Otizm belirtileri nelerdir? :(

Belki tv kapatsanız herşey yoluna girecek
Anneler ciddi söylüyorum tv çocuk gelişimde en olumsuz faktörlerden biri bunu küçümsemeyin
Kesinlikle doğru . Ben de egitimciyim. Asla yapmam dediğim şeyi yapıyorum şuan. Ve çok mutsuzum. Ama hayatta herşey insan icin. Bazen çok büyük sıkıntılar çıkarıyor hayat karşınıza. Ve sabırla ,mücadeleyle direnmek zorunda kalıyorsunuz. Böyle olunca da böyle tokezlemeler yapabiliyorsunuz. Teşekkür ederim.

Kaye diyince gülümsedim. Okuduğumuz kitapta kare de geçiyor. Tv de sevdiği bi programda kare çıkınca birden "kaye"dedi bizimki de. Bilemiyorum çok mu evham yaptım aslinda her şey eşimin oğlum çok zeki ayak uçları üzerinde yürüyor demesiyle başladı. Bi kac bişey daha tutunca içim sıkıştı

Bu olayı bugün düşünmeye başladım. Böyle düşünür düşünmez de her Ahmet dediğim de ya yüzüme baktı ya da "hı " dedi. "Hi" yeterli bi tepki mi bilemedim. Göz teması kuruyor çok şükür. Geçen gün çamaşır makinasına da baktı ama hadi içeri gidelim diyince benimle geldi.

Aslında tv izlerken bile çizgi filmdeki hayvanların adını söyleriz. İlgisiz bırakmamaya çalışıyoruz. Eşim de ben de. Evde futbol oynadığımız bile oluyor. Resimli kitap okumayı seviyor. Birlikte en çok yaptığımız aktivite resimli kitap okumak. Haklısınız. Doktora gidicez ama şuan mümkün mertebe içimi soğutmaya çalısiyorum yazılanlarla. Teşekkür ederim

Ne güzel Ankara daymissiniz. Hakkari deyim ben. Doğru düzgün park bilw yok. Yürüyüşe çıktığımızda sağlık ocağının bahçesine gidiyoruz (

Ne güzel Ankara daymissiniz. Hakkari deyim ben. Doğru düzgün park bilw yok. Yürüyüşe çıktığımızda sağlık ocağının bahçesine gidiyoruz (
ben şu an Antalyadayım o zaman Ankarada idim.Olsun mutlaka çocuk pskiyatristi ve özel eğtim merkezi vardır cnm.

Yok öyle takıntılarım yok zaten. Çocuğumu psikiyatra bile götürebilirim. Hiç problem değil benim için. TaBi bilgilendirme için teşekkür ederim. Yani komşunun çocuğu gelince bana " git " diyo. Arkadaşıyla onu kisitlamiyayim diye ama yetiskinlerle çok alakalı değil. Yasitlariyla genelde vakit geçirmeyi seviyor

Canım şimdi otizm vakfının sitesinde belirtileri okudum fakat parmak ucunda yürüme gibi birşey yazmıyordu. Umarım boşuna telaş yapıyorsundur. Tabi bir uzmana göstermekte yarar var. Kızımda parmak ucu dışında başka bir belirti yok çok şükür.

Bilincli anne olmak cok guzel bir sey henuz bebegim yok ama sizi anliyorum insallah otizm yoktur ama varsa da erken yasta fark ederek bazi seyleri yoluna koyabilirsiniz. Tv denilmis de artik oyle bir cagdayiz ki bebege de tv izletmemek icin evde tv nin olmamasi gerekiyor kanaatindeyim.

Bizim bir komsumuz vardi ve onun da bir kizi.. tam olarak sorunu neydi bilmiyoruz ama o kadin kizi icin o kadar mucadele verdi ki...kiz 5 6 yaslardindaydi o zaman aksiydi aglardi kimseyle oynayamazdi vs .. evdeki hateketlerini bilmiyorum ha birde konusmasi tam degildi ve suan o kiz sinif birincisi hep o kadin gelir aklima asla mucadeleyi birakmadi hayatin bize neler getirecegini bilmiyoruz. Gecen gun de bir arkadasimizin evine gittik 2 yaslarinda bi kiz cocugu ismini sesleniyoruz bize bakmiyor oynamaya calisiyoruz oyalayamadik annesi de yasitlariyla vs oynamiyor kendi takiliyor dedi esimle bizde hatta bi acaba olduk ama bir sey diyemedik bilincli anne olmak cok guzel bir sey.

Benimki 17 aylıkken yürüdü. Şuan 21 aylik olucak 1 aydır ara ara böyle yürümeyi huy edindı.

Benim cevremde ve ailemde otizmli 3/4kisi var.. ve senin anlatiklarin bana ya dikat bozuklugu yada cocugun sosyallesme sorunu gibi geldi.. tabi sen doktora git yine kesin bir bilgi al

Ayni seyleri diger cocuklarim yaptigi icin bana normal geliyor.Bunlarin yaninda goz temasi kuruyor , bazen bakmiyor oyuncaklariyla oynuyor ayni konu sahibinin dedigi cok seyi yapiyor .

Oyuncuklarla nasıl oynuyor? Erkek mi kız mı bilmiyorum ama diyelim erkek ve arabaları var arabaları sürüp birbirine çarpıştırıp mı oynuyo yoksa bu arabaları sadece diziyo mu ?

Parmak ucunda yürümenin sevepleri sınırlıdır bazen tepki için öyle yürürler bu devamlı değil nadirendir normalde düz basar ama arada parmakucunda gibi

Bazen aşil kısalığı vardır mecburen öyle yürürler çok nadirdir 4-5 yaşında aşil uzatılarak normal basarlar hatta bazen yanlış fazla uzatılır buseferde diz kapaklarını bükerek yürür

Nörolojik sorunlar sp hastalığı ve otizm enyaygın sebeptir

Çok nadir olmakla birlikte topuk hassasiyeti olur basmak istemezler yüzde dilimi enaz olan budur

Çocuğunuzu lütfen bir çocuk nöroloğuna ve çocuk ortopedisine götürün bir sorun varsa ona göre çözüm bulunsun kemik ve kas yapısına ciddi zararlar verir parmakucu yürümek

Kendi etrafında dönmesi öğrenilmiş birşeyde olabilir çocukları genellikle kollarından tutup çevrildiği için bunu istiyoda olabilir ama parmakucu atlanmaması gereken bişey

Evet onlar en bariz belirtilermis. Detaylandirilmis halinde var benim korktuklarim

Bilinçli miyim bilemiyorum. İnşallah öyle olurum. Tv konusunda çok haklısınız. Hakkariye geldik nisan ayında . Daha önce tv miz yoktu. Dolayısıyla böyle bı sıkıntımız da yoktu. Ama burda gidecek hiç bir yer yok. Kimsemiz yok. Bari bi tv alalım bunalinca açarız dedik ve aldığımızdan beri tek düşündüğüm konu bu. Allah korusun tüm çocukları

Benim cevremde ve ailemde otizmli 3/4kisi var.. ve senin anlatiklarin bana ya dikat bozuklugu yada cocugun sosyallesme sorunu gibi geldi.. tabi sen doktora git yine kesin bir bilgi al
Aslında ortam olsa bence sosyal bi çocuk. Bulunduğum il çok küçük çok asosyal bi yer. Park bile yok. Komşuların çoğunun da kendi çocuklarına davranışlarını beğenmediğim icin oglumdan uzak tutuyorum. Eşimle oynuyoruz. Bakalım inşallah hiç bir şeyi yoktur yavrumun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…