşuna direk duvara vurarak bağlantıya geçmek te nedir ?
Bende bunu anlamıyorum . Tamamen kabalık ve saygısızlık.
Rahatsız olabilirsin. Bu normal elbette. Ancak sırf merak için bile gelinir yalandan bile olsa Hoşgeldiniz muhabbeti yapılarak ufaktan konuya girilerek meselenin özü / sebebi sorulur.
Medeniyet ve olması gereken budur.
Kusura bakmayın resmen sinir oldum. 😖
Normal şartlarda bende sinir olurdum ama herşeye herkese karşı boynumuz bükülmüş gibi hissediyorum artık . Çok yorgun ve bitkinim yaşamak dahi istemiyorum

Bizim komşunun oğluda sürekli ağlıyor ama sürekli ve kapılara falan vuruyor🤔birgün birşey sormaya kapılarına gittim.annesi çok ağlıyor kusura bakmayın dedi ben birşey demeden sanırım kadına aşırı tepki göstermişler.geçen yaz karşı binadaki komşu çıkıp yeter be sizin çocuğunuzdan bıktık diye bağırmıştı kadına camdan.ben çocuk gürültüsünden nefret ediyorum açıkcası eski oturduğum evde çocuklar o kadar gürültülü oynardı ki insan huzur bulamazdı yazın evde.sizde bence kalın halılar sererek ve dikkatini başka yöne çekerek önlem almaya çalışın durumu açıklamayın derim kendileri kapınıza falan gelirse söylersiniz şimdi durumu açıklasanız kötü niyetli veya cahil insanlarsa herşeyi sizden bilecekler bu seferde.

X