Otizm anneleri bir derdim var.

Mavisincappppm

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
12 Ocak 2019
4
1
1
27
Günaydın.
Oğlum 18 aylık aşısını oldu dün ve birkaç gün önce de grip olduğu için acilde iğne yapmışlardı ve sedyeden korkuyor her yattığında iğne olacağını anlıyor olabilir.
Zaten sedyeye yatırır yatırmaz korktu ve ağladı babasına sımsıkı sarıldı. O sırada ebe hemşire balon verdi ilk seslenmesinde bakmamış sanırım ama sonra balonu gördü ve sustu elini uzattı. Sonra tekrar aşı yaparken ağladı çıkana kadar.

Ve daha sonraki gün kan sonuçlarını almaya gittim (hamileyim) hemşire bana diyor ki. Oğlun gözümüze bakmadı seslenince bakmadı ve aynı sesi çıkarıyor . Sadece bikaç dakika gördü ve anlattığım gibi çok ağladı ve korktu.

Normalde öyle değil kısaca anlatayım .
Küçüklükten beri çıkardığım sesleri tekrar ediyor.
Al, ver, Topu kumandayı arabayı getir , at onu, öpücük baybay alkış. Topu bardağın içine koy diye gösterince yapıyor . Çok güzel kule yapıyor bardaklardan. Şişe kapaklarını ters yere indirdiğimde düz yapıp kapatmaya çalışıyor. Çayımıza şeker atıyor. Köpek görünce havhav diyor . Uçak ve kuş görünce elini havaya uzatıp (buuu) diyor isimlerini öyle söyleyebiliyor. Bazen de tuş (kuş) diyor . Oyuncaklarını çok seviyor arabalarını sürüyor . Küçük bisikleti var binmeyi sevmiyor sürüyor. Tvde yada gerçekte araba görünce neeennn diyor.
Yüzümüze bakıyor mesela kaşımızı kaldırıyoruz oyun gibi o da yapmaya çalışıyor. İsmine de bakıyor bakmazsa farkederdik 1 buçuk yıldır.

Şuan psikolojim çok kötü tek kaldığım yerde ağlıyorum. Sürekli adıyla sesleniyorum bakıyor gözüme de bakıyor. Bişey anlatıyorum bakıyor dinliyor . Bazen oyuna dalıp bakmadığı da oluyor şuan deli gibi sürekli çağırdım için.
Tvde karpuzu seviyorsan alkışla deyince alkışlıyor.
Sofrayı görünce mamaaa diyor su için meeem diyor. Ağlayınca anne diyor. Baba dede bunları söyleyebiliyor ama babasına demiyor mesela.
Ama bana nerde deyince hemen kapıya bakıyor ve ağlıyor görmeyince çok düşkün babasına.
Oturduğum yer devlet lojmanı ve heryer toprak yeşil alan sürekli dışardayız şuan havalar bozuk ama yine de komşu çocuklarına götürüyorum yürüdüğünden beri aralarına karışmaya çalışıyor.
Mesela oynadığı oyuncağı arkadaşları alınca almaya çalışıyor . Alamayınca yanıma geliyor ağlıyor istiyor.
Şu aralar geveliyor sanki konuşmak için.
Şuan bile yanıma gelip arkama saklanıp oyun oynuyor .
Ve şuan koltuğa çıkıp üstündeki bikaç parça elbiseyi yere attı tek tek oyun oynuyor.
Elimle işaret edince o tarafa bakıyor . Top nerde diyince arıyor gözleriyle.
Şuan seslenince yine baktı gözlerime.dışarıyı çok seviyor. Anahtarı alıp kapıya takmaya çalışıyor . Yazmamı takınca dışarı çıkıcaz diye seviniyor. Bazen de yazmamı bana getirir dışarı için.
Bunlar ve aklıma gelmeyenlerde var.
Evet tanımadığı insanlarla hemen kaynaşmaz çekinir biraz ama sonra alışır . Karakteri böyle diye.düşünmüştüm. Ama hemşire bana hep o nedenleri gösterip otizm ve hiperaktivite filan dedi.
Doktora götürecem ama haftasonu girdi çok üzgünüm kızlar. Napıcam . Lütfen birşey söyleyin .

Bu konuyla ilgili bir bilgi sahibi degilim ama bebeginiz bana normal geldi kendinizi uzmeyin hicbirseyi yoktur insallah

Arkadaşım aşı yapan hemşirenin 2 dakikalık gözlemiyle neden kendini harap ediyorsun? Her anne çocuğunu gözlemleyecek, gelişimini takip edecek tabi ki.. ama günlerini zehir etme. Anlattıklarından çocuğun gayet normal, 18 aylık bebek daha ne yapsın?

Hepsini okudum ayni benim 16 aylik oglum. Ne var sorun anlamadim? Doktorda ki davranisi bile ayni. Sedye sevmeme bakmama yani daha dogal ne olabilir ki? Kendinizi gereksiz uzmeyin gayet saglikli cocugunuz

Siz niye korktunuz ki kuzum gayet de iyi gelişimi zaten hamile siniz ooo benim kızım çoğunlukla tinmazdi yabancıya asla prim vermezdi uyuz diyordum ben yoz ☺ Gayet de sağlıklı şükür 14 yaşında simdi ve okulunda ilimizde ilk üçte hep milli eğitim sınav larında ...merak etmeyin üzülmeyin gereksiz paniğe kapılmayın. ..sevgiler size

Ne alakasi var hadi hemsire sasirmis da siz niye goz temasi kurdugunu bildiginiz halde endiselendiniz. Dun kizim doktorun odasina girince ortaligi yikti normaldeki davranislarinin onda birini sergilemedi. Kendi adini duyacakta goz goze gelecek...

Cocuk gayet normal.
18 aylik bebekten roket yapip atmasini mi bekliyorsunuz? Cocuk herseyi yapiyor.
Kendini bilmez bi hemsirenin yorumunu ne diye kafaya takiyorsunuz ki?
Cocuk korkmus bakmamis.
Bana igne yapan birine bende bakmak istemem.

Çocuğun davranışları gayet normal neden endişeleniyorsunuz ki. Hemşire her kontrolde çocuğun davranışlarını inceler bu onun görevi. Sadece anlık gördüğü durum ile ilgili sizi uyarmış eee normalde bu şekilde davranmıyorsa siz neden kafayı taktınız ki. Boşuna kendinizide çocuğu da huzursuz etmeyin

ne gereksiz bir hemsire
benim kizim 14 aylik daha gecen gun dr a goturdum ki adam hemsire degil bir prof kizim onada bakmadi tabiki agladi ortaligi yikti bir kez cagirinca bakmadi diye cocuk otizimli olmaz anlattiginiza gore gayette algisi acik bir cocuk
bazen evde bende seslenince isine gelmiyorsa bakmiyor kizim robotmu bu yani her seslendiginde hemen her komutu yerine getirsin biz kocaman insanlariz bizde birseyle mesgulsek bazen duymamazliga veririz yada o an algimiz kapali olur duymayiz siz skmayin skmayin caninizi bende bazen hastanede hemsirelere sesleniyorum bakmadan yoluna devam ediyor neden cunku isine gelmiyor odami ootizimli yani
cok kucukken annem gelismiyorum diye beni dr a goturmustu daha kan sonuclarim sile cikmadan kadincagiza kiziniz losemi demislerdide kadin sonuclar cikana kadar olup olup dirilmisti tabiki isini dduzgun yapan saglik gorevlileri cok fazla ama boyle luzumsuzuda cok fazla

Bebeğin gayet de normal iki dkda ne görmüşde teşhis koymuş nasıl insanlar bunlar ya ayrıca bebeğin yabancı biri seslenince bakmaması çok doğal çünkü sizin sesinizi tanıdığı için ismine tepki veriyor ne bekliyomus bi buçuk yaşındaki çocuk korkmasın ağlamasın cirpinmasin komutları uygulasin mi bnm kızımda hemşireyi ve eldiveni görünce ağlamaya başlıyor çünkü hep aşı da gördü öğrendi iğneden korkmaya başladı çok normal bunlar

Erken çocukluk uzmanıyım.
Yazdıklarınızdan anladığım kadarıyla çocuğunuzun gelişimi normal görünüyor.
Gözyaşlarınızı silin ve kendinize gelin.
Çoçuğunuza da sürekli adıyla seslenip,
onu test ederek bunaltmayın.
Kaygınızı çocuğunuza yansıtarak onu da tedirgin etmeyin lütfen.
Otizm veya hiperaktivite teşhisini öyle 2 dklık gözlemle koymuyoruz.
Bir çok aşaması var teşhisin.
Hemşire hn gereksiz bir işgüzarlık yapmış.
Başlığınızı da değiştirin, çünkü sizin çoçuğunuz otizmli değil, olsa da dünyanın sonu değil,
bir hemşirenin lafını bu kadar benimseyip sözde teşhisini içselleştirmeniz de ayrı bir konu.
Not:Otizm bir hastalık veya dert değil gelişim farklılığıdır.

Cocuk doktoru bu konuda en iyi bilgiyi verir.ki simdiye kadar cocuk doktoruna muayene yada kontrole goturmussunuzdur bisey dedimi doktor

Annelik böyle bir şey işte. Kendi içinizde çocuğunuzun gayet normal olduğunu bilmenize rağmen, düşüncesiz bir hemşirenin lafiyla darmadağın oluyorsunuz. Kim olsa, kafaya takar. Aman hemsire öyle sanmış demez. Fakat anlattıklarınıza göre bebeğiniz benim 17 aylık oğlumla tıpatıp aynı şeyleri yapıyor. Unutun lütfen o hemşireyi. Kafanızı gonlunuzu bulandırmayin daha fazla. Sonuçta, gece gündüz siz berabersiniz, iki dakika gormeyle konuşan prof hemşireyi ciddiye almayın daha fazla. Sağlıkla buyutun bebeğinizi.

Hemşireye kıl oldum ha. Hemşireler başımızın tacı ama bir hemşirenin böyle bir yetkisi var mı? Yaptığı etik mi? Yeni bir anneyle böyle bir gözlem paylaşması? Teşhise varacak kadar kendinden emin?

Bebegim 20 aylık
Sizin anlattıklarınızın yarısını ancak yapabiliyodur
Kendinize boş yere sıkıntı yspmayın

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…