Otizm belirtileri nelerdir? :(

Arabaları carptirarak oynar. Kardeşim ortopedist o sıkıntı yok diyor ayaklarında. Ara ara yapıyor bizimki de parmak ucunda yürümeyi

Tv den her turlu uzak tutun.esim actiginda oglum iki dk baksa icim ciz ediyor.

Kardeşim ortopedi doktoru normal olduğunu söyledi. İnşallah en kısa zamanda doktora goturucem. Teşekkür ederim

Öncelikle teşekkür ediyorum. Güçlü bir yapınız var bu nedenle tebrik ediyorum. Allah şifa versin. Yok bunu babaya ver. Ekmeği içeri götür. Makinadan çamaşır çıkar falan diyorum (tabi şartları sağladıktan sonra) anlıyor ve yapıyor. Yinr de bilemiyorum tabi. Doktora gitmeliyiz sanirim

Yok dizmez, küpleri dizip arabayla iter zaten. Ayy didinin didisini aramaya başladım sanırım ( algılama ve göz temasinda sikinyi yok. Ayak ucunda ara ara yürüyor. Yine de tedirginim

Ya aslında hiç bakmiyor değil. Yasitlariyla oynuyor. Koşuyor . Hatta bana git diyor. En son gelen komşunun çocuklarını alıp yatak odasına görürmüş bütün kremletimi alıp etrafa sacmislardi. Sadece yetiskinlere bakıyor ama onların onunla ilgilenmesini sevmiyor

Çocuğunuzun mutlaka başka çocuklara ihtiyacı var.Kontrollu bir ortamda bir.araya gelmelerini sağlayın çünkü onaylamadiginiz davranışları olan o çocuklar sınıf arkadaşı olacak.Cok rafine ortamda ,yetişkinlerle büyümüş çocuklar okul hayatında sıkıntı yaşayabilir.Tv yi kontrollü bir şekilde ve sizin gözetiminizde izleyebilirsiniz,ama.anahaber bültenini ve ya sevdiğiniz diziyi değil.Mesela öğleden önce yarım saat öğleden sonra yarım saat baby TV. Çocuğun günlük hayatında karşılaşmadiginiz kavramları öğrenmesine de faydalı oluyor.Burada sıkıntı çocuğu tv. Başında tek birakip iş gördüğünüzde ortaya çıkıyor.Sizin yapacağınız şey yanında oturup onunla sohbet etmek .Özel kanallar ilk çıkmaya başladığında Kral TV. tek müzik kanaliydi bilirsiniz.Ebeveynler rahat iş gormek için çocuklarını TV başına bırakıp bu kanalı açar kendi işlerine bakarlardı.Bir süre sonra çocukların konusma becerisinde gerilik,tekrarlayan hareketler,iletişimde sıkıntılar,işitsel ve görselin güçlü olmasına rağmen genel zekada sıkıntılar ve otizmi çağrıştıran o bir dizi başka belirtiler görüldü.......sendroma uzmanlar isim verdi; Kral TV sendromu.Artik çok kanal var ama teşhis yine bu isimle .

Son düzenleme:
Yanlış anlaşılmış yazdığım. Ben zaten tv izlemem hiç. Sevmiyorum. Hakkarideyiz. 8 ay oldu tv alalı . O da burada sıkılırsak açalım diye.

İşte bunun ayrımını burdan yapmak mümkün değil. Teorik olarak konuşabiliyorum buyüzden sadece.bunu demek de çok doğru değil oyuzden Ama anlattiklarinizla bana otizmli gibi gelmedi her çocuk erken konuşmuyor, alıcı dil gelişiyor önce sonra ifade etmeye başlıyorlar. Makine izlemesi kişisel ilgi de olabilir tam merak dönemi merak ettiği için bakıyor olabilir bunu takıntı haline getirmiş olsa sıkıntı. (Ben hâlâ severim mesela izlemeyi :) ) bunun ayrımını yapmak önemli. Her ayak ucunda yürüyene, çamaşır makinesine bakana otizmli diyemeyiz.
Benim önerim bikaç ay daha gozlemleyip, sürekli iletişim kurmaya çalışıp cevap verebileceği sorular sormanız, cevapları pekiştirmeniz, konuşması için çocuğunuzu yüreklendirmeniz.
Otizm gibi bir durumu varsa erken eğitim çok çok önemli tabiki ama birkaç ay daha gelişimini izleyin derim. Doktora gitmenize de gerek yok gibi gördüm tabiki çocuğunuzu tanıyan sizsiniz. Kararı siz verceksiniz.

Sınıf öğretmeniyim. Dediğiniz çok dogru. Tv yi birlikte izliyoruz zaten.

Çok hoşsunuz . Diliniz kırıcı yaralayıcı değil. Teşekkür ederim naifliginiz icin :) iletişimde sıkıntı yok bence. Bildiği şeyleri anlıyor. Bu arada brn de makina izlemeyi severim. Hatta eşime bana benziyor diyip takılırım :) ta ki bugün otizm belirtisi olduğunu öğrenene kadar

Eklemeyi unutmuşum bence tepki yeterli şimdilik. Önemli olan adını biliyor mu, tepki verme ihtiyacı duyuyor mu. Adını değil de başka bi isimle seslenince de o tepkiyi vercek mi bence deneyin.

Teşekkür ederim çünkü bu işin içindeyim diyim :) ne kadar hassas konular olduğunu biliyorum. Daha banım yeni açıldı mesela okadar naif değilim aslında :)
Hassas davrandığınız için normal olabilcek şeyler de belirti olarak gelebilir mesela. Gerginken ben de yerimde sallanabiliyorum oturup. ( Bu da belirti) makine izlemeyi de seviyorum. Otizmli miyim? Yok. Olsam bilirim :)

Yoktur insallah cocugunun icin en iyisini sen bilir hissedersin ama , senin anne baba olarak ilgilenmen ayri onun akranlariyla oynayip kendini gelistermesi ayri,bir cocuklar sosyalesme oyun oynama yerleri vardir yasadigin yerlerde oyle bir yere goturebilirsn belki

Doktora mutlaka götürün ama bana korkularınız yersiz gibi geldi. Birdenbire konuşacaktır benim kızımdada öyle oldu şuanda 24 aylık.. 22. Aya kadar 2 kelimeyi yanyana getiriyordu yaklaşık 1 aydır cümle kuruyor. Tv izletmeyin lütfen,gelişimini engelliyor. Hatta belki endişelendiğiniz şeyi tetikliyor bile olabilir.

Yanlış anlaşılmış yazdığım. Ben zaten tv izlemem hiç. Sevmiyorum. Hakkarideyiz. 8 ay oldu tv alalı . O da burada sıkılırsak açalım diye.
İzletiyorum demişsiniz. Bol bol kitabı, yeteri kadar oyuncağı ve onunla oyun oynayan ebeveynleri olursa kolay kolay sıkılmaz. İzletmeyin siz.

Bana anormal gibi gelmedi anlattıklarınız, bir akrabamızın oğlu konuşmayı neredeyse 5 yaşında söktü, zehir gibi de akıllı kerata , ama bizler uzman değiliz tabii ki, bir doktora götürün hem içiniz de rahat eder

benim buyuk kizim hic konusmuyodu 2 yasini gecince konustu aba aba diye dilsiz gibiydi. Kucuk erkenden konustu sakir sakir ama ondada boyle 21 aylik zamaninda parmak ucunda yurume ve kelimeleri tekrar etme vardi kizim gel deyince kizim gel diye tekrar ederdi 1 ay surdu boyle endiselenmistim ama boyle cevap vermiyordu ne diyorsam tekrar ediyordu papagan gibi sadece ona soylelenleri tekrar ediyordu cok korkmustum ama isaretime vs bakiyodu cagrilinca geliyordu bekledim eger devam etseydi doktora goturecektim neyseki 1 ay surdu ama hic uzerine dusmedim niye tekrar ediyorsun yada konusturmak icin konusturmadin umursamiyormus gibi yaptim eger devam etseydi doktora giderdim. Belki sizinkide gecicidir

İzletiyorum demişsiniz. Bol bol kitabı, yeteri kadar oyuncağı ve onunla oyun oynayan ebeveynleri olursa kolay kolay sıkılmaz. İzletmeyin siz.
Kendim için açmıyorum tv yi onu söylemek istedim. Yoksa izletiyorum yani. Mesela şuan burda kar var. Dışarı çıkamıyoruz. Oturma odası ve mutfak arasında gidip geliyoruz. Bazen sıkıntıdan ağlama krizlerine giriyor. Mecburen aciyoruz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…