- 10 Aralık 2020
- 347
- 383
- 53
- Konu Sahibi melodi1970
-
- #13.981
Temmuzda 4 olacak. Konuşma var. İsteklerini söyler. 3 yaşında da tuvalet eğitimini denemiştim. Ama algıları kapalıydı.Konuşamıyordu. Öğrenemedi. Kelimeler çoğalınca bir daha deneyelim dedim. Kreşte çocuklarla tuvalete götürdü öğretmeni ondan sonra öğrendi. 1 ay kadardır uğraşıyoruz. Daha yeni düzene girdi. Yeme problemi bizde de vardı. Çok yemek seçerdi.1 aydır bazı sulu yemekleri yiyor.Aa çok güzel kaç yaşında. Çok ümitsizim ben bizde yeme problemide var yutma.iletişim halinde konuşuyomu
N kadar güzel sizin adınıza sevindim.Su sıralar ben çok ümitsizim.Duzelmeyecek hiçbirsey sanki...Parka çıkarıyorum salıncakta sallaniyor ama diğer çocuklardan farklı ellerine bakıyor bazen.Olmadik zamanlarda ağlıyor ya da gülüyorTemmuzda 4 olacak. Konuşma var. İsteklerini söyler. 3 yaşında da tuvalet eğitimini denemiştim. Ama algıları kapalıydı.Konuşamıyordu. Öğrenemedi. Kelimeler çoğalınca bir daha deneyelim dedim. Kreşte çocuklarla tuvalete götürdü öğretmeni ondan sonra öğrendi. 1 ay kadardır uğraşıyoruz. Daha yeni düzene girdi. Yeme problemi bizde de vardı. Çok yemek seçerdi.1 aydır bazı sulu yemekleri yiyor.
Bizim ilerleme 3 yaşından sonra başladı. Geçen yaz etrafıyla ilgilenmezdi. 3,5 yaşında basit komutları alıyordu. Parkta benim kızım da farklı. İnşallah yaşıtlarına yetiştikleri uyum sağladıkları günleri de görürüz.N kadar güzel sizin adınıza sevindim.Su sıralar ben çok ümitsizim.Duzelmeyecek hiçbirsey sanki...Parka çıkarıyorum salıncakta sallaniyor ama diğer çocuklardan farklı ellerine bakıyor bazen.Olmadik zamanlarda ağlıyor ya da gülüyorAlgisi ne zaman açılacak ya da açılır mı supheliyim...
Umudunuzu kaybetmeyin. Geç öğreniyor, yavaş ilerliyor bizim çocuklarımız. Algısı da açılacaktır inşallah. Ara sıra hepimiz iniş çıkış yaşıyoruz. Bizde de çok oluyor. İnsanız Allah sağlık versin bize de çocuklarımıza da. Eğitimle kendilerine yetecek hale gelecek inşallah çocuklarımız.N kadar güzel sizin adınıza sevindim.Su sıralar ben çok ümitsizim.Duzelmeyecek hiçbirsey sanki...Parka çıkarıyorum salıncakta sallaniyor ama diğer çocuklardan farklı ellerine bakıyor bazen.Olmadik zamanlarda ağlıyor ya da gülüyorAlgisi ne zaman açılacak ya da açılır mı supheliyim...
Bazen ağlamaktan başka birşey yapamıyorumUmudunuzu kaybetmeyin. Geç öğreniyor, yavaş ilerliyor bizim çocuklarımız. Algısı da açılacaktır inşallah. Ara sıra hepimiz iniş çıkış yaşıyoruz. Bizde de çok oluyor. İnsanız Allah sağlık versin bize de çocuklarımıza da. Eğitimle kendilerine yetecek hale gelecek inşallah çocuklarımız.
Özelden bana yazarmisinizÇocuk şarkısını söyleyince hiç göz tamasini kaçırmaz 1 den 10 kadar sayar ezberi çok iyi kızdığım zaman beni anlıyor gözümün içine bakıyor konuşması biraz var topu bize getirir havaya at oyna der kardeşi olduğundan belli bu hareketleri yapıyor kardeşini çok kiskaniyor yada bizemi öyle geliyor bilemiyorum kardeşiyle hiç ilgilenmez kardeşi agladiginda ağlar eline vurarak bazen lütfen yardım edin cevabınızı bekliyorum
Size bir kac sorum varÇocuk şarkısını söyleyince hiç göz tamasini kaçırmaz 1 den 10 kadar sayar ezberi çok iyi kızdığım zaman beni anlıyor gözümün içine bakıyor konuşması biraz var topu bize getirir havaya at oyna der kardeşi olduğundan belli bu hareketleri yapıyor kardeşini çok kiskaniyor yada bizemi öyle geliyor bilemiyorum kardeşiyle hiç ilgilenmez kardeşi agladiginda ağlar eline vurarak bazen lütfen yardım edin cevabınızı bekliyorum
asperger otizm kabul edilmiyor denmisti son degisikliklerle.evet ne yazik ki sonraki cocuklarda risk artiyor .Arkadaslar ya bir soru takildi aklima bilgisi olan cevaplasin lutfen simdi otizm evladi olan bir annenin tekrar cocugunun otizm olma ihtimali var bu sayet ilk cocugunuz ise bu dahada artiyormus ihtimal bizzat doktor bize dedi bana mantiksiz geldi nedense ama doktor dediye peki tekrar otizm olabilecek cocugun cesiti hep aynimi olur farklimi olur Erken Cocukluk Otizmli bir cocuga dahip annenin diger cocugu Asperges sendromu olabilirmi ?
Evet artiyor ama cesidi hep aynimi kaliyor oglum kanner diger oglum baska cesit olabilirmiasperger otizm kabul edilmiyor denmisti son degisikliklerle.evet ne yazik ki sonraki cocuklarda risk artiyor .
aslinda otizm cesidi diye bir sey yok artik.atipigi falan kaldirdilar herkese sadece otizm deniyor.dsm 5 kriterleri bu sekildeymis. kanneri ozel bilemem ama bir tanidigin bir cocugu hafif digeri cok agir otizmliEvet artiyor ama cesidi hep aynimi kaliyor oglum kanner diger oglum baska cesit olabilirmi
Bizimki agira giriyor o zaman kanner agir atipi hafif otizm cercevesinde ama cesidin bile ismi farkli oldugu icin ayiriyorlar hatta bu cesidin 10 na kadar dereceis var o zaman biz kannerin iyi derecesindeyiz diyebilirimaslinda otizm cesidi diye bir sey yok artik.atipigi falan kaldirdilar herkese sadece otizm deniyor.dsm 5 kriterleri bu sekildeymis. kanneri ozel bilemem ama bir tanidigin bir cocugu hafif digeri cok agir otizmli
Herseyimizmi ayni meger 2 mizinde cocugu ayni cesit otizm@Zehaa
Anladim. Benim oglumdada vardi bagirsak sorunu, cocuk doktoru ilac yazmisti. Suya atilip limonata tadinda biseydi kakasini yumsatsin diye. Bir süre hergün kullandik. Iyi gelmisti. Uyku problemi en kötüsü... yillardir cektik ve hala var. Allah yardimciniz olsun.
olmaz olurmu fark varki ayirmislar kötü olanida var iyi olanda kötü olanda mesela rett sendromu down sendromu bunlarin caresi yok kanner sendromuda aslinda ömür boyu caresi yok gibi dursada iyi bir egitim ve zihinsel engeli olmadikca hayata kazandirila biliniyor yani cesit cok onemli aradaki fark cok onemli buda umutlanma icin önemli sen genel olarak diyorsun ama bu bizim cok önemli oysa.aslinda otizm cesidi diye bir sey yok artik.atipigi falan kaldirdilar herkese sadece otizm deniyor.dsm 5 kriterleri bu sekildeymis. kanneri ozel bilemem ama bir tanidigin bir cocugu hafif digeri cok agir otizmli
hayir iste ayrilmiyormus artik doktor soyledi.tani alan herkes otizm hafif agir diye gitmesi ayri mesele tabi ki.kimin agir kimin hafif gitcegini ongormek de cok zor sanirimolmaz olurmu fark varki ayirmislar kötü olanida var iyi olanda kötü olanda mesela rett sendromu down sendromu bunlarin caresi yok kanner sendromuda aslinda ömür boyu caresi yok gibi dursada iyi bir egitim ve zihinsel engeli olmadikca hayata kazandirila biliniyor yani cesit cok onemli aradaki fark cok onemli buda umutlanma icin önemli sen genel olarak diyorsun ama bu bizim cok önemli oysa.
Sizin cocugunuz ne durumda eskilerden hicbiri yazmiyor artikMerhaba 18 aylık kızım seslendiğimiz de nadiren bakar yani 20 isminden 1 ne cevap verir tek bir çizgi film izler parmak ucunda bazen yürür ve Mutlu olduğunda döner göz teması sadece benimle kimseyi sevmiyor ve istemiyor babası ve ablası dahil alışveriş merkezden nefret ediyor kalabalık yerlerı sevmıyor 2 kuzeni ve 1 dedesını çok sevıyor yarın randevumuz var ben otızmden şüpheleniyorum ama herkez saçmalamA diyor sizce Nasıl bu arada sadece anne der oda hiç uyumayıp hep yaramaz olduğundan bazen babasına bırakırım oda anne dıyo. 9 aylıkken yürüdük çizgi film Rusça ve onu taklıt edıyor konuşurken sizce otizm mı
Evet keşke birileri yazsa umut olur bizlere de..Sizin cocugunuz ne durumda eskilerden hicbiri yazmiyor artik
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?