öss tercihim için yardım lütfennn....

bence puanının üzerindeki yerlerdende bi kaç tercih yap.çünkü sayısalcılar daha şanslı bu yıl açılan kontenjanlar var ve haberlerde duydum sayısalcı her 2 kişiden biri yerleştirilecek

:uhm: Önlisans için 1. bölüm, lisans için 2. bölüm puanları gerekiyor...
Hangi bölümü bitirdiysen o bölümün 0.8 aobp ile tercih yapılıyor..
Eğer bölüm dışı tercih edersen 0.3 aobp geçerli oluyor...Ben yanlış mı biliyorum yoksa, böyle değil mii?
benneyaptımki

canım 2 yıllıklara meslek liseleri yerleştirildiği için eğer mesle lisesi mezunu değilse bir kişi 0,3 katsayılı puanı 2 yıllık tercihler için lisanslar içinde 0,8 li olan alınıyo

eğer şehir önemli değilse erzurum-atatürk üni ve tokat-gaziosmanpaşa üni ziraat mühendisliği garanti gelir diorum ben...gıda mühendisliğindeym ben ve bölümümden çooookkk memnunum e ziraatte kardeş bölüm sayılıra.s.

su ürünleri
ziraat
jeoloji müh.

bazı ünilerde notun yetiyorsa kontenjanda varsa kendi alanından olmak şartıyla istediğin bölüme geçebiliyosun.

Son düzenleyen: Moderatör:
Canım ben su ürünleri okuyorum egede ve bu mesleğin de iş bulma alanları gayet fazla..Bölümden mezun olunca su ürünleri mühendisi oluysun.kıyı kaptanlığı,dalgıçlık,akademik kariyer ve dha bir sürü meslek avantajın var ve egeye girmekte zorluk çekmezsin..eğer düşünmüyorsan da düşün derim ben =)

Canım ben su ürünleri okuyorum egede ve bu mesleğin de iş bulma alanları gayet fazla..Bölümden mezun olunca su ürünleri mühendisi oluysun.kıyı kaptanlığı,dalgıçlık,akademik kariyer ve dha bir sürü meslek avantajın var ve egeye girmekte zorluk çekmezsin..eğer düşünmüyorsan da düşün derim ben =)
ahh cnm bnm yaa ege üni. su ürünleri müh. izmir urlada onu arastırıp duruyorum ama bitirince ne iş bulabilrim diye düşünüyordum ben ordan gıdaya gecmek istiyorum aslındaa ama iş imkanı iyise bundada kalabilrimmm
ziraata cok rahat yerleşirsin cnm...bide biyolojiler olur

ewet ama batı ve iç anadolu terche dicem artk oralarda olursa olucakk

ahh cnm bnm yaa ege üni. su ürünleri müh. izmir urlada onu arastırıp duruyorum ama bitirince ne iş bulabilrim diye düşünüyordum ben ordan gıdaya gecmek istiyorum aslındaa ama iş imkanı iyise bundada kalabilrimmm

canım bnm ege üniversitesi su ürünleri ege üniversitesi izmir/bornova ana kampüsünde..urlada sadece teknelerimiz war yerimseniben yani ilk yıl tamamen ana kampüstesin,diğer yıllar da öyle;fakat 2.sınıftan itibaren sanırım yanlış hatırlamıyorsam urlaya gidiliyo teknede uygulamalar için a.s.

canım ben hemşirelik yaz derim sana özelde de devlettede çalışırsın puanın yetiyor sanırım...

umarım istediğin bir yere girebilirsin.sana tavsiyem açıköğretimi de düşünmen.bir yere yerleşmiş olsan bile açıkçöğretime başvur bence iki diploma fena mı olur:lepi:

selam bişey sormak istiyorum benim kız eşit ağırlık toplam 250 az üstüde bu yıl ikinci yılı biyre girebilirmi

merabalar bnde yapıcam bu 4. girişim fakat çk yabancı gibi hissettm bu yıl kendimi bu konulara...
bi sürü değişik bölüm açılmış nedir ne işe yararlar araştırsamda sağlıklı bilgi bulamıorum....
bakın mesela...
hayvan yetiştiriciliği ve sağlığı (veterinerlik gibi bişemi acaba)?
inşaat?
menkul kıymetler ve sermaye piyasası?
jeoteknik teknikerliği?
raylı sistemler işletmeciliği?
sivil hava ulaştırma işletmeciliği?
araştırdım hepsini fakat yeni bölümler hakkında fazla şey bilmedğm için geleceği war gibi görünsede bi kaçının insan çekinio
ben dış ticaret istiorum hayırlısı bakalım
Allah hepimizin gönlüne göre versn kızlar...

X