• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

otizm şüphesi

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
pardon harbiye'de demişsiniz zaten...
Bende yukardaki arkadasi dedigine katiliyorum en kisa zaman da isinin uzmani bi doktor bulun bu arada bol bol kutu kutu pense oynayin isminin farkina varmasi icin sira sende bende oynayin örneğin oglunuzun ismi ahmet olsun bi oyun kurun ahmet sira sende biraz sonra sira ben gibi eslestirme kartları alin yaptirin dikkatini toplasin eger anne demiyorsa bütün evdekiler anne desin size zamanla oda diyecek insallah cocugunuzda bişey yoktur bol bol ilgilenin ve sevin onu

Yalnış anlamazsanız kaç çoçuğunuz var..
eğer çoksa ilgilenememiş olmanız gayet normal ama tekse istemediniz mi bi çoçuk sahibi olmayı..
umarım otizm felan yoktur sağlıklıdır bebişiniz.
Lütfen çoçuklarımıza ilgili olalım sonuçta onlar bizim sevgimize muhtaç doğur köşeye at mantığı değil. Zamanında kalabalık ailede yaşadığımız için anne ve babamızdan yeterince sevgi göremedik ve bunun acısını her türlü yaşadık. Bizde öyle olmayalım. Eğer bir çoçuk dünyaya getiriyorsak sorumluluklarını da almak zorundayız. "TEMBELİM" "İLGİSİZİM" diye bir kelime olmamalı hayatımızda. Umarım tez vakit zamanda bebeğinizle ilgili şüpheleriniz ortadan kalkar. Belki de dikkat çekmek için yapıyordur annesiyle iletişim kuramadığı için ilgisiz bıraktığınız için kendince bi davranış biçimi geliştirmiştir.

tek çocuğum var. tam olarak hazır değildim aslında, biraz eşimin isteğiyle oldu ama doğum olduktan sonra bunun önemi kalmıyor ki. sevmek benimsemekle alakalı bir sıkıntım yok. sosyal çevremde yaşadığım sıkıntılar, sınavlar, eşimle yaşadığım sorunlar... çok rahat olduğum bir dönem hiç olmadı. kendimi oğluma adayamadım bir türlü. gelişimini desteklemek adına yeterince ilgilenmedim ama öte yandan elim hep üzerindeydi, ona zarar verebilecek şeylerden elimden geldiğince korumaya çalıştım.

dünyaya getirdiysek ilgilenmek zorundayız, çok haklısınız. bahanelerin ardına sığınmıyorum, doktor ne söylerse söylesin, oğlumun böyle davranmasının en büyük müsebbibi tabi ki benim. o benim tek varlığım. umarım dediğiniz gibi sadece ilgi çekmek için yapıyordur, bana da bir ders olmuş olur... iki gündür oyunlar oynuyoruz o kadar mutlu oluyor ki...

tek çocuğum var. tam olarak hazır değildim aslında, biraz eşimin isteğiyle oldu ama doğum olduktan sonra bunun önemi kalmıyor ki. sevmek benimsemekle alakalı bir sıkıntım yok. sosyal çevremde yaşadığım sıkıntılar, sınavlar, eşimle yaşadığım sorunlar... çok rahat olduğum bir dönem hiç olmadı. kendimi oğluma adayamadım bir türlü. gelişimini desteklemek adına yeterince ilgilenmedim ama öte yandan elim hep üzerindeydi, ona zarar verebilecek şeylerden elimden geldiğince korumaya çalıştım.

dünyaya getirdiysek ilgilenmek zorundayız, çok haklısınız. bahanelerin ardına sığınmıyorum, doktor ne söylerse söylesin, oğlumun böyle davranmasının en büyük müsebbibi tabi ki benim. o benim tek varlığım. umarım dediğiniz gibi sadece ilgi çekmek için yapıyordur, bana da bir ders olmuş olur... iki gündür oyunlar oynuyoruz o kadar mutlu oluyor ki...
Yaa lütfen böyle demeyin....
Ben ilgisizlikden olacağına ihtimal vermek istemiyorum nedeni ki şu; eşim 6 kardeş huysuz bi koca... iş çok para yok napsın bu anne? İlgi desen ne kadar olur öyle kitap yok oyuncak yok zaten onlara ayıracak zaman yok ama hepsi zehir gibi

Otizm ise eğer ki sanmıyorum ilgisizlikten falan olmaz, sonradan olan bişey olsa düzeledebilirdi ama bu hastalığı yendim diyen var mı? Ancak uygun bir eğitimle ve tek alana uzmanlaşarak harika işler yapıyo bu çocuklar

Kadir tuğcu bi makalesinde otizmli çocuk çok tv izlerse evet otizm belirtileri artar ama normal çocuk çok tv izledi diye otizmli olmaz geç konuşabilir oyuncaklarına ilgisi azalır vs ama otizm belirtileri göstermez diyo

O sebeple ben ilgilenmedim çocuğum otizmli oldu diye bişey yok, ha sen ilgilen elbette, oyna, bolca dışarı çıkar

Çok sevindim gerçekten inşallah sadece ilgi açlığından yapılan bi davranıştır. Çoçuklar dikkat çekmek için kendince hayaller kurar ve onu diretir. Umarım sıkıntı yaşamazsınız bundan sonra

Komşumun kızı yaşıtlarından geride mesela 1,5 yaşında sadece anne diyebiliyor. Yen'i Yen'i yürümeye başladı yeme düzeni Yok. İsmini seslendiğimiz de bazen hiç umursamıyor bildiğini okuyor yapma diyoruz duymuyor :) dikkat çekmek için elinden geleni yapıyor. İlgilendiğimizi de onunla oynadığımız da sorun yok ama ilgilenmez muhabbete dalarsak tehooooo vay halimize çıldırtıyor bizi Allah dermansız dert aratmasın daha çok küçük inşallah bir sorun yoktur

Canım internete oyuncu anne yazarsan çok güzel oyun fikirleri var. Çok çok vakit geçir çocuğunla.

Sabahtan yazmıştım ben oğlumu bambaşka bir sebebten psikologa görürdüm gecen hafta orada oğluna bilinçaltı testi yaptılar bu size uygun değil velhasıl kelam bugün sonucu öğrenmeye gittik sonuç oğlum şuan depresyonda mutsuz , sürekli sikildim diyordu evde bize bazen birşey olduğunda bütününü kotu geçirdim of diye dertleniyordu meğer bildiğin depresyonmus ayrıca bana bağımlı çıktı ben onunla haddinden fazla ilgilendiğimiz için iç içe gecmisiz sabah demiştim ki TV izletmedim diye su kadar ayına kadar vs hep ilgilendim evin işini yapmadım oynadım yinede olmamış siz bizim örneğimizde ilgilenmemissiniz ben ilgilenmisim yinede sorun var. İnşallah otizm değildir allah YARDIMCINIZ olsun inşallah dua ediyorum sizin için otizm çıkmasa da bu yaşadığınız süreç için en azından bu seferde haddi aşacak şekilde ilgilenip benim gibi b.kunu çıkarmayın inşallah hic bir şeyi yoktur yavru çağının benim kuzenimin kızı yurumedi epey 3 yaşına kadar konuşmadı göz teması kurmdi aşırı derecede asosyal bir annesi var kızda alay aynisi o bizimle bile ilişkisi mecburiyetten ama yardım aldılar duzeldiler umarım iyi bir Dr gidiyorsundur
Şaştım kaldım okurken arkadaşım
İlgiden de mi zarar gelirmiş bilemedim
Benim de tüm dünyam bu 3 kiz
Etraftan hep uyarı alıyorum biraz kendi hallerine birak diye çoğu zaman
Mesela ne yapmalı nasıl yapmalı nerde hiç karışmamalıymışız?
Yazarsanız çok sevinirim

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back