- Konu Sahibi seymikkkkk
Bir de yasak degil sanirim cunku onceden de papatya demisti numaralarimizi verin grup kuralm diye banlanmamisti
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Yok kiz dwgil cunku daha once papatya demisti hatirlarsan bisey olmamistiNe yasak canim numara istemrkmi bilmiyodum ben
Merhaba tam foruma bakıyordum, sizin mesajla aynı ana denk geldi. Benim oğlumdaki şikayetlerimden birisidir o durum. Bizlerle çok güzel oynar, hiç yalnız takılıp oynamak istemez ama velhasıl yaşıtlarıyla durumu o kadar iyi değil. Sevdiği tarzda oyun olursa (hoplamalı, zıplamalı, koşmaca vs. ) güle oynaya oynar onlarla, tabi kısa süreli, daha sonra kendisi oynar. Bildiğim kadarıyla 3-4 yaşından sonra oyun kurup oynuyorlar. Sizin çocuğunuzun durumu nasıl, kaç yaşında?Arkadaşlar size sorum olacaktı sizin çocuğunuz başka çocuklarla oynuyor mu
Goz temasi ve ev ici iletisimi nasil bide takinti ve tekrarlayici hareketi varmiBenim kızım 27 aylık fakat kendi yaşındaki çocuklarla fazla oynamıyor. Televizyona çok baktığı için gelişim geriligi varmış söylediklerimi fazla anlamıyor. Televizyonu kapatalı değişiklik oldu fakat yinede otizm olmasından korkuyorum. Ben yurtdışında kalıyorum Türkiyede doktora götürdük doktor otizm başlangıcı olabilir yada televizyon dan olabilir dedi. Burdaki doktor da televizyon dan olmuş dedi inanın ne yapacagım bilmiyorum burda terapiye başlaması lazım fakat işlemleri burda uzun sürdüğü için daha terapiye başlayamadık.Sizler hiç otizm li çocuk gördünüz mü
Hayir canim 2 yas cocuklari birlikte oynamaz paralel oynarlar bir arada olurlar ama beraber oyun kurmazlarArkadaşlar size sorum olacaktı sizin çocuğunuz başka çocuklarla oynuyor mu
Bu ne diye soruyorsa uzulecek bir durum yok bu ne diyorsa korkmayinGöz teması kuruyor bizimle ve başkalarıyla devamlı bizimle oynamak istiyor yanlız oynamak istemiyor yazı tahtası var onu çok seviyor devamlı karalamak istiyor bize de resimler çizdiriyor çok meraklı herşeyin ismini soruyor fakat konuşması fazla yok onun için eliyle gösteriyor bu ne diye kelimeleri tam anlamlı söyleyemiyor
Tam anlatamadım sanırım sadece parmagıyla gösteriyor soru soramıyor daha sadece kelimeleri söylüyor cümle kuramıyor dahaBu ne diye soruyorsa uzulecek bir durum yok bu ne diyorsa korkmayin
Durumumuz birbirine çok benziyor. Benşm oğlumda 28 aylık, konuşma daha yok bizde. Hareketlerle, parmakla, bağıra çağıra, hecelerle.. isteklerini ifade ediyor. Her istediğini anlıyorum. Ses taklitleri, şarkı..taklitleri var. 5 dakika boş bırakmaz bizi, sürekli ilgi alaka ve sıkıştığı bir durumla ilgili yardım ister hep. Beni tam anlamadığını düşünüyorum, ya da dil iöin daha hazır değil. Genel olarak sosyal sayılır. Bizde yurtdışundayız, yakip ediliyor şu an, burda işler ağır ilerliyor, çocuğumun birşeyi var mı acaba, ya da geç mi kalıyoruz sıkıntısındayım. Sevgili A Anilcik sen tecrübeli ve bilgi sahibi bir annesin, sizin yorumunuzu da almak isterim.Benim kızım 27 aylık fakat kendi yaşındaki çocuklarla fazla oynamıyor. Televizyona çok baktığı için gelişim geriligi varmış söylediklerimi fazla anlamıyor. Televizyonu kapatalı değişiklik oldu fakat yinede otizm olmasından korkuyorum. Ben yurtdışında kalıyorum Türkiyede doktora götürdük doktor otizm başlangıcı olabilir yada televizyon dan olabilir dedi. Burdaki doktor da televizyon dan olmuş dedi inanın ne yapacagım bilmiyorum burda terapiye başlaması lazım fakat işlemleri burda uzun sürdüğü için daha terapiye başlayamadık.Sizler hiç otizm li çocuk gördünüz mü
Sizin çocuğunuza teşhis kondu muDurumumuz birbirine çok benziyor. Benşm oğlumda 28 aylık, konuşma daha yok bizde. Hareketlerle, parmakla, bağıra çağıra, hecelerle.. isteklerini ifade ediyor. Her istediğini anlıyorum. Ses taklitleri, şarkı..taklitleri var. 5 dakika boş bırakmaz bizi, sürekli ilgi alaka ve sıkıştığı bir durumla ilgili yardım ister hep. Beni tam anlamadığını düşünüyorum, ya da dil iöin daha hazır değil. Genel olarak sosyal sayılır. Bizde yurtdışundayız, yakip ediliyor şu an, burda işler ağır ilerliyor, çocuğumun birşeyi var mı acaba, ya da geç mi kalıyoruz sıkıntısındayım. Sevgili A Anilcik sen tecrübeli ve bilgi sahibi bir annesin, sizin yorumunuzu da almak isterim.
Teşhis konulmadı hiç. Daha doğru dürüst tam yetkili doktora yönlendirmediler bizi. Normal çocuk doktoru ve psikolog gördü sadece, onlarda takip edelim dediler. En son logopede gittik, o da "konuşmaya daha hazır değil, 3-3,5 yaşından sonrakilerle konuşma terapisi yapıyorum" dedi. Ne bileyim insanın kafası allak bullak oluyor. Allah yardımcımız olsun..Sizin çocuğunuza teşhis kondu mu
Sizin oğlunuz hiç mi konuşamıyor anne, baba,,dede, hala vesaire kelimeler gibiTeşhis konulmadı hiç. Daha doğru dürüst tam yetkili doktora yönlendirmediler bizi. Normal çocuk doktoru ve psikolog gördü sadece, onlarda takip edelim dediler. En son logopede gittik, o da "konuşmaya daha hazır değil, 3-3,5 yaşından sonrakilerle konuşma terapisi yapıyorum" dedi. Ne bileyim insanın kafası allak bullak oluyor. Allah yardımcımız olsun..
Maalesef hiç konuşamıyor daha. Mama, baba gibi kelimeleri var ama bilşnçsiz söylüyor. Ağzı dolu, akşama kadar sesi çıkar, şarkı tonunda dinlediği çocuk şarkıları mırıldar.Sizin oğlunuz hiç mi konuşamıyor anne, baba,,dede, hala vesaire kelimeler gibi