-
- Konu Sahibi seymikkkkk
Aman bosver ne yapsin kiz yasli teyzeleri.bu arada arda anne tren balik yedi dedi oyun oynarken bazen 4 lu kelime cikiyor cok mutluyum :) bide soru baslasaydi bu ara cok tv izletiyorum yarindan itibaren izletmeyecem cocugu cok ihmal ettimBu supheye dusen kim kurtulmus ki ben kurtulim rahatlim.. Niye cok iletisime gecmiyo o teyzelerle diye takiyorum.. Onlar laf atiyo ilgilenmiyo benle ugrasiyo devamli
Cok tesekkur ederim icim rahatladi cok sukur esimin birseyi yok ben takinti hastasiyim sadece.oglum suan 27 aylik uclu hatta 4 lu kelimelerimiz var sadece bu ne diye sormuyor onun disinda gelisimi iyi cok sukur bu arada iki tane doktora goturdum ikiside otizmi unutun dediSevgili kestanesekeriiim, dolgularin otizmle alakasi yoktur korkma. Otizm genetik bir hastalik, baba tarafindan gelen genlerden kaynaklandigi söyleniyor. Daha dogrusu doktorlar aynen böyle söylediler.
Türkiyede nasil tani koyuluyor bilmiyorum, ama burda okudugum kadariyla sanki cok cabuk gibi geldi bana.
Ben almanya da yasiyorum ve tani koyulana kadar 6 ayri randevuya gittik, o kadar cok soru formlari doldurdum ki oglumun 2 ve 4 yas arasi oldugu zamana dair. Ayrica bir saat boyunca oglumun oynunu kaydettiler.
Burada 6 aydan itibaren tani koyuluyor, ne kadar erkense o kadar iyi, cünkü özel tedavi ile otizm belirtileri minimuma indiriliyor.
Her cocuk ayni degildir.
Her otizmli cocukta ayni degildir.
Cocugunu en iyi bir anne tanir.icinizde süphe varsa, doktora danisin. Bir degil, en az iki doktora.
Bide oglunuzun biseyi varmi merak ettimSevgili kestanesekeriiim, dolgularin otizmle alakasi yoktur korkma. Otizm genetik bir hastalik, baba tarafindan gelen genlerden kaynaklandigi söyleniyor. Daha dogrusu doktorlar aynen böyle söylediler.
Türkiyede nasil tani koyuluyor bilmiyorum, ama burda okudugum kadariyla sanki cok cabuk gibi geldi bana.
Ben almanya da yasiyorum ve tani koyulana kadar 6 ayri randevuya gittik, o kadar cok soru formlari doldurdum ki oglumun 2 ve 4 yas arasi oldugu zamana dair. Ayrica bir saat boyunca oglumun oynunu kaydettiler.
Burada 6 aydan itibaren tani koyuluyor, ne kadar erkense o kadar iyi, cünkü özel tedavi ile otizm belirtileri minimuma indiriliyor.
Her cocuk ayni degildir.
Her otizmli cocukta ayni degildir.
Cocugunu en iyi bir anne tanir.icinizde süphe varsa, doktora danisin. Bir degil, en az iki doktora.
Peki siz korkmadiniz mi yani ikincide de olur diye once hersey Rabbimin elinde tabi ama tedirgin olmadinizmi.bir de ardanin dil gelisimi cok geride degil sanirim yanlismi biliyorum bu aylarda 3 lu kelimeler beklenir arda 4 lu kelimelerde kullaniyor.bu arada manyak olan benim oglumun bir seyi yok :)Rica ederim... okudugum kadariyla banada öyle geldi, yani cocugunuzun otizmle alakasi yok gibi. Bakin iki doktorda öyle söylemis.
Demekki sadece konusmasinda eksikler var.
Bununla ilgili terapi yokmu orda? Belki icinizi rahatlatmaya yardimci olur.
Birde, ikinci cocuk düsünüp icinde korku olanlarara itafen: benim oglum otizmli ve kizim sapa saglam!! Yani illa ikinci cocukta olacak diye bisey yok.
sizin adiniza cok ama cok sevindim masallah oglunuza.bakin iyiye gitmis cok sukur.bende cok arastirdim okudum bazisi baba yasi demis bazisi ailede psikiyatrik hastalik varsa demis bazisi genetik demis bazisi agir metaller demis cikamadim isin icinden esim 36 yasinda bu arada suan psikoterapi ve ilac tedavisi goruyorum o yuzden bebek olayini biraz ertelemeliyim.sizin cevrenizde otizmli birisi varmi bu son sorum sizi bunalttm k bakmayin.dedigum gibi hersey Rabbimden ama tedbirini al takdiri Allaha birak demisler.yanlis bir kelime kullandiysam cahilligime verin.cocugunuzun adina da cok mutlu oldum benim bir arkadasimin kzi hic konusamiyor suan 5 yasindaIkinciye hamile kaldigimda oglum iki yasindaydi ve kelimeleri nesneleri söylüyordu. 3 yasina geldiginde, kizim dogdugunda tamamen geriledi. Hic konusmamaya basladi. Konusmasi icin özel dil terapisine gönderdi doktor. Orda ilk defa otizm süphesi cikti ortaya, dünyam yikildi,o günden beri otizm ile aradtirmadigim sayfa kalmamistir. Her gece netteydim ve hala öyle.
Oglum tekrar 4.5 yasinda konusmaya basladi ve su an ikili ve üclü kelimeler kuruyor, ama soru ve cevap mümkün degil.
Ama hep ilerleme var sükür.
Oglum benim canim, otizm bunda bisey degistiremez
Gelir tabi gelmezmi.ne guzel olmus bi kardesinin olmasiBu arada hatta kizim ona cok iyi geliyor
Bu siteye sık sık girin olurmu :) o zaman baba tarfinda yoksa babadan gelen gen nasil etkiliyorRica ederim, o nasil söz öyle.
Soru sorabilirsiniz, bir veya iki veya bir kac anneye yardimci olabilirsem ne mutlu bana.
Hayir, iki taraftada böyle bir durum yok.
Bende oğlumun durumunu anlattım okuyabildinizmi ne düşünüyorsunuz? Bide kardeş yapmışsınız ben oğluma haksızlık yapicagimi düşündüğüm için yanasamiyorum bu fikre yani onun bana cok ihtiyacı varken ben bir çocuk daha yapıp ona ayirmam gereken zamandan calicakmisim gibi ne biliyim yetemem diye korkuyorum belkiRica ederim, o nasil söz öyle.
Soru sorabilirsiniz, bir veya iki veya bir kac anneye yardimci olabilirsem ne mutlu bana.
Hayir, iki taraftada böyle bir durum yok.
Peki baba yasi etkilimi bide agir metallerle ilgili ne dusunuyorsunuz artmasinin nedeni ne olabilirBu sadece cocugun kendi babasindan degil bir kac kussk öncelerden olanlarida kapsiyor. Mesela esinizin sülalesini diye anlatayim.
Sevgili canfeb, sadece okugum kadariyla söyleyebilecegim bence fazla tv seyretmis gibi. Tamamen kapat, farkedersin. Birde her ihtimale karsin yinede doktara danisin
Malesef gorumcemin oglunda da benzer sorunlar yaşanmış şimdi 8.sinifta iyi ama normal okula gidiyor ben eşime ve ailesine pek kabulettiremiyorum bu durumu oyüzden Dr a gidemiyorum şimdilik 1.5 yaşında götürürüm devam edersek bugün kulaklarına baktirdim kir varmis temizlenicek kbb ye goturucez. Bizde oyuncak bebek yoktu mesela bugün bi arkadaşa gittik kızının oyuncak et bebeğini aldı oğlum sürekli kirpikleri ve gözleriyle ilgilendi bazen uyuturken banada yapıyoBu sadece cocugun kendi babasindan degil bir kac kussk öncelerden olanlarida kapsiyor. Mesela esinizin sülalesini diye anlatayim.
Sevgili canfeb, sadece okugum kadariyla söyleyebilecegim bence fazla tv seyretmis gibi. Tamamen kapat, farkedersin. Birde her ihtimale karsin yinede doktara danisin