• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Otizm belirtileri nelerdir? :(

Ben bir problem göremedim şahsen.
Uzman olanlar daha iyi aydınlatır ama otizm belirtisi yok bence. Göz teması kurması, sizinle etkinlik yapması vs. bunlar olmasaydı sıkıntıydı bence.
Konuşmasına gelince uzmanlar 3 yaşına kadar normal kabul ediyor. Hatta geçen gün ben de belirtileri okudum ve olmadığına kanaat getirdim.

Benim oğlum da her nesneyi, bizim kim olduğumuzu bildiği halde sorunca başka bir şey söylüyor. Başka zaman kendi kendine anne, baba diye seslenebilen çocuk biz sorunca başka bir ses çıkarıyor. Bir şey isteyince hemen getiriyor ama adını söyleyemiyor. Ben çok takılmıyorum artık. Sonuçta algısında problem yok.

Kendim için açmıyorum tv yi onu söylemek istedim. Yoksa izletiyorum yani. Mesela şuan burda kar var. Dışarı çıkamıyoruz. Oturma odası ve mutfak arasında gidip geliyoruz. Bazen sıkıntıdan ağlama krizlerine giriyor. Mecburen aciyoruz
Hakkari çok soğuktur eminim ki. Ama arada dışarı çıkabilirsiniz önlem alıp. Her sabah karın gelmiş olma hayaliyle uyanıyorum ben. Yapr yağmaz atıcam kızımı dışarı. Televizyonu 10 dakika 15 dakik izletirsiniz. E günğn geri kalanı ne olacak? Oyun oynamazsanız sizde sıkılırsınız.

Siz sınıf öğretmenisiniz minik delikanlıya kim bakıyor?

Çocuğunuzun mutlaka başka çocuklara ihtiyacı var.Kontrollu bir ortamda bir.araya gelmelerini sağlayın çünkü onaylamadiginiz davranışları olan o çocuklar sınıf arkadaşı olacak.Cok rafine ortamda ,yetişkinlerle büyümüş çocuklar okul hayatında sıkıntı yaşayabilir.Tv yi kontrollü bir şekilde ve sizin gözetiminizde izleyebilirsiniz,ama.anahaber bültenini ve ya sevdiğiniz diziyi değil.Mesela öğleden önce yarım saat öğleden sonra yarım saat baby TV. Çocuğun günlük hayatında karşılaşmadiginiz kavramları öğrenmesine de faydalı oluyor.Burada sıkıntı çocuğu tv. Başında tek birakip iş gördüğünüzde ortaya çıkıyor.Sizin yapacağınız şey yanında oturup onunla sohbet etmek .Özel kanallar ilk çıkmaya başladığında Kral TV. tek müzik kanaliydi bilirsiniz.Ebeveynler rahat iş gormek için çocuklarını TV başına bırakıp bu kanalı açar kendi işlerine bakarlardı.Bir süre sonra çocukların konusma becerisinde gerilik,tekrarlayan hareketler,iletişimde sıkıntılar,işitsel ve görselin güçlü olmasına rağmen genel zekada sıkıntılar ve otizmi çağrıştıran o bir dizi başka belirtiler görüldü.......sendroma uzmanlar isim verdi; Kral TV sendromu.Artik çok kanal var ama teşhis yine bu isimle .

Siz yazınca inanamadım yok artık dedim google'da aratınca hakikaten çıktı. Kral tv sendromunu ilk defa duydum.. o_O

Oyuncuklarla nasıl oynuyor? Erkek mi kız mı bilmiyorum ama diyelim erkek ve arabaları var arabaları sürüp birbirine çarpıştırıp mı oynuyo yoksa bu arabaları sadece diziyo mu ?

Parmak ucunda yürümenin sevepleri sınırlıdır bazen tepki için öyle yürürler bu devamlı değil nadirendir normalde düz basar ama arada parmakucunda gibi

Bazen aşil kısalığı vardır mecburen öyle yürürler çok nadirdir 4-5 yaşında aşil uzatılarak normal basarlar hatta bazen yanlış fazla uzatılır buseferde diz kapaklarını bükerek yürür

Nörolojik sorunlar sp hastalığı ve otizm enyaygın sebeptir

Çok nadir olmakla birlikte topuk hassasiyeti olur basmak istemezler yüzde dilimi enaz olan budur

Çocuğunuzu lütfen bir çocuk nöroloğuna ve çocuk ortopedisine götürün bir sorun varsa ona göre çözüm bulunsun kemik ve kas yapısına ciddi zararlar verir parmakucu yürümek

Kendi etrafında dönmesi öğrenilmiş birşeyde olabilir çocukları genellikle kollarından tutup çevrildiği için bunu istiyoda olabilir ama parmakucu atlanmaması gereken bişey
Legolari ust uste dizerek oynuyor.Bebeklerine kasikla yemek yediriyor.Bizim gosterdiklerimizi yapabiliyor.

Parmak ucu yurumesini de genelde bize bakarak yapiyor gunde iki veya uc kere ,kendi etrafinda donmesi de muzik duyunca genelde , biz dondugunde alkisliyorduk herhalde oyun olarak goruyor.

Asil kisaligi dediniz ,bende su an ondan suphelendim ,cunki ayaklarini ice dogru basiyor . Ayak uclarina bu sebepten basiyor olabilir.Bana herkes normal zamanla duzelir dedi ama nerdeyse iki yasina gircek ayni sekilde ice dogru basiyor.Ortopediye goturucem .Verdiginiz bilgiler icin tesekkurler.

Legolari ust uste dizerek oynuyor.Bebeklerine kasikla yemek yediriyor.Bizim gosterdiklerimizi yapabiliyor.

Parmak ucu yurumesini de genelde bize bakarak yapiyor gunde iki veya uc kere ,kendi etrafinda donmesi de muzik duyunca genelde , biz dondugunde alkisliyorduk herhalde oyun olarak goruyor.

Asil kisaligi dediniz ,bende su an ondan suphelendim ,cunki ayaklarini ice dogru basiyor . Ayak uclarina bu sebepten basiyor olabilir.Bana herkes normal zamanla duzelir dedi ama nerdeyse iki yasina gircek ayni sekilde ice dogru basiyor.Ortopediye goturucem .Verdiginiz bilgiler icin tesekkurler.
Bu arada cocugum kiz

Alakasız yerde alakasız kelimeler söylüyor mu
Aşırı takıntılı mı ( peçete yırtmak dönen cisimlere karşı, yada tüyleri koparmak gbi)
İsmiyle seslendiğinde bakması önemli
Boşluğa bakıyor mu gözü sürekli orda kalcak şekilde... iyi düşün cnm

Benm oğlum 24 aylık olana kadar bi kelime bile konuşmadı herkes otizmli dedi kontrol ettirdik normal dediler bazı çocuklar geç konuşur dedi doktor..
bende oğlum içn konu açmıştm ve buradaki yorumlar doğrultusunda tv izlemeyi bırakırdım günde 1 saati geçerse zararlı.. hergün hikaye oku ve mümkünse kreşe yazdır. Sosyalleşmesi içn. ( ben öyle yaptım) .

Belirtiler bana da pek otizm gibi gelmedi, ama zaten otizm hemen tanı konulabilecek bir durum değil maalesef. Uzmanlar bile uzun bir süre izlemeye alıyor. Ama araştırdığıma göre en dikkat edilmesi gereken durum iletişim, sizlerle temas etmesi filan. İsterseniz bir uzmana görünün daha sağlıklı bilgi alırsınız.

Ayak tabanı nasıl düz mü ?
Eğer aşil tendonu kısalığı varsa evde anlamınızda kolay çömelsin çömeldiğinde topu yere değsin eğer arkaya düşerse kısadır düşmezse değildir.
Aşil kısalığı olan yetişkin bile çömeldiğinde topuğunu yere basamaz bastığı amda geri düşer.

Alakasız yerde alakasız kelimeler söylüyor mu
Aşırı takıntılı mı ( peçete yırtmak dönen cisimlere karşı, yada tüyleri koparmak gbi)
İsmiyle seslendiğinde bakması önemli
Boşluğa bakıyor mu gözü sürekli orda kalcak şekilde... iyi düşün cnm

Benm oğlum 24 aylık olana kadar bi kelime bile konuşmadı herkes otizmli dedi kontrol ettirdik normal dediler bazı çocuklar geç konuşur dedi doktor..
bende oğlum içn konu açmıştm ve buradaki yorumlar doğrultusunda tv izlemeyi bırakırdım günde 1 saati geçerse zararlı.. hergün hikaye oku ve mümkünse kreşe yazdır. Sosyalleşmesi içn. ( ben öyle yaptım) .
Teşekkür ederim. Aslında herşeyi normal ve iyi . Ortam olunca ( yasitlari olunca) gayette sosyal ve benden bağımsız. Hatta ben kontrol için yanlarına gidince bana kızıp git diyor. Kelime dağarcığı bence iyi. Tabi ilk çocuğum olduğu ve diğer çocuklar ne zaman ne kadar konuşuyor bilmiyorum. Bi çok hayvanı veya nesneyi tanıyıp gösterebiliyor. Vücudunun bölümlerinin 8-9 tanesini gösterip 3 -4 tanesinin adını söylüyor ama cümle yok. En fazla baba nerde diyo. Sadece parmak ucunda yürüme diye baktırdım ve bu evham la dolup tastim. İnşallah bi sıkıntı yoktur :((

Eğer aşil tendonu kısalığı varsa evde anlamınızda kolay çömelsin çömeldiğinde topu yere değsin eğer arkaya düşerse kısadır düşmezse değildir.
Aşil kısalığı olan yetişkin bile çömeldiğinde topuğunu yere basamaz bastığı amda geri düşer.
Düz taban değil ona bakmistik. Bı de ara sıra yapıyor parmak ucunda yürümeyi. Normalde düzgün yürüyor. Koşuyor

Su an esimle bu konuyu konusuyordum.Dediginizi yaptik geriye dogru dusmuyor ama son iki aydir yururken cok sık dusmeye basladi .Biz dikkatsizlikten diyorduk.Ayaklari duz taban dedikleri gibi duz ve ice donuk basiyor.Asil kisaligini da duyunca, bir de parmak ucunda yuruyunce olabilir mi ?dedim.Haftaya ortopediye goturucem, o zaman belli olur , hem de kafam rahatlar.

Benim oğlum da çamaşır makinesi çalışınca önüne geçer izlerdi
4 yaşında şimdi hala bazen dikkatini çeker

Cok doktora gittim pedagogada da
Ama otizm değil dediler
Orda yapılan testler var sanırım ona göre bakıyorlar çocuğa

Benim oğlum da aşırı titiz
Düzeni sever
Konuşması guzeldir
Erken konuştu
Erjen yürüdü
Arkadaslariyla oynamasini sever
Parka cijtigimizda herkesle büyük küçük iletişim kurar
Bazi oyuncaklari dışında paylasmayi sever
Arabalari birer eline alir yarış yapar birbirine çarpar

Burdan bizim bilmemiz zor
Bende çamaşır makinesina baktığı için cok korkmustum
Otizmse bilemzsem diye

Ama tv her türlü zararlı

Mecbur kalirsam açıyorum
Başka türlü kapalı

Şimdi krese gidiyor
Beni hiç aramadi
Ogretmeni cok iyi uyum sağladı kurallari ogrendi çabuk
Arada bağımsız oynamak istiyor ama bunu her ogrencim arada yapıyor dedi

Ben panik bi anneyim hemen evham yapıyorum

Parmak ucunda yürüme olayı, bebiş yürümeyi öğrenirken örümcek kullanmışsa bir zaman parmak uçlarında yürüyor diye biliyorum. Umarım bir şeyi yoktur. Allah bağışlasın

Ozel eğitimciyim .Bu linke goz atmanizi tavsiye ediyorum. Sadece bir kac davranis degil uc dort tane belirti varsa suphelenebilirsiniz .Iyi gozlem yapmalısınız. Burdaki maddelere baktiktan sonra cocugunuzun davranislarini bir kagida not alip aradan zaman gecince yine ayni maddeler icin not alip kıyaslayın. Yani supheleriniz devamlilik gosteriyor mu yoksa arada bir mi ?Mesela cani istemedigi icin mi goz temasi kurmuyor yoksa kuramiyor vs
Sormak istediğiniz bir sey olursa ozel mesaj atmaniz yeterli yardimci olurum insallah
http://www.otizmvakfi.org.tr/index.php?option=com_content&view=article&id=8&Itemid=

Back