-
- Konu Sahibi seymikkkkk
- #1.381
Merhaba kızınız anında mi yoksa gecikmiş ekolali mi yapıyordu kizim bazen gecikmiş ekolali yapıyor anında yapınca korkmuyorum çünkü bir iki tekrardan sonra uygun yerlwrde kullaniyor başka suphelendigim bı durumu kalmadı hamdolsun ama bu gecikmiş ekolali kafamı çok kurcaliyorYani zamanında parmak ucunda da yürüdü ekolalisi de oldu kapi acip kapatti tekrarlayan davranislari oldu parmaginini üst üste bindirmesi gibi simdi herseyi normal yani arkadaslar hic korkmayın otiizm olan bir cocuk kapali kutu tepki vermeuen hic komut almayan cocuk oluyor anneler yaziyor benim cocugum komut aliyor ama konusmuyor kesin otizim diyorlar yok kardesim oyle birsey cocuk sizi anlayıp yerine getiriyorsa otizim degildir her cocuk ayni yasta konusmaz komşumun oglu var 20 aylik cocuk sadece dedee diyor oda bilincsiz basja bilincli kelimesi yok hic laf dinlemiyor ama cocuk otizim degil ben cok acele edip kızı mı cok zorladim siz yapmayin arkasaslar herseyin bir zamani vardir acele etmeyij hayati yavrunuza zehir etmeyin cok buyuk belirti ve farklilik yoksa otizimi silin aklinizdan ve internette arama yapmayın cok endise ederseniz psikiyatriye götürün iciniz rahat etsin herkesin cocugu ayni zekada kavrama da olmak zorunda degil simdi cok endise ettiğinizi biliyorum zamaninda ayni şeyleri yasadim siz yaşamayın iyi aksamlar
Özgür yorbik kizlarinizin ikiside mi supheli yoksa sadece birimiArkadaşlar İstanbul da onerebikeceginiz çocuk psikiyatrisi varmı lutfen yazar mısınız 18 aylık kızıma otizm dedi bugün ki Dr başka Dr göstermek istiyorum fakat hiç biyet hicbisey bilmiyorum yıkıldım
Teşekkürler sadece bir tanesi şüpheli diğeri normal ona göreÖzgür yorbik kizlarinizin ikiside mi supheli yoksa sadece birimi
Gittinizmi ozgur beyeTeşekkürler sadece bir tanesi şüpheli diğeri normal ona göre
Henüz gitmedik eşim ni Dr bulmuş carsamba ona gidicez iki haftadır domuz gribi olduk ailecek daha yeni iyilestik çok kötüydük Çarşamba bı Dr la görüşme olacak içimize sinmezse özgür beye gidicez bu arada TV 20 gündür kapalı ve çocukta gelişme varGittinizmi ozgur beye
Uyaran eksikligidir insallah.bu arada gecmis olsunHenüz gitmedik eşim ni Dr bulmuş carsamba ona gidicez iki haftadır domuz gribi olduk ailecek daha yeni iyilestik çok kötüydük Çarşamba bı Dr la görüşme olacak içimize sinmezse özgür beye gidicez bu arada TV 20 gündür kapalı ve çocukta gelişme var
Merhaba baya gelişme var masallah İstanbul'da misiniz bende kızimi kreşe vericem fakat hicbiyer bilmiyorumEvet arkadaşlar bizden haberler veriyim hem önce ki yazdıklarımı okuyorum neler değişmiş diye buradan takip ediyorum çünkü unutabiliyo insan.. kreş gerçekten çok etkili bu çocuklar da uyaran eksikligi oluyo insan kaynakları içine girdikçe zamanla nasıl davranacağını ogreniyolar.. çocuklar en çok yaşıtlarından ogreniyolar ben 2 yaş civarı Dr a gitseydim atipik otizmi tanısı kesinlikle alırdık.. hem 2 yaş sendromu hem etrafa fazla meraklı oldukları için insanlarla iletisimleri azalabiliyo.. en azından kızımda böyleydi.. hala çok meraklı bı çocuk ilk yeni bı yere gittiğimizde daha çok esyalar ilgisni cekiyo önceden bu sorun olarak goruyodum ama artık öyle düşünmüyorum çünkü herşeyi görmek istemesi normal.. memlekete gittik uzun aradn sonra ilk gün çok moralim bozuldu hiç insanlarla iletişime gecmedi göz teması çok az kurdu falan ama ertesi gün bende inanamadim herkesle göz teması konustu teyzesiyle o kadar çok göz teması kuruyo ki o kadar çok oyunlar oynuyo ki çok mutlu oluyorum.. şu an teyzesi bizim evde misafir iletişimi çok iyi.. kres gerçekten çok etkili.. konuşması çok ilerledi hala anlamadıkları oluyo yani anliyo da nasıl cevap vereceğini bilemediği oluyo ama yinede çok iyi bazı yaşıtları gibi büyük laflar edemesede her derdini anlatiyo yaramazlık yapınca kizmasinlar diye seni çok seviyorum diyo :)) anne beni niye üzdün ben çok üzüldüm anne sen niye ye üzüldün özür dilerim anne diyebiliyo... Kalem tutma bisikilaet binme 20 ye kadar sayma bı çok çocuk şarkisi dans edebilme çocuklarla kudurmali oyunlarda seve seve oyanama var çok şükür.. ama çok hırçın şımarık herşeye ağlayan bı çocuk kavga etmeyi çok seviyo erkek çocuklarla çünkü kreşin ilk ayı çok dayak yedi ondan galiba
Saolun insallah öyledir yedim bitirdim kendimiUyaran eksikligidir insallah.bu arada gecmis olsun
Doktorun onerisiyle gonderin bence once krese hazirlanmasi gerekiyorİstanbul'da olup kreşe veren varmı kreş tavsiye si İstiyorum yardımcı olur musunuz herkes kreşin çok fayda ettiğini söylüyor bende vermek istiyorum fakat düzgün kreş bulmak lazım ve ve hiçbir yer bilmiyorum İstanbul'da şurası iyi dediğiniz bibyet varmı İstanbul da olan arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim
Siz stres yaptikca cocuk gerilimi hissedip bu tur davranislari yapiyordur. Zor ama rahat ve mutlu olmaya calisin. 1 ay kesintisiz bunu uygulayin,sevgi,ilgi, simartma da dahil cocugun cicek gibi acildigini goreceksiniz. Bir de cocugu kendi haline birakmayin. Onun eglenecegi etkinlikleri bol bol yapin. Cocuk boslukta kalinca da istenmeyen davranislari sergiliyor. Tecrube ettim,inanin. Konuyu yok sayin bir ay. Cocugunuzla mutlu zaman gecirin. Kimseden de utanmayin,cekinmeyin. Gormeyin hatta.Evet arkadaslar ben deliriyorum surekli cocugumu inceliyorum gercekten hic iyi degilim oglum simdide bilek kivirmaya basladi sacma sapan gercekten cok sıkıldim bunaldim ne zaman bitecek bu endiseler korkular yien doktora goturmeyi dusunuyorum
Suan iyiyim oglum konusunda cok sukur bi laflaro varki aklimiz sasiyor gecen yatiyorduk gozunu ovaliyordu cok tv izledim gozum kasiniyor keske izlemesydim diye aglamaya basladi sonra oglum kapatsaydin dedim anne kapatamadim wisper basladi kapatamadim sonra robot trenler basladi kapatamadim napim hep basliyor hep basliyor diyorSiz stres yaptikca cocuk gerilimi hissedip bu tur davranislari yapiyordur. Zor ama rahat ve mutlu olmaya calisin. 1 ay kesintisiz bunu uygulayin,sevgi,ilgi, simartma da dahil cocugun cicek gibi acildigini goreceksiniz. Bir de cocugu kendi haline birakmayin. Onun eglenecegi etkinlikleri bol bol yapin. Cocuk boslukta kalinca da istenmeyen davranislari sergiliyor. Tecrube ettim,inanin. Konuyu yok sayin bir ay. Cocugunuzla mutlu zaman gecirin. Kimseden de utanmayin,cekinmeyin. Gormeyin hatta.
Masallah cok guzel. Devami gelir artik.Suan iyiyim oglum konusunda cok sukur bi laflaro varki aklimiz sasiyor gecen yatiyorduk gozunu ovaliyordu cok tv izledim gozum kasiniyor keske izlemesydim diye aglamaya basladi sonra oglum kapatsaydin dedim anne kapatamadim wisper basladi kapatamadim sonra robot trenler basladi kapatamadim napim hep basliyor hep basliyor diyor
Benim oglumda dil gelisim geriligi olmadi hic sadece goz temasi az gibi geliyordu yabancilarla ama suan iyi sanirimMasallah cok guzel. Devami gelir artik.
İstanbul da nerede oturuyosunuz oturduğunuz muhitte araştırın derim. Ayrıca ne kadar iyi de kötü de deseler tam olarak kestirilmiyo malesef kreşler.. bariz şikayetler yoksa.. benim verdiğim kreş oturduğum yerin en uygunlari arasın da eğitimi çok iyi değil bana kalırsa ama benim için şu an sosyalleesi önemli olan çocuklarla bı arada olması daha önemli ogretmenler de baya biseyler ogretiyolar tabi.. kreşler çok pahalı ama mecbur kalıyoruzİstanbul'da olup kreşe veren varmı kreş tavsiye si İstiyorum yardımcı olur musunuz herkes kreşin çok fayda ettiğini söylüyor bende vermek istiyorum fakat düzgün kreş bulmak lazım ve ve hiçbir yer bilmiyorum İstanbul'da şurası iyi dediğiniz bibyet varmı İstanbul da olan arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim
Oncelikle uzman hekime gittiginiz icin tebrik ederim. Cogu aile gurur ve inkar ile sureci erteliyor. Gunduz bakimevi bakin derim. Onlar bu yas grubunu kabul ediyor. Rapor cikartirsaniz surecte sizin hakimiyetiniz azalir. Maddi gucum de yetmez derseniz haklisiniz rapor cikartin. Gideceginiz rehabilitasyon kurumunu cok iyi arastirin. Simdiden kitap,makale okumaya baslayin derim. Hangi yontemler,teknikler uygulaniyor. Once siz bilin ki hem kurumu kontrol edebilirsiniz hem de bu isi siz cozeceksiniz. Ailedir basari veya husrani saglayan. Soyle dusunun cocugum universiteye gitti sehir disina. Kendinizi bayramdan bayrama cocugu gormeye alistirmak gibi misal 4 sene hayatimizda kres-rehabilitasyon kurumu-Ram-psikiyatrist-cimnastik-ritim muzik kursu-yuzme kursu-ergoterapi-acik havada gezme-kalabalik ortamlara girme olacak deyin. Ruhen buna hazir olursaniz 3 ay sonra depresyona girmezsiniz. Konuyla ilgili kitaplar var. Mutlaka alin okuyun ve uygulayin. Yipratan bir surec oldugu suphesiz ama bunu maceraya cevirmek elinizde. Pes etmeyin. Bir kisinin lafina da itimat etmeyin. Bu psikiyatrist de olabilir psikolog,pedagog,ozel egitimci de. Once siz bilin ki bilmeyeni,para kazanmak icin tedaviyi sundureni farkedebilin. Cocuklariniza bol bol sarilin,sevin. Gerisi yavas da olsa gelecek insallah.Kızlar cocuk psikiyatrisi Veysi Ülger e gittik Dr ilgilendi baya yani memnun kaldık doktor ikizlerim var biz birinden şüphe ederken Dr ikisinin de şüpheli olduğunu söyledi sadece biri bı tık ileri dedi. Orda bı yazrim saaate yakın sordu çocukları inceledi oynadı fln Dr otizm yada otizm değil diyemem dedi sınırda bı yerde dedi. TV kapattık göz teması geldi ikisindede var şuan . Tek olumlu yönümüz bu.
Anlamlı kelime yok
İşaret parmağı kullanma yok
Mesela Dr anne nerde dedi bana bakmadılar bile
Öğrenme güçlüğü olabilir dedi yani gelişim testi ve Bera testi yapılacak o sonuçları görmem lazım dedi off
Floortime önerdi bize özel eğitim önerdi
Kreş önerdi sonuçlar çıkınca rapor cikartjcaz
Ama kreş iki yaş altı almıyor hicbiyer
Mecidiyeköy Şişli 4.levent çevresinde bilgisi olan var mi
Çok teşekkürler maddi olarak baya zorlanicaz ikiz oldukları için ... Kabullendim önce bu gerek sanırım... Rapor çıkarmak zorundayım ikizler v iki kat masraf ustüne ilave eğitimler ekliycem elimden geldiğinceOncelikle uzman hekime gittiginiz icin tebrik ederim. Cogu aile gurur ve inkar ile sureci erteliyor. Gunduz bakimevi bakin derim. Onlar bu yas grubunu kabul ediyor. Rapor cikartirsaniz surecte sizin hakimiyetiniz azalir. Maddi gucum de yetmez derseniz haklisiniz rapor cikartin. Gideceginiz rehabilitasyon kurumunu cok iyi arastirin. Simdiden kitap,makale okumaya baslayin derim. Hangi yontemler,teknikler uygulaniyor. Once siz bilin ki hem kurumu kontrol edebilirsiniz hem de bu isi siz cozeceksiniz. Ailedir basari veya husrani saglayan. Soyle dusunun cocugum universiteye gitti sehir disina. Kendinizi bayramdan bayrama cocugu gormeye alistirmak gibi misal 4 sene hayatimizda kres-rehabilitasyon kurumu-Ram-psikiyatrist-cimnastik-ritim muzik kursu-yuzme kursu-ergoterapi-acik havada gezme-kalabalik ortamlara girme olacak deyin. Ruhen buna hazir olursaniz 3 ay sonra depresyona girmezsiniz. Konuyla ilgili kitaplar var. Mutlaka alin okuyun ve uygulayin. Yipratan bir surec oldugu suphesiz ama bunu maceraya cevirmek elinizde. Pes etmeyin. Bir kisinin lafina da itimat etmeyin. Bu psikiyatrist de olabilir psikolog,pedagog,ozel egitimci de. Once siz bilin ki bilmeyeni,para kazanmak icin tedaviyi sundureni farkedebilin. Cocuklariniza bol bol sarilin,sevin. Gerisi yavas da olsa gelecek insallah.