otizm şüphesi beni öldürecek artık

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
6 ayligina bi cocuk gelisim aldim okulda.
Ayrica gonullu olrak calistigim bi kreste otizm olabilecek bi cocugumuz vardi, bunu okuldaki dersten sonra daha cok pekistirdim.

Cocugunuz etraf biraz gurultulu oldugunda ne yapar?

Bence kendinizi yipratmayin ben de ayni korkudayim sizi en iyi ben anlarim. Burda bi komsum var 6 yasinda konusmus bundan once tabi korkmuslar doktora goturmusler refleksleri normal konusur bu cocuk demisler ve 6 yasinda konusmus once ih mih diyormus. Yani konusmama da tek basina sorun degil refleksler de onemli. Allah yardimcimiz olsun.

Merhaba Herşey normal görüldüğü halde diye yazmışsınız ama yazdıklarınızdan ötürü konuşması ile ilgili bir problem var gibi. Bu problem ruhsal da olabilir fiziksel de. Belki de bir problem yok Bence buraya yazdıklarınızın aynısını iyi bir doktora götürün anlatın. Çok uzuluyorsunuz anlıyorum sizi ama bunun yolu uzman desteği. Ama bence otizm değil

Maalesef oglumdaki farkliliklari bir tek ben goruyorum. Esim hicbir sekilde bir sorun oldugunu kabul etmiyor. 3 ayda bir kontrol oluyoruz, herkes farkli seyler soyluyor.
bence siz artık takıntı yapmışsınız en ufak şeyi.ben bir sorunu olduğunu düşünmüyorum anlattıklarınıza göre.

6 ayligina bi cocuk gelisim aldim okulda.
Ayrica gonullu olrak calistigim bi kreste otizm olabilecek bi cocugumuz vardi, bunu okuldaki dersten sonra daha cok pekistirdim.

Cocugunuz etraf biraz gurultulu oldugunda ne yapar?

Oglum hicbir zaman abartili tepkiler veren bir cocuk olmadi. Bu tarz takintilari yok.[/QUOTE]

3.5 yaşında bi cocugun Soruya soruyla karşılık vermesi kafamı karıştırdı yoksa geç konuşması normal yani olabilir.İnsallah bir şeyi yoktur kreşe bence devam edin uzman bı doktoruda ihmal etmeyin tabi

Merhaba. İnstagramda @glutensizdunyacom hesabında detoks banyosu adı altında bir gönderi var. Otizm gibi ağır metal ilişkili problemlerde detokslar çok işe yarıyor. Benim bebeğimde asilardan sonra ağır metal birikmesine bağlı olarak inanilmaz geniş bir besin alerjisi başladı. 3 aylık bir detoks sürecinin ardından yüzde seksen iyileşme gosterdi. Ayrıca süt ve gluten diyetinin otizm belirtilerini hafiflettigini okudum. Bir tanıdığım atipik otizmli oğlunda denedi süt ve gluten diyetini. Soyledigine göre belirtiler çok hafiflemis.

Detoks ve diyet konusunu araştırmanizi tavsiye ederim.

Her cocuk cok farkli bir gelisim gosteriyor.Normalden sapmalara dikkat etmek lazim.Mesela perde arkasindan bakiyor gibiyse dunyaya,kendi rutini varsa,ozellikle hep ayni oyunlar,sirasi hic sasmayan,goz kacirma veya temasinin az/hic olmasi,dis dunya ile fazla ilgilenmeme ve ofke nobeti...gibi.Alarm sinyalleri bunlar.Isaret parmagi yerine sizin elinizi kullanmak istemesi,bu da isaretlerden biri.Televizyon,telefon,bilgisayar,donen oyuncaklar,isikli oyuncaklar-yanip sonen-,asiri hareket bunlar iyi gelmiyor,olayi korukluyor.Islenmemis gidalar,ev yapimi yogurt,glutensiz gidalar daha sakin kalmalarina fayda saglayabiliyor.En onemlisi en az 2 alaninda iyi cocuk psikologunun muayenesi.Tedbir her zaman iyidir.

Benimde komsumun çocuğu öyleydi.4 yaşına gelince baya konuşmaya başladı.3.5 yasinda çok şükür konuşmaya başladı.biraz sabredin.her çocuk bir olmuyor.

Ağır metal birikmesi deyince aklıma alternatif yöntem olarak hacamat yöntemi geldi.şuan çocuğunuz çok küçük ama ilerde bunu yaptirirsaniz çocuk çok rahatlar diye düşünüyorum.onyargili olmadan araştırın derim.cesitli kliniklerde bu yöntem uygulanıyor.ben hacamat ile ruhsal bazı sıkıntılarımdan arindim.kendim bunu çok güzel tecrube ettim tavsiye ederim.

Merhaba. Teşekkür ederim tavsiyeniz için. En başta inancım geregi önyargılı yaklaştığım bir konu değil. Bizzat tecrübe ediyorum aksine. Ağır metal detoksunun bir parçası da hacamat, bunu biliyorum.

Batı tıbbının yeni yeni keşfettiği yan etkisiz bir tedavi hacamat. Aslında normalde yobazlık fakat kupa terapisi adıyla batıdan ithal ediyoruz yeniden, yani artık oldukça modern bir tedavi sekli. Kupa terapisi adıyla tavsiye edince çok daha az önyargı yaratıyor :) Şaka bir yana, bu konularla ilgileniyorsaniz Aidin Salih'in gerçek tıp kitabını oneriyorum.

Aynen size katılıyorum kupa terapisi diyecektim ama kupa terapiside kesik atilarakmi oluyor ondan emin olamadığım için demek istemedim.masallah gayette bu konularda ilminiz varmış.aidin Salih hanimin kitabını en yakın zamanda alacağım.cok teşekkür ederim.

Otizmlilerle çalışan bir ozel eğitim öğretmeniyim .
Yorumların bazilarina hak verdim .Bazilarini hayretler içinde okudum .
Lütfen burdaki yazilanlarla kendi kendinize teshis koymaya calismayin .Hem size hem cocugunuza yazik .
Endiselerinize hak veriyorum .Ancak isinin ehli bir uzman bulup tum sorulardan kurtulun .
Otizmle ilgili tek bir kaliba sigdirabilecegimiz bir tanimlama yapilamaz .Her otizmli çocuk ayri bir dünya. Tipik ozellikler dışında o kadar farkli seyrediyor ki ...

Otizm teşhisi şimdiye kadar net bir şekilde konmadıysa kendi kendinize takinti yapıp hayatı zından etmeyin. Her çocuğun zekası, davranislari, gelişimi birbirinden farklıdir.

Merhaba kizim suan 26.ayini tamamliyor ve halen konusma net degil.Anne baba abi abla dede aydede su mama meme git gel bak top geldi dustu otur kaka cis diyor.Cumleler de kisitli anne bak abi,abi bak top,anne baba eee(uyumus) gibi seyler.ayakabisini giyer cikarir kendisi yemegini yer kumandada trt cocuk hangi numaradaysa bilir acar.basit oyun oynar ama cok kisa meseka bebegine sut icirme uyutma vs.kirmizi sari yesil ve maiviyi bilir ama kinusma yok.ali baba soylersek hayvan seslerini yapar.sarkilarda hareketleri yerine getirir.Sizin yavrunjz da boyle miydi yani 30ayi bekleyelim diyor esim ve annesi ama ben tedirginjm.Benzer yonler var mi

Onerim tv izlemesin, telefon tablet de vermeyin. Endiseniz varsa cocuk psikiyatristine goturun. Bol ilgi,sevgi. Kitap okumanizi da oneririm.Ince motor fonksiyonlarini gelistirici oyunlar oynayabilirsiniz. Ipe boncuk dizme, kum bulgur gibi ince yapili maddeleri bir kaptan bir kaba kasikla tasiyarak doksun,ozellikle capraz yapsin bu hareketi...gibi.

6 aydir konusuyor pek yeni degil aslinda. Evet isteklerini belirtiyor. Ama akici digalogumuz olmuyor. Soru cevap halinde iletisim kuramiyoruz.
Benim oglum 2.5 yasinda akici konusmay basladi ve ben normal olarak degerlendiriyorum. Bazen beni tekrarliyor bazen yapmamasi gerekenleri soyledigimizde yaparken soyluyor bunlar normal geldi bana. Biz simdi 3 yas 4 aylik olduk 2 aydir sorulara cevap vermeye basladi. Nasilsin dedigimizde nasilsin derdi cevap yoktu. Simdi iyiyim diyor. Sen nasilsini yeni ogrendi. Erkek cocuksa biraz geriden gelebiliyor 3 yas gibi aciliyorlar bence. Bir sure daha gozlemleyin bence suan normal geldi bana

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…