Lise Yorum ve Soruları Öss'ye nasıl hazırlanıyorsunuz?

hotcouture

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
29 Mart 2009
4.240
794
163
Kızlar nasıl hazırlanıyorsunuz? Ne tavsiye edersiniz? Ben kendimi yeterli görmüyorum.Sizin nasıl çalıştığınızı öğrenmek istiyorum.
Dersaneye gitmiyorum,özel ders alıyorum çünkü.

ılk girişim olacak. dersane bana yaramıyor.mattan cok konu eksiğim var.türkçeyi de su gibi biliyorum.bosuna gitmiyim dedim.

ben de bu sene öss ye hazırlanıyorum. kamu sektöründe geçici işçi olarak çalışıyorum. iş yerim test çözmeye çok müsait. iş çıkışı dershaneye gidiyorum. cumartesi ya da pazar mutlaka dershanenin etüt salonunda oluyorum. eve gelip konuları tekrar ediyorum. şuan düzenli bir çalışma programım olduğu söylenemez. iş-dershane-test-test sürekli böyle geçiriyorum günleri. kendimi şu zamanda yeterli görmüyorum :1no2:

arkadaşlar bu mesaj yasak mı bilemiyorum ama sanırım öğretmenliğin ilk heveslerini yaşadığımdan sizlere yardımcı olmak isterim. fizik öğretmenliğinde okuyorum seneye mezunum. matematik ve fizik derslerinizde isterseniz msnden ya da istanbulda olanlar için görüşerek dahi yardımcı olmak isterim. msnimi isterseniz mesajla ulaşın bana.
bu arada kendi öğrencilik yıllarımdan örnek verebilirim. hafta sonu dershaneye giderdim bunun dışında son 2 ay matematik özel dersi aldım.dershanede dağıtılan testlerin dışında pek soru çözmedim ama özel derse başlayınca verilen ödevleri yapıyordum.hemen hemen haftalık 150 matematik sorusuna denk geliyordu. anlayacağınız son 2 ay sıkışarak kazandım. bu yüzden son dakikaya kadar kendiniz geç kalmış hissetmeyin. kazanmayı gerçekten istediğiniz ve kafanıza dank eden bir an olacak vakit yaklaşınca :) sakın pes edip bırakmayın. moral bozmayın. kaç bin insan kazanıyor siz mi kazanamayacaksınız, bu işin daha tercih dönemi var belki o zaman şansınız döner, istediğiniz bölümü az tercih eden olur veya yüksek alanlar havalara girip daha yüksekleri yazar sizin kontenjanlar açılır. tercihlerden sonra sonucu beklemeye saklayın stresinizi:) sadece elinizden geleni yapın.

Merhaba arkadaşlar..
sınava hazırlanırken hiç üşenmeden konu çalışmaları yapın.önce konuyu kaynak kitabınızdan çalışın daha sonra konu testlerinin hepsini kolay zor demeden çözün.Çözemediklerinizi mutlaka hocalarınıza sorun.
denemelere girin..benim denemelerim hep çok düşüktü moral bozucuydu ama öss çok farklı..össnin soru dağılımı kolaylığı zorluğu denemelerle bir değil.o yüzden össde denemelerimin en yükseğine 60 puan fark atmıştım..kesinlikle moraliniz bozulmasın..
eğer konu eksiğiniz varsa test çözmek yerine eksik konularınızı kapatın.tek tek konulara çalışın.ben genelde iki kaynaktan konu çalışır dergi ve soru bankalarımdaki konu testlerini çözerdim..
beni yıldıran bi sürü insan olmuştu..aldığım puanlarla bu sene çok zor girersin diyenler olmuştu.ben karşılık vermedim sadece sustum.ve sınavda yaptığım puanla hepsi cevabını aldı.
bana diyen arkadaşlar da benden sonra 2 sene daha sınava girdi sırnaşık şey

bende evde hazırlanıyorum
liseden mezun olduktan sonra dersaneye gittim
ancak eksiğim çoktu ve sadece matematik ve geometride başarılı oldum
fen berbatt çünki hiç zaman ayırpta çalışmadım
sonra evlendim iki sene ara verdim
geçen yıl da mat iki çıktı karşıma yine fen çalışamadım
bu sene full fen çalışıyorum matematik geometri testleri çözüyorum
ama siz benim gittiğim yoldan gitmeyin
çünki çok düzensiz çalışıyorum bir kızım var off
gece ders sabah iş güç zor oluyo yaa
çok karamsarım sanki yetişmeyecek gibi
ama artık bu sene kazanmak istiyorum yaamafoldumben

aslında keşke birbirimize destek olabilsekkaydirigubbakcemile5
yönetimden izin alıp dersler topiği açsak
çözemediğimiz soruları orda birbirimize sorsak
ben matematik ve geometride elimden geldiği kadar yardımcı olurum:lepi:
belki kk öğretmenleride yardımcı olur bilmiyorumkismile

aaa tatlım bu çok iyi olur yaa kaydirigubbakcemile5
sana da başarılar dilerim umarım bu sene kazanırsın
sen ne okumak istiyorsun
ben de kafamı kaldırmadan test çözüyorum sıyıracam bir gün bakalım ne zaman kaydirigubbakcemile3
ama kazanacağım çünkü çok çalışıyorum hedefim ankara
allahım ne olur bütün çalışanlara yardım et :Saruboceq:

amin canım amin...

Vaktiniz az ise sürekli deneme çözün ve daha sonra denemelerdeki hatalı olduğunuz sorular hangi konuya mensupsa ona çalışın. Atıyorum coğrafyadan bitki örtüleriyle ilgili konuda yanlışınız çıktı o zaman bitki örtüsü ve iklim bilgisi vb. bunlara çalışacaksınız.

matematikte yapman gereken sabırla bir sürü test çözmek
çok iyi anlasan bile soru tarzları değiştiği için senin de bunları bilmen gerekli
istersen test kitabı önerisinde bulunabilirim
bu arada türkçeyi de boşlama soruları çözmede sorun yaşamazsın ama zamanı ayarlaman lazım :)
başarılar dilerim :):1hug:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…