• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ortodontik Tedavi Öncesi ve Sonrası (Resimli)

Günaydın kızlar, bir aydır tel takılı dişlerimde. Ön üst dişlerimde çapraşıklık var ve yay da takıldı. Yay olan dişimin alt kısmı boşluğa doğru ilerlemiş biraz ama kökte yani üst kısımda sanki pek değişiklik yok o yüzden yamuk bir ilerleme olmuş:) dişlerin yer değiştirmesi kökten mi başlıyor yoksa alt kısımdan mı?

Günaydın kızlar, bir aydır tel takılı dişlerimde. Ön üst dişlerimde çapraşıklık var ve yay da takıldı. Yay olan dişimin alt kısmı boşluğa doğru ilerlemiş biraz ama kökte yani üst kısımda sanki pek değişiklik yok o yüzden yamuk bir ilerleme olmuş:) dişlerin yer değiştirmesi kökten mi başlıyor yoksa alt kısımdan mı?

tellere verilen kuvvetin etkisiyle dişin kuronundan(yani sizin tabirinizle alt kısmından) köke kuvvet iletimi olur kokte kemiğe baskı yapıp kendine yol acar yani alt kısımdan baslıyor diyebiliriz :1:

tellere verilen kuvvetin etkisiyle dişin kuronundan(yani sizin tabirinizle alt kısmından) köke kuvvet iletimi olur kokte kemiğe baskı yapıp kendine yol acar yani alt kısımdan baslıyor diyebiliriz :1:

canım çook teşekkür ederim ben de bilgi bulamayınca korkmaya başlamıştım bir anormallik mi var diye:)

$ImageUploadedByKadınlar Kulübü1407282551.073977.jpg
suanda onceki fotograflar elimde yok ama tellerim bugun cikti cok mutluyum onumuzdeki ay doktorumdan ilk hallerinin fotograflarini alacagim aldigimda buraya koyarim

Sent from my iPhone using Kadınlar Kulübü

Kızlar benim dişlerimde çok problemliydi diş teli kullandım bir sene 6 Ay önce çıkardım tellerimi şuan bozulmaması için şeffaf plak kullanıyorum. Bana da çene ameliyatı gerekiyo dediler ama ben olmadım ve telle istenilen sonuca ulaştım doktorumdan fotograflarımı alıp kısa zaman da paylaşacagım

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Kızlar ben de iki bucuk ay once dis teli taktirdim. Dislerimdeki aralik hemen:KK43:hemen kapandi ama ust on dislerimden biri digerine gore uzadi. Sizce iki dis arasindaki bu fark kapanir mi cok korkuyorum.

Merhabalar,
ANKARAda yaşıyorum.ust dislerimde sag tarafta 2 disim eksik bundan dolayi saga kayma olmus ve dislerim oldukca aralikli.eksik olan 2 disten birisi sut disi ki oda cikamamis kucuk duruyor.
Alt dislerimdede sadece ustteki gibi cikmamis ufak sut disi var. Bahsettigim sut disleri kopek disi yanindaki birinci azi disleri..
Sizden ricam Ankarada bu sikintimi giderecek guvenilir bir ortodontistonermeniz.
Cok acil cevab bekliyorum lutfen..

Merhabalar,
ANKARAda yaşıyorum.ust dislerimde sag tarafta 2 disim eksik bundan dolayi saga kayma olmus ve dislerim oldukca aralikli.eksik olan 2 disten birisi sut disi ki oda cikamamis kucuk duruyor.
Alt dislerimdede sadece ustteki gibi cikmamis ufak sut disi var. Bahsettigim sut disleri kopek disi yanindaki birinci azi disleri..
Sizden ricam Ankarada bu sikintimi giderecek guvenilir bir ortodontistonermeniz.
Cok acil cevab bekliyorum lutfen..
Merhaba canim bnm discim super isinde uzman dilersen

ben de inşallah öncesi sonrasını paylaşırım şuan tedavim devam ediyor doktorum cihan yöntem :)

mrb. ağzımı kapattığımda dişlerim tam olarak üst üste geliyor, alt çenem hafif önce kalıyor ve dişlerimde çarpıklık var. 3 ayrı doktora gittim biri kesinlikle ameliyat ve tel tedavisi dedi. diğer ikisi rahatsız değilsen sadece tel tedavisi olabilir dedi. ameliyat olmak istemiyorum. bu konuyu dert etmiyorum. bir doktor hiç diş çekimi yapmadan üst dişlerimi biraz öne alarak bu sorunu düzeltebiliriz dedi. diğer doktor toplamda 4 diş çekmemiz gerektiğini söyledi. hepsi birbirinden farklı yöntemler öyledi. bu da benım kafamı karıştırdı. diş çekimi istemiyorum ama tedaviden sonra dişlek bir görüntü olur mu? bundan korkuyorum. nasıl bir yol izlemem gerek acaba ? :(

mrb. ağzımı kapattığımda dişlerim tam olarak üst üste geliyor, alt çenem hafif önce kalıyor ve dişlerimde çarpıklık var. 3 ayrı doktora gittim biri kesinlikle ameliyat ve tel tedavisi dedi. diğer ikisi rahatsız değilsen sadece tel tedavisi olabilir dedi. ameliyat olmak istemiyorum. bu konuyu dert etmiyorum. bir doktor hiç diş çekimi yapmadan üst dişlerimi biraz öne alarak bu sorunu düzeltebiliriz dedi. diğer doktor toplamda 4 diş çekmemiz gerektiğini söyledi. hepsi birbirinden farklı yöntemler öyledi. bu da benım kafamı karıştırdı. diş çekimi istemiyorum ama tedaviden sonra dişlek bir görüntü olur mu? bundan korkuyorum. nasıl bir yol izlemem gerek acaba ? :KK43:

Merhaba, çene ileriliği ya da geriliğinin tedavisi belli bir yaşa kadar mümkün. Ama yaş geçmişse üst dişlerde çapraşıklık varsa doktorun söylediği gibi düzelerek alt dişlerin önüne çıkabilir. Bir dokor önereceğim, ameliyatsız çözümü her zaman ön planda tutuyo. Kadıköy Caddebostan'da Ortodontist Benan Oğuz bir muayene ol istersen, canını da sıkma sakın

benim dişlerimde böyleydi.sende de yan kesiciler eksik.benim köpek dişlerinden önce bosluk bırakıldı yan kesıcılerın yerıne diş yaptırılacak
Sonuç ne oldu? Benim de iki kesici eksik, bunların yerine boşluk açmak yerine hepsini öne çekip köpek dişlerini kesici dişe benzetecekmiş. Kafama çok yatmadı. Başka bi hekime daha danışmak istiyorum. Siz kime yaptırdınız?

Back