otizm şüphesi beni öldürecek artık

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Kızınızdaki baska bulgular neydi acaba sadece konusmamasi mi
Konuşmadığı için WC eğitimine başlayamamıştık
İnsanlardan kaçardı sürekli kucağımda dururdu asla kimseye yaklaşmazdı kollarım uyuşurdu inanın
Bir misafir gelse veya biz gitsek kıyamet kopardı
Şimdi tamamen düzeldi şükürler olsun

Benim bildiğim kadarıyla otizmde sorulan soruya evet demek yerine tekrar etmek gibi davranışlar oluyor. Tekrar doktora gittiniz mi?

Konusmaya basladiktan sonra kontrole goturmedim.

KBB'ye 2 yasindayken gostermistik. Herhangi bir sorun cikmadi.

Maalesef oglumdaki farkliliklari bir tek ben goruyorum. Esim hicbir sekilde bir sorun oldugunu kabul etmiyor. 3 ayda bir kontrol oluyoruz, herkes farkli seyler soyluyor.
Canım seni iyi anlıyorum her hareketine bir anlam yüklemeye çalışıyorsun ara sıra bendede oluyordu
Benim kızımda benim söylediğim her kelimeyi tekrar ederdi ama bunu bir hastalık otizm olarak düşünmedim o yasta yapıyorlar çünkü sonra normale döndü iki yaşında yaptı bunları
Şuan üç yaşinda
Daha fazla konuşun zamanla kelimeleri cümle kurması artacaktır
Rabbım gönlünüze ferahlık versin bu süreçi atlatırsınuz inş

Insallah canim, cok tesekkur ederim.

Öncelikle sizi tebrik ediyorum.azminiz,başariniz,gücünüz.
Çocuğunuzun da ömrü uzun bahti açik kaderi güzel olsun inş.
Bu paylaşiminiz hepimize örnek olsun.her konuda.

cocuk psikologu hatta psikiyatristi ile gorusun. otizm olsa bile erken teshis cok onemli.

Bu durumda niye bir uzmana danışmıyorsunuz ki? Bu şüpheyle yaşanır mı? Belki erken evrede yapılabilecek şeyler vardır..

Bu devirde otizmden suphelenmeyen anne yok sanirim.oglunuzla ilgili bisey diyemeyecegim baskalariyla iletisimi nasil.bide sizin ilginizi cekmeye calisirmi yani guzel bisey yaptiginda size gostermek istermi

Ben tam olarak anlayamadım. Eşim ikna olmuyor demişsiniz ama 3 ayda bir kontrole gidiyoruz da demişsiniz. Başka bir yorumda da konuşmaya başladığından beri kontrole götürmedim demişsiniz. Kreşe şu anda gidiyor mu gitmiyor mu? Gittiyse neden bıraktı? Danıştığınız doktorların teşhisleri, önerileri ne oldu? Çocuğunuzun herhangi bir sorunu olmayabilir ama şüphelenmekte de haklısınız sanırım.

Çocuğunuzun içinde bulunduğu yaş dönemi çok önemli. Eşinizin onayını beklemeden, yakınlarınızın fikirlerine kulak asmadan bir plan yapın. Otizm oldukça geniş bir spektrum. Her otizmli hayatının sonuna kadar bu durumun gölgesinde yaşayacak diye bir şey yok. Erkenden alınacak önlemlerle, ne bileyim belki kreşle, belki özel eğitimle kaybolacak bu davranışlar. Bence en kısa zamanda alanında tanınmış kendini ispatlamış bir uzman bulup gidin. Çocuğunuzla ilgili hiçbir şüpheyi ertelemeyin.

Hanımefendi defalarca doktora gitmis. Biri olabilir demiş biri yok demiş. Kafası karışmış. Belli ki ilgili bir anne ve bence yeniden doktora götürecek zaten. Sadece bilgili olanlardan fikirlerini öğrenmek istemis. Üstüne gitmeyin doktor doktor diye.

Tum sayfalari okuyamadim ama ilk mesajiniza istinaden yaziyorum. Şimdi 11 yasinda olan kizimla es zamanda dogum yaptigimiz
arkadasim vardi. Onun cocugu da benzer durumlar sergiliyordu. Otizm belirtileri baz alinarak teshis konmaya calisildi, doktor doktor gezdi. Otizmle bazi ortak belirtiler vardi ama otizmli bir cocukta olmayan gelismeler de oluyordu. Yaygin gelisim bozuklugu teshisi konuldu. Senelerce dil derapistine gitti. Biz ekim kasim aralik anneleriydik. Cocuklarimizin cogu devletin belirledigi yas araliginda okula basladi. Bu arkadasimiz ise bir sene gec baslatti ki simdi zaten annelerin geneli gec baslatiyor. Zamanla her acidan bizim cocuklarimiz gibi oldu. Gecmisini bilmesem su an asla normal bir cocuktan farkli degil.
Siz de gordugum kadariyla ilgili bir annesiniz. Peşini birakmayin derim. Belki biraz ozel destekle halledilmeyecek bir durum olmadigini dusunuyorum.

Öncelikle umarım içiniz ferahlayacak bir takım sonuçlar alabılırsınız.
Otizmle alakalı bılgım detaylı yok . Ancak Bende bısey sormak ıstıyorum .
Benım 2 cocugum var bırı 9 yasında oburu 15 aylık olacak . 15 aylık olacak bebegım cok fazla parmakla bısey gostermıyor ısaret parmağından bahsedıyorum , elini uzatıyor gosterırken. hı mı hıh , hııı gıbı seyler soyluyor.
Aynı ay grubunda doğum yaptığımız bebeklere bakınca baya az kelıme kullanıyor .
8 aylıkken ilk soyledıgı kelıme abısının adıydı , uzun bır ısım degıl .

Şuanda soyleyebıldıgı seyler, Ege , atta, attı , at , aç .
Çok sıkışırsa anne diyor, bir ara baba dıyordu unuttu .
Bız evde cok televızyon ızlemıyoruz , Dün mesela koca gün sadece 1.5 saat kadar acıktı sadece o surede de o uyuyordu. Bende böyle hafiften bır panık olacak gıbıyım ama sormak ıstedım bılenlere. Cok az kelıme kullanmıyor mu? Bızı anladığından emınım ama , tavana bak,camdan dışarı bak, bunu cope at, abıne ver, babana ver , bana getır dedıgım seylerı yerıne getırıyor.
Ilk oğlumda cok erken konuşmamıştı yanı tamamen açılıp cümle kura kura konuşması 2 yas 6 aylık zamanlara denk geliyor, ama bu kadar az kelıme kullanmıyordu bence. Çokta hatırlamıyorum ama bır sorunu yoktu yanı buyurken ,

Bu oğlum 9 aylıkken emekledi, 10.5 aylıkken yurumeye başladı . Ne diyosunuz?

Bildiğim kadarıyla bazı testler var. Eğer doktorların söyledikleri sizi tatmin etmiyorsa bu testleri yaptırın.

Bu devirde otizmden suphelenmeyen anne yok sanirim.oglunuzla ilgili bisey diyemeyecegim baskalariyla iletisimi nasil.bide sizin ilginizi cekmeye calisirmi yani guzel bisey yaptiginda size gostermek istermi
Evet bizim ilgimizi cekmeye calisir. Cocuklarla kendi istedigi sekilde oyun oynamak istiyor, baskalarinin kurdugu oyuna katilmiyor genelde.

Merhaba,

Esim ozel egitim ve kres konusunda ikna olmuyor. Hele ki kreste konusmaya da basladiktan sonra kesinlikle ihtiyaci olmadigini dusundu ve "kreste zarar gorecek, kendini koruyamayacak" gibi binbir bahaneyle kres egitimini sonlandirdik.

Normalde 3 ayda bir kontrole goturuyorduk. Oglum icin her seyin yolunda gittigini dusunerek (yasadigim bazi sorunlar da bunu etkiledi maalesef) konusmaya basladigindan beri henuz kontrole goturemedim. Su an doktor arayisindayim, dediginiz gibi ozellikle bu alanda uzmanlasmis bir doktor bulup ne gerekirse yapmak istiyorum.

Hangi şehirdesiniz? Uzman tavsiyesi verecek arkadaşlar çıkar eminim.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…