• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Oruç tutarken yan yana denize girmek...

Chess

Nirvana
Kayıtlı Üye
14 Ağustos 2009
53.296
42.833
898
Zonguldak İl Müftüsü Nuh Korkmaz, Ramazan ayında oruç tutan kadın ve erkeklerin ayrı yerlerde denize girmeleri gerektiğini belirterek, "Aynı yerde denize girmek caiz değil, orucu zedeler. Tuttuğun ibadetin sevabını gidermektir bu. Oruç olur ama işte öylesine oruç olur" dedi.
$oruc-tutarken-yan-yana-denize-girmek--4510512.Jpeg
Müftü Nuh Korkmaz, Ramazan ayında oruç tutmanın nefis terbiyesi olduğunu, insanı olgunlaştırması açısından da çok önemli bir ibadet olduğunu söyledi. Ramazanın geçen yıl olduğu gibi bu yıl da yaz mevsimine denk geldiğini hatırlatan Korkmaz, "Buna rağmen geçen yıl serinlik oldu, rahat bir oruç tuttuk. Bu yıl da Cenab-ı Hak, sabrımızın mükafatı olarak yine o serinliği verecektir. Oruç; sabır ve tahammül işidir. Bazı şeylere katlandığınız zaman Allah o sıkıntıyı gideriyor. 'Güzel bir oruç tutacağız' diye niyaz edilirse bir ferahlık, rahatlık olur" dedi.

ERKEK VE KADIN AYRI YERLERDE DENİZE GİRMELİ

Korkmaz, ramazanda oruç tutanların su yutmadığı sürece denize girebileceğini söyledi. Erkeklerin göbek altıyla diz arasını kapatması, kadınların da aynı şekilde mahrem yerlerini kapatması gerektiğini vurgulayan Korkmaz, kadın ve erkeklerin ayrı yerlerde denize girmeleri gerektiğini belirtti. Müftü Korkmaz, şöyle dedi:

"Orucun manevi yönü var. Manevi yönü de harama yol vermemektir. Sen ona yol bulursan, ona kapı açarsan haram kapıları açılır. O da caiz değil. Ama kadınlar ayrı bir yerde, erkekler ayrı bir yerde girerse buna bir mani yok. Aynı yerde denize girmek caiz değil, orucu zedeler. Yani yaptığın ibadetin sevabını gidermektir bu. Oruç olur ama işte öylesine oruç olur. Niçin oruç tutuyoruz? Sevap almak için. O sevabı gidermemek lazım, zayi etmemek lazım."

Korkmaz, oruç tutanlara cinsel ilişkinin dinen sahurla iftar arasında yasak olduğunu, iftardan sahura kadar ise bir engel olmadığını kaydetti.

JET İMAMLARA UYARI

Jet imamları da uyaran Korkmaz, şöyle konuştu:

"Teravih bir namaz olduğu için ibadettir. İmamlarımıza, 'Ne aşırı yavaş, ne de aşırı hızlı kıldırmayın' diyoruz. Ortası nedir? En hayırlısı vasat olandır. Vasat bir şekilde o ibadeti yapmaktır. Vatandaşa namaz kıldırırken adabına uygun, erkanına uygun şekilde hareket etmek lazım. Yoksa, 'Vatandaş peşimde namaz kılsın, jet imamım' diye bu şekilde ibadet caiz de değil, doğru da değil. O da sadece yatıp kalkmaktan ibaret olur. Gelen cemaat 'teravih namazını huzur içinde kıldım' demelidir. Koşturarak, yorularak ibadet olmaz." milliyet

Son düzenleme:
Dikkat edilince su yutmuyorsunuz, Marmara, Karadeniz sahillerinde çok sorun olmaz da, tuz oranı yüksek Ege ve Akdeniz sahillerinde denize girmek vücuttaki su kaybını arttırdığından ve Ramazan son yıllarda yaz aylarının en sıcak zamanlarına denk geldiğinden güneş çarpması riski de var, o yüzden oruçluyken denize girmiyorum, zaten gündüz belli bir saatten sonra Koala gibi az hareket eder hale geliyorum, akşam olsa da çayımı içip :ssz: tüttürsem diye bekliyorum.

Yine de hamd olsun, bu yılda Ramazan'a erişmek nasip oldu, sağlıkla hayırlısıyla orucumuzu tutmak nasip olsun inşaallah.

çıplak girildiği için orucun bereketi kaçar :)
ramazandan sonra devam edersiniz :)

Ne ilginç ya sahurla iftar arasını yemeksiz, susuz geçirince oruç mu olmuş oluyor bir insan? Kendini açlıkla cezalandıran insandan farkı ne bu durumda?
Gerçekten ne yaptığımızın farkında değiliz.
Bunlar da kendi kendine fetva verip duruyorlar.

Oruçluyken kadın erkek yan yana denize girince,oruçmu bozuluyor acaba?
Fetvalar başladı yine..

sevabı gidermiş, öylesine oruç olurmuş, bilmiyorum öylesine oruç ne demek

eee ramazan yaklaştığına göre, bu haberler artacak

gerçi 40 derece havada susluktan kurumuşken kim deniz düşünür, düşünse bile kim yanında kim var dikkat eder bilmiyorum,

ben oruç değilken bile bu sıcakta dışardaysam şartel kapatıyorum yaw, bildiğin bilinç gidiyo, iki kere ikiye beş diyebilirim mesela:27::27:

Oruçluyken kadın erkek yan yana denize girince,oruçmu bozuluyor acaba?
Fetvalar başladı yine..

ya bence denize girilmez oruçluyken abla katılıyorum. neden dersen ne bilim islamı yaşadığın ay inanıyorsun da sonuçta bikinli cıbıl cıbıl oruç tutmak kendini sadece yemekten değil günahtan da sakınmak buna uymuyor ben yapmam açıkcası fetvaya gerek yok :) zati aç karnına da denize grien varmı ki?

Oruç olur ama fazileti kalmaz demek istiyor
adam hocaysa fetva vermesinmi,çok ilginç
doğru neyse söyleyecek tabi

bana haklı geliyor bu konuda bikinili oruç tutmak ne denli doğru bilmem çok ters bana ya :=) herkese saygım sonsuz ama o oruçun kıymeti kalmaz bedeni de uzak tutmak lazım yemekten değil sadece bence

Son düzenleme:
bence hocalar kaynak belirtmedikleri için detaylar konusunda sorun oluyor

gerçi kaynak meraklısıda bi biz varızdır kk ailesi olarak:1:

ama kötü bişey mi bence hayır

aslında bu da tarışmaya açık, mesela adam 11 ay içki içer ramazanda içmez

bazı kadınlar 11 ay açıktır ramazanda başörtüsü takmaya başlar

iyi niyetliler belki ama bana garip geliyor

bülent ersoy geldi aklıma, dönemsel başörtüsü sezonu onda da açılır yakında:27:

Son düzenleme:
bana haklı geliyor bu konuda bikinili oruç tutmak ne denli doğru bilmem çok ters bana ya :=) herkese saygım sonsuz ama o oruçun kıymeti kalmaz bedeni de uzak tutmak lazım yemekten değil sadece bence

yani,biden şu var, oruçlusun,sabahtan akşama kadar yatıyorsun
ne açlığını biliyorsun ne susuzluğunu,bu oruç olur ama öyle bi oruç olmaz :)

valla gençlerin çoğu öyle tutuyo zaten, sahura kadar bilgisayar, sahurdan iftara kadar yatış:27::27:

valla gençlerin çoğu öyle tutuyo zaten, sahura kadar bilgisayar, sahurdan iftara kadar yatış:27::27:

benimde bunu yaptığım zamanlar oldu,çok utanıyorum :) :30:
gece uyumazdım,sofra hazırlıyım diye,eee ben uykucuyum zaten,o günün gittiği olurdu

buna çok karşıyım :D bizim alt komşu saat 6 da uyanıyor akşam 6 yani hahahah kadın bide ses nie çıkarıyorsunuz oruçluyuz diyor millete :1::1::1: gülsemmi ağlasamm mı
ben sabah 6 da kalkıyorum
otobüslerde sürünüyorum işe gtcem diye sıcakta
aysun kayacı gibi dicem şimdi
bunun orucu ile benimki bir mi *:1::1::1::1:

Back