- 11 Nisan 2016
- 119
- 35
- 98
- 39
- Konu Sahibi melekim_ahmet
-
Kesinlikle doğru . Ben de egitimciyim. Asla yapmam dediğim şeyi yapıyorum şuan. Ve çok mutsuzum. Ama hayatta herşey insan icin. Bazen çok büyük sıkıntılar çıkarıyor hayat karşınıza. Ve sabırla ,mücadeleyle direnmek zorunda kalıyorsunuz. Böyle olunca da böyle tokezlemeler yapabiliyorsunuz. Teşekkür ederim.Belki tv kapatsanız herşey yoluna girecek
Anneler ciddi söylüyorum tv çocuk gelişimde en olumsuz faktörlerden biri bunu küçümsemeyin
Kaye diyince gülümsedim. Okuduğumuz kitapta kare de geçiyor. Tv de sevdiği bi programda kare çıkınca birden "kaye"dedi bizimki de. Bilemiyorum çok mu evham yaptım21 ay konuşmasından endişe etmek için çok erken bir dönem.Kelime dağarcığını olustururken bazı bebekler uzun süre biriktirir ama kullanmaz,sonra birden hepsini kullanarak konuşur.Bir de bir beceri gelişirken diğerinde gerileme ve ya duraklama.yasanabiliyor.Soyle ki bebeğim anne babayı 10/11 aylıkken söylüyordu.Ama istemli söylüyordu tesadüfi değil.Sonra yurume olayı başlayınca denge kurma vs.konusma tamamen bitti.İki yaşını doldurduktan ve birkaç ay daha geçtikten sonra birden konuştu ve konuşması yaşıtlarına göre çok anlaşılır,kelime dağarcığı ise genisti.Hatta ilk kelimesi geometrik şekillerin olduğu bir oyuncaktan bana kareyi gösterip "Kaye" demesidir
Evet öyleymiş. Benim bu sıkıntı da onu arastirirken baska belirtiler çıkınca başladıParmak uçlarında yürümek ne alaka onu anlamadım? Otizm belirtisi mi bu da?
Bu olayı bugün düşünmeye başladım. Böyle düşünür düşünmez de her Ahmet dediğim de ya yüzüme baktı ya da "hı " dedi. "Hi" yeterli bi tepki mi bilemedim. Göz teması kuruyor çok şükür. Geçen gün çamaşır makinasına da baktı ama hadi içeri gidelim diyince benimle geldi.Parmak ucunda yürüme, özellikle örümcekle yurumeye alışıldıktan sonra olabiliyor. Otizmde sınırlar daha keskindir. Rutinlerine bağlı olurlar. Örneğin kahvaltıda sizin oturdugunuz yer bile değişik olsa diğer günlerden bu ağlama krizleri sebebi olabilir. Genellikle dönen nesnelerden hoslanirlar. Saatlerce çamaşır makinesi izlenebilir vs. Bazı nesnelere takintili bağlılıkları olabilir. Genelde göz kontağı kurmama skntisi olur ama bunun olmadığını soylemissiniz sanki. İsmi söylendiğinde tepki veriyor mu? Biraz daha gözlemlemeye devam etmenizi tavsiye ederim.
Aslında tv izlerken bile çizgi filmdeki hayvanların adını söyleriz. İlgisiz bırakmamaya çalışıyoruz. Eşim de ben de. Evde futbol oynadığımız bile oluyor. Resimli kitap okumayı seviyor. Birlikte en çok yaptığımız aktivite resimli kitap okumak. Haklısınız. Doktora gidicez ama şuan mümkün mertebe içimi soğutmaya çalısiyorum yazılanlarla. Teşekkür ederimMerhaba ben okb hastasiyim bu konuda cok arastirmis ve bu zamana kadar supheyle yasamis bir anneyim .oncelikle tvyi hayatinizdan cikarin cok ilgilenin oyunlar oynayin.parmak ucunda yurumesi sizin ilginizi cekmek icin olabilir. Bu arada size kimse burdan otizm var veya yok diyemez doktorlar bile teshis koyamiyorken biz bilemeyiz.uyaran eksikligi de olabilir.
Ne güzel Ankara daymissiniz. Hakkari deyim ben. Doğru düzgün park bilw yok. Yürüyüşe çıktığımızda sağlık ocağının bahçesine gidiyoruzoğlınız henüz 1 bucuk yaşında cocuklar genelde 2 yaşından sonra konuşmaya başlıyor ki erkek çocukları cok daha geç konuşabiliyor kendi oğlumdan biliyorum.Benim oğlum 4 yaşında konuşmaya başladı daha 2 yaşındayken Gitmediğim hastane kalmadı Ankarada.Özel eğtim ve kreş önerildi daha 2 yaşında kreşler ve özel eğtim merkezlerinde sürünmeye başladık ki benim oğlumda da otizimden şüphelenildi.4 yaşına yakın iken özel eğitim almaya başladıktan sonra kreş takviyesiyle açıldı cocuk çok şükür.Yaşıtlarından geri oldu hep 1 yıl.Sınıfta kaldı flan ama farkı kapattı çok şükür yani otistik flanda değil müsterih ol fakat doktora gidip özel eğitim ve kreşe başlat fazla geç kalmadan benim gibi tavsiyem.
15 aylık kızım parmaklarının ucunda yürüyor ara sıra. Oyun yapıyor diye düşünüyordum otizm belirtisi olduğunu bilmiyordum panik oldum şimdi.[/QUOTE
Bendensin canım. Aynı şeyi düşünüyorduk. Hatta eşim çok zeki olduğundan dem vuruyordu ki ben de araştırma gereği duydum ve sonuç şuan yaşadığım kabus. Bi sıkıntı çıkmaz inşallah meleklerimiz de
ben şu an Antalyadayım o zaman Ankarada idim.Olsun mutlaka çocuk pskiyatristi ve özel eğtim merkezi vardır cnm.Ne güzel Ankara daymissiniz. Hakkari deyim ben. Doğru düzgün park bilw yok. Yürüyüşe çıktığımızda sağlık ocağının bahçesine gidiyoruz(
Yok öyle takıntılarım yok zaten. Çocuğumu psikiyatra bile götürebilirim. Hiç problem değil benim için. TaBi bilgilendirme için teşekkür ederim. Yani komşunun çocuğu gelince bana " git " diyo. Arkadaşıyla onu kisitlamiyayim diye ama yetiskinlerle çok alakalı değil. Yasitlariyla genelde vakit geçirmeyi seviyorOtizmin okadar cok asamalari varki.. cocugun 6 aydan sonra agulamismiydi mesela ? En belirgin ozelillerinden biridir cunku , goz temasi kuruyor diorsun ama normalde otizmin en dusuk seviyesi bile olsa goz temasindan kacar otizmli bebekler. Oyuncaklara olan ilgilsini dikate al. Ve bazi seyleri cokmu duzende istiyor birseyin saati duzeni kacinca cokmu huzursuz oluyor? Bazen tartisilsada bu konu bazi electronic aletlere karsi takinti yapabiliyorlar ornegin camasir makinesi, dakalarca izleyebiliyorlar. Sadece seninle ve babasiyla iletisim kurmasi dogru degil cevresinede duyarli olmali ama buda direk otizm demek degil yani. En yakin zamanda bir doktora git ve sunu sakin yapma benim cocugum hastami napicam simdi utaniyim ediyim sakin deme , sen ve esin herseyi nekadar erken ogrenirseniz cocugunuza okadar faydaniz olur bilincsiz Anne babanin hic bir hastalik veya bir sorun olmayan cocugu bile dogru yetisdiremez zaten.. buyusden bilinclen ve cocugun icin ne gerekiyorsa onu yap .. otizmli veya degil veya baska birsey ne kendini ne cocugunu kimseden soyutlama ..
Benimki 17 aylıkken yürüdü. Şuan 21 aylik olucak 1 aydır ara ara böyle yürümeyi huy edindı.18 aylık kızım parmak ucunda yürüyor genelde. Pediyatri uzmanımız çocukların ilk yürüdüğü aylarda böyle bir huy edinebildiklerini, zamanla düzeleceğini söyledi. Otizm belirtisi olduğunu bilmiyordum.
18 aylık kızım parmak ucunda yürüyor genelde. Pediyatri uzmanımız çocukların ilk yürüdüğü aylarda böyle bir huy edinebildiklerini, zamanla düzeleceğini söyledi. Otizm belirtisi olduğunu bilmiyordum.
Benim cevremde ve ailemde otizmli 3/4kisi var.. ve senin anlatiklarin bana ya dikat bozuklugu yada cocugun sosyallesme sorunu gibi geldi.. tabi sen doktora git yine kesin bir bilgi alYok öyle takıntılarım yok zaten. Çocuğumu psikiyatra bile götürebilirim. Hiç problem değil benim için. TaBi bilgilendirme için teşekkür ederim. Yani komşunun çocuğu gelince bana " git " diyo. Arkadaşıyla onu kisitlamiyayim diye ama yetiskinlerle çok alakalı değil. Yasitlariyla genelde vakit geçirmeyi seviyor
En güzel cevap olmuş bir anne için. Teşekkür ederim :)Bence belirti yok ama siz yinede bir doktora götürün içiniz rahat etsin :)
Biz hiç örümcek almadikAz önceki mesajımda da yazmıştım ozellikle örümcekle yurumeye alisildiysa başlarda böyle yurunebiliyor. Bir belirti ama tabiki tek başına bir ölçüt değil
Ayni seyleri diger cocuklarim yaptigi icin bana normal geliyor.Bunlarin yaninda goz temasi kuruyor , bazen bakmiyor oyuncaklariyla oynuyor ayni konu sahibinin dedigi cok seyi yapiyor .
Evet onlar en bariz belirtilermis. Detaylandirilmis halinde var benim korktuklarimCanım şimdi otizm vakfının sitesinde belirtileri okudum fakat parmak ucunda yürüme gibi birşey yazmıyordu. Umarım boşuna telaş yapıyorsundur. Tabi bir uzmana göstermekte yarar var. Kızımda parmak ucu dışında başka bir belirti yok çok şükür.
Bilinçli miyim bilemiyorum. İnşallah öyle olurum. Tv konusunda çok haklısınız. Hakkariye geldik nisan ayında . Daha önce tv miz yoktu. Dolayısıyla böyle bı sıkıntımız da yoktu. Ama burda gidecek hiç bir yer yok. Kimsemiz yok. Bari bi tv alalım bunalinca açarız dedik ve aldığımızdan beri tek düşündüğüm konu bu. Allah korusun tüm çocuklarıBilincli anne olmak cok guzel bir sey henuz bebegim yok ama sizi anliyorum insallah otizm yoktur ama varsa da erken yasta fark ederek bazi seyleri yoluna koyabilirsiniz. Tv denilmis de artik oyle bir cagdayiz ki bebege de tv izletmemek icin evde tv nin olmamasi gerekiyor kanaatindeyim.
Bizim bir komsumuz vardi ve onun da bir kizi.. tam olarak sorunu neydi bilmiyoruz ama o kadin kizi icin o kadar mucadele verdi ki...kiz 5 6 yaslardindaydi o zaman aksiydi aglardi kimseyle oynayamazdi vs .. evdeki hateketlerini bilmiyorum ha birde konusmasi tam degildi ve suan o kiz sinif birincisi hep o kadin gelir aklima asla mucadeleyi birakmadi hayatin bize neler getirecegini bilmiyoruz. Gecen gun de bir arkadasimizin evine gittik 2 yaslarinda bi kiz cocugu ismini sesleniyoruz bize bakmiyor oynamaya calisiyoruz oyalayamadik annesi de yasitlariyla vs oynamiyor kendi takiliyor dedi esimle bizde hatta bi acaba olduk ama bir sey diyemedik bilincli anne olmak cok guzel bir sey.
Aslında ortam olsa bence sosyal bi çocuk. Bulunduğum il çok küçük çok asosyal bi yer. Park bile yok. Komşuların çoğunun da kendi çocuklarına davranışlarını beğenmediğim icin oglumdan uzak tutuyorum. Eşimle oynuyoruz. Bakalım inşallah hiç bir şeyi yoktur yavrumunBenim cevremde ve ailemde otizmli 3/4kisi var.. ve senin anlatiklarin bana ya dikat bozuklugu yada cocugun sosyallesme sorunu gibi geldi.. tabi sen doktora git yine kesin bir bilgi al
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?