Bende yukardaki arkadasi dedigine katiliyorum en kisa zaman da isinin uzmani bi doktor bulun bu arada bol bol kutu kutu pense oynayin isminin farkina varmasi icin sira sende bende oynayin örneğin oglunuzun ismi ahmet olsun bi oyun kurun ahmet sira sende biraz sonra sira ben gibi eslestirme kartları alin yaptirin dikkatini toplasin eger anne demiyorsa bütün evdekiler anne desin size zamanla oda diyecek insallah cocugunuzda bişey yoktur bol bol ilgilenin ve sevin onupardon harbiye'de demişsiniz zaten...
1 hafta ertelenmıs randevuKonu Sahibi bugün doktora goturecekti çocuğu ne oldu acaba çok merak ediyorum
aaaa neden ki1 hafta ertelenmıs randevu
Izne ayrılmıs doktor 1 haftalıkaaaa neden ki
Duzelttme yapildi arkadasimotizm anne karnında teşhis edilmez down edilir
Yalnış anlamazsanız kaç çoçuğunuz var..
eğer çoksa ilgilenememiş olmanız gayet normal ama tekse istemediniz mi bi çoçuk sahibi olmayı..
umarım otizm felan yoktur sağlıklıdır bebişiniz.
Lütfen çoçuklarımıza ilgili olalım sonuçta onlar bizim sevgimize muhtaç doğur köşeye at mantığı değil. Zamanında kalabalık ailede yaşadığımız için anne ve babamızdan yeterince sevgi göremedik ve bunun acısını her türlü yaşadık. Bizde öyle olmayalım. Eğer bir çoçuk dünyaya getiriyorsak sorumluluklarını da almak zorundayız. "TEMBELİM" "İLGİSİZİM" diye bir kelime olmamalı hayatımızda. Umarım tez vakit zamanda bebeğinizle ilgili şüpheleriniz ortadan kalkar. Belki de dikkat çekmek için yapıyordur annesiyle iletişim kuramadığı için ilgisiz bıraktığınız için kendince bi davranış biçimi geliştirmiştir.
Yaa lütfen böyle demeyin....tek çocuğum var. tam olarak hazır değildim aslında, biraz eşimin isteğiyle oldu ama doğum olduktan sonra bunun önemi kalmıyor ki. sevmek benimsemekle alakalı bir sıkıntım yok. sosyal çevremde yaşadığım sıkıntılar, sınavlar, eşimle yaşadığım sorunlar... çok rahat olduğum bir dönem hiç olmadı. kendimi oğluma adayamadım bir türlü. gelişimini desteklemek adına yeterince ilgilenmedim ama öte yandan elim hep üzerindeydi, ona zarar verebilecek şeylerden elimden geldiğince korumaya çalıştım.
dünyaya getirdiysek ilgilenmek zorundayız, çok haklısınız. bahanelerin ardına sığınmıyorum, doktor ne söylerse söylesin, oğlumun böyle davranmasının en büyük müsebbibi tabi ki benim. o benim tek varlığım. umarım dediğiniz gibi sadece ilgi çekmek için yapıyordur, bana da bir ders olmuş olur... iki gündür oyunlar oynuyoruz o kadar mutlu oluyor ki...
Çok sevindim gerçekten inşallah sadece ilgi açlığından yapılan bi davranıştır. Çoçuklar dikkat çekmek için kendince hayaller kurar ve onu diretir. Umarım sıkıntı yaşamazsınız bundan sonratek çocuğum var. tam olarak hazır değildim aslında, biraz eşimin isteğiyle oldu ama doğum olduktan sonra bunun önemi kalmıyor ki. sevmek benimsemekle alakalı bir sıkıntım yok. sosyal çevremde yaşadığım sıkıntılar, sınavlar, eşimle yaşadığım sorunlar... çok rahat olduğum bir dönem hiç olmadı. kendimi oğluma adayamadım bir türlü. gelişimini desteklemek adına yeterince ilgilenmedim ama öte yandan elim hep üzerindeydi, ona zarar verebilecek şeylerden elimden geldiğince korumaya çalıştım.
dünyaya getirdiysek ilgilenmek zorundayız, çok haklısınız. bahanelerin ardına sığınmıyorum, doktor ne söylerse söylesin, oğlumun böyle davranmasının en büyük müsebbibi tabi ki benim. o benim tek varlığım. umarım dediğiniz gibi sadece ilgi çekmek için yapıyordur, bana da bir ders olmuş olur... iki gündür oyunlar oynuyoruz o kadar mutlu oluyor ki...
Babayla dede niye bakmıyor :)Benim oğlum da ismine hemen bakmaz. Ancak babası da bakmaz..dedesi de..
Anlattıklarınızın otizmle birebir ilgisi olduğunu hiç düşünmüyorum ben. Tabi ki götürün ama içiniz rahat etsin..
Şaştım kaldım okurken arkadaşımSabahtan yazmıştım ben oğlumu bambaşka bir sebebten psikologa görürdüm gecen hafta orada oğluna bilinçaltı testi yaptılar bu size uygun değil velhasıl kelam bugün sonucu öğrenmeye gittik sonuç oğlum şuan depresyonda mutsuz , sürekli sikildim diyordu evde bize bazen birşey olduğunda bütününü kotu geçirdim of diye dertleniyordu meğer bildiğin depresyonmus ayrıca bana bağımlı çıktı ben onunla haddinden fazla ilgilendiğimiz için iç içe gecmisiz sabah demiştim ki TV izletmedim diye su kadar ayına kadar vs hep ilgilendim evin işini yapmadım oynadım yinede olmamış siz bizim örneğimizde ilgilenmemissiniz ben ilgilenmisim yinede sorun var. İnşallah otizm değildir allah YARDIMCINIZ olsun inşallah dua ediyorum sizin için otizm çıkmasa da bu yaşadığınız süreç için en azından bu seferde haddi aşacak şekilde ilgilenip benim gibi b.kunu çıkarmayın inşallah hic bir şeyi yoktur yavru çağının benim kuzenimin kızı yurumedi epey 3 yaşına kadar konuşmadı göz teması kurmdi aşırı derecede asosyal bir annesi var kızda alay aynisi o bizimle bile ilişkisi mecburiyetten ama yardım aldılar duzeldiler umarım iyi bir Dr gidiyorsundur
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?