otizm şüphesi beni öldürecek artık

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Ben ve sen farkını biliyor mu? Yoksa cümleleri ogrettiginiz gibi mi söylüyor?

Anlamsız sesler çıkarıyor mu?

Ve baloncuk testi. Bunu yapın. Hani baloncuk uflenen oyuncak var ya, ondan alın. Ufleyin. İzlerken sadece baloncuklara mi bakıyor yoksa bakarken size de dönüp sevincini belli ediyor mu? Konuşmasına gerek yok, size de dönüp sevincini belli etmesi gerek. Bunu bir deneyin.

Sizinki yeni konusmaya baslamis, o donemde ekolali normal deniyor ama yine de kontrolu ihmal etmeyin. Insallah hicbir sorun yoktur.

Anlamsiz sesler cikarmiyor. Baloncugu en kisa zamanda deneyecegim, tesekkur ederim.

Ben sen farkini biliyor, konusurken de bu konuda ozenli.

Evet bir donem yogun bir sekilde maruz kalmisti. Su an oyle degil.
Şu an olmaması o dönemin kalıntılarını taşımiyor olduğunu göstermez.

Çocuğunuzun her anını dolu dolu geçirmesini sağlayın.
Birlikte oyun kurun,ona bol bol kitaplar okuyun,resim yapın, çeşitli etkinlikler yapın, konuşun, bol bol soru sorun ,sorduklarına güzel cevaplar verin,
Parka götürün birlikte oyun oynayın.

Çocukları İlk 5 yıl tv,telefon karşısında tutmamalısiniz..

Birlikte yapabileceğiniz o kadar çok aktivite var ki..Lütfen bu yaşlarını dolu dolu geçirebileceği anlar oluşturun.

Tabi ki cok haklisiniz. Doktor konusunda ne yazik ki tatmin olamadim. Yeterince gozlem yapmadan fikir soyluyorlar bu bana yeterli gelmiyor. Tecrubesi bulunan birilerine ulasirim diye buraya yaziyorum. Bu durumu yasayanlar beni daha iyi anlar.

Anlamsiz sesler cikarmiyor. Baloncugu en kisa zamanda deneyecegim, tesekkur ederim.

Ben sen farkini biliyor, konusurken de bu konuda ozenli.

Anlamsız sesler cikarmamasi, ben sen farkını bilmesi çok güzel. Baloncuk testini de yapın yazarsiniz. Şu duruma göre yok gibi ama kiyisinda dolaşıyor sanki. Allah uzak tutsun. Tv, tablet, telefon hayatınızda olmasın. Paketli gıdalardan uzak tutun. Rafine sekerden uzak tutun. Doğru beslenmeyle daha hızlı gelişme kaydeder.

Canim bu anlattiklarinda ufak tefek ogrenme bozuklugu belirtileri var fakat otizm demek yanlis olur. Okul oncesi cocuklarda bu tur durumlarin farkedilmesi de biraz zor oluyor. Sen cocugundaki belirtileri izlemeye devam et fakat bir uzmana danissan daha faydali olur. Otizm cok genis bir tani cok cesitleri var. Sadece bu belirtilerden teshis koyulamaz.

Tabi ki cok haklisiniz. Doktor konusunda ne yazik ki tatmin olamadim. Yeterince gozlem yapmadan fikir soyluyorlar bu bana yeterli gelmiyor. Tecrubesi bulunan birilerine ulasirim diye buraya yaziyorum. Bu durumu yasayanlar beni daha iyi anlar.
O zaman burda okuyacağınız yorumlarla, kafanızın daha da karışmamasını temenni ediyorum.
Umarım en kısa zamanda,net bir teşhis alır çocuğunuz.

6 aydir konusuyor pek yeni degil aslinda. Evet isteklerini belirtiyor. Ama akici digalogumuz olmuyor. Soru cevap halinde iletisim kuramiyoruz.

Çocuk gelişim uzmanı ne diyor genel olarak. Ya da gittiği özel eğitim öğretmeni onun yorumu aslında en doğrusu olur diye dusuyorum.

Yani öncelikle bir gelisim uzmanı veya çocuk psikoloğu görse iyi olur. Aslında yapmanız gereken çocuk psikiyatristine gitmeniz onun sizi çocukları bu alanda değerlendiren birine yönlendirmesi. Benim çocuğumda gelişim geriliği var. Otizm yok ama bizim sürecimiz bu şekilde. Buna ek olarak otistik veya değil siz çocuğunuzda bir farklılık olduğunu düşünüyorsanız özel eğitim merkezleri var. Çok geniş perspektifte farklı çocuklarla çalışıyorlar. Devlet hastanesinden rapor alırsanız devlet bu eğitimleri karışıyor ama o zaman da eğitim hayatında kaynaştırma öğrencisi oluyor. O yüzden maddi imkanınız varsa kendiniz karşılayın derim.

Bizim bir tanıdık çocuğa psikiyatristler yıllarca hiperaktivite teşhisi koydu. Yıllarca ilaç kullandı çocuk. Ama işte doktorlar otizm teşhisi bir türlü koyamadı. O sebeple otizm başka hastalıklarla karisna bir sey olabilir. Neyse özel eğitime başladı çok fark etti. Son gittigi doktor da otizm teşhisini koydu. Ona göre tedavisini oluyor artık.

Size önerim oztim ile çalışan doktorlara gidin. O mu değil mi kesin bir şekilde öğrenin. Özel eğitimı teşhis konulmasini beklemeden alın derim.

Sizin kiziniz kac yasinda, ne belirtileri var?
3 yasinda. seslenince bakar birlikte oyun oynar arkadas sever. Goz kontagi tam. İstedigini parmakla gösterir biliyorsa ismini soyler. Ama bunu diger çocuklar 1.5 yasindan itibaren yapıyor benim kizim 2.5 gibi basladi.. Sadece cok konusmuyo yani tam anlamiyla cümle kuramiyo. Anne parka gidelim mi demiyor parka gidilili..... Diyor mesela.

2.5 yasindan beri konusmamasi yüzünden suphelenmistik uykular kacti dunya karardi ama belkiyoruz bakalim birlikte oyun vs oynuyoruz konusmaya calisiyoruz..

Baloncuk testi ne anlama geliyor peki .ilk defa duydum

Her çocuk farklıdır. Otizmin özelliklerini bilmiyorum ama bir yakinimin çocukları hiç bir problem olmamasına rağmen ilk okula başlayana kadar ağzından tek kelime çıkarmazlar. Düşünsene okula başlayacak konuşmuyor. Okula başlayınca konuşmaya başlarlar. Çok ilginç ama 3 tane çocuğu var üçü de bu şekilde

konusmuyor derken mesela bizimkiler gibi parka gitmek istiyorsa sadece park park mi derlerdi yoksa hic mi yoktu konusma

Maalesef oglumdaki farkliliklari bir tek ben goruyorum. Esim hicbir sekilde bir sorun oldugunu kabul etmiyor. 3 ayda bir kontrol oluyoruz, herkes farkli seyler soyluyor.
Merhaba,supheleriniz yersiz diyemem.Soruyu soyleyip sonra cevabi vermesi hayra alamet degil.Ama dunyanin sonu da degil.Iyi bir ozel egitime gitmenizi,oncesinde bu alanda uzmanlasmis cocuk psikologu ile gorusmenizi oneririm.Yasi cok kritik,erken donemde tedavi ile cok yol alirsiniz.Son olarak dunyanin sonu degil ama elinizi cabuk tutun.Guclu annelerin elinden gelmeyecek hic bir sey yoktur.

Ben Ergoterapistim, yani ruhsal ve fiziksel aktivitelerde kolaylık sağlayan bir meslek.

Otizm belirtileri:

- ismi ile çağrıldığında bakmıyorsa
- tehlikeyi göremiyorsa (aniden yola fırlama vs)
- seslenemiyorsa, anne, baba, dede vs
- nesneleri adlandıramıyorsa
- konuşurken karşılık vermiyorsa, mesela onaylama, evrt, hı hı, ı ıh gibi
- gözle temas kuramıyorsa, devamlı kaçırıyorsa

Ve bir çok belirti daha.

Çocuğun büyüme aşamasında, otizm ile bağlaştırmayın hemen.

Mesela annenin adı ne diye biri sorunca oda annenin adı ne mi diyor yani cevap vermiyor soruyu yönetiyor.yada yusuf oyuncagi getir dediğinde getiriyor mu yada yoneltilen istegi sözel olarak mi tekrarlıyor.yusuf oyuncağı getir gibi aynisini

Uzman değilim ama demek ki kızınızın Dil gelişimi birazcık yavaş olmuş. Ama anne nerede diyorsa cümle kurmaya da başlamış :) belki bu soruda "anne neredeydin?" demek istiyordur. :) annelerin geldiğini gördüğü çovuğuna geldin mi demesi gibi de olabilir :) zamanla daha da iyi olacaktır mutlaka. Çoğunuzun yaşıtlarında genelleme davranışı olduğu için diğer anne ve babalara anne demesi bence genellemeye girmekte. Çünkü mesela bir çocuğun babası bıyıklı ise çocuk bıyıklı babası yaşındaki kişilere baba diyebilir. Bu davranış normal kabul edilir.
Okuyorsunuzdur belki ama kızınıza kitaplar okuyun bol bol. Kitap dil gelişimini çok olumlu etkiliyor. Benim de iki çocuğum var. Rabbim tüm anne babalara yardım etsin.

Gecikmis ekolali var,ustune dusulmesi faydali olacaktir.Yasi daha kucuk cocugun ozel egitimin cok yararini gorecektir.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…