Davranış Bozuklukları otizm suphesi olanlar

Çocuğumuzda karşılaştığımız huysuzluk, saldırı, şiddet, içe dönüklük, korkaklık, hiperaktiflik, pasiflik, dikkatsizlik, çevreye uyum, utangaçlık, hırçınlık vs birçok sorununuzun paylaşıldığı konular.
B Bir fikrim var merhaba canim, cok sevindim senin adina. Illa toparlar, 4 yasina olmasinda 5 olsun. Muhakkak güzelce konusacak. Bence büyüklere karsi olan tepkisi utangacligindandir. Tabii bbu benim fikrim.
Bizde ne oldu... zeka testi yapilmisti, ve sonuclari konusmaya gittik. Çok sarsildim, ancak toparladim. Iki ayri testmis, birini cok iyi, digerini cok kötü yaptigindan/yapamadigindan
ortalama bir sonuc cikariyorlar. Oda zeke geriligine giriyor.
Bu sonucu beklemiyordum, oglum yavas ama zekada birsey oldugunu tahmin etmemistim.
Esim kabul etmedi sonucu. Inanmiyor.
Banada cok kabullenecek gibi gelmedi, kafamin bir yerinde kilitledim duruyor.
Cocugum okulda digerlerinden yavas degil, ögretmen bir problem görmedikce test mest önemsemiyorum.
Konusmasi güzel ilerliyor bu aralar, baba söyle yapti/ Anil böyle yapti diyor, anlatabiliyor.
En önemlisi bu. Ilerleme var. Dahada olacak insallah!!
canım o testlerin %100 doğru olma ihtimali yok hiç canını sıkma en iyi sen anlarsin o an yapmamış olabilir ben kızıma denver testi yapsam hiç iyi geçmez büyük ihtimalle yapmaz bilsede.. onun için en iyi sen anlarsin evladını sen tamirsin.. bı şekilde ilerlemesine çok sevindim

Anilcik bir arkadasimin cocugu cok iyi durumda cocuk 29 aylik cayir cayir konusuyor doktor isaret etmis o sadece isaret ettigi yere bakmis doktora donmemis bide ismiyle cagirdiginda bir kere bakmis cocuga atipik demis cok canim sikıldı.tekrarlayan hareketi falan da yok aileyle iletisim super sadece yabancilara karsi utangac ve zeka testinde de ustun zeka cikmis nasil oluyor bende bu ortak dikkat testini denesemmi yabanciyla anneyle yapmasi degil yabanci yapinca tekrar o kisiye donmesi onemliymis
Bla bla bla ya iletişimin dibini istemiş o dr. Çocukta bişey yoktu zaten 29 aylik çatır çatır karşılıklı diyalog var çocukta ben hic inanmadım gerçi Dr da atipik dememiş dememeli de zaten.. ben anlamıyorum ya çekingen asosyal dikkat eksikliği olamazmi bu çocuklar işaret ettiği yöne bakmış bana geri bakmamış diye bişey varmı zaten cocujlarin dikkat süresi kisa o an aklı başka şeye kaymıştır.. etkinlik yaparken cocuk ailsiyle orda kalabiliyo bakabiliyosa ortak dikkat vardir zaten

Bla bla bla ya iletişimin dibini istemiş o dr. Çocukta bişey yoktu zaten 29 aylik çatır çatır karşılıklı diyalog var çocukta ben hic inanmadım gerçi Dr da atipik dememiş dememeli de zaten.. ben anlamıyorum ya çekingen asosyal dikkat eksikliği olamazmi bu çocuklar işaret ettiği yöne bakmış bana geri bakmamış diye bişey varmı zaten cocujlarin dikkat süresi kisa o an aklı başka şeye kaymıştır.. etkinlik yaparken cocuk ailsiyle orda kalabiliyo bakabiliyosa ortak dikkat vardir zaten
Doktor adlandirilmayan durum atipik demis ama ozel egitimci kesinlikle degil demis

@Kestanesekeriiim canim benim oglum kanner otizmi, bunlarda genellikle zeka geriligi oluyormus. Bizdede simdiye dek mümkün olmadi yaptirmak, oglum hep yari birakmisti.
Arkadasinin durumunu anlamadim ben, bu iki seyden dolayimi atipik demis? Baska göze batan bisey yokmu? Garip geldi bana.
Sana gelince, senin bilecegin is tabii, ama sonuc istedigin gibi cikmazsa, takili kalirsin sanki. Ben zeka testinin sonucuyla bayagi ugrastim cünkü.
Konusma zamaninda olan hatta erken olan cocukta zeka geriligi soz konusu olabilirmi ki yaptirmayi dusunmuyorum zaten

Bide evet bu iki seyden dolayi demis.bence otizm artmiyor tani artiyor.boyle cocuklara atipik bilmem ne derlerse otizm artar tabi

A Anilcik canim arda osman abali kitaplaribi yapabiliyor zeka testi yaptiran arkadasim onlari yapiyorsa sorun yok dedi cunku zeka testinde de onlari soruyorlar dedi.zeka geriligi yok gibi hissediyorum.bence senin oglunda da yok cocuk iletisim sorunlarindan dolayi yapamamis olabilir o kotu yaptiginda dikkati dagilmis olabilir tabi uzmanlar daha iyi bilir ama bi kac kere daha yaptirirsaniz daha net olursunuz

B Bir fikrim var @Kestanesekeriiim Güzel sözleriniz ve desteginiz icin cok sagolun kizlar🥰🙏benim icin cok özelsiniz!
Konusan cocukta olabilir belki ama, konu Arda ise ben inanmiyorum. Bence sizin cocuklariniz sapa saglam sükür!
Bizim tanimiz olmadan uzun bir gözleme sürecinden gectik, bana doktor iki sey yüzünden deseydi, ben asla inanmazdim.

B Bir fikrim var @Kestanesekeriiim Güzel sözleriniz ve desteginiz icin cok sagolun kizlar🥰🙏benim icin cok özelsiniz!
Konusan cocukta olabilir belki ama, konu Arda ise ben inanmiyorum. Bence sizin cocuklariniz sapa saglam sükür!
Bizim tanimiz olmadan uzun bir gözleme sürecinden gectik, bana doktor iki sey yüzünden deseydi, ben asla inanmazdim.
Atipik otizm degilde zeka konusunda dedim illaki bi dilde gerilik olurdu.insallah ya em fazla biraz dehb varsa vardir bundan emin degilim ama bakalim.sende benim icin cok ozelsin Rabbim cocuklarinla sana huzur versin insallah

Evet arkadaslar ben deliriyorum surekli cocugumu inceliyorum gercekten hic iyi degilim oglum simdide bilek kivirmaya basladi sacma sapan gercekten cok sıkıldim bunaldim ne zaman bitecek bu endiseler korkular yien doktora goturmeyi dusunuyorum

Evet arkadaslar ben deliriyorum surekli cocugumu inceliyorum gercekten hic iyi degilim oglum simdide bilek kivirmaya basladi sacma sapan gercekten cok sıkıldim bunaldim ne zaman bitecek bu endiseler korkular yien doktora goturmeyi dusunuyorum
Nolcak canım senin bu hallerin benim de tabi :) ama oğlunu gayet iyi durum da benim kizim gibi olsa inan daha çok takarsın yabancılarla göz teması sınırlı konusmayi hala oturtamadi basit diyaloglara cevap veriyo ama az karmasiklarda evet deyip gecistiriyo basit dediklerim de bunu istiyon mu istiyom uykun geldimi geldi daha böle otirup normal muhabbet etmek zor

Nolcak canım senin bu hallerin benim de tabi :) ama oğlunu gayet iyi durum da benim kizim gibi olsa inan daha çok takarsın yabancılarla göz teması sınırlı konusmayi hala oturtamadi basit diyaloglara cevap veriyo ama az karmasiklarda evet deyip gecistiriyo basit dediklerim de bunu istiyon mu istiyom uykun geldimi geldi daha böle otirup normal muhabbet etmek zor
Valla bilmiuorum bizimkide konusuyorda bazn sacmaliyor iste anne yagmur beni doverim dedi gibi seni doverim dedi diyecegine beni diyor.iste bambaska biseyden bahsedebiliyor tuhaf bir cocuk su bilek kivirmasi olmasa takmayacam gorumcemle konustm sakin ol onun biseyi yok dedi ama cocuk yalnz buyuyor bize alisamiyor cok incekeme dedi istersen goturelim ama bisey yok dedi aglama krizi gecirdim resmen nefes alamadim

Arkadaslar 9glum oturup boyama yapamiyor bir kulagina atliyor bir ayagina sonrada ben oyun oynayacam deyip kaciyor dikkati cok daginik ne yapabiliri. Bir krese gindersem etkinliklere katilmakta sıkınti yasayacak sanirim

Arkadaşlar İstanbul da onerebikeceginiz çocuk psikiyatrisi varmı lutfen yazar mısınız 18 aylık kızıma otizm dedi bugün ki Dr başka Dr göstermek istiyorum fakat hiç biyet hicbisey bilmiyorum yıkıldım 😭

Arkadaşlar İstanbul da onerebikeceginiz çocuk psikiyatrisi varmı lutfen yazar mısınız 18 aylık kızıma otizm dedi bugün ki Dr başka Dr göstermek istiyorum fakat hiç biyet hicbisey bilmiyorum yıkıldım 😭
Gittiğiniz Dr psikiyatrimiydi? Belirtiler ne kızınız da hemen ümitsiz olmayın yaşı küçük daha

Gittiğiniz Dr psikiyatrimiydi? Belirtiler ne kızınız da hemen ümitsiz olmayın yaşı küçük daha
Evet şişli Etfal çocuk psikiyatrisi Dilara demirpence
İkizlerim var 18aylik kızlarım tek başıma baktım hep eşim çok yardımcı oldu
Ama işte bı yere kadar yetebiliyorum kızlarım TV ye çok maruz kaldılar kendimi çok yetersiz hissediyorum durduramayinca TV açtım hep
Kızların birinde adıyla seslenince bakmiyo
Al ver komutları yok
Kelime hiç yok neredeyse
Sureikli ten teması ister
Göz teması çok az
Dr otizm diyebilirim şuan ama TV siz bı ay geçirin belki değişiklik olur bı ay sonra kontrole gelin dedi gelişim testi ve Bera testi yapılacak bu surede

Eşim kabullenemiyor bişey yok diyo başka Dr gidelim diye başka Dr arıyorum ama içten içe yiyo kendini yıkıldık ya çok zor günler geçirdik zor baktık gittikçe zorlaşıyor

Eşim kabullenemiyor bişey yok diyo başka Dr gidelim diye başka Dr arıyorum ama içten içe yiyo kendini yıkıldık ya çok zor günler geçirdik zor baktık gittikçe zorlaşıyor
Tv yi kapatın devamlı göz teması kurmaya calisin. Uyaran eksikliği olmuş olabilir bı ay üzerine düşün sonuç degisebilir

Merhaba, ikiz annesi olmak zaten zor, Allah sabir versin! Baska doktor aramanizi anlayabiliyorum, ama neden önce bu doktorun dedigini yapmiyorsunuz ? Tv yi kapatin, evin temizligini birakin veya azaltin. Cünkü genelde biz anneler ev islerini yapacagiz diye cocuklara tv aciyoruz.
Sadece cocuklarla ilgilenin. Inanin degisecektir.

6 gündür TV kapalıydı çok geç kaldım inşallah gelişme olur bu doktorun dediklerini yapicaz ama eşim başka bi Dr daha girdim istedo diye arstriyrum çünkü Dr belki benm koydihum teşhis yanlışta olabilir dedi muallakta konuştu bı ay tv olamadan ilgilenin bı değişme varmı dedi de ihtimaller üzerine konuşunca eşim başka Dr ne dicek acaba belki gelişim geriliğidir dio çünkü beş dk da teşhis konuldu

Özel eğitime gindercek bizi sanırım bi ay sonra tabi bizim bunla ilgili bilgiz yok Dr ben sizi yonlendircem bı yere dedi ve hiç bir bilgimiz yok nedir ne değildir pahalı mıdır ücretli midir

X