otizm şüphesi beni öldürecek artık

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu arada sunu hatirladim... Sen ben farkini biliyor ama "bu topu kim atti?" desem kendi icin "Kagan atti" diyor bazen...
Benimkide ben attim yerine ismini soyluyor. Ben normal gordum çocugunuzu cocuk gelisimci olarak. Ilk yazdiklariniz otizm belirtilerine yakindi ama gecti diyorsunuz ki bazilari donemsel ozellikler. Gozlenmeli fakat yinede normal duzene yakin davranislar sergiliyor. Diyelimki otizm bile olsa baska turlu adlandirilamayan grupta yer alabilir. Bunuda bir cocuk gelisimci vb. Kisilerle daha net bilgi alabilirsiniz oda bir oyin terapisi seansiyla tanimaya calisabilir cocugunuzu. Ama anlattiklarinizdan ben normal bir cocuk oldugunu dusundum icinizde endiseniz varsa yinede goturmekte fayda vardir.

Bu konuda uzman değilim. 3 çocuk annesiyim bana Çocuğunuz çok normal geldi. Benim de İkizlerim 27 aylık düzeltilmiş 25. Birinin konuşması geri mesela 2 kelimelik cümle kurabiliyor sadece çok şey anlatıyorlar ama dilleri tam dönmüyor. Prematüre oldukları için nöroloji ve çocuk gelişim uzmanı takip ediyor ve gelişimlerini normal buluyor.

Endişeleriniz bana yersiz geldi

Bu hareketleri ben de yaptiracagim paylasim icin tesekkurler

Asperger de olabilir otizmin bir alt evresi
Arkadaşımın oğlu da anaokuluna gidene kadar kadın kendini yedi bişey mi var diye ana okulunda öğretmeni fark edip rama gönderdi ve tanısı konuldu.Tedavisi yok ama iyi bir eğitimle en aza indirgene biliyo
hayati tehliksi yok dışardan bakıldığında da anlaşılmıyor sadece öğrenme güçlüğü çekiyo ek eğitimlerle oda atlatılıyo ve bi yeteneği mutlaka oluyor.

Otizm de hiç göz teması olmaz diye biliyorum. Ezberleme robot konuşma olabilir. Benim kızımda öyleydi. Mesela ters konuşuyordu. Odadan benim çıkmamı istediğinde sen git demiyordu da beni dışarı iterek gidiyim ben gidiyim ben diye tekrarlıyordu. Kendi kendine direktif veriyordu, bizim söylediklerimizi tekrar ediyordu. Doktora sorduğumda normal olduğunu söyledi. Şimdi 9 yaşında hiç bir sorunu yok.

Canım merhaba benim teyzemin çpcuğu otizm annem fark etti onuda çünkü ismini söyleyince bakmıyordu . Konuşmuyordu . Sürekli alkış yapıyordu. Yediğini yere atıyordu. Sallanıyordu. Bizim ki ciddi boyutta otizm çıktı. Otizm teşhisi kolay konulamıyor malesef kaç doktora götürdük kulağında problem var dendi. En spnunda büyüdükçe öğreniliyor. Sana demem o ki Allaha şükür senin çocuğun çok iyi canım . Otizm olsa bile tedavi edilebilir durumda . Senin gibi iyi gözlemci bir annesi de olduğu için şanslı minik. Çocuğuna olduğundan fazla ilgi ve eğitim vermelesin henüz kğçük konuşamaması çok normal o yaşlarda zaten taklit eder çocuklar yaptıklarından habersizdirler. Sana tavsiyem fazl çizgi film izletmemelisin fakat eğitici anime tarzı çocukların dikkatini çekebilecek gerekli aktiveteleri ona öğretebilecek şeyler izletebilirsin. Hoşcakal .

Canım çok normal değil mi? O yaşta çocuklar sürekli sorar. Öğrenmek ister. Çişini söylemiş daha ne olsun . Maşallah . Konuşamamasıda çok normal . Kayınvalidene de sor çocukları geç mi konuşmuş erken mi . Ya da sen, senin kardeşlerin. Bunlar genetikta olabiliyor. Ben koca kızdım birçok kelimeyi söyleyemiyordum . Çünkü bizde babadan geliyor . Kardeşimde öyle . Bu kadar küçük şeylere kaygılanmayın lütfen . Kendinize zarar verirsiniz. Bu yaşlarda çocuğa ilgi çok önemlidir. İlgi den kastım şımartmak değil. Mesela yemek yemeyen çocuğun peşinden kaşıkla koşup zorla yemek yedirmek. Öyle bir huyun varsa vazgeçmelisin . Çocuk zaten aç olduğu zaman yemek isteyecektir. Bu bir örnekti canım. Lütfen kendinize kuruntu yapmayın. Henüz çok küçük ve maşallah çoğu psikomotor davranışını kazanmış

Merhaba ne sıklıkla tv izliyor kızınız?

Çok bilgim yok bu konuda ama kendi kendinizi strese sokmayin bence her bebisin gelişim süreci farklı. Bana çok normal geldi anlattığıniz özellikleri Allah esirgesin minnoşu

Merhaba
Bir defa şunu düşünün bir pedagog görse ve herşey normal ise bunu size o söylese ne kaybedersiniz?

Anlattıklarınız eşliğinde ben bir pedagog görsün derim

Yazın olur mu bana da

Merhaba
Bir defa şunu düşünün bir pedagog görse ve herşey normal ise bunu size o söylese ne kaybedersiniz?

Anlattıklarınız eşliğinde ben bir pedagog görsün derim

Yazın olur mu bana da
Esimle gorusup ivedi goturucem umarim gec kalmamisimdir.yazicam buraya tesekkurederim.

Esimle gorusup ivedi goturucem umarim gec kalmamisimdir.yazicam buraya tesekkurederim.
Taniyi sadece cocuk psikiyatristi koyabilir,digerleri gorus bildirir. Iste burda is karisiyor. Gorus tani zannediliyor. Isin uzmani cocuk psikiyatristidir. Tani konursa engelli raporu cikarmak zorunda degilsiniz. Yani Ram'a yonlendirilirsiniz ama mecbur degilsiniz. Ucretini kendiniz karsilayabilir engelli raporu cikartmazsiniz,maddi gucunuz varsa yaklasik 1 yil icin kabaca 20bin ve uzeri tedavi maliyeti. Bu kabaca fikir vermesi icin yazildi. Agir vaka ve uzun sureli tedavide ev satilir.

Slm canım anlattıklarına göre bence hiçbir sıkıntı yok sen neden bu kadar stres yaptın ki.. Benim oğlum da 28 aylık hemen hemen aynı şeyleri yapıyor hatta seninki bi tık daha iyi 10 gün önce götürdüm gayet normal bir sıkıntı yok dedi.. Genetik olur, erkek çocukları da geç konuşuyor bunlara bağlı dedi..

Bence çok güvenilir bir doktora gidin şehrindeki, onun dediklerini referans alın. Eğer otizm varsa bile gerçekten hiç engel değil bu durum hayatına sadece biraz fazla ilgi göstermeniz gerekiyor diye biliyorum. Ama dediğim gibi kesinlikle çok iyi bir Dr gidin en azından birşey çıkmasa bile içinizde şüphe kalmaz...

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…