-
- Konu Sahibi seymikkkkk
Daha tani yok bir sey yok belki cocugunda hic birsey yoktur otizmli cocuklarin saglikli kardesleri var sakin ol canimValla bu otizm suphesini yüzünden bende kardeş yapmayı düşünmüyorum :)
Arkadaşlar otizmin tamamen anlaşılma yaşı 3 yaş mış. Bu belirtilerin hepsi televizyon izleyen çocuklarda da gözleniyormuş.Doktorlar 3 yaşına kadar çocuklara televizyon izlettirmeyin diyorlar. Çocuklar televizyon izlemeyince bu belirtiler yavaş yavaş azalıyor çünkü aynı şeyi bende yaşıyorumHaklısın canimda insanın aklına geliyo işte eğer varsa ikinci çocuk olsun istemem daha çok ilgilenebilmek için
Otizmin belirtisini gostermeyen cocuk yok zaten ama belli seyleri yapabiliyormu buna bakilmali yapamiyorsa tvdende olabilir ama otizm degilse tv kapaninca o belirtiler gececektir insallah otizm degillerdirArkadaşlar otizmin tamamen anlaşılma yaşı 3 yaş mış. Bu belirtilerin hepsi televizyon izleyen çocuklarda da gözleniyormuş.Doktorlar 3 yaşına kadar çocuklara televizyon izlettirmeyin diyorlar. Çocuklar televizyon izlemeyince bu belirtiler yavaş yavaş azalıyor çünkü aynı şeyi bende yaşıyorum
Inşallah canimOtizmin belirtisini gostermeyen cocuk yok zaten ama belli seyleri yapabiliyormu buna bakilmali yapamiyorsa tvdende olabilir ama otizm degilse tv kapaninca o belirtiler gececektir insallah otizm degillerdir
Bence sizin çocuğunuz da televizyon dan etkilenmiş siz birde televizyon dan etkilenen bebeklerdeki belirtileri okuyun bence ayrıca televizyonu tamamen yasaklayın ve bebeğinizdeki gelişmeler varmı diye bakınInşallah canim
Canim senin cocugun kac aylikIzletmiyorum artık canım haklısın ona hiç bakmadım parmak oyunları tavsiye ediyorlar şimdilik ilgisini çekmiyor ama yapıyorum genede bugün dışarda oynayan çocukları ilgiyle izledi sağlık ocağında 12 aylık bi kız bebek sarılmak isteyince ondan kaçtı
13 canı.Canim senin cocugun kac aylik
Canim diger arkadasa soracaktim yanlis alintilamisim :) senin cocugunun ayini biliyorum13 canı.
Sizn cocugunz kac aylikBence sizin çocuğunuz da televizyon dan etkilenmiş siz birde televizyon dan etkilenen bebeklerdeki belirtileri okuyun bence ayrıca televizyonu tamamen yasaklayın ve bebeğinizdeki gelişmeler varmı diye bakın
27 aylıkSizn cocugunz kac aylik
Otizm belirtilerimi var27 aylık
Bu ara cumlelerine anne katiyo bu ara baya su icelimmi anne gibi arada bole diyo@Kestanesekeriiim benim kiz az once seyma eli mavi oduu dedi 4 e cikti :) kendine seyma diye bahsediyo ama bazen ben de diyor dr bu yaslarda onlar normal demisti neyse 4 e cikti bu gusel.. Bu arada memlekettrn iki yasli teyxe misafir var biri 10 gun biride 3 gun oldu. 10 gun once geline baya alisti digerinede biraz.. Laf atiyolar hic ilgilenmiyo ama bazende gidip bakmaya gidiyo goz temasi cani isteyince kuruyo misafirlerle.. Ben kizinca gidip teyze diye onlaraa sariliyo kopegini veriyo bana oyun yapiver gibisinden teyzeye veriyo cani oyun isteyincr sallayinca pelus kopegini cok guluyo onu yaptiriyo.. Ama her daim iletisimde degil gervi 75 yasindalar pekte cocuk ilgisi cekecek yasta degiller :))
Arda da masallah cok guzel konusuyor 4 lu kelime bile kullanmaya basladi bir tek soru yok ona uzuluyorumBu ara cumlelerine anne katiyo bu ara baya su icelimmi anne gibi arada bole diyo
Cok guzel gelismeler tedirginligin gectimi gecsin artik masallahi var@Kestanesekeriiim benim kiz az once seyma eli mavi oduu dedi 4 e cikti :) kendine seyma diye bahsediyo ama bazen ben de diyor dr bu yaslarda onlar normal demisti neyse 4 e cikti bu gusel.. Bu arada memlekettrn iki yasli teyxe misafir var biri 10 gun biride 3 gun oldu. 10 gun once geline baya alisti digerinede biraz.. Laf atiyolar hic ilgilenmiyo ama bazende gidip bakmaya gidiyo goz temasi cani isteyince kuruyo misafirlerle.. Ben kizinca gidip teyze diye onlaraa sariliyo kopegini veriyo bana oyun yapiver gibisinden teyzeye veriyo cani oyun isteyincr sallayinca pelus kopegini cok guluyo onu yaptiriyo.. Ama her daim iletisimde degil gervi 75 yasindalar pekte cocuk ilgisi cekecek yasta degiller :))
Bu supheye dusen kim kurtulmus ki ben kurtulim rahatlim.. Niye cok iletisime gecmiyo o teyzelerle diye takiyorum.. Onlar laf atiyo ilgilenmiyo benle ugrasiyo devamliCok guzel gelismeler tedirginligin gectimi gecsin artik masallahi var
Hayali oyunlari artti ona seviniyom az once merdane almis bak nine diyo baston yapmis az once bardaga legolari koymus mama yapiyom corba yapiyom diyoBu supheye dusen kim kurtulmus ki ben kurtulim rahatlim.. Niye cok iletisime gecmiyo o teyzelerle diye takiyorum.. Onlar laf atiyo ilgilenmiyo benle ugrasiyo devamli