- 23 Mayıs 2017
- 13.303
- 28.202
- 598
- 40
- Konu Sahibi melekim_ahmet
-
Hakkari çok soğuktur eminim ki. Ama arada dışarı çıkabilirsiniz önlem alıp. Her sabah karın gelmiş olma hayaliyle uyanıyorum ben. Yapr yağmaz atıcam kızımı dışarı. Televizyonu 10 dakika 15 dakik izletirsiniz. E günğn geri kalanı ne olacak? Oyun oynamazsanız sizde sıkılırsınız.Kendim için açmıyorum tv yi onu söylemek istedim. Yoksa izletiyorum yani. Mesela şuan burda kar var. Dışarı çıkamıyoruz. Oturma odası ve mutfak arasında gidip geliyoruz. Bazen sıkıntıdan ağlama krizlerine giriyor. Mecburen aciyoruz
İzinliyim suanSiz sınıf öğretmenisiniz minik delikanlıya kim bakıyor?
Çocuğunuzun mutlaka başka çocuklara ihtiyacı var.Kontrollu bir ortamda bir.araya gelmelerini sağlayın çünkü onaylamadiginiz davranışları olan o çocuklar sınıf arkadaşı olacak.Cok rafine ortamda ,yetişkinlerle büyümüş çocuklar okul hayatında sıkıntı yaşayabilir.Tv yi kontrollü bir şekilde ve sizin gözetiminizde izleyebilirsiniz,ama.anahaber bültenini ve ya sevdiğiniz diziyi değil.Mesela öğleden önce yarım saat öğleden sonra yarım saat baby TV. Çocuğun günlük hayatında karşılaşmadiginiz kavramları öğrenmesine de faydalı oluyor.Burada sıkıntı çocuğu tv. Başında tek birakip iş gördüğünüzde ortaya çıkıyor.Sizin yapacağınız şey yanında oturup onunla sohbet etmek .Özel kanallar ilk çıkmaya başladığında Kral TV. tek müzik kanaliydi bilirsiniz.Ebeveynler rahat iş gormek için çocuklarını TV başına bırakıp bu kanalı açar kendi işlerine bakarlardı.Bir süre sonra çocukların konusma becerisinde gerilik,tekrarlayan hareketler,iletişimde sıkıntılar,işitsel ve görselin güçlü olmasına rağmen genel zekada sıkıntılar ve otizmi çağrıştıran o bir dizi başka belirtiler görüldü.......sendroma uzmanlar isim verdi; Kral TV sendromu.Artik çok kanal var ama teşhis yine bu isimle .
Siz yazınca inanamadım yok artık dedim google'da aratınca hakikaten çıktı. Kral tv sendromunu ilk defa duydum..Olsun birbirimizden birşeyler öğreniyoruz burda,hem anısı oldu unutulmaz artik
Legolari ust uste dizerek oynuyor.Bebeklerine kasikla yemek yediriyor.Bizim gosterdiklerimizi yapabiliyor.Oyuncuklarla nasıl oynuyor? Erkek mi kız mı bilmiyorum ama diyelim erkek ve arabaları var arabaları sürüp birbirine çarpıştırıp mı oynuyo yoksa bu arabaları sadece diziyo mu ?
Parmak ucunda yürümenin sevepleri sınırlıdır bazen tepki için öyle yürürler bu devamlı değil nadirendir normalde düz basar ama arada parmakucunda gibi
Bazen aşil kısalığı vardır mecburen öyle yürürler çok nadirdir 4-5 yaşında aşil uzatılarak normal basarlar hatta bazen yanlış fazla uzatılır buseferde diz kapaklarını bükerek yürür
Nörolojik sorunlar sp hastalığı ve otizm enyaygın sebeptir
Çok nadir olmakla birlikte topuk hassasiyeti olur basmak istemezler yüzde dilimi enaz olan budur
Çocuğunuzu lütfen bir çocuk nöroloğuna ve çocuk ortopedisine götürün bir sorun varsa ona göre çözüm bulunsun kemik ve kas yapısına ciddi zararlar verir parmakucu yürümek
Kendi etrafında dönmesi öğrenilmiş birşeyde olabilir çocukları genellikle kollarından tutup çevrildiği için bunu istiyoda olabilir ama parmakucu atlanmaması gereken bişey
Bu arada cocugum kizLegolari ust uste dizerek oynuyor.Bebeklerine kasikla yemek yediriyor.Bizim gosterdiklerimizi yapabiliyor.
Parmak ucu yurumesini de genelde bize bakarak yapiyor gunde iki veya uc kere ,kendi etrafinda donmesi de muzik duyunca genelde , biz dondugunde alkisliyorduk herhalde oyun olarak goruyor.
Asil kisaligi dediniz ,bende su an ondan suphelendim ,cunki ayaklarini ice dogru basiyor . Ayak uclarina bu sebepten basiyor olabilir.Bana herkes normal zamanla duzelir dedi ama nerdeyse iki yasina gircek ayni sekilde ice dogru basiyor.Ortopediye goturucem .Verdiginiz bilgiler icin tesekkurler.
Olsun birbirimizden birşeyler öğreniyoruz burda,hem anısı oldu unutulmaz artik
Legolari ust uste dizerek oynuyor.Bebeklerine kasikla yemek yediriyor.Bizim gosterdiklerimizi yapabiliyor.
Parmak ucu yurumesini de genelde bize bakarak yapiyor gunde iki veya uc kere ,kendi etrafinda donmesi de muzik duyunca genelde , biz dondugunde alkisliyorduk herhalde oyun olarak goruyor.
Asil kisaligi dediniz ,bende su an ondan suphelendim ,cunki ayaklarini ice dogru basiyor . Ayak uclarina bu sebepten basiyor olabilir.Bana herkes normal zamanla duzelir dedi ama nerdeyse iki yasina gircek ayni sekilde ice dogru basiyor.Ortopediye goturucem .Verdiginiz bilgiler icin tesekkurler.
Teşekkür ederim. Aslında herşeyi normal ve iyi . Ortam olunca ( yasitlari olunca) gayette sosyal ve benden bağımsız. Hatta ben kontrol için yanlarına gidince bana kızıp git diyor. Kelime dağarcığı bence iyi. Tabi ilk çocuğum olduğu ve diğer çocuklar ne zaman ne kadar konuşuyor bilmiyorum. Bi çok hayvanı veya nesneyi tanıyıp gösterebiliyor. Vücudunun bölümlerinin 8-9 tanesini gösterip 3 -4 tanesinin adını söylüyor ama cümle yok. En fazla baba nerde diyo. Sadece parmak ucunda yürüme diye baktırdım ve bu evham la dolup tastim. İnşallah bi sıkıntı yokturAlakasız yerde alakasız kelimeler söylüyor mu
Aşırı takıntılı mı ( peçete yırtmak dönen cisimlere karşı, yada tüyleri koparmak gbi)
İsmiyle seslendiğinde bakması önemli
Boşluğa bakıyor mu gözü sürekli orda kalcak şekilde... iyi düşün cnm
Benm oğlum 24 aylık olana kadar bi kelime bile konuşmadı herkes otizmli dedi kontrol ettirdik normal dediler bazı çocuklar geç konuşur dedi doktor..
bende oğlum içn konu açmıştm ve buradaki yorumlar doğrultusunda tv izlemeyi bırakırdım günde 1 saati geçerse zararlı.. hergün hikaye oku ve mümkünse kreşe yazdır. Sosyalleşmesi içn. ( ben öyle yaptım) .
Düz taban değil ona bakmistik. Bı de ara sıra yapıyor parmak ucunda yürümeyi. Normalde düzgün yürüyor. KoşuyorAyak tabanı nasıl düz mü ?
Eğer aşil tendonu kısalığı varsa evde anlamınızda kolay çömelsin çömeldiğinde topu yere değsin eğer arkaya düşerse kısadır düşmezse değildir.
Aşil kısalığı olan yetişkin bile çömeldiğinde topuğunu yere basamaz bastığı amda geri düşer.
Su an esimle bu konuyu konusuyordum.Dediginizi yaptik geriye dogru dusmuyor ama son iki aydir yururken cok sık dusmeye basladi .Biz dikkatsizlikten diyorduk.Ayaklari duz taban dedikleri gibi duz ve ice donuk basiyor.Asil kisaligini da duyunca, bir de parmak ucunda yuruyunce olabilir mi ?dedim.Haftaya ortopediye goturucem, o zaman belli olur , hem de kafam rahatlar.Ayak tabanı nasıl düz mü ?
Eğer aşil tendonu kısalığı varsa evde anlamınızda kolay çömelsin çömeldiğinde topu yere değsin eğer arkaya düşerse kısadır düşmezse değildir.
Aşil kısalığı olan yetişkin bile çömeldiğinde topuğunu yere basamaz bastığı amda geri düşer.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?