• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

otizm şüphesi

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
merhaba. normalde dün götürmem lazımdı ama izne çıkmış doktorumuz. haftaya pazartesi dönüyor. bekleyebilirsem onu bekleyeceğim, yok bekleyemezsem önerilen birkaç doktor var, hafta içi onlara bakacağım. beklemek çok zor geliyor.

@bright crystal göz teması var, dönen nesnelere ilgisi hiç dikkatimi çekmedi, arada bir tekerlek döndürüyor.

Tekerlek döndürmek bu yaşta oluyor zaten göz temasi varsa bence sorun yok ama tabiki gitmekte fayda var... sevdiği birşeyi verip yiyecek olabilir onu verecem diye seslenin ne bileyim ilgisini çekmediği icin mi yapıyor

merhaba.

oğlum eylül 2015 doğumlu, 1,5 yaşını yeni geçti. zamanında yürüdü, emekledi. ce e oyunu oynamayı seviyor, kendisiyle yaşıt olan kuzeninin onu kovalamasından zevk alıyor ama onun dışında kuzeniyle ilgilenmiyor. kapıyı açıp kapatıyor; kapatırken acımasın diye parmaklarını geri çekiyor. montunu gösterince dışarı çıkacağını anlıyor, abur cubur poşet sesi duyduğunda koştur koştur yemek için geliyor. bunların dışında ismini söylediğinde kesinlikle bakmıyor, kulağının dibinde bağırsan da bakmıyor. baba ve dede kelimelerini bilinçsiz olarak tekrarlıyor. bir oyuncağı işaret parmağımla gösterdiğimde oyuncağa değil parmağıma bakıyor. çay bardağının sıcak olduğunu biliyor ama yine de elini değdirmek istiyor vs vs...

1,5 yaş aşısı için sağlık ocağına götürdüğümde ismine tepki vermesinin çok önemli olduğunu muhakkak kontrol ettirilmesi gerektiğini söyledi hemşire. tanıdığımız bir pedagoğa pazartesi günü götüreceğiz ama inanın karnıma ağrılar giriyor. bunlar normal midir, yoksa gerçekten bir şeyler tuhaf mı gidiyor? lütfen yardımcı olur musunuz bana?
Merhaba,Arkadaslar isaret parmagina deginmisler,gercektende onemli belirtilerden biri..fakat isaret etmede gecikmeler yasanabilir.12 ile 18 ay arasi internet kaynaklarinda..isaret etmeme evet otizm belirtilerinden biri ama ayni zamanda gecikmis konusma yada gelisim geriligi gibi bir durumun habercisi olabilir.Benim oglum 26 aylik olana kadar isaret etmedi.ve baska otizm belirtileride vardi.dr kontrolu altindayiz su an gelisim geriligi teshisi kondu...ama kesinlikle otizm olmadigini altini cizerek bir cok dr soyledi.oglum Su an konusuyor cumlelerde kuruyor,fakat yasitlari gibi akici degil,onlardan farkli..Bu konuda cok arastirma yapmis,ve bir cok dr macerasi yasamis biri olarak otizmin en buyuk belirtisi seslenince bakmama ve goz temasi azligi ya da hic olmamasi...sizi panikletmek icin soylemiyorum..adina bakmamasi inattanda olabilir,veya baska biseyle mesguldur vs ama siz bir uzmana goturun mutlaka...benim Size tavsiyem krese baslatin.Zaten dr larin soyleyecegi seyde bu..once kres,yasitlariyla bir arada bulunsun,bol cocuklu ortamlar vs..otizm teshisi agir belirtiler yoksa kolay kolay konmuyor zor bir teshis..bazen dr lar yanilabiliyorda..Ben hala acabalarla yasiyorum..varmi yokmu hala tedirginim..gozunuz cocugun uzerinde olsun,ama her hareketinide lutfen kafaya takmayin benim gibi.. otizm varsa bile erken tedaviyle normallesen bir cok cocuk var ben bizzat sahidim...oglum 34 aylik..

Son düzenleme:
inşallah iyidir sonuçlarınız.
sonuç ne oldu acaba.

selamlar.

tipik otizm değil ama atipik otizme benzeyen davranışlarının olduğunu söyledi doktor. gelişimi normal çocuklara göre biraz geriymiş. eğer tv tablet telefondan uzak tutar yeterince de ilgilenirsem bu süreci atlatır normale döner, dedi. içim rahatladı kızlar.

selamlar.

tipik otizm değil ama atipik otizme benzeyen davranışlarının olduğunu söyledi doktor. gelişimi normal çocuklara göre biraz geriymiş. eğer tv tablet telefondan uzak tutar yeterince de ilgilenirsem bu süreci atlatır normale döner, dedi. içim rahatladı kızlar.

Çok rica ediyorum o zaman ilgilen o çocukla, kitap oku, hayal dünyasını geliştirici aktiviteler yap, resim yap, el kasları için oyun hamuru ile oynat.

Bak eğer bir süre sonra yine sıkılır ilgilenmezsen en azından bir süre sonra kreşe ver. Kreş bir çok kişinin korktuğu gibi anneden uzaklaştığı bir yer değil, sosyalleştiği, tvden ve telden uzaklaştığı, aktiviteler yapabildiği ve kendini bulduğu bir yer. Kızımı kreşe 3 yaşına yakınken verdim, konuşamayan arkadaşları vardı 6 ayda bayağı bayağı ilerlediler. Çok katkısı oluyor kreşin.

Bu zamanı geri alamazsın sonra....

Bende sevindim adiniza. Oglum.cok inatci suan 2 yas sendromunu zirvede yasiyoruz resmen. Arastirdigimda bikac secenek uyuyordu. Aci hissiyatlari pek olmazmis. Cayin sicak oldugunu.bile bile parmagini sokuyordu. Ama goz temasi ve ismine seslenince bakiyor.

selamlar.

ayyy vallahi çok sevindim canım çok geçmiş olsun

umarım ımkanın vardır zeka kitapları var çocuklar için zeka oyuncakları var onlardan al
işi gücü bırak lütfen oğlunla ilgilen

selamlar.

geçmiş olsun çok sevindim
ev işi vs girsin yerin dibine lütfen izletmeyin çocuğunuza :(

Bende sevindim adiniza. Oglum.cok inatci suan 2 yas sendromunu zirvede yasiyoruz resmen. Arastirdigimda bikac secenek uyuyordu. Aci hissiyatlari pek olmazmis. Cayin sicak oldugunu.bile bile parmagini sokuyordu. Ama goz temasi ve ismine seslenince bakiyor.

canım, benim görüştüğüm doktorlardan anladığım tipik otistik çocuklarda farklılık kolay farkediliyor, yani bariz farklı davranışları oluyor. umarım senin yavrunun da hiçbir sorunu yoktur.

hepinize çok teşekkür ederim kızlar. çok çok haklısınız, onunla geçirdiğim hiçbir zamanı geriye alamam. bundan sonra kesinlikle ilgileneceğim. zeka kartları alacağım, hikaye okuyacağım, her şeyden önce onun olduğu odada kesinlikle tv açtırmayacağım. tv'de haberleri bile izleseniz, siz nasılsa bakmıyor dersiniz ama çocuk aynı zararı görür, dedi doktor. dediklerini yapıp 2 ay sonra kontrole götüreceğim. inşallah her şey güzel ilerler.

canım, benim görüştüğüm doktorlardan anladığım tipik otistik çocuklarda farklılık kolay farkediliyor, yani bariz farklı davranışları oluyor. umarım senin yavrunun da hiçbir sorunu yoktur.

hepinize çok teşekkür ederim kızlar. çok çok haklısınız, onunla geçirdiğim hiçbir zamanı geriye alamam. bundan sonra kesinlikle ilgileneceğim. zeka kartları alacağım, hikaye okuyacağım, her şeyden önce onun olduğu odada kesinlikle tv açtırmayacağım. tv'de haberleri bile izleseniz, siz nasılsa bakmıyor dersiniz ama çocuk aynı zararı görür, dedi doktor. dediklerini yapıp 2 ay sonra kontrole götüreceğim. inşallah her şey güzel ilerler.

Eğer yasağıdiginiz şehirde anne-cocuk oyun grubu varsa gitmenizi öneririm...kendi yas grubu çocuklar olacak...
Peki uzman çocuğunuza bişeyler yaptı yani bişeyler derken ince-kaba motoruna ya da farkli mental seylerini anlayacak biseyler tamda anlatamadım ama anladiniz umarım

Ohh çok şükür gerçekten içim çok rahatladı çok üzülmustum konuya
bundan sonra bebisinizle eglencede oyunda sinir tanimayin

Yazdıklarınız 1.5 yaş bebeğinin normal davranışlarıdır. Yalnız bir şeye takıldım. Abur cubur kısmına. Son yıllarda otizmin beslenme şekliyle ve bağırsak geçirgenliği ile ilgili olabileceği yazılıyor. Hatta diyetle otizmli oğlunda çok büyük gelişmeler kaydeden bir anne kitap yazdı bu konuda. Çocuklarımızı paketli gıdalardan, şekerden undan mümkün olduğunca uzak tutmaya çalışalım. Ülkemizde bu konuda çok yanlış uygulamalar var. 6 ay dolmadan ek gıdaya geçmek, pirinç unlu muhallebilerle beslemek vb gibi.

Benim de bir tanıdığımın bebeği bu durumda ve doktor tv bilgisayar yüzünden demiş. Çocuk ağlamasın tv karşısına, reklamsız yemek yemiyor, tv açık kalsın izlemesek de ses olur gibi tutumlar bu duruma sebep olabiliyor çocuk gerçek hayatla arasındaki bağı kaybediyormuş dikkatli olmak gerek bu arada dediğim çocuk 4 yaşında ve konuşmuyor.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back