- 3 Mayıs 2015
- 1.561
- 1.417
- 133
- Konu Sahibi Mavisincappppm
-
Otizm belirtileri arasında 'koltuk tepesine tırmanma' şeklinde bir kriterimiz yok.Arkadaşlar öncelikle hepinize çok teşekkür ediyorum Allah razı olsun.
Ötizm olan çocuklardan ve annelerden de özür dilerim. Kimseyi kırmak istemem. h
Hemşire öyle söyleyince kendimden bile şüphe ettim anne olanlar anlar beni.
Ve arkadaşımız R renksu demiş ki koltuğun tepesine çıkma belirtidir diye. Hangi çocuk çıkmaz ki koltuk tepesine hoşuna gidiyor ve atlamıyor çıkınca sadece sırtını dayayıp oturuyor . Dediğim gibi Göz teması da kuruyor en basitinden bişeyler anlatırken bakıyor gözlerime. Çağırırken de gözlerimin içine bakıyor. Arabada giderken her Muhammed Ali deyişimde bana bakıp öpücük atıyor.
Ve kendşne zarar verecek şeyler yapmıyor . Soba yakıyoruz evde sıcak olduğunu bildiği zamanlar yaklaşmıyor yanına ya da o tarafa doğru yürüsüğünde cısss dediğimde hemen kaçıyor . Çay falan isteyince biraz sıcak olduğunu hissedince bi daha içmiyor mesela.
Ve çok hareketli değil öyle aşırı yaramaz değil normal hareketlilik ve yaramazlığı her çocuk kadar.
Allah kimseyi çocuğuyla sınamasın ve tüm hastalara acil şifa versin o kadsr zor ki şüphesi bile...
Ve bu anlattıklarımı bildiğim halde yine de sıkıntıya giriyorum işte kızlar dediğim gibi anne olanlar az çok anlsr beni düşünsenize bebeğimize biri aaa neden şurası böyle burası böyle dediklerinde bile bazen kafamıza takıyoruz.
Arkadaşlar öncelikle hepinize çok teşekkür ediyorum Allah razı olsun.
Ötizm olan çocuklardan ve annelerden de özür dilerim. Kimseyi kırmak istemem. h
Hemşire öyle söyleyince kendimden bile şüphe ettim anne olanlar anlar beni.
Ve arkadaşımız R renksu demiş ki koltuğun tepesine çıkma belirtidir diye. Hangi çocuk çıkmaz ki koltuk tepesine hoşuna gidiyor ve atlamıyor çıkınca sadece sırtını dayayıp oturuyor . Dediğim gibi Göz teması da kuruyor en basitinden bişeyler anlatırken bakıyor gözlerime. Çağırırken de gözlerimin içine bakıyor. Arabada giderken her Muhammed Ali deyişimde bana bakıp öpücük atıyor.
Ve kendşne zarar verecek şeyler yapmıyor . Soba yakıyoruz evde sıcak olduğunu bildiği zamanlar yaklaşmıyor yanına ya da o tarafa doğru yürüsüğünde cısss dediğimde hemen kaçıyor . Çay falan isteyince biraz sıcak olduğunu hissedince bi daha içmiyor mesela.
Ve çok hareketli değil öyle aşırı yaramaz değil normal hareketlilik ve yaramazlığı her çocuk kadar.
Allah kimseyi çocuğuyla sınamasın ve tüm hastalara acil şifa versin o kadsr zor ki şüphesi bile...
Ve bu anlattıklarımı bildiğim halde yine de sıkıntıya giriyorum işte kızlar dediğim gibi anne olanlar az çok anlsr beni düşünsenize bebeğimize biri aaa neden şurası böyle burası böyle dediklerinde bile bazen kafamıza takıyoruz.
Otizm belirtileri arasında 'koltuk tepesine tırmanma' şeklinde bir kriterimiz yok.
Kaldı ki 18 aylık bir çocuğa böyle bir teşhis konmaz,konulamaz.
Lütfen sakin olun,şimdilik her şey yolunda görünüyor.
Gelişiminde bir farklılık veya gerilik görürseniz uzman bir çocuk psikiyatristine başvurursunuz.
Bunun için de en az 24 ayın dolmasını bekleyin.
Yavrunuzu sağlıkla ve sevgiyle büyütün.
Otizmli hiç bir çocuk diğerine benzemez ve bazı temel belirtilerden söz edilse de bu sendromun farklı çeşitleri olup (asperger,yaygın gelişimsel bozukluk) belirtileri her çocuk için aynı ve stabil değildir.Koltuk tepesine tırmanma tabiiki bir örnek değil. Yazımda açıkladım ve cocuk düşerim diye düşünmeden yukarılara çıkıyor.
Akrabamin cocugu böyle. Yaptığı şeyleri yazdım. 18 ay az bir yas . Şimdi varsa bile kesin tanı konulamıyor çoğu zaman. 2 ve 3 yas daha uygunmuş tanı için. Bildiklarım bunlar
Otizmli hiç bir çocuk diğerine benzemez ve bazı temel belirtilerden söz edilse de bu sendromun farklı çeşitleri olup (asperger,yaygın gelişimsel bozukluk) belirtileri her çocuk için aynı ve stabil değildir.
Otizmli çocukların eğitimi de bu nedenle diğer özel durumlara göre daha zordur.
Benim otizmli iki çoçuğum olsa,ikisinin de tepkileri ve davranışları farklı olabilir.
Dolayısıyla otizm konusunda komşunun çocuğu örneklik teşkil etmez ve uzmanlar dışında kimsenin ;otizmin belirtileri şudur,budur şeklinde fikir beyan etmemesi daha doğru olur diye düşünüyorum.
Elbette bu benim şahsi fikrim.
Ben erken çocukluk uzmanı olmama rağmen otizm konusunda uzman değilim çünkü özel eğitim konusunda uzmanlığım yok.
Yani ben de otorite değilim.
Ayrıca sonunu düşünmeden hareket etme eğilimi DEHB yani dikkat eksikliği ve hiperaktivite bozukluğunda da görülür.
Bu tip konularda en doğru yaklaşım konunun uzmanlarından bilgi ve yardım almak olacaktır.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?