Kizlar merhaba, 30 aylık oğlumu gecikmiş konuşma sorunu nedeni ile çocuk psikiyatrisine götürdüm. 2 ayrı doktorda riskli olarak gördü. Tam olarak ne otizmli ne de otizmli değil diyebiliyorlar.
Denver gelişim testi yaptırdık, ince kaba motor yaşında ama konuşma 7 ay, bilişsel gelişim ise 6 ay geriden geliyor. 1 seans ergoterapi ve 1 seans floortime 201 aldık. Doktor değerlendirmesinde haftalik 1 saat ergoterapi, 2 saat floortime 201 seansı önerildi. 3 ay sonra da tekrardan kontrole gideceğiz.( Haftasonu çocuk nöroloğuna muayene olacağız ve ayrıca henüz yaptiramadiğimiz Bera testini halledeceğiz.)
Oğlumda göz teması var fakat istenilen kadar uzun sureli değil, parmakla gösterme vs yok. Komutlari anlaması ve uygulaması gayet yerinde. Diğer çocuklarla ve kişilerle etkileşimi güzel fakat iletişimi yetersiz. Ergoterapiste göre otizmden ziyade gelişim geriliği olma ihtimali yüksek.
Kafamı kariştiran konuya gelirsek;
1 er seans ergoterapi ve floortime 201 aldığımız kurumda mi devam etsek (eğitimi psikologlar veriyor), yoksa evimize daha yakın özel eğitim öğretmenlerinin ders verdiği, aba ve floortime karışımı ayrı bir teknik uyguladıkları kuruma mi? ( İkiside doktorların tavsiye ettiği kurumlar).
Özel eğitime verirken ve eğitim sürecinde nelere dikkat ettiniz? Evde ne gibi etkinlikler yaptınız? Yorumlarınız için şimdiden teşekkürler, inşallah tüm kuzular tez vakitte şifa bulur.