- 16 Mart 2015
- 318
- 452
- 103
Otizm ise eğer ki sanmıyorum ilgisizlikten falan olmaz, sonradan olan bişey olsa düzeledebilirdi ama bu hastalığı yendim diyen var mı? Ancak uygun bir eğitimle ve tek alana uzmanlaşarak harika işler yapıyo bu çocuklar
Kadir tuğcu bi makalesinde otizmli çocuk çok tv izlerse evet otizm belirtileri artar ama normal çocuk çok tv izledi diye otizmli olmaz geç konuşabilir oyuncaklarına ilgisi azalır vs ama otizm belirtileri göstermez diyo
O sebeple ben ilgilenmedim çocuğum otizmli oldu diye bişey yok, ha sen ilgilen elbette, oyna, bolca dışarı çıkar
ben ilgilenmediğim için otizm oldu değil, annesi olarak yeterince ilgilenmediğim için oğlumda görülen davranışsal bozukluklukları kendi yetersizliğime bağlıyorum. ismine tepki vermemesini, işaret parmağı kullanmamasını onu yeterince eğitmememe bağlıyorum. şu an otizm mi değil mi bilemiyorum, allahtan tek dileğim öyle olmaması. genetiğinde yatkınlık yoksa otizm olmaz, ama tv gibi uyaranlar genetiğinde yatkınlığı bulunan çocuklarda otizmi tetikleyebilir. otizmi tetiklemese de gelişiminde aksaklıklar meydana gelir. ben kendimi bunun için suçluyorum ki şu aşamada hiçbir anlamı yok bunun. sadece üzülüyorum elimde değil.