- Konu Sahibi seymikkkkk
Yanlış oldu tani
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Demistim size torununuz otizm degil diye cok sevindim sizin adinizaYanlış oldu tani
Canim hemen hemen aynı şeyleri yaşadım bende ama artık takmiyorum çünkü oğluma da kendime de kötülük ediyorum kaç hafta ağladım geceleri onu izliyip bilmiyorum. Öylemi böylemi diye düşünmüyorum nasıl olursa olsun onun şu an benim ilgime ve sevgime ihtiyacı var otizm olsa da olmasa da zamanimi ona ayırmaya çalışıyorum hep güneşi gördüğümüz gibi parka gidiyoruz dışarı çıkıyoruz evdede sürekli yeni aktiviteler arıyorum ona bu hafta yumuşak kitap aldık mesela baya ilgileniyo 12 aydan beri bende suphelenmeye başladım bu ayın 4nde Dr a gittik martin 4nde tekrar gidicez gelişimine bakacak dr hakkımızda hayırlısı Allah sağlık versin yavrularimiza binbir türlü hastalık var.tv izliyosa izletme biz bıraktık daha iyiyiz gibi şu an bence tabiDünya tatlısı bir kızım var ama 3 aydır bu şüphe hayatımı kararttı
16 aylık kızım Ellerini çırpıyor hatta eliyle yemek yemeyi bile bilmiyor. Yavaş yavaş ekmeği ağzına götürmeye başladı. Al ver komutu var, dikkatli dinliyor seslenince bakması zayif gibi ama tv kapatınca arttı fısıldayarak selenince mutlaka bakıyor. Dinliyor ama oyun kuramıyor annesi babası birsey anlatınca be dediğimizi dikkatli dinliyor bazen yapmaya çalışıyor el işareti yok. Top oyunu var onunla oynarken gösterdiğim yere atıyor, saklanıyorum buluyor. Yürümeye geçen ay başladı ama hiçbir anlamlı kelimesi yok anlamsız baba dede gibi şeyler söylüyor eğlenerek bağırıyor ama bizi hiç taklit etmiyor.
Doktor umut edici şeylerden bahsetti ama burdada birçok kişiye yok diyip sonradan çıktığı için içim rahatlamıyor.
Çok neşeli bir çocuk kahkahalarla geçti 16 ayı neden nasıl bu boşluğa düştük bütün güzellikler kayboldu kara bulutlar geldi resmen.
Canim hemen hemen aynı şeyleri yaşadım bende ama artık takmiyorum çünkü oğluma da kendime de kötülük ediyorum kaç hafta ağladım geceleri onu izliyip bilmiyorum. Öylemi böylemi diye düşünmüyorum nasıl olursa olsun onun şu an benim ilgime ve sevgime ihtiyacı var otizm olsa da olmasa da zamanimi ona ayırmaya çalışıyorum hep güneşi gördüğümüz gibi parka gidiyoruz dışarı çıkıyoruz evdede sürekli yeni aktiviteler arıyorum ona bu hafta yumuşak kitap aldık mesela baya ilgileniyo 12 aydan beri bende suphelenmeye başladım bu ayın 4nde Dr a gittik martin 4nde tekrar gidicez gelişimine bakacak dr hakkımızda hayırlısı Allah sağlık versin yavrularimiza binbir türlü hastalık var.tv izliyosa izletme biz bıraktık daha iyiyiz gibi şu an bence tabi
Bence kızınızın birşeyi yok ki Dr larda öyle söylemiş kreşe verebilirsiniz gelişimi sosyallesmesi icinMrb benim kızım da 37 aylık geç kalmış konuşması var ismine seslenince tepkisi az bazen dönüp bakıyor bazen bakmıyor benimle iletişimi çok iyi bizi taklit ediyor kendi yemeğini kendi yıyor tuvalet eğitimi almadı henüz dil gelişimini tamamlamasını bekliyorum anne baba dede sıcak gibi kelimeler kullanıyor ama bir kez gün içinde hiç söylemediği de oluyor takıntıları yok oyun oynamıyor uzun süre çabuk sıkılıyor kalabalığı çok sevmiyor ama alışınca sıkıntı yok akranları ile de oynamıyor ikizi var onunla oynuyor genelde ağladığı zaman köşeye çekilip ağlıyor işaret parmağını çok iyi kullanıyor emirlere uyuyor çok kıvrak zekalı problemlere güzel çözümler buluyor iki kez çocuk psikoloğuna 2 kez çocuk gelişim uzmanına 1 kez de konuşma terapistine götürdüm ama otizm değil dediler ama aklımda hala sorular var yaşadığımız yer küçük bir yer nereye kime götürdünüz çocuklarınızı nerde teşhis koydurdunuz öğrenmek istiyorum görümcemin kızı otizimli ama mersindeler onun kızımdaki belirtilere bakınca kendi kızımda bulamıyorum o belirtileri
Merhaba hepimize kolay gelsin.. görümcenizin kızında ne gibi belirtiler var, yani en çok hangi durumu dikkat çekiyor?Mrb benim kızım da 37 aylık geç kalmış konuşması var ismine seslenince tepkisi az bazen dönüp bakıyor bazen bakmıyor benimle iletişimi çok iyi bizi taklit ediyor kendi yemeğini kendi yıyor tuvalet eğitimi almadı henüz dil gelişimini tamamlamasını bekliyorum anne baba dede sıcak gibi kelimeler kullanıyor ama bir kez gün içinde hiç söylemediği de oluyor takıntıları yok oyun oynamıyor uzun süre çabuk sıkılıyor kalabalığı çok sevmiyor ama alışınca sıkıntı yok akranları ile de oynamıyor ikizi var onunla oynuyor genelde ağladığı zaman köşeye çekilip ağlıyor işaret parmağını çok iyi kullanıyor emirlere uyuyor çok kıvrak zekalı problemlere güzel çözümler buluyor iki kez çocuk psikoloğuna 2 kez çocuk gelişim uzmanına 1 kez de konuşma terapistine götürdüm ama otizm değil dediler ama aklımda hala sorular var yaşadığımız yer küçük bir yer nereye kime götürdünüz çocuklarınızı nerde teşhis koydurdunuz öğrenmek istiyorum görümcemin kızı otizimli ama mersindeler onun kızımdaki belirtilere bakınca kendi kızımda bulamıyorum o belirtileri
O daha farklıydı bizimle iletişime geçmiyor uyandıktan sonra 3 saat beşikte tek başına vakit geçirebiliyor ağlama nöbetlerinde kafasını yerlere vuruyor konuşmuyor işaret edemiyor du yaşının küçük olmasına rağmen ilginç bir şekilde tableti harıka kullanıyor rusça şarkılar ezberliyor İngilizce alfabeyi sayabiliyordu %40 denmiş otizm derecesi eve özeleğitim hocası aldılar kreşe gidiyor şimdi daha iyiMerhaba hepimize kolay gelsin.. görümcenizin kızında ne gibi belirtiler var, yani en çok hangi durumu dikkat çekiyor?
Arkadaşlar muayne olnmssa doktor rapor verip özel eğitime başlatır benim anlamdgm konunun öncesini blmdgmden siz kendi kendinze mi halinden anlayp otizm oldgnu dusunyrsnz. Ki otizmdnde kendi içinde bir sürü çeşidi var a tipik otizmde daha hızlı yol alnr.Canim mesela sen kizini yalniz biraktiginda senin yanina geliyormu ilgini istiyormu yoksa kendi kendine takilirmi butun gun mesela benim oglum beni 1 dakika bos birakmiyor anne anne diye
Canim slm Allah yardimcin olsun değildir inşallah öğretmeni neye dayanarak söylemişSlm arkadaşlar. Rabbim yardım etsin . benim kizim 5 yasinda öğretmeni otizm olabilir dedi. Dünyam basima yıkıldı surekli ağlıyorum üzülüyorum.
Sağol canm. Aslında kendime çok çok kızıyorum. Neden farketmedim.öncelikle tv çok izliyordu. Boş bakıyor göz temasi az ded iki eylemi bir arada yapamıyor. Arkadaşlarıyla çok oynamıyor surekli resim yapıyor. İsmiyle Cagirdiginda 3 de bakıyor bunlarCanim slm Allah yardimcin olsun değildir inşallah öğretmeni neye dayanarak söylemiş
Okumamış olabilirim inan. Yeni bir olay benim için bir haftadır. Dünyam yıkıldı çok kotuyum canm. Benim durum da bir çok anneyi daha iyi anlıyorum. Rabbim yardımcımız olsun. Denvir testi nerde yapılıyor bilmiyorum. Bir bakayimBiz ayin 4nde Denver testine gittik 4.gurupta da bi ara yazmistim oglumdan supheleniyorum diye bizi 2 ay sonra çocuk psikiyatri ye gelmemizi söyle di gelişim uzmanı takip edilmesi gerekiyomus testi tekrar yapıp farka bakacaklar
Devlet hastanelerinde gelişim uzmanları yapıyor canım çocuk Dr na gidiyosyn o seni yonlendiriyoOkumamış olabilirim inan. Yeni bir olay benim için bir haftadır. Dünyam yıkıldı çok kotuyum canm. Benim durum da bir çok anneyi daha iyi anlıyorum. Rabbim yardımcımız olsun. Denvir testi nerde yapılıyor bilmiyorum. Bir bakayim