Konuşmadığı için WC eğitimine başlayamamıştıkKızınızdaki baska bulgular neydi acaba sadece konusmamasi mi
Dr ne diyor bu duruma.bide kbb uzmanına göründünüz mu işitme testi filan.genelde sorulan soruya ne efendim hı? gibi cevap veren çocuklarda işitme problemi olabiliyor.umarim gecici bi surectir ve sorunsuz atlatırsınız
Canım seni iyi anlıyorum her hareketine bir anlam yüklemeye çalışıyorsun ara sıra bendede oluyorduMaalesef oglumdaki farkliliklari bir tek ben goruyorum. Esim hicbir sekilde bir sorun oldugunu kabul etmiyor. 3 ayda bir kontrol oluyoruz, herkes farkli seyler soyluyor.
Benim bildiğim kadarıyla otizmde sorulan soruya evet demek yerine tekrar etmek gibi davranışlar oluyor. Tekrar doktora gittiniz mi?
Canım seni iyi anlıyorum her hareketine bir anlam yüklemeye çalışıyorsun ara sıra bendede oluyordu
Benim kızımda benim söylediğim her kelimeyi tekrar ederdi ama bunu bir hastalık otizm olarak düşünmedim o yasta yapıyorlar çünkü sonra normale döndü iki yaşında yaptı bunları
Şuan üç yaşinda
Daha fazla konuşun zamanla kelimeleri cümle kurması artacaktır
Rabbım gönlünüze ferahlık versin bu süreçi atlatırsınuz inş
Bakın öncelikle sizi pasif bulduğumu belirtmek istiyorum o sizin evladınız ve siz ne derseniz o olur bunu bi kabul ettirin olur mu
“ kreşi gereksiz buldu aile fertler” gibi bir cümle kadar beni sinirden çılgına çeviren başka bir cümle daha olamaz
Çocuğun telafisi olmayan bu zamanını kreşsiz geçirip sonrasında telafisiz üzüntüler yaşadığınızda hangi “ aile ferdi” kabullenecek hatasını!
Yapmayın!
Eşiniz de dahil dinlemeyin
Bakın siz annesiniz eğer içiniz rahat değilse demek ki bir şey var!!!
Ben ev hanımıyım
3. Kızım 30 aylık olmuştu ama konuşmuyordu
evvela pedagoğa gittim ama eşim o esnada yırtıyor kendini ki bir şeyi yok onun diye
Hayır gideceğim dedim dinlemedim
Pedagog dedi ki kreş başlayalım
Başladık 2,5 yaşındaydı
Kızımla akran ve aynı durumda arkadaşımın da ikiz kızları vardı
Neyse çok uzatmayayım sülale bir oldu ben bir oldum herkes gönderme dedi ama pedagog gidecek mecbur dedi gönderdim
Ağladım bile ama yolladım
Şimdi bile resimlerine bakıyorum minicikmiş resmen için acıyor ama çarem yoktu
Bakın şu an 5.5 yaşında üç yıl bil fiil sabah gidip akşam geldi bu arada pedagog sürekli randevu verdi gidip geldik biz Ankara’da oturuyoruz Hacettepe ye gittik hiçbir ücret vs ödemedim
İkizleri olan arkadaşım eşini ikna edemedi ( ben ikna etmeye falan çalışmadım başladık dedim sadece ama iki defa bronşit sebebiyle bir yıl arayla 5 er gün hastanede yattık ) o esnada falan eşimden sülaleden neler duydum anlatamam size
Pedagoga 2 yıl devam ettik 2. Yılın sonunda pedagog dedi ki kızınız Yaşıtlarını yakaladı artık bir problem olmadıkça gelmenize gerek yok
Kısa kesmeye çalışıyorum ama işte herkes kendi yaşadığını biliyor canım sana da tecrübe olsun diye yazıyorum
Geçtiğiniz Eylül kızların anasınıfı kaydı çıktı e okulda o zaman işte ikizlerin durumu fark edildi özel eğitime yönlendirildi raporlar vs alındı neler yaşandı bilseniz
Şu an Allah’a binlerce şükürler olsun ki kuzumda bir sorun yok rabbim esirgesin cümle yavrularımızı
Kısa yazmaya çalıştım bir sorunuz varsa yazabilirsiniz
Kimseyi dinlemeyin
İç sesinizi dinletin
Bakın geç kalıyorsunuz yapmayın!
cocuk psikologu hatta psikiyatristi ile gorusun. otizm olsa bile erken teshis cok onemli.Arkadaslar merhaba,
Daha once oglumun davranislariyla alakali bircok kez konu actim, tecrubeleriyle bana destek olan, bilgi vermeye calisan cok arkadasimiz oldu. Yine fikirlerinize ihtiyacim var...
Oglum su anda 3,5 yasinda. Dönem dönem cok ciddi atilimlar gosterdi. Ozellikle yaklasik 6 ay once aldigi 3 aylik kres egitiminden sonra ismi cagirildiginda gosterdigi tepkisizlik, yerini "ne? Efendim?" benzeri yanitlara birakti, artik bize karsi tepkisiz degil. Goz temasi gayet iyi duzeyde. Hicbir takintisi yok. Bir seyin olmasini istediginde her cocuk kadar mizmizlanir, abartili tepkiler vermez. Oyuncaklariyla amacina uygun oynar, taklit kabiliyeti cok iyi. Yeni yeni Isaret parmagini kullanmaya basladi. Kendini ifade edebilecek kadar konusmayi da ogrendi, Istediklerini konusarak anlatabiliyor, her turlu nesnenin olgunun ismini biliyor, oyun oynarken kendi kendine seslendirme bile yapabiliyor...
Fakat gelgelelim konusma tarzi cok rutin ve daha cok bir robot gibi... Yogun ekolisi de var. Ornegin, "oglum, yesil arabayi mi yoksa kirmizi arabayi mi almamizi istersin? " diye sordugumda, sordugum soruyu benim soyledigim sekilde bana yoneltiyor, yaniti soruyu soyledikten sonra veriyor. Ya da atiyorum koltugun tepesine cikiyor, kendi kendine "cikma dusersin" diyor. Cumle kurarken sahis ve zaman eklerini karistirmiyor. Ama akici bir diyalog da kuramiyoruzMesela 1,5 yas civarindaki bir cocukla mimiklerle bile iletisim kurabilirsiniz. Bir seyi isteyip istemedigini sordugunuzda konusamasa bile "hıhı" der ya da ne bileyim kafa sallar... Oglum bunu yapamiyor. Soru soramiyor, ogrendigi sekilde kalip gibi konusuyor.
Bu alanda bir profesyonel olmadigim icin yasadigimiz seyin ne oldugunu tam olarak tanimlayamiyorum. Bu tutuklugun adi "otizm" mi? Her sey normal gorunurken bunu neden yasiyoruz, konuya dair bir bilgisi olan arkadaslardan yardim bekliyorum.
Evet bizim ilgimizi cekmeye calisir. Cocuklarla kendi istedigi sekilde oyun oynamak istiyor, baskalarinin kurdugu oyuna katilmiyor genelde.Bu devirde otizmden suphelenmeyen anne yok sanirim.oglunuzla ilgili bisey diyemeyecegim baskalariyla iletisimi nasil.bide sizin ilginizi cekmeye calisirmi yani guzel bisey yaptiginda size gostermek istermi
Bana özel mesaj atar mısınız?Evet bizim ilgimizi cekmeye calisir. Cocuklarla kendi istedigi sekilde oyun oynamak istiyor, baskalarinin kurdugu oyuna katilmiyor genelde.
Merhaba,Ben tam olarak anlayamadım. Eşim ikna olmuyor demişsiniz ama 3 ayda bir kontrole gidiyoruz da demişsiniz. Başka bir yorumda da konuşmaya başladığından beri kontrole götürmedim demişsiniz. Kreşe şu anda gidiyor mu gitmiyor mu? Gittiyse neden bıraktı? Danıştığınız doktorların teşhisleri, önerileri ne oldu? Çocuğunuzun herhangi bir sorunu olmayabilir ama şüphelenmekte de haklısınız sanırım.
Çocuğunuzun içinde bulunduğu yaş dönemi çok önemli. Eşinizin onayını beklemeden, yakınlarınızın fikirlerine kulak asmadan bir plan yapın. Otizm oldukça geniş bir spektrum. Her otizmli hayatının sonuna kadar bu durumun gölgesinde yaşayacak diye bir şey yok. Erkenden alınacak önlemlerle, ne bileyim belki kreşle, belki özel eğitimle kaybolacak bu davranışlar. Bence en kısa zamanda alanında tanınmış kendini ispatlamış bir uzman bulup gidin. Çocuğunuzla ilgili hiçbir şüpheyi ertelemeyin.
Attim.Bana özel mesaj atar mısınız?
Hangi şehirdesiniz? Uzman tavsiyesi verecek arkadaşlar çıkar eminim.Merhaba,
Esim ozel egitim ve kres konusunda ikna olmuyor. Hele ki kreste konusmaya da basladiktan sonra kesinlikle ihtiyaci olmadigini dusundu ve "kreste zarar gorecek, kendini koruyamayacak" gibi binbir bahaneyle kres egitimini sonlandirdik.
Normalde 3 ayda bir kontrole goturuyorduk. Oglum icin her seyin yolunda gittigini dusunerek (yasadigim bazi sorunlar da bunu etkiledi maalesef) konusmaya basladigindan beri henuz kontrole goturemedim. Su an doktor arayisindayim, dediginiz gibi ozellikle bu alanda uzmanlasmis bir doktor bulup ne gerekirse yapmak istiyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?