- 25 Mart 2013
- 131
- 176
Yaa öyle mi sağlıcakla gelsin inşallah bebeğiniz :) ben uzun zamandır girmiyordum foruma başkası önermiştir kitabı. Ankaradayız biz. Doktorun sorduğu sorular da aklımda kaldığı kadarıyla şöyle:Bahsettiğiniz kitabı buradaki yorumlardan görüp aldım geçen ay belkide sizin yorumunuzdu evet çok donanımlı ve güzel bir kitap çok daha önceden o bilgilere sahip olmayı çok isterdim ama geçte olsa öğrenmiş olmakta fayda var tabiki. Şuan hamileyim 5 aylık kesinlikle bundan sonraki anneliğim çok daha bilinçli ve farklı olacak.
Peki o zaman sıralama yapacağı herşeyi kaldıracağım hatta oyuncaklarının bir çoğunu kaldıracağım şu ara kitaplarını açıp resimlerine bakıyor öyle resimlere göre bende hikayeleştiriyorum yanında. Günlük ev işlerini yaparken onuda dahil etmeye çalışıyorum sabahları omleti çırpması için ona veriyorum mesela elime ne alsam ismini söylüyorum vs. İnanıyorumki bunlar fayda edecektir.
Siz hangi şehirdesiniz bu arada ? Birde bir sorum daha olacaktı doktor hangi soruları sordu size görüşmede?
Planlı bir gebelik miydi?
Doğum şekliniz nedir?
Kaçıncı gebeliğiniz/yaşayan kaçıncı çocuğunuz?
Çocuğunuz ilk kelimelerini ne zaman söyledi?
Ne zaman yürüdü?
Çocuğunuzla kim ilgileniyor?
Şüphelendiğiniz hareketleri neler?
Çok bağlı olduğu bir eşyası var mı?/Göremediğinde arar mı, hırçınlaşır mı?
Ekrana günlük ne kadar maruz kalıyor/kalıyordu?
Akranlarıyla arası nasıl?
Bir şey istediğinde parmağıyla gösterir mi?
Göz teması kurar mı/ne sıklıkla kurar?
Ne gibi oyunlar oynar?
Uyku düzeni nasıl, geceleri uyanır mı?
Bir şeyden huzursuz olduğunda nasıl tepki verir?
Genel ruh hali nasıl?
Sizinle bunları konuşurken bir yandan çocuğunuzu gözlemliyorlar.