- 14 Şubat 2019
- 812
- 1.181
-
- Konu Sahibi seymikkkkk
- #1.401
Sozel davranis yaklasimi. Yazari dr mary lynch barbera. Bu basucu kitabiniz olsun. Adim adim ne yapacaginizi basit bir dille anlatiyor. Yazarin cocuguna tani konmus. En sonunda egitimlerini alip dernek kurmus. Yani bir tanili cocuk annesi. Diger kitaplari isterseniz sonra paylasirim.Çok teşekkürler maddi olarak baya zorlanicaz ikiz oldukları için ... Kabullendim önce bu gerek sanırım... Rapor çıkarmak zorundayım ikizler v iki kat masraf ustüne ilave eğitimler ekliycem elimden geldiğince
Otizmi oyuna getir
Riskli bebek ve çocular için etkinliği kitaplarını aldım henüz okuyamadım umarım işe yarar
Teşekkürler alcam mutlakaSozel davranis yaklasimi. Yazari dr mary lynch barbera. Bu basucu kitabiniz olsun. Adim adim ne yapacaginizi basit bir dille anlatiyor. Yazarin cocuguna tani konmus. En sonunda egitimlerini alip dernek kurmus. Yani bir tanili cocuk annesi. Diger kitaplari isterseniz sonra paylasirim.
Öncelikle sakin ol canım muhakkak bı kaç Dr a daha sor göz teması varsa ve biseyler paylasabiliyosaniz bunu hissediyorsan hemen telase kapılma çok TV izlettiysen ve yanlız buyudulerse böyle sıkıntılar olusabiliyo. Benim kizi 18 aylık gotirseydim kesinlikle atipik tanısı alırdık ama ben çok mücadele ettim bı gün ev de durmadım.. bugün bı arkadaş ikiz çocukları var 8 aylık hergun ev oturmasına goturuyo ben bı buvuk yaşına kadar dogru düzgün dışarı cikarmadim TV açtım çok pişman oldum ama geç değil bu yaşlarda etrafı incelemek istedikleri için iletişimi az gibi görünebilir dediğim gibi başka Dr a görun ve ilgilenn inşallah uyaran eksikliği dirKızlar cocuk psikiyatrisi Veysi Ülger e gittik Dr ilgilendi baya yani memnun kaldık doktor ikizlerim var biz birinden şüphe ederken Dr ikisinin de şüpheli olduğunu söyledi sadece biri bı tık ileri dedi. Orda bı yazrim saaate yakın sordu çocukları inceledi oynadı fln Dr otizm yada otizm değil diyemem dedi sınırda bı yerde dedi. TV kapattık göz teması geldi ikisindede var şuan . Tek olumlu yönümüz bu.
Anlamlı kelime yok
İşaret parmağı kullanma yok
Mesela Dr anne nerde dedi bana bakmadılar bile
Öğrenme güçlüğü olabilir dedi yani gelişim testi ve Bera testi yapılacak o sonuçları görmem lazım dedi off
Floortime önerdi bize özel eğitim önerdi
Kreş önerdi sonuçlar çıkınca rapor cikartjcaz
Ama kreş iki yaş altı almıyor hicbiyer
Mecidiyeköy Şişli 4.levent çevresinde bilgisi olan var mi
İki doktora götürdüm cnm biri direk otizm dedi bıri tam teşhis koymadı iki Dr da gelişim testi sonuçları bekliyorÖncelikle sakin ol canım muhakkak bı kaç Dr a daha sor göz teması varsa ve biseyler paylasabiliyosaniz bunu hissediyorsan hemen telase kapılma çok TV izlettiysen ve yanlız buyudulerse böyle sıkıntılar olusabiliyo. Benim kizi 18 aylık gotirseydim kesinlikle atipik tanısı alırdık ama ben çok mücadele ettim bı gün ev de durmadım.. bugün bı arkadaş ikiz çocukları var 8 aylık hergun ev oturmasına goturuyo ben bı buvuk yaşına kadar dogru düzgün dışarı cikarmadim TV açtım çok pişman oldum ama geç değil bu yaşlarda etrafı incelemek istedikleri için iletişimi az gibi görünebilir dediğim gibi başka Dr a görun ve ilgilenn inşallah uyaran eksikliği dir
Benim kızım 14 aylık civarı fark ettim TV izlerdi devamlı reklam açardım seviyo duruyo diye.. dışarı cikarmazdim bı de TV eklenince çok kötü durumdaydı parka gitmiştik adiyla seslendik kaç kez bakmamisti o akşam eve gelince uyudu uyandı adıyla seslendik hepsine döndü. Sonra canı isterse dönüyordu şimdi seninkiler tam olarak nasıl mesela 10 kez cagirinca kacta bakar ben göz teması oldukları için umutluyum ikizlerinden bı kaç ay üzerine dús öğret. Kızım 17 aylıkken bebegini ver dedim vermedi bı kaç kez soyledim öğrettim bu bebeğin diye yine vermedi sonra hafiften kızarak istedim o zaman vermişti ondan sonra komut almayı öğrenmiştiİki doktora götürdüm cnm biri direk otizm dedi bıri tam teşhis koymadı iki Dr da gelişim testi sonuçları bekliyor
İkizlere tek başına baktım eşim yardım etti çocuklar anne baba harici insan girmedi nerdeyse diyebilirim bide kış evden çıkamadık ve malesef çok fazla TV ye maruz kaldı çok pişmanım ama çarem yoktu çok caresizdjm tek bakmak çok zor biri zor bı çocuk altı aya kadar kolikti çok yıprandım malesef TV hep hayatımızda vardı doktorun biri onun etkisi olabilir belki dedi TV kapattık göz teması geldi yarın yine de gitcez ama testler daha olmadı çok zormuş cokk
Çok sağol canım sende aklimdaydin inan ki özelden yazayım diye dusunuyodum neler yaptın nasıl gelişmeler var mı herşey yolunda umarım hayatindaB Bir fikrim var canim biliyordum zaten degisecegini, ama bu okuduklarimdan dolayi cok sevindim.Akranlarinida yakalar hic merak etme
Ya maşallah anilaTest den sonra kendimi toparladim, ve simdi yavrum okumaya basladi
Cok sevindim .
Bilmiyorum ki ama arada fark var bı ay önce isme nerdeyse tepki yoktu şimdi en azından isme bazen hemen bazen birkaç seslenmeye bakıyor göz teması yoktu şuan kesin göz teması var artık. Ortak dikkat yoktu şuan az da da var buna göre mi dedi acaba bilmiyorum sk
Canim çok sevindim inan ben sen ilk yazdigin da da otizm değil diye düşünmüştüm ikizler biraz geç konuşup geç gelisebiliyolar. Sen yinede bol bol uyaran vermeye devam etMerhaba gelişme ler var bizde.. ilk gittiğimiz psikiyatri doktoru bu çocuk kesin otizm li direk rapor verebilirim demişti daha ilk kontrolde sonra Bera ve gelişim testi yaptırın onu görmem lazım dedi testler bı ayın sonunda ança yapıldı Bera temiz işitme sorunu yok gelişim biraz geri pediatri bize kesinlikle otizm değil bu çocuklar dedi ikizler ikisidnide götürdüm
Ve bugün aynı psikiyatri ye gittik ve kesin otizm diyen doktr bugün kesin otizm değil dedi özel eğitime gerek yok dedi oyum grubuna yönlendirdi bunla cicek gibi acilacaklar dedi ve bı ay oncesi ile çok fark var dedi okdar mutlu oldum ki eridim bittim resmen ben ya çöktük eşimle maddi sıkıntı da vardı kredi çekecektik nerdeyse. Herşey okadar pahalı ki çok şükür uyaran eksikliği var sadece kreş ve oyun Grubu ile bile düzelir dedi üç ay sonra yine görecek bu arada oyun grubuna basliycak henüz bı yer bulamadık ama en kısa zamanda baskiycaz
İyi akşamlar kizlar. Öncelikle Allah'ım bütün çocuklarımıza şifa versin.
Aklıma takılan birşey var size sormak istiyorum. Benim 10 aylık bir kızım var. Acaip hareketli bir dk durmuyor. Gün içinde en çok yaptığı hareket ise dizlerinin üstüne oturuyor zıplıyor ve guluyor. Yorulsa bile yapmaya devam ediyor. Oyun mu zannediyor istemsizce mi yapıyor neden yaptığını anlayamadım. Kızım dur yapma diyorum ama anlamıyor. Sizce bu neden olabilir Allah korusun otizim belirtisi olabilir mi ?
Benimkiler ikiz goztemasi yok al ver komutu yok biri 16 aylıkken yürüdü TV kapatınca göz teması hemen geldi on beş gün içinde TV izliyirsa kesinlikle çok etkili malesef hemen kapatın bı çok şey değişiyorCanım bende senin gibi yım psikolojim bozuldu gecem gündüzüm şaşıyor kimseyle paylaşamaıyyorum eşimde dahi 15aylık bebeğim ne emekleme var n e yurume yaşıtlarından geride 6aylık çıktı testte araştırıp okumaktan kafayı yıcem son birhafta dan beri kolunu sallıyo o belirti mi göz teması desen yok al ver komutu yok lütfen durumu yaşayıp bilen varsa bişi ler desin
Canım TV açık olsa bile bakmıyor ilgisini çekmiyor yinede etkiler mi bilmiyorum şu anda ne kadarlık oldu test yapıldı mı özel eğitim vs alıyor muBenimkiler ikiz goztemasi yok al ver komutu yok biri 16 aylıkken yürüdü TV kapatınca göz teması hemen geldi on beş gün içinde TV izliyirsa kesinlikle çok etkili malesef hemen kapatın bı çok şey değişiyor
Biz şuan 19 aylik olduk gelisim testi ve Bera işitme testi yapıldı Bera temiz gelişim testinde gerilimler var bu testi yapan pediatri zaten anlıyor hemen çocukta ne olduğunu bize otizm dgl kesinlikle dedi ağır uyaran eksiği dedi oyun Grubu ve kreş önerdi sonrasında psikiyatri Dr götürdük raporu oda orda bı yarım saat oynadı çocuklarla ikizler .. ve özel eğitime gerek yok dedi goz teması çok güzel çok açılışlar bı aykik bı süreçte dedi ve TV kapatinca on beş günde göz teması geri geldi o kadar etkili olacağı ni bilmiyordum bizi mahveden TV oldu resmen otistik belirtileri vardı yaCanım TV açık olsa bile bakmıyor ilgisini çekmiyor yinede etkiler mi bilmiyorum şu anda ne kadarlık oldu test yapıldı mı özel eğitim vs alıyor mu