otizm şüphesi beni öldürecek artık

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
6 aydir konusuyor pek yeni degil aslinda. Evet isteklerini belirtiyor. Ama akici digalogumuz olmuyor. Soru cevap halinde iletisim kuramiyoruz.
Özel eğitimde calsan biri olarak a tipik otizm özellikleri gösteriyor diye dusnyrm. Öncelikle çocuk pskytrsne götürüp varsa mutlaka raporunu alın ve hizlica ozel eğitime baslayn hatta 2 6 yaş arası a tipik otizm konusunda en özel ve gelisimn en iyi oldgu yaşlar baba kabul etmesede siz mutlaka gidin.

Kreşe neden az gitti,gönderme imkani hiç yok mu? Benim oğlum 2.5 yaşında konuşmuyor 6 aydır kreşe gidiyor. 2 ay önce çocuk psikiyatriye götürdük kreşe gitmesi bizim için çok önemli dediler. 1 aydır yeni baba,dede,mama diyor. Suya da vuvu diyor. Kesinlikle bu işin peşini bırakmayın. Biz gittiğimizde 3 yaşın altında konuşmaması otizm diyemeyiz konuşma gecikmesi deriz dediler. Gelişme testi falan yapıldı mi?

Bu arada sunu hatirladim... Sen ben farkini biliyor ama "bu topu kim atti?" desem kendi icin "Kagan atti" diyor bazen...

Bu arada sunu hatirladim... Sen ben farkini biliyor ama "bu topu kim atti?" desem kendi icin "Kagan atti" diyor bazen...
Geç konuştuğu için bunu yapıyor olabilir mi acaba ? Benim kızım 19 aylıkken ilk kelimelerine başladı 2 buçuk yaşında ve ben yerine ismini soyluyor. 6 ay önce öğrendiyse aynı döneme denk geliyor ondan olabilir mi?

Aynen oyle soruyu tekrar ediyor. Ama bir seyi getirmesini istedigimde de getiriyor. Yani bunlar her zaman olmuyor, moduna gore.

Bilemiyorum, soylediginiz gibi olmasini diliyorum

Krese ihtiyaci olmadigini dusundu aile fertleri, yeniden gonderecegim insallah.

3,5 yaş için tepkileri normal değil. İlgili bir anne olarak endişelerinde çok haklısın. Kesinlikle geç kalmadan uzmanına danış. Benim oğlumda dikkat eksikliği var ve 2,5 yaşında kreşe göndermeme orda beni uyarmalarına rağmen ufaktır geçer diye önemsemedim ve bu sene 1. Sınıfa başladığında tokat gibi gerçekle yüzleştim. Derslere katılmayıp söz dinlemiyor. Şimdi psikolog psikiyatri arası mekik dokuyorum. Ben geç kaldım sen kalma. Uygun terapilerle düzelir korkma. Yeterki üzerine düş.

İnsallah oyledir çünkü soru da yapmıyor kızım ama mesela baba diyorum oda baba diyor sonrada baba değil dede diye kendini düzeltiyor.sizinkilerde benzer geldi bana.
Evet oglum da yanlis soylenen bir seyi duzeltiyor. Atiyorum babasi olmayan birine bu baba deseniz "hayir bu baba degil, bu dede" diye duzeltiyor. Umarim cocuklarimizin gelisimi icin gecici bir evredir.

3.5 yas icin bana da cok normal gelmedi.
Yani 2 yas deseniz normal dicem ama.

Belki normal seylerdir uzman degiliz ama bence hemen yarin daha uzman bir doktora goturun bence.

Baloncuk testi ne anlama geliyor peki .ilk defa duydum
İzlerken size bakıp sevincine sizi ortak etmesi lazım normalde. Sadece baloncuklarla ilgileniyorsa suphelenmek gerek.

Kreş gerçekten çok önemli. Biz görmüyoruz veya konduramiyoruz

Çok otizmli çocuk gördüm oğlumdan dolayı, benim oğlumun teşhisi başka olsa da otizm de eşlik ediyor.
Yolunda gitmeyen birşey olduğunu hissediyorsanız erkenden yol alın lütfen.
Şunu net söyleyebilirim en azından otizm varsa bile silik otizm dir büyük ihtimal, çünkü çok ağır durumda olan otizmliler mevcut.
Sizin anlattıklarınız erken müdahele ile toparlanacak şeyler, yaşıda ufak.
Farklı doktor tavsiyeleri de alın bence.

Bakın öncelikle sizi pasif bulduğumu belirtmek istiyorum o sizin evladınız ve siz ne derseniz o olur bunu bi kabul ettirin olur mu

“ kreşi gereksiz buldu aile fertler” gibi bir cümle kadar beni sinirden çılgına çeviren başka bir cümle daha olamaz

Çocuğun telafisi olmayan bu zamanını kreşsiz geçirip sonrasında telafisiz üzüntüler yaşadığınızda hangi “ aile ferdi” kabullenecek hatasını!

Yapmayın!

Eşiniz de dahil dinlemeyin
Bakın siz annesiniz eğer içiniz rahat değilse demek ki bir şey var!!!

Ben ev hanımıyım
3. Kızım 30 aylık olmuştu ama konuşmuyordu
evvela pedagoğa gittim ama eşim o esnada yırtıyor kendini ki bir şeyi yok onun diye
Hayır gideceğim dedim dinlemedim

Pedagog dedi ki kreş başlayalım
Başladık 2,5 yaşındaydı

Kızımla akran ve aynı durumda arkadaşımın da ikiz kızları vardı

Neyse çok uzatmayayım sülale bir oldu ben bir oldum herkes gönderme dedi ama pedagog gidecek mecbur dedi gönderdim
Ağladım bile ama yolladım

Şimdi bile resimlerine bakıyorum minicikmiş resmen için acıyor ama çarem yoktu

Bakın şu an 5.5 yaşında üç yıl bil fiil sabah gidip akşam geldi bu arada pedagog sürekli randevu verdi gidip geldik biz Ankara’da oturuyoruz Hacettepe ye gittik hiçbir ücret vs ödemedim

İkizleri olan arkadaşım eşini ikna edemedi ( ben ikna etmeye falan çalışmadım başladık dedim sadece ama iki defa bronşit sebebiyle bir yıl arayla 5 er gün hastanede yattık ) o esnada falan eşimden sülaleden neler duydum anlatamam size

Pedagoga 2 yıl devam ettik 2. Yılın sonunda pedagog dedi ki kızınız Yaşıtlarını yakaladı artık bir problem olmadıkça gelmenize gerek yok

Kısa kesmeye çalışıyorum ama işte herkes kendi yaşadığını biliyor canım sana da tecrübe olsun diye yazıyorum

Geçtiğiniz Eylül kızların anasınıfı kaydı çıktı e okulda o zaman işte ikizlerin durumu fark edildi özel eğitime yönlendirildi raporlar vs alındı neler yaşandı bilseniz

Şu an Allah’a binlerce şükürler olsun ki kuzumda bir sorun yok rabbim esirgesin cümle yavrularımızı

Kısa yazmaya çalıştım bir sorunuz varsa yazabilirsiniz
Kimseyi dinlemeyin
İç sesinizi dinletin
Bakın geç kalıyorsunuz yapmayın!

Kızınızdaki baska bulgular neydi acaba sadece konusmamasi mi

Dr ne diyor bu duruma.bide kbb uzmanına göründünüz mu işitme testi filan.genelde sorulan soruya ne efendim hı? gibi cevap veren çocuklarda işitme problemi olabiliyor.umarim gecici bi surectir ve sorunsuz atlatırsınız

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…