- 29 Aralık 2020
- 573
- 474
- 23
- Konu Sahibi melodi1970
-
- #14.021
Bunun icin biz yavas yavas ilerliyoruz mesela supurge makinesine alistirabilirsin buna korkusunu yavas yavas yener kolya dwgil onlar icinBenmki saçta asırı aglıyor ve duş başlığından korkuyor insallah bunlarda geçer
Neden göz temasi kuruyor cunku hayata kazandiriliyor artik artik normal geliyor korkmuyor onlardan herseyi normal yasasin hicbirseyden geri kalmasin biz artik 2 saat gönderiyoruz anaokuluna 1 saatte o kadar faydaliyken 2 saattede alisti inanilmaz olur canik oglum onlar bitanemiz derdini anlattin soru sordugunda cevap versin yeterli sabirli olalim korkuya zaman lazimÖrneğin bizim oğlan apartmanda yabancı birilerini görünce bağırır ağlardı şimdi onlarla göz teması kuruyor.Ama genel olarak birçok şey problem.Disariya ne Zaman çıksak burnumuzdan gelir...
Benim daha otizm belirtileri tam anlamiyla yokken benide tv deki hareketli zor dansi bile yapardi simdi ise nadiren yuruyusumu taklit eder ve bu cok iyi aslinda cok iyi gozlemci valla doktorumuz her yaptigimuiz davranista kisa kelime kullanarak ogretelim uyuyacakmi ismini soyleyip uyku diyeceksin henuz tam uzun kelimeleri anlamiyor kafasinida fazla gunluk tv ve konusmalarla doldurmamaya dikat edelim cok hassaslarmisÇocuklarınız sizi taklit ediyor mu veya ne kadar zaman sonra taklit etmeye başladılar
Bizimde temmuzda 4 olucak ne guzel bizde daha o yok.Himm bence sizin otizm degil olsa bile hafifiTemmuzda 4 olacak. Konuşma var. İsteklerini söyler. 3 yaşında da tuvalet eğitimini denemiştim. Ama algıları kapalıydı.Konuşamıyordu. Öğrenemedi. Kelimeler çoğalınca bir daha deneyelim dedim. Kreşte çocuklarla tuvalete götürdü öğretmeni ondan sonra öğrendi. 1 ay kadardır uğraşıyoruz. Daha yeni düzene girdi. Yeme problemi bizde de vardı. Çok yemek seçerdi.1 aydır bazı sulu yemekleri yiyor.
Bu sık mıKızlar oglum söylediğim kelşmeyi söylemeye başladı hiç konuşma yoktu
Wvet yeni basladı kelime söylemeye bana bakafak söylüyo artık ögrendiği içinmi ekolalimi biras ikdrdd görcez heralde aklına geldiğindede söglüyo mesela sürpriz kelimesini ögrenmiş. Olmadık yere südpdiz dio bana bakarak bende tskrarlıyorum buara böyleyizBu sık mı
Teşekkür ederim.Sakiz çiğnemeyi çok sever.Benim çocuğum bunu yapmıyordu ama küçük çocuklarda dünyayı tanıma şekli oral yolla olur..ama bebeklik dönemini geçmiş bir çocuğun bunu sürekli yapması genelde duyusal problemlere de işarettir.Çiğneme tüpü kullanımı,belki sakız çiğnemeyi öğretmek işe yarayabilir.Özel eğitimciniz ile bu durumu konuşun eminim tavsiye edeceği ve daha önce öğrencilerinde işe yarayan yöntemler vardır.
Eğer gün içinde size destek olacak kimse yoksa epey bir zor oluyor...2.cocuk dusunuyorum arkadaslar oglum kararsizim aslinda bir yandan mutlu ediyor bir yandan dusunduruyor beni ne dersiniz
O demir eksikliğindendir,mutlaka kan değerlerine baktırınSizin çocuklarınizda birşeyler yalıyor mu?Bizim ki elini, duvarı, camı yalıyor ve sürekli ağzına birşeyler aliyor.
Çiğneme tüpü ve elektrikli diş fırçası önerdi.Lolipop onerdi emmesi için yine buz küpü emebilir dedi ve muhakkak ağız masajı yapın dediBenim çocuğum bunu yapmıyordu ama küçük çocuklarda dünyayı tanıma şekli oral yolla olur..ama bebeklik dönemini geçmiş bir çocuğun bunu sürekli yapması genelde duyusal problemlere de işarettir.Çiğneme tüpü kullanımı,belki sakız çiğnemeyi öğretmek işe yarayabilir.Özel eğitimciniz ile bu durumu konuşun eminim tavsiye edeceği ve daha önce öğrencilerinde işe yarayan yöntemler vardır.
Biz kızımın dişlerinin demir kullanımı nedeniyle kararması ve beyazlamaması sonucu sürekli dişlerini yetişkin macunu ile fırçaladıktan sonra kızımda macun emmek isteme ,sürekli diş fırçası ile gezmek isteme ve ağzında yemek /tükürük tutma sorunlarını yaşamaya başladık. Çocuğunuza tavsiyeleri uygularken bir süre koyun ve o süre dolunca diş fırçasını alın veya siz fırçalayın dişlerini derim.Ne yazık ki bazen bir sorunu çözmek için kullandığımız yöntem başka bir sorunu tetikleyen başlatan davranış olabiliyorÇiğneme tüpü ve elektrikli diş fırçası önerdi.Lolipop onerdi emmesi için yine buz küpü emebilir dedi ve muhakkak ağız masajı yapın dedi
Benim.oglumda yapıyordu cami yaliyordu o şekilde keşfediyorlar zamanla azalıyor o bitiyor başka şey başlıyor mübarek ramazan ayı hürmetine ya şafiSizin çocuklarınizda birşeyler yalıyor mu?Bizim ki elini, duvarı, camı yalıyor ve sürekli ağzına birşeyler aliyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?