• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Otizm belirtileri nelerdir? :(

Canim tv otizm yapmaz evet ama gelisim geriligine sebep olabilir.her cocuga etkileri farklidir.oglum 5 aylikken cok goz temasi kurmadigini farkettim nete bi yazdim karsima otizm cikti.o supheyle oglumla ilgilendim esime bile tv izletmedim.suan 14 aylik cok sukur gelisimi olmasi gerektigi gibi ama ben biliyorum ki tv izletseydim gelisim geriligi yasayabilirdik buna musait bir yapisi vardi 8 aylikken cocuk doktoruna cok goz temasi kurmuyor dedim doktor da o an goz temasi kuramadi aglaya aglaya psikiyatristin kapisina kostum psikiyatrist bu cocugun goz temasi cok iyi dedi yabanciyi biliyor dedi gelisimi gayet iyi dedi ama dedigim gibi ben cok ilgilendim..bu arada 14 aylik oldu ama benim omrumden omur gitti.bi de okb hastasiyim dusun nasl takinti yaptigimi.yani temkinli olmak da fayda var.bi psikiyatriye gotur icin rahatlasin

Merhaba arkadaşlar. 21 aylik oğlum var. Göz teması kuruyor. Yaşıtları veya kendinden büyüklerle oyun oynuyor. Kendi oyuncaklariyla 15-20 dk benden bağımsız oynayabilir. Birlikte resimli kitaplar okuyoruz. Hızlı öğreniyor. Fakat henüz kelime olarak zengin bir dağarcığı olmasına rağmen cümle kurmuyor. En fazla "baba nerde?" Diyor. (Bundan sonra otizmden suphelendigim belirtiler )Bunların yanında parmak uçlarında yürüyor ara sıra ve bunu bize göstererek yapıyor. Kendi etrafında dönüyor ara sira. Komsulardan biri seslenince bakmiyor. Ben bunu ben,babası ve yakin cevresi disinda kimseyi sallamamak, rahat bir kisilige sahip olmak olarak yorunlamistim.Kitaptan bişey gösterirken veya tv de benim ya da babasının parmağını tutarak gösteriyor. Ve malesefki tv izletiyorum :KK43: sizce korkmalı miyim? Otizm belirtisi diyebileceğim yukarda saydigim bi kaç şey yapıyor. Sizce korkularım yersiz mi yoksa hemen bir doktora mi gitmeliyim :KK43:((
Bu yollardan gecmis bir anne olarak yaziyorum etrafinizi yada kimseyi takmayip hemen vakit kaybetmeden bir çocuk psikiyatrisine gitmeniz (aman daha konusur senin pimpirikliligin yorumları çok yapiliyor)otizim kadar ağır olmasa bile yaygin gelisimsel bozukluk belirtilerine benziyor
Bu tür rahatsızlıkların tedavisi 4yaşına kadar daha verimli oluyor lütfen ama lütfen vakit kaybetmeyin bide sakın tek başına ve uzun sure tv izlemesine izin vermeyin zaten 2 yasindan önce izlemesi çok sakıncalı
Yeri geliyor eger belirtiler hafifse çocuk dr bile anlamayabiliyor
Anca iyi bir ergen çocuk psikiyatrı anlar rahatsız mı kisilik mi
Insaallah sağlıklı teşhisi alırsınız

benim kardesimde 4 yasina kadar cumle bile kuramiyordu. 4 yasindan sonra konusmaya basladi konusma terapisiyle. kendisi otism degil. insallah senin cocugunda degildir oyle hemen kotu dusunme ama en acilinden bir doktora gotur.

Canim tv otizm yapmaz evet ama gelisim geriligine sebep olabilir.her cocuga etkileri farklidir.oglum 5 aylikken cok goz temasi kurmadigini farkettim nete bi yazdim karsima otizm cikti.o supheyle oglumla ilgilendim esime bile tv izletmedim.suan 14 aylik cok sukur gelisimi olmasi gerektigi gibi ama ben biliyorum ki tv izletseydim gelisim geriligi yasayabilirdik buna musait bir yapisi vardi 8 aylikken cocuk doktoruna cok goz temasi kurmuyor dedim doktor da o an goz temasi kuramadi aglaya aglaya psikiyatristin kapisina kostum psikiyatrist bu cocugun goz temasi cok iyi dedi yabanciyi biliyor dedi gelisimi gayet iyi dedi ama dedigim gibi ben cok ilgilendim..bu arada 14 aylik oldu ama benim omrumden omur gitti.bi de okb hastasiyim dusun nasl takinti yaptigimi.yani temkinli olmak da fayda var.bi psikiyatriye gotur icin rahatlasin
Bizimkinin gelişim geriliği yok çok şükür. Sadece bazı belirtiler tuttu ve ben çok evhamlandım. Doktora goturucem inşallah. Allah yardımcınız olsun. Hepimiz için çok zor ciddeb

I
Bu yollardan gecmis bir anne olarak yaziyorum etrafinizi yada kimseyi takmayip hemen vakit kaybetmeden bir çocuk psikiyatrisine gitmeniz (aman daha konusur senin pimpirikliligin yorumları çok yapiliyor)otizim kadar ağır olmasa bile yaygin gelisimsel bozukluk belirtilerine benziyor
Bu tür rahatsızlıkların tedavisi 4yaşına kadar daha verimli oluyor lütfen ama lütfen vakit kaybetmeyin bide sakın tek başına ve uzun sure tv izlemesine izin vermeyin zaten 2 yasindan önce izlemesi çok sakıncalı
Yeri geliyor eger belirtiler hafifse çocuk dr bile anlamayabiliyor
Anca iyi bir ergen çocuk psikiyatrı anlar rahatsız mı kisilik mi
Insaallah sağlıklı teşhisi alırsınız
Teşekkür ederim. Oğlum da gelişim geriliği olduğunu düşünmüyorum zaten. Kelime dağarcığı geniş. 30 -40 kelime kullanabiliyor ortalama. Hızlı da ogreniyor. Ortalama günde 1-2 kelime öğrenen bir çocuk. Benimkinde ayak ucunda yürüme, etrafında dönme, bizim parmağımızı tutup kitaptan bişey gösterme ( sadece kitap okurken yapıyor bunu. Diğer isteklerini ya sözle ya da kendi işaret sistemiyle gösteriyor ) gibi şeyler var. Doktora goturucem inşallah. Bakalım inşallah korktuğum başıma gelmez

I

Teşekkür ederim. Oğlum da gelişim geriliği olduğunu düşünmüyorum zaten. Kelime dağarcığı geniş. 30 -40 kelime kullanabiliyor ortalama. Hızlı da ogreniyor. Ortalama günde 1-2 kelime öğrenen bir çocuk. Benimkinde ayak ucunda yürüme, etrafında dönme, bizim parmağımızı tutup kitaptan bişey gösterme ( sadece kitap okurken yapıyor bunu. Diğer isteklerini ya sözle ya da kendi işaret sistemiyle gösteriyor ) gibi şeyler var. Doktora goturucem inşallah. Bakalım inşallah korktuğum başıma gelmez
Zaten yaygın gelisimsel bozukluk yaygın adıyla atipik otizm gelisim geriligi degildir ögrenmeye engel degildir onlar.sadece biraz farklilar birazda asosyal ama özel ögretim çok ise yarıyor ve gayette zeki olabiliyorlar ünlulerden mesela tom hanksin öyle bir teşhis almış

Ayrıca otizminde bir standatı yok zaten çok ama çok dereceleri var hafif olandan ağır olana dogru
Kız cocuk ve erkek cocuklarda bile farkli belirti gösteriyor
Benim sana naçizane tavsiyem bir kere tv kesinlikle olmasın bide devamli park oyun grubu gezme wc egitimi tamamsa hatta kısa sureli kres
Ama en önemlisi çocuk ve ergen psikiyatr gitmek zaman kaybetmeden

Merhaba arkadaşlar. 21 aylik oğlum var. Göz teması kuruyor. Yaşıtları veya kendinden büyüklerle oyun oynuyor. Kendi oyuncaklariyla 15-20 dk benden bağımsız oynayabilir. Birlikte resimli kitaplar okuyoruz. Hızlı öğreniyor. Fakat henüz kelime olarak zengin bir dağarcığı olmasına rağmen cümle kurmuyor. En fazla "baba nerde?" Diyor. (Bundan sonra otizmden suphelendigim belirtiler )Bunların yanında parmak uçlarında yürüyor ara sıra ve bunu bize göstererek yapıyor. Kendi etrafında dönüyor ara sira. Komsulardan biri seslenince bakmiyor. Ben bunu ben,babası ve yakin cevresi disinda kimseyi sallamamak, rahat bir kisilige sahip olmak olarak yorunlamistim.Kitaptan bişey gösterirken veya tv de benim ya da babasının parmağını tutarak gösteriyor. Ve malesefki tv izletiyorum :KK43: sizce korkmalı miyim? Otizm belirtisi diyebileceğim yukarda saydigim bi kaç şey yapıyor. Sizce korkularım yersiz mi yoksa hemen bir doktora mi gitmeliyim :KK43:((

Evet gelişimsel pediatri veya çocuk psikiyatristine götürmekte fayda var. Bir de tvyi sıfırlayın

Bizimkinin gelişim geriliği yok çok şükür. Sadece bazı belirtiler tuttu ve ben çok evhamlandım. Doktora goturucem inşallah. Allah yardımcınız olsun. Hepimiz için çok zor ciddeb
seni cok iyi anliyorum ben de en ufak biseyden nem kapip kafama takardim.evet cok zor Allah kimseyi evladiyla sinamasin

Zaten yaygın gelisimsel bozukluk yaygın adıyla atipik otizm gelisim geriligi degildir ögrenmeye engel degildir onlar.sadece biraz farklilar birazda asosyal ama özel ögretim çok ise yarıyor ve gayette zeki olabiliyorlar ünlulerden mesela tom hanksin öyle bir teşhis almış
Teşekkür ederim. Bilgilendirme için. Detaylı anlaticam doktora. Yalnız bizim bıdık asosyal de değildir. Kendi yasitlarina çok sever ve birlikte oynamak ister. Hatta ben kontrol etmekan için yanlarına gidince bana git diyor. Sadece eve gelen komşu veya çok az gordugu insanlara karşı ilgisiz. Cagirdiklarinda bakıyor ama onlarla oynamak veya eğlenmek istemiyor. Ne bileyim bunları yazsam dahi belirsizlik var kafamda . Doktor şart

Ayrıca otizminde bir standatı yok zaten çok ama çok dereceleri var hafif olandan ağır olana dogru
Kız cocuk ve erkek cocuklarda bile farkli belirti gösteriyor
Benim sana naçizane tavsiyem bir kere tv kesinlikle olmasın bide devamli park oyun grubu gezme wc egitimi tamamsa hatta kısa sureli kres
Ama en önemlisi çocuk ve ergen psikiyatr gitmek zaman kaybetmeden
Komik ama bulunduğum yerde park yok gibi. Olan da kırık dökük. Yürüyüşe çıktığımızda sağlık ocağı bahçesine gidiyoruz :) burda hic tanıdığımda yok. Ve yerde kar ve buzlanma var. Dışarısı namumkun yani. Ya tabi en hafifi nasıl seyreder falab bilemiyorum. Tabiki de ilk önce doktora gidicez ama şuan yanımda oyun oynuyor kendi başına. Gayet güzel oynuyor. Seslenince veya yapmasını istemediğim bişey söyleyince tepki veriyor. Eşimle de konuştum bana sen iyice kafayı yedin. Mis gibi çocuk hiç bir şeyi yok ki. Evham yapıp duruyorsun diye çıkıştı. Ne bileyim inşallah bişey imiz yoktur

Bence konuşmak için kesinlikle geç bir yaş değil. Benim kızım iki yaşından sonra başladı konuşmaya, birden dilleri çözülüyor

Atipik otizm resmen içime oturdum . Şimdi de oturup onun için tek tek araştırma yaptım. "Örneğin, kurallara bağlılık, sosyal ortamlardan uzak durma, az sayıda arkadaşa sahip olma, dar konularla ilgilenme, değişime açık olmama vb." Genel olarak bu ve buna benzer aşırıya kaçan anormal davranışlar bu sınıfa giriyormuş. Çok şükür oğlumda hiç biri yok. Bunu yazarken bile ne kadar rahatladigimi düşünüp şükrediyorum :) bulunduğum yerde bi çevrem yok. Dolayısıyla çocuğun da yok. Ama bugün parka gittik. Nerdeyse her yakın temasta bulunduğu çocuğa tepki verdi. Ya güldü, ya rahatsız olduğu için git dedi vs. İletişim ve sosyal yönü bugün daha da dikkat edince iyi şükür. Rabbim tum yavrularımız korusun

Cevabı kendin vermişsin bunun tek nedeni televizyon. Başka bir konuda daha yazmıştım yakınımın çocuğu da böyleys hatta daha ileriydi asla ismine dönmüyordu, konuşmuyordu. Pedagoga götürdüler tek sebep televizyonmuş meğer. Asla ama asla televizyon izletmeyeceksiniz, sürekli oyun oynayacaksınız. Dönme hareketini yaptığında dikkati çekip durmasını sağlayacaksınız. Otizm olduğunu sanmıyorum televizyon izlettiğiniz için

Bu ara bende fena halde kafayi takmis durumdayim otizme.
2 yasinda oglum sadece baba dior baska bi sey konusmuor ihlayarak anlatior derdini vucudunun yuzunun butun bolumlerini gosterebilior anneyi babayi halayi dedeyi herkezi tek tek parmaginla gosterior goz temasimiz var severse birini sarilir koklar ama bazen tokat veya kafada atabilior kim olursa olsun.. Renk sormayi cok sevior boya kalemlerinden mavi nerde veya kirmizi nerde dedigimde yine parmaginla hepsini tek tek gosterior evdeki kapiyi tv yi koltugu hepsini sordugumda tek tek gosterior cok acayip hareketli dur durak bilmior simdi kis ayinda oldugumdan bende cikaramiorm pek disari ama gecen gun parka gittigimizde ordaki bi kiz bebegi cok sevdi hep pesinde dolandi bi ara benim bi takim problemlerimden dolayi cok tlf tablet tv izledi su an vicdan azabi cekiorum resmen ihmal ettim die artik eskisi gibi vermiorum oyun oynuoruz daha cok saklambac oynuoruz tum gun :) yinede konusmamasi acaba otizm mi die dusunuorum hep bende yaza kadar konusmazsa kesin goturecegim..

Cevabı kendin vermişsin bunun tek nedeni televizyon. Başka bir konuda daha yazmıştım yakınımın çocuğu da böyleys hatta daha ileriydi asla ismine dönmüyordu, konuşmuyordu. Pedagoga götürdüler tek sebep televizyonmuş meğer. Asla ama asla televizyon izletmeyeceksiniz, sürekli oyun oynayacaksınız. Dönme hareketini yaptığında dikkati çekip durmasını sağlayacaksınız. Otizm olduğunu sanmıyorum televizyon izlettiğiniz için
Çocuğun algılamada veya seslenirken tepki vermesinde sıkıntı hiç yok çok şükür. Bu postu açmanın tek nedeni parmak ucunda yürümesi, birlikte kitap okurken benim parmağımı tutup resimdeki hayvanın ismini soyletmesi. ( bu arada sadece kitap okurken benim parmağımı tutar. Bir sey istediğin de ismini biliyorsa ismini söyler bilmiyorsa da parmağıyla gösterir. Aynı zamanda bilmediği hayvanın ismini bana söyletir ya da zor olup söyleyemediğini. Örn : kaplumbaga) teşekkür ederim

Bu ara bende fena halde kafayi takmis durumdayim otizme.
2 yasinda oglum sadece baba dior baska bi sey konusmuor ihlayarak anlatior derdini vucudunun yuzunun butun bolumlerini gosterebilior anneyi babayi halayi dedeyi herkezi tek tek parmaginla gosterior goz temasimiz var severse birini sarilir koklar ama bazen tokat veya kafada atabilior kim olursa olsun.. Renk sormayi cok sevior boya kalemlerinden mavi nerde veya kirmizi nerde dedigimde yine parmaginla hepsini tek tek gosterior evdeki kapiyi tv yi koltugu hepsini sordugumda tek tek gosterior cok acayip hareketli dur durak bilmior simdi kis ayinda oldugumdan bende cikaramiorm pek disari ama gecen gun parka gittigimizde ordaki bi kiz bebegi cok sevdi hep pesinde dolandi bi ara benim bi takim problemlerimden dolayi cok tlf tablet tv izledi su an vicdan azabi cekiorum resmen ihmal ettim die artik eskisi gibi vermiorum oyun oynuoruz daha cok saklambac oynuoruz tum gun :) yinede konusmamasi acaba otizm mi die dusunuorum hep bende yaza kadar konusmazsa kesin goturecegim..
Canim bence senin de benim de yavrularımız otistik değil. Sadece tv izlettigimiz için vicdanimizin bize verdiği bi tur ceza bu evhamlar. Benimki çok şükür bi çok şeyin adını da söylüyor. Çok hızlı öğreniyor. Günde 2 -3 kelime öğrendiği oluyor. Sadece cümle kurmuyor. Sadece baba nerde mama nerde diyor. Yerici dille yazan kimselerin yanıtlarını okuyunca pişman oldum açıkçası bu postu açtığıma. Yaw arkadaş sen benim yerimde olsan şuan antidepresan kullanıyor ne ev ne çocuk umurunda değil pembe bulutlarda geziyordun :) neyse her zaman ki gibi dik durayım mücadeleye devam edeyim. Sıkma canını tatlım. Geçmiş yanıt veren arkadaşlardan biri 2.5-3 yaş aralığına dikkat ediyor doktorlar demişti . Konuşuruz yavrun. Konusur yavrum. Hem de hiç susmaz. Hatta şunu diyeyim daha da uzatıp :) yazın bi bayanla konuştuk. Kadın dediki kızım 3 yaşına kadar ane baba dışında bişey demedi. Bunalıma girdim. Doktora götürdüm. Doktor da demiş ki hocam sen çocuğu hiç konustirmamissin. Çocuk da bu rahatlığı görünce böyle bir çaba içerisine girmemiş. Kadın dediki hakkaten öyleydi. Demem o ki karakterimiz de çocuğun gelişimini etkiliyor. Sağlıklı ömürleri olsun kuzucuklarin teşekkür ederim

Back