• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

otizm şüphesi

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
kk ya bu tip sağlıkla ilgili konular açmak bana doğru gelmiyor çünkü o kadar bilinçsiz insanlar var ki konu içinde de okudum, yanlış şeylerle sizi yanlış yönlendirebilir canınızı sikabilir bazen geç kalmanıza bile neden olabilirler

bence en doğru kararı doktor verecektir
:super:

Telaşlanmayın ismiyle hitap ediyor muydunız o önemli eğer oğlum falan diye seviyorsanız öyle öğrenmiştir benim kızım 4yaşına kadar annesi diye seslendi babasında babası diye çünkü biz eşimle birbirimize öyle hitap ediyomuşuz eğer otizm olsaydı kuzeniyle oynayamazdı ama lütfen ama lütfen televizyon izletmeyin çocuklara ama tedbiri elden bırakmayın benim bi mottom var çocuk büyütürken bi anlık dalgınlık ömür boyu pişmanlık çocuklar önemli

Benzer durumları ben de yaşadım . Kizima ismiyle seslendigimde asla dönüp bakmiyordu. İnat ettim ,ben seslenecegim o da bakacak diye :) yok bir türlü bakmıyor .delirdim ! Dediğin gibi bardağın sıcaklığını ilk temasla anladıktan sonra tekrar tekrar dokunmak istiyordu hatta yana yana içiyordu (benim iceceklerimi) ..ve işaret ettiğim nesneye değil de direkt parmağıma bakmasi şüphelerimi arttırdı. .Şuan 2 yaşında ve otizmli değil . Çocuklarımı çok teste tabi tutarım :) bir sıkıntı varsa önceden önlem alabilmek için .hatta kızımda dilini dışarda tutma durumu da vardı .o zamanlar küçüktü ve down sendromu belirtileri veriyordu ..bayağı uğraştım öyle mi değil mi diye ..down sendromlu olmadığını öğrendim .sonrasında otizm mi diye şüphelendim, o da değil ...şimdı sadece konuşamıyor ,başka bir problemi yok .onu da tarzanca hallediyoruz zaten :) annelerin meraklı ve bilinçli olmasını seviyorum . Kolaylıklar diliyorum ,umarım korkuların yersizdir.

Otizm için iki yaşından önce pek teşhis koymuyorlar. Kendi etrafında dönme, donen nesnelere bakma, oyuncakları sıralama, kalabalıktan rahatsız olma vs vs turlu turlu belirtileri var. Ama bu belirtilerle illa otizm olacak değil. Henüz çok küçük zaten
peki hiç .mi bakmıyor ismine. İnşallah hiç bir sorun yoktur. Benim kızım otizmli. Sormak istediğin varsa
Merhaba kızınız otizmli diye yazmışsınız kızınıza nasıl teşhis koydu doktor sakıncası yoksa yazarmısınız

Ya bi yerde daha yazmistim ben. Oglumu grip ici acile goturdigumde goz temasini sormustum ben. Oda bana bazen bakmez bazen 2.3 saniye bakar doner bazen dakikalarca bakar cocuktan cocuga degisrr neden sordun dedi. Otizm belirtilerini okumustum ben dedim. Onun bana dedigi tek sey OTISTIK COCUKLAR COK FARKLI OLUYOR ONLARI BIZ HEMEN ANLIYORUZ SIZINKINDE BIR SORUN YOK dedi. Yani hic kafana takma.onlar bebek elbetteki acilip kapanan donen isikli sesli oyuncaklara bakacaklar. Hangi bebek isikli donen oyuncak varken bez bebegine bakmis ki? Icini ferah tut. 2 hafta kadar televizyonu kestik biz evde bu donemde hep oglumla ilgilendik. O zaman ismine bakmaya iletisim goz temasi kurmaya basladi. Ismine bakmayan goz temasi kurmayan araba yerine tekerlekleriyle oynayan her bebek otizmli olsaydi dunyada saglikli kimse olmazdi. Icini ferah tut. Tv tablet pc ne varsa kapat. Sadece bebeginle ilgilen nasil farkedecek goreceksin.
Benim kızım 29 aylık göz teması pek kurmuyor ismine bakmıyor arada bakıyor 2 ay uğraştım biraz düzeldi şimdi kardeşi olunca tekrar aynı hale geldi kızım haydi yemeğe diyorum koşa koşa geliyor ama ismine seslenince bakmıyor bazen inat ediyor diye düşünüyorum 2 aylık sürede çok sıktık hatta ismini sürekli tekrar edince ağlıyor inşallah dediğiniz gibidir bende günlerdir bu konu üzerindeyim o kadar yıprandım ki

merhaba.

oğlum eylül 2015 doğumlu, 1,5 yaşını yeni geçti. zamanında yürüdü, emekledi. ce e oyunu oynamayı seviyor, kendisiyle yaşıt olan kuzeninin onu kovalamasından zevk alıyor ama onun dışında kuzeniyle ilgilenmiyor. kapıyı açıp kapatıyor; kapatırken acımasın diye parmaklarını geri çekiyor. montunu gösterince dışarı çıkacağını anlıyor, abur cubur poşet sesi duyduğunda koştur koştur yemek için geliyor. bunların dışında ismini söylediğinde kesinlikle bakmıyor, kulağının dibinde bağırsan da bakmıyor. baba ve dede kelimelerini bilinçsiz olarak tekrarlıyor. bir oyuncağı işaret parmağımla gösterdiğimde oyuncağa değil parmağıma bakıyor. çay bardağının sıcak olduğunu biliyor ama yine de elini değdirmek istiyor vs vs...

1,5 yaş aşısı için sağlık ocağına götürdüğümde ismine tepki vermesinin çok önemli olduğunu muhakkak kontrol ettirilmesi gerektiğini söyledi hemşire. tanıdığımız bir pedagoğa pazartesi günü götüreceğiz ama inanın karnıma ağrılar giriyor. bunlar normal midir, yoksa gerçekten bir şeyler tuhaf mı gidiyor? lütfen yardımcı olur musunuz bana?
.

Otizm için iki yaşından önce pek teşhis koymuyorlar. Kendi etrafında dönme, donen nesnelere bakma, oyuncakları sıralama, kalabalıktan rahatsız olma vs vs turlu turlu belirtileri var. Ama bu belirtilerle illa otizm olacak değil. Henüz çok küçük zaten
peki hiç .mi bakmıyor ismine. İnşallah hiç bir sorun yoktur. Benim kızım otizmli. Sormak istediğin varsa
Merhaba benim kızıma da teşhis koymadılar yaşı küçük diye 30 aylık şüphelendiğim en önemli nokta ismine bazen tepki vermemesi ona sürekli bir şeyler anlatıyorum o kendi kendine konuşuyor beni duymuyor gibi otizm belirtisi bu iki şüphem var

Arkadaslar bir tanidigin cocugu otizmmis buyuk doktorlardan biri ananasa limonu sık ver cocuk suan cok iyimis konusuyor hersey normal bende cocuguma vericem limon ekis sevmez ama ama kandirip cok az az vercem mesela sabah kahvaltisinda yumurta kizartin icine atin ben oyle yapacagim gercekten cok etkili ilac gibi geliyormus

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back