Davranış Bozuklukları otizm suphesi olanlar

Çocuğumuzda karşılaştığımız huysuzluk, saldırı, şiddet, içe dönüklük, korkaklık, hiperaktiflik, pasiflik, dikkatsizlik, çevreye uyum, utangaçlık, hırçınlık vs birçok sorununuzun paylaşıldığı konular.
Oda olur insallah ya anne desin diye bekkiyoduk bak hepside cunle bile kurmaya basladi cok sukur bide daha bizim cocuklarimiz kucuk ki insallah muhabbette ederiz bigun

Kizlar bana bi akil verin ya cok yalniziz onun icin krese verim diyorum cani sikiliyo kizimin.. Ama bi yandanda kresten olumsuz haber alirim diye cok korkuyorum.. Kizim yabancilarla iletisime hic gecmiyo dikkatlerini ceker hani oda onemli degil. Bosuna otizm denmesinide istemem bu benide kizimida cok yipratir kendi dr muza sordugumda yabani buyumus insana alismamis diyo ama artik bunu gunumizde anlatmak Zor.. Malum farkindalik var artik kizimin evdeki bizle goren birisi asla otistik olmadigini anlar bundan eminim.. Hayali oyunlari artti bu ara elindeki herseyi gosteriyo bak bebek diye.. Agzi o kadar laf dolu ki hic susmuyo nerdeyse cumleleride var ailecek daha iyi anladigimiz.. Cikcik ağaba biniy cikcik araba bindi demek gibi cikcikini arabasina koymustu.. Bole ornekler cok ama yabancilarla iletisim kurmuyo arada bazen nadir iletisime gectigide oluyo.. Bizim her maraz kalabalikta cikiyo ortaya cunku bilmedigi icin kalabaligi nasil davrancagini bikmiyo gibi.. Yuksek sesten faln rahatsz olmaz pazarada gideriz rahatsz olmaz disardaki kalabalikla pek zoru yok ama evdeko kalabaligi sevmiyor inanin hic bilmiyo nerdeyse insan yabani gercekten neyse kizlar uzun oldu ama kafam karisik bi akil verin

Kizlar bana bi akil verin ya cok yalniziz onun icin krese verim diyorum cani sikiliyo kizimin.. Ama bi yandanda kresten olumsuz haber alirim diye cok korkuyorum.. Kizim yabancilarla iletisime hic gecmiyo dikkatlerini ceker hani oda onemli degil. Bosuna otizm denmesinide istemem bu benide kizimida cok yipratir kendi dr muza sordugumda yabani buyumus insana alismamis diyo ama artik bunu gunumizde anlatmak Zor.. Malum farkindalik var artik kizimin evdeki bizle goren birisi asla otistik olmadigini anlar bundan eminim.. Hayali oyunlari artti bu ara elindeki herseyi gosteriyo bak bebek diye.. Agzi o kadar laf dolu ki hic susmuyo nerdeyse cumleleride var ailecek daha iyi anladigimiz.. Cikcik ağaba biniy cikcik araba bindi demek gibi cikcikini arabasina koymustu.. Bole ornekler cok ama yabancilarla iletisim kurmuyo arada bazen nadir iletisime gectigide oluyo.. Bizim her maraz kalabalikta cikiyo ortaya cunku bilmedigi icin kalabaligi nasil davrancagini bikmiyo gibi.. Yuksek sesten faln rahatsz olmaz pazarada gideriz rahatsz olmaz disardaki kalabalikla pek zoru yok ama evdeko kalabaligi sevmiyor inanin hic bilmiyo nerdeyse insan yabani gercekten neyse kizlar uzun oldu ama kafam karisik bi akil verin
Benim oglumda doktorun sorularini cevaplamadi ama doktor sorun olarak gormedi goz temasi kurdu belki o yuzden bilmiyorum ama otizmi unut dedi.unutabiliyormuyum hayir.bu arada iki yasindaki hangi cocuk hemen iletisime gecebiliyor cogu oyle yuzune bakiyor alistiktan sonra konusup cevap veriyor

Aynn goz temasi kurunca bisey yok diyolae.. Kizimda gidip drlarla bi. Saniyelikte kursa tmm diyolar ne tuhaf ki kizim normalde bakmaz yabancilara tam 5 doktora da bakti ya.. O degilde kreste belli olur basim agriyo sabahtan beri dusunmekten

Aynn goz temasi kurunca bisey yok diyolae.. Kizimda gidip drlarla bi. Saniyelikte kursa tmm diyolar ne tuhaf ki kizim normalde bakmaz yabancilara tam 5 doktora da bakti ya.. O degilde kreste belli olur basim agriyo sabahtan beri dusunmekten
Canim psikiyatriste gotursen. Bu arada oglumu yanlis mi degerlendirdi acaba benim gittigim psikiyatristlermi cok iyimser acaba cunku buyuk yerlerde hemen atipik diyorlar.kafayyi yicem artik doktor bana dediki boyle yasanmaz omrun kisalir sanada bu cocugada yazik dedi.ama elimde degil artik basa cikamiyorum bu dusuncelerle ya gerilerse diye odum kopuyor ikinci cocuguda cok ama cok istiyorum su donemler bi bitseydi hayirlisiyla

Canim senin oglunda bisey yok artik yapma bunu kendinede oglunada lutfen. Oglun icin takmamaya calis dun daha yeni gittin dr. Bana bi dr demistiki otizm olsa biz anlariz sizi yonlendiririz demisti. Ben o zamnkar otizmi yeni arastrmaya baslamistim pek bilgim yoktu dr dedim atipik falanda varmis olabilirmi dedim kizima seslendi kizimda dr dondu goz temasi kurmadan yok yok ole bisey yok dedi biz hemn anlariz dedi. Tabi drlarda yaniliyo heralde onlarda otizmi internetten arastiriyo bazilari pat diye otizm diyo olabilirler :))))) saka bi yana oglunda bisey yok senin rahat ol

Papatya canim ben ekolaliyi esramla konustum telefon numarasini verdi cok normal oldugunu soyledi suan hersey yolunda dedi kizima otizm diyen doktorada goturecem gostericem ona otizmi dedi

Canim o esram uyesine niye otizm demislerki
Bir doktora goturmus kiz doktor odasinda oyuncaklara yonelmis adam ismiyle 1 defa cagirdiginda kiz bakmamis adamda hemen bu kiz otizm demis sonra ikinci kere cagirin deyince esra bakmis adam yinede otizm demis 5 dakika icinde oluyor butun bunlar

He onlari biliyom canim okumustum 3 farkli dr gormis demi ordaki sayfayi okudugumda gormustum neyse ki kisi iyilesmis yada biseyi yoktu kesin

Kizlar bana yardim edin sinirden deli gibi agliyorum ben bu cocuga videosuz yemek yediremiyorum suan o kadar sinirliyimki yere calasim geliyor yemin ederim

Canim bende ole yediriyorum 5 dk surmez yedirip hemen kapatiyorum cok istahsz bi cocuktu Allahtan simdi biraz yiyoda video bazen acmadigim olmaya basladi yeni yeni daha. Coguda aciyorum canim sen bi sakin ol bak cocuguni dusun hep stresteyiz inan bana bende oleyim ama biraz sakin olsak iyi olcak

Canim bende ole yediriyorum 5 dk surmez yedirip hemen kapatiyorum cok istahsz bi cocuktu Allahtan simdi biraz yiyoda video bazen acmadigim olmaya basladi yeni yeni daha. Coguda aciyorum canim sen bi sakin ol bak cocuguni dusun hep stresteyiz inan bana bende oleyim ama biraz sakin olsak iyi olcak
Ama elimde olmuyor cok ofkeleniyorum bende biraktirmistim geri basladik malesef simdi agzini acmiyor videosuz

X