Davranış Bozuklukları otizm suphesi olanlar

Çocuğumuzda karşılaştığımız huysuzluk, saldırı, şiddet, içe dönüklük, korkaklık, hiperaktiflik, pasiflik, dikkatsizlik, çevreye uyum, utangaçlık, hırçınlık vs birçok sorununuzun paylaşıldığı konular.
Ben onu bilmiyodum bunu tavsiye etti eczaneci.. Vitaminler pahali gercekten canim ya ama uzun gidiyolar olsun paranin onemi yok iyi olsunlarda iyi yapmissin balik yagini oneriyilar zaten bu arada super map in icinde her turlu vitamin var balik yagini onun icin kestim cok agir gelmesin diye
Tabi canim yeterki iyi olsun hic onemli degil

Kizlar benimde ruhum sikiliyo Kendi ruhum daralincada kizimi sorguluyorum cevrem yok ondan oluyo galba botle yalniziz cok. Teyzeyi cagirdim aksam ki cok guzel karsiladi kizim. Oynadi goz temasi falan ama bi ara seyma seyma dedi hic bakmadi kulagi duymaz oldu galba diyi biseye daldiydi oyuncajlariyla iste moralim bozuliveriyo giz temasini guzel kurmasina sevindim iletisimede gecti teyzeyle ruhum daraliyo yaa

Kizlar benimde ruhum sikiliyo Kendi ruhum daralincada kizimi sorguluyorum cevrem yok ondan oluyo galba botle yalniziz cok. Teyzeyi cagirdim aksam ki cok guzel karsiladi kizim. Oynadi goz temasi falan ama bi ara seyma seyma dedi hic bakmadi kulagi duymaz oldu galba diyi biseye daldiydi oyuncajlariyla iste moralim bozuliveriyo giz temasini guzel kurmasina sevindim iletisimede gecti teyzeyle ruhum daraliyo yaa
Canim bir oyuncaga televizyona cok dalinca duyuyorlar ama bakmak istemiyordur surekli adini söylüyorsan bikiyordur çocuk

Canim seninkide oyuna dalinca bakmadigi oluyomu benim kizim disardan hergeliste kim seslenirse kosarak gelir yalnizkende bakar ama kalabalikta dikkati dagiliyo gibi.. Teyze oturuyo hala teyze deyip arada bi bagirip bakiyo bide kalkip namaz kikiyo gibi yapiyo :)) guluncede iyce yapiyo

Canim seninkide oyuna dalinca bakmadigi oluyomu benim kizim disardan hergeliste kim seslenirse kosarak gelir yalnizkende bakar ama kalabalikta dikkati dagiliyo gibi.. Teyze oturuyo hala teyze deyip arada bi bagirip bakiyo bide kalkip namaz kikiyo gibi yapiyo :)) guluncede iyce yapiyo
Canim isme bakmayla ilgili icini rahatlacak bisey soyleyeyim benim teyzemi torunu zehir gibi bir cocuk masallah iki yasindayken bize gelmislerdi cocukla ben konusurken babasi cagirdi baya seslendi ve babasina donup bakmadi ama iki yasindayken baya sohbet ediyordu hatta krese giderken kuzenim oglum krese gitmek istiyormusun diye sorunca tabikide hayir baba her sabah bunu soruyorsun diye cevap veriyordu yani bu cocuk bile ismine bakmadi ben buna sahit oldum olabiliyor bazen

Bilitorum canim parkta cogu cocuk bakmiyo benim icin adina bakmasinin pek onemi yok aslinda.. İsine gelince gayette bakiyo arkadasimin kizi cin gibi ama oda hic bakmaz adina.. Kizlar izzet gullu var psikolog cok yorum aliyo cok begeniliyo bu aksam ona msj attim goz temasi varsa hic korkma otizm olmaz dedi. Ama dedim yabancilara bakmiyo duymuyo bile bazen onlari dedim bakmaz bakmaz cocuk niye baksin yabanciya otizmde hic goz temasi olmaz yazmis.. Benin kizimda isine gekince gayette guzel bakiyo dedim biseyi yok dedi

Bilitorum canim parkta cogu cocuk bakmiyo benim icin adina bakmasinin pek onemi yok aslinda.. İsine gelince gayette bakiyo arkadasimin kizi cin gibi ama oda hic bakmaz adina.. Kizlar izzet gullu var psikolog cok yorum aliyo cok begeniliyo bu aksam ona msj attim goz temasi varsa hic korkma otizm olmaz dedi. Ama dedim yabancilara bakmiyo duymuyo bile bazen onlari dedim bakmaz bakmaz cocuk niye baksin yabanciya otizmde hic goz temasi olmaz yazmis.. Benin kizimda isine gekince gayette guzel bakiyo dedim biseyi yok dedi
Benim kizimda uzun süreli olmasa da gözlerime bakiyor canim annem benim diyor oma kızdigim zaman onu affetmem icin bunu söylüyor bakıyor hâlâ kiziyorum bu sefer sarılıyor annecim canim annem benim diyor tekrar sevimli olmaya calisiyor benim pamuğum bence de otizim olsa kisa sureli de olsa goz temasi kurmaz dedigini anlamaz etrafla hic iliskisi olmazdi ben dun bekimkini komsuya gönderdim kizi var onunda 5 yasinda papatya gelsin demis gönderdim komsuma teyzecim bak diye televizyonu göstermiş iletisim kurmuş ve ona nasil hitap edileceğini de kavramış ust komsum var meral bize gelince aaa meral gelmis diyor herseyin farkinda ben birazda bunun icin otizimi düşünmüyorum cunki asilmayacak duvarlari yok kizimin cok uzun olmasa da göz temasi var ne biliim eli kafasi veya bir yeri acidiginda annecim elim acidi der gelir öptürür iste su ekolaisi de bitse gunde 1 veya 2 kere yapiyor sinir oluyorum

Benim kizimda uzun süreli olmasa da gözlerime bakiyor canim annem benim diyor oma kızdigim zaman onu affetmem icin bunu söylüyor bakıyor hâlâ kiziyorum bu sefer sarılıyor annecim canim annem benim diyor tekrar sevimli olmaya calisiyor benim pamuğum bence de otizim olsa kisa sureli de olsa goz temasi kurmaz dedigini anlamaz etrafla hic iliskisi olmazdi ben dun bekimkini komsuya gönderdim kizi var onunda 5 yasinda papatya gelsin demis gönderdim komsuma teyzecim bak diye televizyonu göstermiş iletisim kurmuş ve ona nasil hitap edileceğini de kavramış ust komsum var meral bize gelince aaa meral gelmis diyor herseyin farkinda ben birazda bunun icin otizimi düşünmüyorum cunki asilmayacak duvarlari yok kizimin cok uzun olmasa da göz temasi var ne biliim eli kafasi veya bir yeri acidiginda annecim elim acidi der gelir öptürür iste su ekolaisi de bitse gunde 1 veya 2 kere yapiyor sinir oluyorum
Canim doktor bana bunu sordu duygulari anliyormu dedi evet dedim bi de bak kendi duygusunuda ifade etti dedi ogluma bi oyuncak cikartti oglum almak istemedi cunku korktu bende korktunmu diye sorunca korku dedi korktum demek istedi yani bunun cok guzel birsey oldugunu soyledi

papatya1993 papatya1993 seninkizindada @Kestanesekeriiim in oglundada bisey yok bence.. Ekolali olmasi icin devamli takintili 20-30 defa soylemesi lazim hatta butun gun ekolali budur canin. Hem dr bize 3 yasa kadar ekolali normal demisti.. Senin kizininki ekolali sayilmaz.. Senin kizinin goz temasi iyi defilmiydi oyle hatirlitorym. Kizim babanesi ve teyze gidince cok agladi arkalarindan.. Kizlar sizin cocujlarda bisey yok ama benm kizda ya dikkat daginikligi ya uyaran eksikligi yada sosyal iletisim eksikigi var bence.. Yinede sukur ediyorum otizm yok gibi.. Ama az daha cevre edinmezsem kizim ileride arkadaslik kurmkta zorlancak siz ne guzwk aileleriniz yajin ben oyle degilim malesef

Canim doktor bana bunu sordu duygulari anliyormu dedi evet dedim bi de bak kendi duygusunuda ifade etti dedi ogluma bi oyuncak cikartti oglum almak istemedi cunku korktu bende korktunmu diye sorunca korku dedi korktum demek istedi yani bunun cok guzel birsey oldugunu soyledi
Anladim canim evet duyguları cok iyi biliyor hatta kizim kiz gül şaşır falan diyorum hepsini dogru ifade ediyor

Anladim canim evet duyguları cok iyi biliyor hatta kizim kiz gül şaşır falan diyorum hepsini dogru ifade ediyor
Bunlar cok guzel bene cocuklarimizin birseyi yok tabi gerileme olmazsa insallah olmaz.bu arada tekrar doktora goturmeyi dusunuyormusn en azindan icinin rahatlamasi acisindan

Çocukların hic birseyi yok biz cok evhamli anneleriz bence bunun da internetten kaynaklandığına %100 kalibimi basarim her okuduğumuzu yakışırdık her hareketlerinden şüphe ettik diger otizim sayfasına girip benim cocugumda da var bundan diyip kahırlandık ben 1 aydir hic bakmıyorum o konuya kafam cok rahat orada birseyi okuyup kizims yakıştırıp agladigim cok günler oldu artik yapmıyorum. Gozle gorulur bir durum olsa cocugumda asla beklemezdim ki ilk gittiğimde de beklemeden hemen gittim doktora birsey varsa hemen tedavi osun diye otizim olsun olmasin onlar bizim yavrularımız rabbim kimseyi evladiyla sinamasin yillardir mucadele eden anneleri görüyorum cok zor gercekten yaşayan bilir kimsenin yorum yapma tavsiye verme lüksü yok o fedakar annelere karsi benim kizim bu kadar konusuyor acaba yine de otizim mi diye soranlar var orada sadece ama sadece anne kelimesini duymak icin 2 3 yilini veren anneler var o yuzden kizlar yavrularimiz gayet iyi biraz zamana ihtiyaclari var sadece

Bunlar cok guzel bene cocuklarimizin birseyi yok tabi gerileme olmazsa insallah olmaz.bu arada tekrar doktora goturmeyi dusunuyormusn en azindan icinin rahatlamasi acisindan
Hayir düşünmüyorum cunki konusmasi algılaması motor gelişimleri yaşına uygun su anda ama bir gerileme duraklama olduğunu hissedersem götürürüm tabi ki

Aynen katiliyorum sana canim.. Benide internet bitirdi bisey fark ettim eger ben rahat olursam kizimda rahat oluyo.. Keske okumasam netten.. Dogru anne demesi icin yillar bekleyen insanlar var.. Onceleri bi anne baba diye cagirsa otizmi dusunmm artik diyodum simdi kizim devamli soyluyo ama ikna olamiyorum.. Cunku gercekten suphe girdimi tmm birakmiyo neyse bende nette biraz okumasam iyi olcak gibi

Aynen katiliyorum sana canim.. Benide internet bitirdi bisey fark ettim eger ben rahat olursam kizimda rahat oluyo.. Keske okumasam netten.. Dogru anne demesi icin yillar bekleyen insanlar var.. Onceleri bi anne baba diye cagirsa otizmi dusunmm artik diyodum simdi kizim devamli soyluyo ama ikna olamiyorum.. Cunku gercekten suphe girdimi tmm birakmiyo neyse bende nette biraz okumasam iyi olcak gibi
Sadece iyi mi olacak ben 1 aydir birseyler araştırmıyorum herseyi yoluna bıraktım kizim gecen ay 2 li cumleleri zor kurarken bu ay 4lu cumleler kurmaya başladı o kadar seviniyorum ki ama doktora götürdüğüm icin hic pisman değilim yanlislarimi görüp telefi ettim tek pişmanligim internette bunu cok araştırmak elbette birseylere gec kalmamak icin araştırdım ama herseyin fazlası zarar bundan iyice emin oldum tipki esraaamm gibi kızımı ne kadar rahat bıraktıysam bi o kadar olumlu seyler oldu1

Aa esram uyesi nuturiadakinimi diyosun.. Evet bende hatamin farkindayim cok uzerine dusuyorum insallah biraz da akisina biraksam iyi olcak

Hayir düşünmüyorum cunki konusmasi algılaması motor gelişimleri yaşına uygun su anda ama bir gerileme duraklama olduğunu hissedersem götürürüm tabi ki

evet kizinin gelisimi yasina uygun gidiyor masallah hani ben belki doktordan da duymak isteyebilirsin diye merak ettim

X