• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Otizm belirtileri nelerdir? :(

Canim bence senin de benim de yavrularımız otistik değil. Sadece tv izlettigimiz için vicdanimizin bize verdiği bi tur ceza bu evhamlar. Benimki çok şükür bi çok şeyin adını da söylüyor. Çok hızlı öğreniyor. Günde 2 -3 kelime öğrendiği oluyor. Sadece cümle kurmuyor. Sadece baba nerde mama nerde diyor. Yerici dille yazan kimselerin yanıtlarını okuyunca pişman oldum açıkçası bu postu açtığıma. Yaw arkadaş sen benim yerimde olsan şuan antidepresan kullanıyor ne ev ne çocuk umurunda değil pembe bulutlarda geziyordun :) neyse her zaman ki gibi dik durayım mücadeleye devam edeyim. Sıkma canını tatlım. Geçmiş yanıt veren arkadaşlardan biri 2.5-3 yaş aralığına dikkat ediyor doktorlar demişti . Konuşuruz yavrun. Konusur yavrum. Hem de hiç susmaz. Hatta şunu diyeyim daha da uzatıp :) yazın bi bayanla konuştuk. Kadın dediki kızım 3 yaşına kadar ane baba dışında bişey demedi. Bunalıma girdim. Doktora götürdüm. Doktor da demiş ki hocam sen çocuğu hiç konustirmamissin. Çocuk da bu rahatlığı görünce böyle bir çaba içerisine girmemiş. Kadın dediki hakkaten öyleydi. Demem o ki karakterimiz de çocuğun gelişimini etkiliyor. Sağlıklı ömürleri olsun kuzucuklarin teşekkür ederim
Evhamliyizda bide karsilastirma cok yapiolar yok seninki zayif benimki kilolu annelik cocuk ve senin aranda olan ozel bi sey millet yarisa sokmus anneligi kimin ne dedigi umrumda degil..

Dedigin gibi benim kendime hayirim yoktu yasadiklarm yuzunden cocuguma hicbisey veremedim :( simdi oyle degil cok sukur..

Daha cok ilgi isteyen bebek bizimkiler cnm otizmli cocuklar donuk donuk oluolar bi anormallik rahat sezilio relax ;))

Yanıt için teşekkür ederim. Ben de egitimciyim. Sınıf öğretmeniyim. Benim yavru kendi parmağını kullanarak da işaret ediyor ama dediğim gibi kitap okurken veya tv de bi hayvan görünce ismini soyliyeyim diye bizim parmağımızı tutuyor. Yakin cevresi icerisinde sunu götür ,bunu yap diyince yapıyor. Tanımadıklarını pek sallamıyor. Bixim de cok sukur algi acik ve goz temasinda sikinyi yok . Yne de bunaldom.Sabahtandir oku oku bı hal oldum.
sizi o kadar iyi anlıyorum ki göz teması kuran canı istediğinde bize karşılık verip canı istemediğinde bireysel takılan bir oğlum var 26 aylık gelin görün ki hastane de cetveli babasına vermediği için gelişim geriliği denilip apar topar rapor verdiler.ben de bir haftadır ne yerdeyim ne gökte Allah dermansız dert vermesin.

sizi o kadar iyi anlıyorum ki göz teması kuran canı istediğinde bize karşılık verip canı istemediğinde bireysel takılan bir oğlum var 26 aylık gelin görün ki hastane de cetveli babasına vermediği için gelişim geriliği denilip apar topar rapor verdiler.ben de bir haftadır ne yerdeyim ne gökte Allah dermansız dert vermesin.
Allah yardimciniz olsun.. Ne gibi testler uyguladilar oglunuza? Bende gitmeyi dusunuorum ama normal bi asiya gittiginde bile aglior. Birde konusuo mu cocugunz.

Allah yardimciniz olsun.. Ne gibi testler uyguladilar oglunuza? Bende gitmeyi dusunuorum ama normal bi asiya gittiginde bile aglior. Birde konusuo mu cocugunz.
biz ilk defa devlet hastanesinden randevu aldık herhangi bir şüphe ile gitmedik konuşmuyor 6-7 kelimesi var ama ,erkek çocukları geç konuşuyor algısından sorun görmedik.26 aylık nitekim.

çocuk ruh sağlığı doktoru bir dk bakmadan çocuk gelişimci görsün dedi

çocuk gelişimci hanımefendi 4 küp verdi oğlum onları üst üste koydu.(motor gelişimi gayet iyi dedi)
küplerle oynarken oğluma bir cetvel verip bunu babaya ver dedi,oğlum küplerle oynamaya devam edince,gelişim geriliği var dedi.

sağlık kuruluna gönderdiler elimize bir kağıt verip beş doktora imzalatmamızı söylediler.

o kadar saftım ki o an gittim imzalattım elime rapor bir geldi hafif gelişim geriliği konuşma bozukluğu, hipermetropi(gözler bozuk gözlük tedaviisine başlayacağız) teşhis kısmında sadece bu üç kelime yazıyor engel oranı %60 denilmiş.

sinirden çıldırdımk (özel eğitim ücretsiz olsun diye yazılmış) bir bana sor belki parasıyla göndereceğim .Allahtan rapor bir yıllık.şimdi kreşe başlıyoruz ,üstüne madem rapor verildi özel eğitim alacağız.

Sonrası Allah kerim.

biz ilk defa devlet hastanesinden randevu aldık herhangi bir şüphe ile gitmedik konuşmuyor 6-7 kelimesi var ama ,erkek çocukları geç konuşuyor algısından sorun görmedik.26 aylık nitekim.

çocuk ruh sağlığı doktoru bir dk bakmadan çocuk gelişimci görsün dedi

çocuk gelişimci hanımefendi 4 küp verdi oğlum onları üst üste koydu.(motor gelişimi gayet iyi dedi)
küplerle oynarken oğluma bir cetvel verip bunu babaya ver dedi,oğlum küplerle oynamaya devam edince,gelişim geriliği var dedi.

sağlık kuruluna gönderdiler elimize bir kağıt verip beş doktora imzalatmamızı söylediler.

o kadar saftım ki o an gittim imzalattım elime rapor bir geldi hafif gelişim geriliği konuşma bozukluğu, hipermetropi(gözler bozuk gözlük tedaviisine başlayacağız) teşhis kısmında sadece bu üç kelime yazıyor engel oranı %60 denilmiş.

sinirden çıldırdımk (özel eğitim ücretsiz olsun diye yazılmış) bir bana sor belki parasıyla göndereceğim .Allahtan rapor bir yıllık.şimdi kreşe başlıyoruz ,üstüne madem rapor verildi özel eğitim alacağız.

Sonrası Allah kerim.
Anladmm allah tez vakitte sifalar versin kuzucuga benimde oglum 25 aylik sadece baba dior bende gostermek istiorum acikcasi o yuzden sordum tesekkurler.

Bence oglunuz otizm değil bir anne olarak insan hemen şüpheye düsüyor bende cok kafamda kurdum. Oglum 35 aylık daha bu son aylarda konusması düzeldi. Bazen beni şaşırtıyor uzun cümleler kuruyor arada. Önceden anlamadan sorduğum sorulara anlamsızca cevap veriyordu yada soruyu tekrarliyordu anlamayinca bunu hala yapiyor. Benim oglumda sevmedigi kisiler ona seslenince duymamazliktan geliyor. Ama herkeste öyle yapmiyor tanıdığı yaşıtlarıyla da oynuyor. Zaten yaşları kücük daha yeni yeni ögreniyor grup halinde oynamayı. Ve televizyonu izletmeyin gercekden farkını göreceksiniz. Bende hic izlemesini izlemiyorum evde yalnizken tv yi acmiyorum acmamaya calisiyorum en az sekilde saglikli degil cünkü bu gelişim yaşlarında

Sorun cumle kuramamasi ise ben 3 yasunda konusan bebekler biliyorum. Gec konusanlar da genelde susmak bilmiyor.
Kizkardesimin oglu goz temasi kurmuyordu. Arkadaslari otistik olabilir demislerdi. Ancak doktor otistik degil size kusmus dedi. Cunku o donem yeterince vakit ayirmiyordu babasi.

Evladiniz
Alakasız yerde alakasız kelimeler söylüyor mu
Aşırı takıntılı mı ( peçete yırtmak dönen cisimlere karşı, yada tüyleri koparmak gbi)
İsmiyle seslendiğinde bakması önemli
Boşluğa bakıyor mu gözü sürekli orda kalcak şekilde... iyi düşün cnm

Benm oğlum 24 aylık olana kadar bi kelime bile konuşmadı herkes otizmli dedi kontrol ettirdik normal dediler bazı çocuklar geç konuşur dedi doktor..
bende oğlum içn konu açmıştm ve buradaki yorumlar doğrultusunda tv izlemeyi bırakırdım günde 1 saati geçerse zararlı.. hergün hikaye oku ve mümkünse kreşe yazdır. Sosyalleşmesi içn. ( ben öyle yaptım) .

Oğlunuz konuşmaya başladı mı acaba ben de oğlumu krese vermeyi düşünüyorum bu yüzden soruyorum

Evladiniz

Oğlunuz konuşmaya başladı mı acaba ben de oğlumu krese vermeyi düşünüyorum bu yüzden soruyorum
Evet ama kresin mi faydasi benm mi bilmiyorum. Her gun bi etkinlik yaptim daire kare üçgen fln çizip öğrettim konuşmasa bile. hergun hikaye okudum ögrenemiyor saniyordum ama konuştuğnda ilk söylediği şey renkler sayılar şekiller fln yani konuşamasada öğret sürekli.. kreş çok iyi geldi topluma girince ağlıyor tek takılıyordu kreşden snra her çocukla rahatlıkla kaynaşıp oynuyor.. haftada 3 gün gidiyor ve çok faydası oldu sende gönder..

Evet ama kresin mi faydasi benm mi bilmiyorum. Her gun bi etkinlik yaptim daire kare üçgen fln çizip öğrettim konuşmasa bile. hergun hikaye okudum ögrenemiyor saniyordum ama konuştuğnda ilk söylediği şey renkler sayılar şekiller fln yani konuşamasada öğret sürekli.. kreş çok iyi geldi topluma girince ağlıyor tek takılıyordu kreşden snra her çocukla rahatlıkla kaynaşıp oynuyor.. haftada 3 gün gidiyor ve çok faydası oldu sende gönder..
Canım cevap yazdigin için teşekkür ederim

Merhaba konu başlığını görünce yazmak istedim benim değil ama çok yakın bir arkadaşımın kızının otizm olmasından endişe ediyorum akşamdan beri araştırıyorum internetten belirtilerini nerdeyse hepsi var
Onunla bunu nasıl konuşacağımı bilmiyorum baktırması test yaptırması gerek kesinlikle kırılmasından korkuyorum kızı bir daha ki ay 2 yaşına girecek

. Devamlı kuş gibi ellerini çırpma
. Asla eline yiyecek alıp yememe istese bile annesi ağzına verirse yer ve hala katı gıda yemiyor sadece ekmek
. Birşey isterse orta parmağını kullanıyor işaret parmağını kullanmıyor
. Tv izlerken ayakta sürekli sallanıyor
. Çok geç yürüdü ve dışarıda yürürken misal iki adım ileri atsa üç adım geri atıyor volta gibi asla devam etmiyor sürekli tekrarlıyor
. Bebekken kolik bebekti

Eger çocuk gelişimi uzerine bir eğitiminiz yoksa arkadasiniza direk suphenizi kendinizce tanı koyarak söylemeyin.Arkadasiniz direnc gosterebilir sizinle olan ilişkisine son verebilir. Arkadasinizin çocuğunun akranlarina göre farklılıklarını görüyor mu diye ,dolaylı bir sohbet başlatın.Bel ki o da birseylerden huzursuzdur ama tam olarak neyin yolunda gitmedigini kestiremiyordur.Eger arkadaşınız yönlendirmeye ihtiyaç duyuyorsa pedagog olan hastahanelerde gelişim tarama testlerinin uygulandığını söylersiniz.Buyuyunce değişir,amcası da böyleymiş (en çok duyduğum cümledir) vb.sekilde savunmaya geçtiğini görürseniz ;seni ve çocuğunu önemsiyorum sanırım bu yüzden bu konu hakkında konuşmak istedim dersiniz.

Otizmde gelişim geriliginde durumu erken farkedip çocuğun alanda uzman kişilerden eğitsel destek almasını sağlamak çok faydalı olabiliyor.Bazen çocuk farkedildiginde "sınırda " olabiliyor."özel eğitim" ve ailenin çalışmalarıyla çocuk akranlarina yakın bir gelişim gosterebiliyor

Eger çocuk gelişimi uzerine bir eğitiminiz yoksa arkadasiniza direk suphenizi kendinizce tanı koyarak söylemeyin.Arkadasiniz direnc gosterebilir sizinle olan ilişkisine son verebilir. Arkadasinizin çocuğunun akranlarina göre farklılıklarını görüyor mu diye ,dolaylı bir sohbet başlatın.Bel ki o da birseylerden huzursuzdur ama tam olarak neyin yolunda gitmedigini kestiremiyordur.Eger arkadaşınız yönlendirmeye ihtiyaç duyuyorsa pedagog olan hastahanelerde gelişim tarama testlerinin uygulandığını söylersiniz.Buyuyunce değişir,amcası da böyleymiş (en çok duyduğum cümledir) vb.sekilde savunmaya geçtiğini görürseniz ;seni ve çocuğunu önemsiyorum sanırım bu yüzden bu konu hakkında konuşmak istedim dersiniz.
Bazı farklılıkları farkediyor ama dediğiniz gibi aileden gelen birşey diye düşünüyor sanırım misal çocuğun eli ile yemek yememesini biz alıştırdık böyle diyor tabi kendi çocuk doktorunun normal demesinin de etkisi var sanırım üzerine düşmemesinde

Back